חיפוש
סגור את תיבת החיפוש
Home » מתכונים » חציל ממולא בגבינה ורוטב עגבניות

חציל ממולא בגבינה ורוטב עגבניות

הטוסט של חציל ברוטב עגבניות – השילוב האולטימטיבי

חציל ממולא בגבינה ורוטב עגבניות

רשימת מצרכים

 

  • 2 חצילים קלופים (זברה)  פרוסים לפרוסות בעובי של 1 ס"מ
  • מחבת עם שמן לטיגון בגובה של 5 ס"מ

בצלחת ראשונה: כוס קמח

צלחת שנייה : 2 ביצים , מלח פלפל, 4 כפות פרמז'ן מגורר, 4 כפות בזיליקום קצוץ

מילוי : 100 גרם גבינה צהובה פרוסה, 100 גרם גבינת מוצרלה פרוסה, ככוס בזיליקום קצוץ

לרוטב : קופסא של עגבניות מרוסקות, 1 שן שום כתושה, 2 כפות שמן זית, מלח פלפל, כפית סוכר.

אופן ההכנה

  1. מחממים את המחבת עם שמן הטיגון
  2. קולפים את החצילים ופורסים
  3. בצלחת ראשונה שמים כוס קמח
  4. בצלחת שניה מערבבים את הביצים מלח פלפל פרמז'ן ובזיליקום.
  5. טובלים כל פרוסת חציל ראשית בקמח ואז בתערובת הביצים ומעבירים לטיגון, משחימים יפה משני הצדדים.
  6.  לאחר הטיגון מניחים את פרוסות החציל על נייר סופג האחת ליד השנייה (לא להניח פרוסות מטוגנות אחת מעל השנייה).
  7. על תבנית עם נייר אפיה  מניחים פרוסת חציל ומעליה עורמים כמה עלי בזיליקום, פרוסה של גבינה צהובה ופרוסה של מוצרלה (יש לחתוך את פרוסות הגבינה ולהתאים לגודל החציל אם יש צורך בכך ).
  8. מעל הגבינות להניח פרוסת חציל נוספת.
  9. לאחר שכל הפרוסות מוכנות מכניסים את פרוסות הממולאות  לתנור חם מכוון ל 170 מעלות ל 10 דקות.
  10. בסיר קטן מכניסים את כל חומרי הרוטב ומבשלים  על להבה נמוכה עד לאיחוד מלא של כל  הטעמים ולצמצום כל נוזלי הרוטב כ 15 דקות.
  11. מגישים: בצלחת מניחים כשתיים שלוש כפות רוטב ומעל להניח טוסט חציל.
שמירת מתכון(0)

הרעיון של המנה מגיע כמובן מהמנה האיטלקית מלנזנה פרמיז'אנה .
בגרסה שלי המנה מוגשת כמנה אישית אסטטית  לעין.
מעין כריך  שתי פרוסות חציל שבניהן גבינה שהן עטופות ומוגשות עם רוטב עגבניות סמיך. וכל הטוב הזה יושב על רוטב  עגבניות סמיך  וטוב. אין ספק שהשילוב שבין חציל עגבנייה וגבינה הוא מושלם כמו תמיד האיטלקים יודעים את העבודה.

אם תרצו להפוך את המנה מראשונה לעיקרית כל שתצטרכו לעשות זה לקנות חציל קטן יותר או פשוט לפרוס את החציל במקום לאורך (כמו בתמונה) לרוחב. וכך תקבלו פרוסות עגולות וקטנות יותר.

 

 

דגשים למתכון מנצח

מי שמעדיף להימנע מטיגון החצילים יכול  לאפות את פרוסות החציל בתנור, אבל חייבים לחתוך את החציל עבה יותר מעובי לטיגון מאחר ובתנור פרוסות החציל מאבדות מהנוזלים שלהם ומתכווצים מעט – החיתוך של פרוסות החציל צריך להיות בעובי של כ 2.5 ס"מ  – לאחר החיתוך יש להמשיך לצפות את הפרוסות על פי המתכון.  לאפות בתנור בחום של  180 מעלות כ 15 דקות את שאר המתכון יש להמשיך כרגיל.

רשימת מצרכים

 

  • 2 חצילים קלופים (זברה)  פרוסים לפרוסות בעובי של 1 ס"מ
  • מחבת עם שמן לטיגון בגובה של 5 ס"מ

בצלחת ראשונה: כוס קמח

צלחת שנייה : 2 ביצים , מלח פלפל, 4 כפות פרמז'ן מגורר, 4 כפות בזיליקום קצוץ

מילוי : 100 גרם גבינה צהובה פרוסה, 100 גרם גבינת מוצרלה פרוסה, ככוס בזיליקום קצוץ

לרוטב : קופסא של עגבניות מרוסקות, 1 שן שום כתושה, 2 כפות שמן זית, מלח פלפל, כפית סוכר.

אופן ההכנה

  1. מחממים את המחבת עם שמן הטיגון
  2. קולפים את החצילים ופורסים
  3. בצלחת ראשונה שמים כוס קמח
  4. בצלחת שניה מערבבים את הביצים מלח פלפל פרמז'ן ובזיליקום.
  5. טובלים כל פרוסת חציל ראשית בקמח ואז בתערובת הביצים ומעבירים לטיגון, משחימים יפה משני הצדדים.
  6.  לאחר הטיגון מניחים את פרוסות החציל על נייר סופג האחת ליד השנייה (לא להניח פרוסות מטוגנות אחת מעל השנייה).
  7. על תבנית עם נייר אפיה  מניחים פרוסת חציל ומעליה עורמים כמה עלי בזיליקום, פרוסה של גבינה צהובה ופרוסה של מוצרלה (יש לחתוך את פרוסות הגבינה ולהתאים לגודל החציל אם יש צורך בכך ).
  8. מעל הגבינות להניח פרוסת חציל נוספת.
  9. לאחר שכל הפרוסות מוכנות מכניסים את פרוסות הממולאות  לתנור חם מכוון ל 170 מעלות ל 10 דקות.
  10. בסיר קטן מכניסים את כל חומרי הרוטב ומבשלים  על להבה נמוכה עד לאיחוד מלא של כל  הטעמים ולצמצום כל נוזלי הרוטב כ 15 דקות.
  11. מגישים: בצלחת מניחים כשתיים שלוש כפות רוטב ומעל להניח טוסט חציל.

חציל ממולא בגבינה ורוטב עגבניות

רשימת מצרכים

 

  • 2 חצילים קלופים (זברה)  פרוסים לפרוסות בעובי של 1 ס"מ
  • מחבת עם שמן לטיגון בגובה של 5 ס"מ

בצלחת ראשונה: כוס קמח

צלחת שנייה : 2 ביצים , מלח פלפל, 4 כפות פרמז'ן מגורר, 4 כפות בזיליקום קצוץ

מילוי : 100 גרם גבינה צהובה פרוסה, 100 גרם גבינת מוצרלה פרוסה, ככוס בזיליקום קצוץ

לרוטב : קופסא של עגבניות מרוסקות, 1 שן שום כתושה, 2 כפות שמן זית, מלח פלפל, כפית סוכר.

אופן ההכנה

  1. מחממים את המחבת עם שמן הטיגון
  2. קולפים את החצילים ופורסים
  3. בצלחת ראשונה שמים כוס קמח
  4. בצלחת שניה מערבבים את הביצים מלח פלפל פרמז'ן ובזיליקום.
  5. טובלים כל פרוסת חציל ראשית בקמח ואז בתערובת הביצים ומעבירים לטיגון, משחימים יפה משני הצדדים.
  6.  לאחר הטיגון מניחים את פרוסות החציל על נייר סופג האחת ליד השנייה (לא להניח פרוסות מטוגנות אחת מעל השנייה).
  7. על תבנית עם נייר אפיה  מניחים פרוסת חציל ומעליה עורמים כמה עלי בזיליקום, פרוסה של גבינה צהובה ופרוסה של מוצרלה (יש לחתוך את פרוסות הגבינה ולהתאים לגודל החציל אם יש צורך בכך ).
  8. מעל הגבינות להניח פרוסת חציל נוספת.
  9. לאחר שכל הפרוסות מוכנות מכניסים את פרוסות הממולאות  לתנור חם מכוון ל 170 מעלות ל 10 דקות.
  10. בסיר קטן מכניסים את כל חומרי הרוטב ומבשלים  על להבה נמוכה עד לאיחוד מלא של כל  הטעמים ולצמצום כל נוזלי הרוטב כ 15 דקות.
  11. מגישים: בצלחת מניחים כשתיים שלוש כפות רוטב ומעל להניח טוסט חציל.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

איך שבא לי להיות חברה שלכם (:

הצטרפו לרשימת התפוצה