בצלחת ראשונה: כוס קמח
צלחת שנייה : 2 ביצים , מלח פלפל, 4 כפות פרמז'ן מגורר, 4 כפות בזיליקום קצוץ
מילוי : 100 גרם גבינה צהובה פרוסה, 100 גרם גבינת מוצרלה פרוסה, ככוס בזיליקום קצוץ
לרוטב : קופסא של עגבניות מרוסקות, 1 שן שום כתושה, 2 כפות שמן זית, מלח פלפל, כפית סוכר.
הרעיון של המנה מגיע כמובן מהמנה האיטלקית מלנזנה פרמיז'אנה .
בגרסה שלי המנה מוגשת כמנה אישית אסטטית לעין.
מעין כריך שתי פרוסות חציל שבניהן גבינה שהן עטופות ומוגשות עם רוטב עגבניות סמיך. וכל הטוב הזה יושב על רוטב עגבניות סמיך וטוב. אין ספק שהשילוב שבין חציל עגבנייה וגבינה הוא מושלם כמו תמיד האיטלקים יודעים את העבודה.
אם תרצו להפוך את המנה מראשונה לעיקרית כל שתצטרכו לעשות זה לקנות חציל קטן יותר או פשוט לפרוס את החציל במקום לאורך (כמו בתמונה) לרוחב. וכך תקבלו פרוסות עגולות וקטנות יותר.
מי שמעדיף להימנע מטיגון החצילים יכול לאפות את פרוסות החציל בתנור, אבל חייבים לחתוך את החציל עבה יותר מעובי לטיגון מאחר ובתנור פרוסות החציל מאבדות מהנוזלים שלהם ומתכווצים מעט – החיתוך של פרוסות החציל צריך להיות בעובי של כ 2.5 ס"מ – לאחר החיתוך יש להמשיך לצפות את הפרוסות על פי המתכון. לאפות בתנור בחום של 180 מעלות כ 15 דקות את שאר המתכון יש להמשיך כרגיל.
בצלחת ראשונה: כוס קמח
צלחת שנייה : 2 ביצים , מלח פלפל, 4 כפות פרמז'ן מגורר, 4 כפות בזיליקום קצוץ
מילוי : 100 גרם גבינה צהובה פרוסה, 100 גרם גבינת מוצרלה פרוסה, ככוס בזיליקום קצוץ
לרוטב : קופסא של עגבניות מרוסקות, 1 שן שום כתושה, 2 כפות שמן זית, מלח פלפל, כפית סוכר.
בצלחת ראשונה: כוס קמח
צלחת שנייה : 2 ביצים , מלח פלפל, 4 כפות פרמז'ן מגורר, 4 כפות בזיליקום קצוץ
מילוי : 100 גרם גבינה צהובה פרוסה, 100 גרם גבינת מוצרלה פרוסה, ככוס בזיליקום קצוץ
לרוטב : קופסא של עגבניות מרוסקות, 1 שן שום כתושה, 2 כפות שמן זית, מלח פלפל, כפית סוכר.
הצטרפו לרשימת התפוצה