חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

המתכון של "הזקנה"

"הזקנה"

"הזקנה" מגיעה מידי בוקר לאחר שסיימה את הקניות בשוק היומי לבוטקה הקטן שלה ברובע הוותיק של אשדוד, מדליקה את מנגל הפחמים ומיד מתחילה "להעמיד סירים" ועוד איזה סירים…..

אם תגיעו לרחוב קיבוץ גלויות 15 באשדוד, ממש בכניסה לתוך הגן הציבורי תפגשו בבוטקה קטן שבחזית שולחנות ארעיים קטנים. מסביב לשולחנות לקוחות מתענגים על מטעמיה של "הזקנה".

כל יום בבקר היא מגיעה היישר מהשוק עם סחורה טרייה ומתחילה להעמיד סירים.

 

באופן קבוע בתפריט ניתן יהיה למצוא דגים מרוקאים חריפים וכל שאר הסירים יהיו סירים מתחלפים: מוח ברוטב פיקנטי, ארטישוק ממולא חלומי, ירקות ממולאים, צלי בשר, קציצות דגים, קציצות למיניהן...

 

 

.

לצד התבשילים שתזמינו,  חיים בנה של "הזקנה" יגיש לכם צלוחיות קטנות של ירקות טריים חתוכים מתובלים היטב במלח שמן ולימון, זיתים מרוקאים שבורים ומטבוחה

אם שפר מזלכם תקבלו ליד התבשיל לחם אחיד פרוס עבה במיוחד, ואם לא תוכלו להסתפק בלחם פרוס רגיל

 

 

 

מדובר במסעדת פועלים הכי קטנה והכי פשוטה שיש עם האוכל הכי טעים אבר... את האוכל מגישים בכלים חד פעמיים מה שלא מחסיר מטעמם של המאכלים המוגשים.

 

המסעדה נמצאת באותו המקום כבר מעל ל 30 שנה. את המקום בעצם  ניהל בעלה ז"ל והמסעדה ממוקמת בקו התפר שכונה מספר רב של שנים רחוב "סומסום" . בימים עברו היו הרבה מאוד מסעדות קטנות שעבדו ברחוב באותו סגנון האכלה. המבקרים הזמינו את בקבוקי הבירות שלהן ולצידן  מזאטים הרבה מאוד מנות קטנות של  דגים מבושלים, זיתים שבורים , חומוס מבושל....ומיני תקריבים מהמטבח המרוקאי.

מידי  שישי בעלה של רחל המכונה כיום "הזקנה" היה מביא למקום להקה מרוקאית קטנה שהייתה מנגנת נעימות מרוקאיות  ה"דנדנייה"   המרוקאית - והלקוחות נהנו מהמוזיקה והאוכל שהזכירה לרובם את הבית שעזבו במרוקו. זאת הייתה קבלת שבת כהלכתה!

לימים  כאשר בעלה נפטר המקום נשאר בידיה והיא החלה מבשלת שם כאשר בנה חיים מסייע לה.

"התריס"  במסעדה  נפתח בשעות הבוהריים המוקדמות ונסגר כאשר הסירים מתרוקנים - ראו הוזהרתם זה קורה תוך כמה שעות בודדות.

אם תרצו מתכון שלא נופל מהדג של הזקנה תוכלו לראות אותו כאן

איך שבא לי להיות חברה שלכם (:

הצטרפו לרשימת התפוצה