6 מצות
1/2 כוס חלב / שמנת / מים
3 ביצים
1 גביע קוטג'
100 גרם גבינה צהובה (ניתן להמיר בכל גבינה קשה שאתם אוהבים)
100 גרם גבינת פטה (להיזהר לא להשתמש בגבינה מלוחה מידיי)
מעט מלח
פלפל שחור
כרישה – אורך של 10 ס"מ לערך
|שמן לטיגון
בתוך קערה מפוררים את המצות לחתיכות קטנות
שופכים מעל את המים / החלב או השמנת מערבבים וממתינים כמה דקות שהמצות יתרככו.
מוסיפים את הביצים את הגבינות מוסיפים מלח (להיזהר עם המלח בשל גבינת הפטה) ופלפל שחור לפי הטעם ומערבבים היטב.
קוצצים את הכרישה לקוביות קטנות ומניחים בצלחת בצד
מחממים מעט שמן במחבת – גובה השמן ס"מ וחצי.
בידיים רטובות יוצרים לביבות טובלים אותן בכרישה הקצוצה ומעבירים לטיגון.
מטגנים עד להזהבה ומגישים.
לביבות מצה עם גבינות הכי פשוט שיש, תוסיפו להן כרישה קצוצה והנה לכם קציצות או לביבות לפסח מענגות בטעמן.
הטכניקה היא פשוטה , מרטיבים את המצות בנוזל (מים, חלב או שמנת).
לתערובת מוסיפים ביצים וגבינות שאתם אוהבים.
מסדרים לצורה של לביבה עגולה ואז מטגנים במעט שמן.
אם תרצו לשדרג את הטעם תוספו לחלק החיצוני של הלביבה כרישה קצוצה וזו תיתן בתמורה טעם נוסף שיש רק לכרישה מטוגנת.
לא להתעצל זה לוקח בדיוק 10 דקות !
ניתן לטגן את הלביבות ללא הכרישה.
יש אפשרות לטגן את כל התערובת כפשטידה אחת גדולה בתוך מחבת – פשוט לטגן את החלק התחתון כדקה
ואז להעביר עם המחבת לתנור ל 15 דקות אפיה ב 170 מעלות.
הלביבות עוברות לילה במקרר נהדר – ניתן לחמם אותן במיקרו או בתנור.
6 מצות
1/2 כוס חלב / שמנת / מים
3 ביצים
1 גביע קוטג'
100 גרם גבינה צהובה (ניתן להמיר בכל גבינה קשה שאתם אוהבים)
100 גרם גבינת פטה (להיזהר לא להשתמש בגבינה מלוחה מידיי)
מעט מלח
פלפל שחור
כרישה – אורך של 10 ס"מ לערך
|שמן לטיגון
בתוך קערה מפוררים את המצות לחתיכות קטנות
שופכים מעל את המים / החלב או השמנת מערבבים וממתינים כמה דקות שהמצות יתרככו.
מוסיפים את הביצים את הגבינות מוסיפים מלח (להיזהר עם המלח בשל גבינת הפטה) ופלפל שחור לפי הטעם ומערבבים היטב.
קוצצים את הכרישה לקוביות קטנות ומניחים בצלחת בצד
מחממים מעט שמן במחבת – גובה השמן ס"מ וחצי.
בידיים רטובות יוצרים לביבות טובלים אותן בכרישה הקצוצה ומעבירים לטיגון.
מטגנים עד להזהבה ומגישים.
6 מצות
1/2 כוס חלב / שמנת / מים
3 ביצים
1 גביע קוטג'
100 גרם גבינה צהובה (ניתן להמיר בכל גבינה קשה שאתם אוהבים)
100 גרם גבינת פטה (להיזהר לא להשתמש בגבינה מלוחה מידיי)
מעט מלח
פלפל שחור
כרישה – אורך של 10 ס"מ לערך
|שמן לטיגון
בתוך קערה מפוררים את המצות לחתיכות קטנות
שופכים מעל את המים / החלב או השמנת מערבבים וממתינים כמה דקות שהמצות יתרככו.
מוסיפים את הביצים את הגבינות מוסיפים מלח (להיזהר עם המלח בשל גבינת הפטה) ופלפל שחור לפי הטעם ומערבבים היטב.
קוצצים את הכרישה לקוביות קטנות ומניחים בצלחת בצד
מחממים מעט שמן במחבת – גובה השמן ס"מ וחצי.
בידיים רטובות יוצרים לביבות טובלים אותן בכרישה הקצוצה ומעבירים לטיגון.
מטגנים עד להזהבה ומגישים.
הצטרפו לרשימת התפוצה