חיפוש
סגור את תיבת החיפוש
Home » מתכונים » גלאט

גלאט

עמק הלואר שבצרפת עשה לי היכרות עם ה"גלאט" הזה שהוא מעיין פנקייק בצבע כהה המתקבל מהשימוש בקמח ייחודי לו. הקרפ יכול להתמלא בכל דבר שתעלו על דעתכם: מילוי מלוח או מתוק יכול להיות מוגש כקינוח או מנה ראשונה הקרפ הצרפתי הזה מקבל את צבעו הכהה משימוש בקמח כוסמת. לדעתי גם קמח כוסמין יכול לעבוד כאן היטב. מתכון ל כ 5 – 6 קרפים במחבת קוטר 28

גלאט

רשימת מצרכים

לקרפ

  • 2 ביצים
  • 1 כוס מים / חלב
  • 1/2 כוס קמח כוסמת
  • 1 כפית א אפיה
  • 4 כפות שמן
    *לצורך יצירת הקרפים יש להשתמש במחבת נון סטיק (טפלון) בקוטר 26

מילוי 

  • ביצים – כל קרפ ביצה
  • סלסלת פטריות טריות ללא רגל פרוסות
  • חצי כוס עירית קצוצה או בצל ירוק
  • מלח , פלפל
  • 100 גרם גבינת גרוייר מגוררת

 

אופן ההכנה

הכנת הבלילה  – שלב א'

  • מערבבים את כל המצרכים להכנת הבלילה למעט השמן.
  • מעבירים את הבלילה למנוחה וצינון של כשעתיים במקרר.
  • בשלב זה ניתן להתחיל להכין מילוי הפטריות.

הכנת המילוי – שלב ב' 

  • מקפיצים את הפטריות במחבת חמה עם מעט שמן חם .
  • כאשר הפטריות צרובות ומושחמות, ממליחים ומפלפלים.
  • מכבים את האש ומוסיפים את העירית  או הבצל הירוק ומערבבים קלות.
  • מעבירים את תוכן המחבת לקערה וממשיכים בהכנת הקרפים באותה המחבת.

סיום הכנת המנה  – שלב ג' 

  • לאחר קירור התערובת מוסיפים  אליה את השמן ומערבבים שוב.
  • מחממים את המחבת היטב ובאמצעות מצקת מוזגים למחבת החמה כחצי כוס מהתערובת הקרפ.
  • מסובבים את המחבת בתנועות מעוגלות, כך שהתערובת תהיה מרוחה באופן אחיד על תחתית המחבת.
  • מיד לאחר מכן שוברים ביצה למרכז הגלאט ומסובבים באותה צורה,  כך שהחלבון "יעבור" מעט על פני הגלאט ויאטום את פני הגלאט.
  • מפזרים את הפטריות המוקפצות ואת הגבינה  מסביב לחלמון  שמעל הקרפ.
  • באמצעות לקקן מקפלים את ארבעת הקצוות פנימה  מכל צד כך שנוצר מעין ריבוע שבמרכזו החלמון והמילוי.
  • מכסים את המחבת סוגרים עם מכסה ל  כ 2 דקות ומעבירים לצלחת הגשה.

*יש להעביר בזהירות לצלחת בסיוע הלקקן

שמירת מתכון(0)

אם ייצא לכם לטייל בעמק הלואר שבצרפת, בינות לשאטוס (Chateau) המפורסמים הפזורים לאורך הנהר –  לא תוכלו להתעלם מה"גלאט" המקומי. הוא יציץ אליכם מכל תפריט, תמצאו גם מסעדות שבתפריטן  אך ורק גלאטים. הן מוגשות בכל מילוי וצורה שתוכלו לעלות על דעתכם.
אבל ת'כלס קרפ זה קרפ – ואם ממש לא בא לכם להסתבך ברכישת קמח הכוסמת הרי שבהחלט תוכלו לקחת את הרעיון הכללי, להכין קרפ מקמח לבן רגיל או כל קמח אחר שאתם אוהבים וללכת עם הדמיון שלכם.
בהוראות ההכנה אתם תתקלו בשלושה שלבים – אל תתנו לזה להבהיל אתכם, מדובר במתכון פשוט ביותר, אך על מנת להיות ברורה ומדויקת בחרתי להציג את המתכון בשלבי הכנה מסודרים.

דגשים למתכון מנצח

את קמח הכוסמת ניתן להשיג בחנויות הטבע.
במידה ואין לכם קמח כוסמת ניתן להשתמש בקמח לבן רגיל 

רשימת מצרכים

לקרפ

  • 2 ביצים
  • 1 כוס מים / חלב
  • 1/2 כוס קמח כוסמת
  • 1 כפית א אפיה
  • 4 כפות שמן
    *לצורך יצירת הקרפים יש להשתמש במחבת נון סטיק (טפלון) בקוטר 26

מילוי 

  • ביצים – כל קרפ ביצה
  • סלסלת פטריות טריות ללא רגל פרוסות
  • חצי כוס עירית קצוצה או בצל ירוק
  • מלח , פלפל
  • 100 גרם גבינת גרוייר מגוררת

 

אופן ההכנה

הכנת הבלילה  – שלב א'

  • מערבבים את כל המצרכים להכנת הבלילה למעט השמן.
  • מעבירים את הבלילה למנוחה וצינון של כשעתיים במקרר.
  • בשלב זה ניתן להתחיל להכין מילוי הפטריות.

הכנת המילוי – שלב ב' 

  • מקפיצים את הפטריות במחבת חמה עם מעט שמן חם .
  • כאשר הפטריות צרובות ומושחמות, ממליחים ומפלפלים.
  • מכבים את האש ומוסיפים את העירית  או הבצל הירוק ומערבבים קלות.
  • מעבירים את תוכן המחבת לקערה וממשיכים בהכנת הקרפים באותה המחבת.

סיום הכנת המנה  – שלב ג' 

  • לאחר קירור התערובת מוסיפים  אליה את השמן ומערבבים שוב.
  • מחממים את המחבת היטב ובאמצעות מצקת מוזגים למחבת החמה כחצי כוס מהתערובת הקרפ.
  • מסובבים את המחבת בתנועות מעוגלות, כך שהתערובת תהיה מרוחה באופן אחיד על תחתית המחבת.
  • מיד לאחר מכן שוברים ביצה למרכז הגלאט ומסובבים באותה צורה,  כך שהחלבון "יעבור" מעט על פני הגלאט ויאטום את פני הגלאט.
  • מפזרים את הפטריות המוקפצות ואת הגבינה  מסביב לחלמון  שמעל הקרפ.
  • באמצעות לקקן מקפלים את ארבעת הקצוות פנימה  מכל צד כך שנוצר מעין ריבוע שבמרכזו החלמון והמילוי.
  • מכסים את המחבת סוגרים עם מכסה ל  כ 2 דקות ומעבירים לצלחת הגשה.

*יש להעביר בזהירות לצלחת בסיוע הלקקן

גלאט

רשימת מצרכים

לקרפ

  • 2 ביצים
  • 1 כוס מים / חלב
  • 1/2 כוס קמח כוסמת
  • 1 כפית א אפיה
  • 4 כפות שמן
    *לצורך יצירת הקרפים יש להשתמש במחבת נון סטיק (טפלון) בקוטר 26

מילוי 

  • ביצים – כל קרפ ביצה
  • סלסלת פטריות טריות ללא רגל פרוסות
  • חצי כוס עירית קצוצה או בצל ירוק
  • מלח , פלפל
  • 100 גרם גבינת גרוייר מגוררת

 

אופן ההכנה

הכנת הבלילה  – שלב א'

  • מערבבים את כל המצרכים להכנת הבלילה למעט השמן.
  • מעבירים את הבלילה למנוחה וצינון של כשעתיים במקרר.
  • בשלב זה ניתן להתחיל להכין מילוי הפטריות.

הכנת המילוי – שלב ב' 

  • מקפיצים את הפטריות במחבת חמה עם מעט שמן חם .
  • כאשר הפטריות צרובות ומושחמות, ממליחים ומפלפלים.
  • מכבים את האש ומוסיפים את העירית  או הבצל הירוק ומערבבים קלות.
  • מעבירים את תוכן המחבת לקערה וממשיכים בהכנת הקרפים באותה המחבת.

סיום הכנת המנה  – שלב ג' 

  • לאחר קירור התערובת מוסיפים  אליה את השמן ומערבבים שוב.
  • מחממים את המחבת היטב ובאמצעות מצקת מוזגים למחבת החמה כחצי כוס מהתערובת הקרפ.
  • מסובבים את המחבת בתנועות מעוגלות, כך שהתערובת תהיה מרוחה באופן אחיד על תחתית המחבת.
  • מיד לאחר מכן שוברים ביצה למרכז הגלאט ומסובבים באותה צורה,  כך שהחלבון "יעבור" מעט על פני הגלאט ויאטום את פני הגלאט.
  • מפזרים את הפטריות המוקפצות ואת הגבינה  מסביב לחלמון  שמעל הקרפ.
  • באמצעות לקקן מקפלים את ארבעת הקצוות פנימה  מכל צד כך שנוצר מעין ריבוע שבמרכזו החלמון והמילוי.
  • מכסים את המחבת סוגרים עם מכסה ל  כ 2 דקות ומעבירים לצלחת הגשה.

*יש להעביר בזהירות לצלחת בסיוע הלקקן

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

איך שבא לי להיות חברה שלכם (:

הצטרפו לרשימת התפוצה