5 – 6 קישואים
לרוטב
2 בצלים קצוצים דק
1/3 כוס שמן
1 עגבנייה מגוררת
תוכן הפנימי של הקישואים
מלח
1/2 כפית כורכום
1/2 כפית ראס אל חנות
1/2 כוס מים.
מילוי לסירות קישוא
1/4 קילו בשר טחון
1 פרוסה של לחם
מלח
1 כפית ראס אל חנות
1 בצל מגורר
2 כפות מים
1 כף שמן
אחד מסירי הילדות השנואים עליי ביותר ועל אחיי היה סיר סירות הקישוא.
סיר שהיה חלק בלתי נפרד מרפרטואר ארוחות הצהריים של אימא. בכל יום עת הגעתי מבית הספר, הייתי מבחינה בסיר העומד על הכיריים ובו ארוחת הצהריים שלי. הייתי נגשת אליו בחשש שמא הקישואים שכל כך שנאתי יהיו שם. כמובן שגם חצילים היו ביג נו נו עבורי ואת שניהם למדתי לחבב עד מאוד עם בגרותי .
כיום חביבים עליי בעיקר סירים כאלה שהם מלאים רוטב, שאפשר לחפון עם חתיכת לחם בצועה את הקישוא עם המילוי ולטבול אותו ברוטב ולאכול אותו בתאווה גדולה עם עיניים עצומות כאשר כל הזיכרונות של הבית של ילדותי חוזרים אליי.
כל פעם מחדש אני נפעמת מהעוצמה שיש באוכל – כמה זיכרונות וכמה הוויה
במהלך הבישול בדרך כלל אין צורך להוסיף מים מאחר והקישואים מגירים הרבה נוזלים , אך בכל מקרה יש לדאוג שתמיד יהיו נוזלים בסיר, כל הכיף בסיר הזה הוא הרוטב שנוצר משילוב של בצל קישוא ועגבנייה.
5 – 6 קישואים
לרוטב
2 בצלים קצוצים דק
1/3 כוס שמן
1 עגבנייה מגוררת
תוכן הפנימי של הקישואים
מלח
1/2 כפית כורכום
1/2 כפית ראס אל חנות
1/2 כוס מים.
מילוי לסירות קישוא
1/4 קילו בשר טחון
1 פרוסה של לחם
מלח
1 כפית ראס אל חנות
1 בצל מגורר
2 כפות מים
1 כף שמן
5 – 6 קישואים
לרוטב
2 בצלים קצוצים דק
1/3 כוס שמן
1 עגבנייה מגוררת
תוכן הפנימי של הקישואים
מלח
1/2 כפית כורכום
1/2 כפית ראס אל חנות
1/2 כוס מים.
מילוי לסירות קישוא
1/4 קילו בשר טחון
1 פרוסה של לחם
מלח
1 כפית ראס אל חנות
1 בצל מגורר
2 כפות מים
1 כף שמן
הצטרפו לרשימת התפוצה