למאפין
100 גרם חמאה.
50 גרם שוקולד מריר.
2 ביצים.
1/2 כוס חלב / מים חמימים.
כפית תמצית וניל.
1/2 כוס סוכר.
1 כוס קמח תופח.
קרם חמאה.
160 גרם שוקולד מריר.
12 גרם שמן.
250 גרם חמאה בטמפרטורת חדר.
150 גרם חלב ממותק.
2 גרם מלח.
מאפין.
בתבנית מאפין מסדרים עטרות נייר ומחממים את התנור ל 170 מעלות.
ממיסים ביחד את חמאה עם השוקולד במיקרוגל, מערבבים לתערובת אחידה.
בקערה מערבבים את הביצים, החלב/מים, הסוכר, תמצית הווניל ותערובת החמאה והשוקולד ומערבבים היטב.
מוסיפים את הקמח ומערבבים (להיזהר בערבוב יתר).
יוצקים את התערובת לעטרות הנייר עד 3/4 גובה.
מכניסים לתנור החם לכ: 25 דקות.
מוציאים ומצננים לפני הזילוף.
קרם שוקולד חמאה.
ממיסים את השוקולד המריר במיקרוגל (כדקה).
לאחר שהשוקולד נמס לגמרי מוסיפים לו את השמן ומערבבים לתערובת חלקה ומבריקה.
מקציפים עם וו גיטרה את החמאה במיקסר עד שהחמאה הופכת לקרמית.
מוסיפים את החלב הממותק – מערבבים ומוסיפים את המלח.
מערבבים היטב ומשלימים את הערבוב עם לקקן.
מכניסים את הקרם לשקית זילוף עם צנתר.
מזלפים על מאפינס שהצטננו.
יש הרבה מאוד מתכונים למאפינס ברשת ולא באתי לחדש כאן כלום, הכוכב במתכון הוא הקרם חמאה המטורף הזה שנתקלתי בו פעם בעבר באיזה ספר אפיה אמריקאי, ומאז הוא איתי.
האמריקאים ידועים בקינוחים המאוד מתוקים שלהם עד כדי בחילה, אבל כאן זה לא המצב.
טעמו של הקרם הנפלא מגיע מפחית חלב מרוכז שניתן למצוא בכל המרכולים.כמות קטנה ממנו עושה את הקרם הזה מתוק במידה, מבריק בצורה יוצאת דופן וטעים מאוד כי מה רע בשילוב של חמאה שוקולד וחלב מרוכז – זה גאוני.
החיסרון היחיד בקרם הזה שכאשר הוא נפגש עם המקרר הוא מתקשה, מאחר ומדובר בקרם על בסיס חמאה.
הפתרון הוא כמה דקות מחוץ למקרר (תלוי במזג אוויר ובטמפרטורה בסביבה) לפני האכילה.
רק אחרי שתטעמו תוכלו להבין כמה שימושים נפלאים שאפשר לעשות אתו, לדוגמא למלא את הפחזניות שלכם או להעמיס אותו על קינוחי בר קטנים. תתחילו במאפינס ותתקדמו משם.
להצלחת המתכון על החמאה להיות מאוד רכה ובטמפרטורת החדר.
הקרם הזה הוא ורסטילי ומתאים לכל מיני מאפים ולא רק למאפינס.
למאפין
100 גרם חמאה.
50 גרם שוקולד מריר.
2 ביצים.
1/2 כוס חלב / מים חמימים.
כפית תמצית וניל.
1/2 כוס סוכר.
1 כוס קמח תופח.
קרם חמאה.
160 גרם שוקולד מריר.
12 גרם שמן.
250 גרם חמאה בטמפרטורת חדר.
150 גרם חלב ממותק.
2 גרם מלח.
מאפין.
בתבנית מאפין מסדרים עטרות נייר ומחממים את התנור ל 170 מעלות.
ממיסים ביחד את חמאה עם השוקולד במיקרוגל, מערבבים לתערובת אחידה.
בקערה מערבבים את הביצים, החלב/מים, הסוכר, תמצית הווניל ותערובת החמאה והשוקולד ומערבבים היטב.
מוסיפים את הקמח ומערבבים (להיזהר בערבוב יתר).
יוצקים את התערובת לעטרות הנייר עד 3/4 גובה.
מכניסים לתנור החם לכ: 25 דקות.
מוציאים ומצננים לפני הזילוף.
קרם שוקולד חמאה.
ממיסים את השוקולד המריר במיקרוגל (כדקה).
לאחר שהשוקולד נמס לגמרי מוסיפים לו את השמן ומערבבים לתערובת חלקה ומבריקה.
מקציפים עם וו גיטרה את החמאה במיקסר עד שהחמאה הופכת לקרמית.
מוסיפים את החלב הממותק – מערבבים ומוסיפים את המלח.
מערבבים היטב ומשלימים את הערבוב עם לקקן.
מכניסים את הקרם לשקית זילוף עם צנתר.
מזלפים על מאפינס שהצטננו.
למאפין
100 גרם חמאה.
50 גרם שוקולד מריר.
2 ביצים.
1/2 כוס חלב / מים חמימים.
כפית תמצית וניל.
1/2 כוס סוכר.
1 כוס קמח תופח.
קרם חמאה.
160 גרם שוקולד מריר.
12 גרם שמן.
250 גרם חמאה בטמפרטורת חדר.
150 גרם חלב ממותק.
2 גרם מלח.
מאפין.
בתבנית מאפין מסדרים עטרות נייר ומחממים את התנור ל 170 מעלות.
ממיסים ביחד את חמאה עם השוקולד במיקרוגל, מערבבים לתערובת אחידה.
בקערה מערבבים את הביצים, החלב/מים, הסוכר, תמצית הווניל ותערובת החמאה והשוקולד ומערבבים היטב.
מוסיפים את הקמח ומערבבים (להיזהר בערבוב יתר).
יוצקים את התערובת לעטרות הנייר עד 3/4 גובה.
מכניסים לתנור החם לכ: 25 דקות.
מוציאים ומצננים לפני הזילוף.
קרם שוקולד חמאה.
ממיסים את השוקולד המריר במיקרוגל (כדקה).
לאחר שהשוקולד נמס לגמרי מוסיפים לו את השמן ומערבבים לתערובת חלקה ומבריקה.
מקציפים עם וו גיטרה את החמאה במיקסר עד שהחמאה הופכת לקרמית.
מוסיפים את החלב הממותק – מערבבים ומוסיפים את המלח.
מערבבים היטב ומשלימים את הערבוב עם לקקן.
מכניסים את הקרם לשקית זילוף עם צנתר.
מזלפים על מאפינס שהצטננו.
הצטרפו לרשימת התפוצה