4 ליטר מים
כף וחצי גדושות מלח
חצי קילו אורז
בצל אחד פרוס לפרוסות עבות
תפוח אדמה אחד גדול פרוס
צרור שמיר קצוץ דק
2 כוסות אפונה עדינה סנפרוסט (לא חייב)
1/3 כוס שמן
חצי כפית כורכום
כפית שטוחה כפית כמון
מלח
שוטפים את האורז היטב היטב ומשרים אותו במים קרים כ 20 דקות .
ממלאים 4 ליטר מים בסיר גדול ממליחים אותם עם כף וחצי גדושות מלח ומעמידים אותם לרתיחה .
מסננים את האורז ממי ההשריה ושופכים את האורז למים הרותחים,
מרתיחים במשך כ 10 – 12 דקות עד שהאורז מעט רך אבל עדיין קשה במרכזו (אל דנטה).
בשלב זה מסננים את האורז, ומניחים בצד.
מחממים את השמן היטב מתבלים אותו בכורכום כמון ובמלח,
שופכים על התבלינים והשמן בסיר כוס מים להפסיק את הרתיחה.
מחצית מהנוזל מעבירים לכלי אחר ומחצית משאירים בסיר. מניחים בתחתית הסיר את פרוסות תפוחי האדמה ופרוסות הבצל.
מערבבים את השמיר והאפונה עם האורז, מהדקים היטב מעל שכבת תפוחי האדמה והבצל.
מבשלים על אש גבוהה עד שתראו כי התבשיל מוציא אדים.
בשלב זה מנמיכים את האש, שופכים את הנוזל ששמנו בצד מעל האורז מכסים ומבשלים על אש נמוכה או על פלטה 40 דקות נוספות.
את המתכון הזה לאורז פרסי ירוק ( שמיר ואפונה) ותחתית תפוחי אדמה ועוד כמה סוגים קיבלתי מאירן.
אותה פגשתי במסגרת הפרויקט שלי לתיעוד מתכוני מאמות שתוכלי למצוא כאן.
היא לימדה אותי את הטכניקה הזו להכנת אורז שהוא פרסי אמיתי.
לאחר שהתאמתי את הכמויות למטבח הביתי שלי.
אני מביאה את רזי הטכניקה הזו בפניכם כאן.
ברמת ההסבר זה אולי מרגיש ארוך ומסורבל אבל מבטיחה שברגע ששולטים בטכניקה, היא מהירה וקלילה.
באירועים מיוחדים, חגים וסופי שבוע – תוכלו להתהדר במנת אורז פרסי לעילא ולעילא.
כמובן שאם תרצו את אורז פרסי לבן ללא תוספות מדובר באותה טכניקה, בכל מקרה מדובר באורז פרסי חגיגי ומיוחד.
סוג האורז הוא להכנת המתכון הוא מן הסתם אורז פרסי למרות שאפשר להשתמש גם באורז בסמטי או אורז יסמין.
אתם תבחרו את המועדף עליכם.
בתחילה יש להשרות את האורז לפחות 20 דקות במי ברז.
לאחר מכן יש לשטוף אותו היטב עד שהמים היוצאים ממנו צלולים.
רק אז ניתן להתחיל את שלב הבישול.
מי שרוצה לקרוא בפירוט רב יותר על תהליך הבישול של האורז יכול לקרוא כאן את הפוסט המלא והמורחב,
המספר על המפגש שלי עם סבתא אירן המקסימה.
שימו לב שבמתכון מלח, ההמלחה בעצם מתבצעת על ידי שימוש במים המלוחים.
רמת המלחת המים היא כ"מי ים"
4 ליטר מים
כף וחצי גדושות מלח
חצי קילו אורז
בצל אחד פרוס לפרוסות עבות
תפוח אדמה אחד גדול פרוס
צרור שמיר קצוץ דק
2 כוסות אפונה עדינה סנפרוסט (לא חייב)
1/3 כוס שמן
חצי כפית כורכום
כפית שטוחה כפית כמון
מלח
שוטפים את האורז היטב היטב ומשרים אותו במים קרים כ 20 דקות .
ממלאים 4 ליטר מים בסיר גדול ממליחים אותם עם כף וחצי גדושות מלח ומעמידים אותם לרתיחה .
מסננים את האורז ממי ההשריה ושופכים את האורז למים הרותחים,
מרתיחים במשך כ 10 – 12 דקות עד שהאורז מעט רך אבל עדיין קשה במרכזו (אל דנטה).
בשלב זה מסננים את האורז, ומניחים בצד.
מחממים את השמן היטב מתבלים אותו בכורכום כמון ובמלח,
שופכים על התבלינים והשמן בסיר כוס מים להפסיק את הרתיחה.
מחצית מהנוזל מעבירים לכלי אחר ומחצית משאירים בסיר. מניחים בתחתית הסיר את פרוסות תפוחי האדמה ופרוסות הבצל.
מערבבים את השמיר והאפונה עם האורז, מהדקים היטב מעל שכבת תפוחי האדמה והבצל.
מבשלים על אש גבוהה עד שתראו כי התבשיל מוציא אדים.
בשלב זה מנמיכים את האש, שופכים את הנוזל ששמנו בצד מעל האורז מכסים ומבשלים על אש נמוכה או על פלטה 40 דקות נוספות.
4 ליטר מים
כף וחצי גדושות מלח
חצי קילו אורז
בצל אחד פרוס לפרוסות עבות
תפוח אדמה אחד גדול פרוס
צרור שמיר קצוץ דק
2 כוסות אפונה עדינה סנפרוסט (לא חייב)
1/3 כוס שמן
חצי כפית כורכום
כפית שטוחה כפית כמון
מלח
שוטפים את האורז היטב היטב ומשרים אותו במים קרים כ 20 דקות .
ממלאים 4 ליטר מים בסיר גדול ממליחים אותם עם כף וחצי גדושות מלח ומעמידים אותם לרתיחה .
מסננים את האורז ממי ההשריה ושופכים את האורז למים הרותחים,
מרתיחים במשך כ 10 – 12 דקות עד שהאורז מעט רך אבל עדיין קשה במרכזו (אל דנטה).
בשלב זה מסננים את האורז, ומניחים בצד.
מחממים את השמן היטב מתבלים אותו בכורכום כמון ובמלח,
שופכים על התבלינים והשמן בסיר כוס מים להפסיק את הרתיחה.
מחצית מהנוזל מעבירים לכלי אחר ומחצית משאירים בסיר. מניחים בתחתית הסיר את פרוסות תפוחי האדמה ופרוסות הבצל.
מערבבים את השמיר והאפונה עם האורז, מהדקים היטב מעל שכבת תפוחי האדמה והבצל.
מבשלים על אש גבוהה עד שתראו כי התבשיל מוציא אדים.
בשלב זה מנמיכים את האש, שופכים את הנוזל ששמנו בצד מעל האורז מכסים ומבשלים על אש נמוכה או על פלטה 40 דקות נוספות.
הצטרפו לרשימת התפוצה