חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

אירן iren

צוות המשרד שלי היה מחכה בכליון עיניים ליום ההולדת של מנהלת הלשכה שלנו. כי כאשר הגיע היום  היא הייתה מגיעה עמוסה בכל טוב, אני בעיקר חיכיתי לאורז הפרסי שחמותה  אירן הייתה מכינה לנו. 

בהזדמנות הראשונה שנקרתה בדרכי ביקשתי ממנה שתיקח אותי לפגוש אותה וללמוד ממנה את רזי הכנת האורז הפרסי

שמירת מתכון(0)

המתנתי בכיליון עיניים למפגש עם אירן. אירן היא חמותה של מנהלת המשרד שלנו, שנוהגת באופן קבוע בכל יום הולדת לכבד אותנו במטעמים ממטבחה של חמותה. מהמטבח הפרסי המפואר, אז קבענו! בשעות הערב המוקדמות הגעתי לפגוש את אירן, מיד שנכנסתי לביתה פגשתי  אישה קטנטנה עם עיניים טובות וחיוך הכי מתוק שראיתם, היא פרסה את ידיה לקבל אותי בחום ואז נזכרה "קורונה" והחליפה את תנועות החיבוק ללחיצת מרפק.

המטבח היה ערוך ומוכן לכבודי, גדולות של אורז עמדו מושרים בתוך קערות גדולות, סירי האלומיניום המבהיקים עמדו בערימה מוכנה בצד. הסירים האלו זרקו אותי באופן מידי זיכרון מתוק על סבתא שלי והסירים שלה. 

ללא אומר, היא במיומנות היא החלה במלאכה, תוך שעתיים וחצי העמידה שלוש סירים ענקיים של אורז
סיר של אורז עם אפונה ושמיר, סיר של אורז לבן וסיר של אורז עם גזר, קליפות תפוז וצימוקים. 

ח ג י ג ה של אורז!!

במהלך הערב ניסיתי לתעד כל צעד וכל שעל שעשתה.

כל סוגי האורז עברו את אותה טכניקת בישול ורק סופם היה שונה. 

האורז בו היא השתמשה היה  אורז בסמטי, האורז נשטף היטב, והושרה במי מלח לכ 20 דקות 
לאחר מכן סונן והורתח בהרבה מי מלח כמו  בישול ראשוני של פסטה  עד  למצב שהוא רך  וכמעט מוכן כאשר הוא מגיע למצב זה הוא מסונן ומחכה לטעמים שישולבו בתוכו. 

בשלב הבא אירן חיממה  שמן  הוסיפה לו כרכום וכמון. לאחר כמה דקות בהם התבלינים "נפתחו" בשמן  היא הוסיפה להם מעט מים (בערך כוס) להפסקת טיגון התבלינים. בשלב זה   נוצר מעין רוטב צהוב זהוב, שמחצית ממנו מעבירים לכלי אחר. 

זה השלב שבו היא החליקה  לתוך הרוטב שנותר בסיר פרוסות תפוחי האדמה ובצל פרוס זו בעצם השכבה הקריספית השחומה שנקראת תהאדיג. מעל שכבה זו מניחים את האורז ממשיכים לבשלרגע שרואים שיוצאים  אדים מהסיר מוסיפים  בתנועות זילוף מעל האורז את החלק השני של הרוטב ששמרנו בצד .
מנמיכים להבה מכסים את הסיר ומבשלים על אש נמוכה או על הפלטה כ 40 דקות 
הטכניקה הזו מניבה אורז פרסי מהמם אחד אחד עם שכבה של תפוח אדמה ובצל קירספי מטורף. 
כדי להכין את האורז עם האפונה או אורז עם גזר וצימוקים התוספות הוכנסו לאורז בשכבות 
מעל שכבת תפוח האדמה שמו אורז, מעל שכבה של אפונה או גזר ומעל עוד שכבת אורז וכך הלאה אירן הקפידה לציין כי ניתן לערבב את האורז עם הטעמים הרצויים ואז לבשל.

אפונה ובצל 

  • אפונה קפואה 
  • בצל 
  • כרכום, כמון ומלח 

 

לטגן בצל קצוץ להוסיף אפונה ולבשל עד שאין יותר נוזלים במחבת תוך כדי ערבובו
גזר קליפות תפוז וצימוקים 
מטגנים גזר חתוך לקוביות וקליפות תפוז עם בצל 
מוסיפים כרכום וכמון ומערבבים בסבלנות עד שמוכן 
מוספים את הצימוקים השטופים ומערבבים.

שמירת מתכון(0)

2 Responses

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

איך שבא לי להיות חברה שלכם (:

הצטרפו לרשימת התפוצה