לבצק הקובות
לתערובת מילוי הקובות
לסיר
תערובת מילוי הבשר לקובות:
בקערה מערבבים את הבשר עם המלח והבהראט – לשים היטב את התערובת יוצרים קציצות קטנטנות בקוטר של כ 2 ס"מ (בשלב זה ניתן להכניסן למקפיא אם רוצים שמילוי הקובות יהיה קל יותר.
תערובת הקובות:
בקערה נוספת מערבבים בקערה את קמח המצה, הביצה, המים ןמלח עד להיווצרות בצק גמיש – אם יש צורך להוסיף עוד מעט מים מוסיפים – התערובת אמורה להיות גמישה ורכה אבל לא מאוד (כמו פלסטלינה).
בידיים רטובות יוצרים מהתערובת כדורים בקוטר של כ 4 ס"מ
אופן הכנת הקובה:
מניחים לידנו קערה עם מים לוקחים כדור אחד מתערובת הקובה. טובלים את הבוהן במים ומכניסים אותה לתוך הכדור ותוך כדי טבילה במים ממשיכים ללחוץ את התערובת לצדדים כאשר כף היד השנייה יוצרת התנגדות – כך יוצרים, כיס למילוי כאשר יש לדאוג שהדפנות יהיו כמה שיותר דקות. גם אם הבצק נקרע תוך כדי ניתן להרטיב את האצבע ולחבר את הקרע, או פשוט להדביק עם חתיכת בצק נוספת.
מכניסים פנימה את כדור הבשר וסוגרים מעל.
כאשר הקובות מוכנות מטגנים אותן בשמן עמוק וחם עד שהן שחומות וזהובות
באותו השמן מטגנים את התפוחי אדמה עד להזהבה. המקפידים יטגנו גם את נתחי העוף – אני מוותרת על שלב זה.
הרכבת הסיר:
מניחים בסיר את הקובות, הציפסים ונתחי העוף בסיר – מתבלים במלח פלפל וכורכום
מכסים בציר או במים מבשלים בסיר מכוסה על אש נמוכה כשעה שעה וחצי עד שהעוף וכל תוכן הסיר רך מאוד.
מכניסים לתנור ללא כיסוי ל 10 דקות לפני הגשה.
יש לדאוג שבסיר תמיד יהיו נוזלים ושהוא אינו מתייבש.
זה סיר של השקעה, מי שהזמן נתון בידיו ורוצה לעשות סיר אחד גדול מנחם לאחד מערבי החג של פסח – זה הסיר!
קובות קטנות מטוגנות לצד תפוחי אדמה מטוגנים ועוף וכל הטוב הזה מתבשל יחד – וכל אחד נותן מטעמיו לרוטב שמרכך ומלטף את כל מרכיבי הסיר.
הקובות הללו הן קובות של פסח – שהן בעצם עשויות מקמח מצה דק – העבודה עם בצק קמח המצה הוא לא קל – אבל הוא משימה אפשרית.
את הקובות ניתן לאכול מטוגנות – עם סלט וטחינה בצד זו יכולה להיות אחלה מנה לפסח. אבל בהחלט לא מדובר בטעם הקובות המטוגנות המושלמות מבורגול – אבל התחליף לפסח הוא תחליף ראוי ועושה את העבודה. לא ניסיתי לעשות סיר שכזה מקובות רגילות שלא בפסח – אבל אולי עוד אנסה ואדווח לכם על כך.
לבצק הקובות
לתערובת מילוי הקובות
לסיר
תערובת מילוי הבשר לקובות:
בקערה מערבבים את הבשר עם המלח והבהראט – לשים היטב את התערובת יוצרים קציצות קטנטנות בקוטר של כ 2 ס"מ (בשלב זה ניתן להכניסן למקפיא אם רוצים שמילוי הקובות יהיה קל יותר.
תערובת הקובות:
בקערה נוספת מערבבים בקערה את קמח המצה, הביצה, המים ןמלח עד להיווצרות בצק גמיש – אם יש צורך להוסיף עוד מעט מים מוסיפים – התערובת אמורה להיות גמישה ורכה אבל לא מאוד (כמו פלסטלינה).
בידיים רטובות יוצרים מהתערובת כדורים בקוטר של כ 4 ס"מ
אופן הכנת הקובה:
מניחים לידנו קערה עם מים לוקחים כדור אחד מתערובת הקובה. טובלים את הבוהן במים ומכניסים אותה לתוך הכדור ותוך כדי טבילה במים ממשיכים ללחוץ את התערובת לצדדים כאשר כף היד השנייה יוצרת התנגדות – כך יוצרים, כיס למילוי כאשר יש לדאוג שהדפנות יהיו כמה שיותר דקות. גם אם הבצק נקרע תוך כדי ניתן להרטיב את האצבע ולחבר את הקרע, או פשוט להדביק עם חתיכת בצק נוספת.
מכניסים פנימה את כדור הבשר וסוגרים מעל.
כאשר הקובות מוכנות מטגנים אותן בשמן עמוק וחם עד שהן שחומות וזהובות
באותו השמן מטגנים את התפוחי אדמה עד להזהבה. המקפידים יטגנו גם את נתחי העוף – אני מוותרת על שלב זה.
הרכבת הסיר:
מניחים בסיר את הקובות, הציפסים ונתחי העוף בסיר – מתבלים במלח פלפל וכורכום
מכסים בציר או במים מבשלים בסיר מכוסה על אש נמוכה כשעה שעה וחצי עד שהעוף וכל תוכן הסיר רך מאוד.
מכניסים לתנור ללא כיסוי ל 10 דקות לפני הגשה.
יש לדאוג שבסיר תמיד יהיו נוזלים ושהוא אינו מתייבש.
לבצק הקובות
לתערובת מילוי הקובות
לסיר
תערובת מילוי הבשר לקובות:
בקערה מערבבים את הבשר עם המלח והבהראט – לשים היטב את התערובת יוצרים קציצות קטנטנות בקוטר של כ 2 ס"מ (בשלב זה ניתן להכניסן למקפיא אם רוצים שמילוי הקובות יהיה קל יותר.
תערובת הקובות:
בקערה נוספת מערבבים בקערה את קמח המצה, הביצה, המים ןמלח עד להיווצרות בצק גמיש – אם יש צורך להוסיף עוד מעט מים מוסיפים – התערובת אמורה להיות גמישה ורכה אבל לא מאוד (כמו פלסטלינה).
בידיים רטובות יוצרים מהתערובת כדורים בקוטר של כ 4 ס"מ
אופן הכנת הקובה:
מניחים לידנו קערה עם מים לוקחים כדור אחד מתערובת הקובה. טובלים את הבוהן במים ומכניסים אותה לתוך הכדור ותוך כדי טבילה במים ממשיכים ללחוץ את התערובת לצדדים כאשר כף היד השנייה יוצרת התנגדות – כך יוצרים, כיס למילוי כאשר יש לדאוג שהדפנות יהיו כמה שיותר דקות. גם אם הבצק נקרע תוך כדי ניתן להרטיב את האצבע ולחבר את הקרע, או פשוט להדביק עם חתיכת בצק נוספת.
מכניסים פנימה את כדור הבשר וסוגרים מעל.
כאשר הקובות מוכנות מטגנים אותן בשמן עמוק וחם עד שהן שחומות וזהובות
באותו השמן מטגנים את התפוחי אדמה עד להזהבה. המקפידים יטגנו גם את נתחי העוף – אני מוותרת על שלב זה.
הרכבת הסיר:
מניחים בסיר את הקובות, הציפסים ונתחי העוף בסיר – מתבלים במלח פלפל וכורכום
מכסים בציר או במים מבשלים בסיר מכוסה על אש נמוכה כשעה שעה וחצי עד שהעוף וכל תוכן הסיר רך מאוד.
מכניסים לתנור ללא כיסוי ל 10 דקות לפני הגשה.
יש לדאוג שבסיר תמיד יהיו נוזלים ושהוא אינו מתייבש.
הצטרפו לרשימת התפוצה