חיפוש
סגור את תיבת החיפוש
Home » מתכונים » סירות קישוא ממולאות קציצות בקר

סירות קישוא ממולאות קציצות בקר

סיר פשוט של צהריים עם טעם עדין עדין של בית

סירות קישוא ממולאות קציצות בקר

רשימת מצרכים

5 – 6 קישואים

לרוטב
2 בצלים קצוצים דק
1/3 כוס שמן
1 עגבנייה מגוררת
תוכן הפנימי של הקישואים
מלח
1/2 כפית כורכום
1/2 כפית ראס אל חנות
1/2 כוס מים.

מילוי לסירות קישוא
1/4 קילו בשר טחון
1 פרוסה של לחם
מלח
1 כפית ראס אל חנות
1 בצל מגורר
2 כפות מים
1 כף שמן

אופן ההכנה

  1. ראשית מכינים את הרוטב
  2. מטגנים את הבצל הקצוץ עם שמן לאחר שהבצל מעט שקוף מוסיפים את העגבנייה המגוררת והתבלינים מטגנים היטב עד שנוזלי העגבנייה מתאדים לגמרי, מוסיפים חצי כוס מים ,  מכסים את הסיר  במכסה ומבשלים על אש נמוכה וממשיכים בהכנות.
  3. חוצים את הקישואים לשניים – מרוקנים את מרכז הקישוא מתוכנו עם כפית
  4. את תוכן הקישוא קוצצים מעט ומעבירים לסיר לבישול ביחד עם הרוטב
  5. את חצאי הקישואים  חותכים ל 2 כך שמכל קישוא נוצרים 4 סירות קישוא מרוקנות מתוכן.
    הכנת תערובת מילוי הקישואים
  6. מערבבים היטב את כל מרכיבי תערובת הבשר הטחון  ולשים היטב.
  7. יוצרים מהתערובת הבשר קציצות מוארכות באורך ובגודל המתאימים לשקע הקישוא.
  8. יש לסדר יפה ולהדק המילוי לתוך החלל שנוצר בקישוא
  9. לאחר שהקישואים מוכנים, מכניסים אותם לסיר ומניחים אותם מעל הרוטב.
  10. מבשלים עם מכסה סגור ולהבה נמוכה כ 20 – 30 דקות
  11. יש לזכור מידי פעם בעת הבישול להשקות את סירות הקישוא ברוטב שנוצר בסיר.
  12. הסיר מוכן כאשר הקישואים רכים לגמרי והמילוי מבושל לחלוטין.

 

 

 

שמירת מתכון(0)

אחד מסירי הילדות השנואים עליי ביותר ועל אחיי היה סיר סירות הקישוא.
סיר שהיה חלק בלתי נפרד מרפרטואר ארוחות הצהריים של אימא. בכל יום עת הגעתי מבית הספר, הייתי מבחינה בסיר העומד על הכיריים ובו ארוחת הצהריים שלי. הייתי נגשת אליו בחשש שמא הקישואים שכל כך שנאתי יהיו שם. כמובן שגם חצילים היו ביג נו נו עבורי ואת שניהם למדתי לחבב עד מאוד עם בגרותי .

כיום חביבים עליי בעיקר סירים כאלה שהם מלאים רוטב,  שאפשר לחפון עם חתיכת לחם בצועה את הקישוא עם המילוי ולטבול אותו ברוטב ולאכול אותו בתאווה גדולה עם עיניים עצומות כאשר כל הזיכרונות של הבית של ילדותי חוזרים אליי.

כל פעם מחדש אני נפעמת מהעוצמה שיש באוכל – כמה זיכרונות וכמה הוויה

 

 

 

דגשים למתכון מנצח

במהלך הבישול בדרך כלל  אין צורך להוסיף מים מאחר והקישואים מגירים הרבה נוזלים , אך בכל מקרה יש לדאוג שתמיד יהיו נוזלים בסיר, כל הכיף בסיר הזה הוא הרוטב שנוצר משילוב של בצל קישוא ועגבנייה.

רשימת מצרכים

5 – 6 קישואים

לרוטב
2 בצלים קצוצים דק
1/3 כוס שמן
1 עגבנייה מגוררת
תוכן הפנימי של הקישואים
מלח
1/2 כפית כורכום
1/2 כפית ראס אל חנות
1/2 כוס מים.

מילוי לסירות קישוא
1/4 קילו בשר טחון
1 פרוסה של לחם
מלח
1 כפית ראס אל חנות
1 בצל מגורר
2 כפות מים
1 כף שמן

אופן ההכנה

  1. ראשית מכינים את הרוטב
  2. מטגנים את הבצל הקצוץ עם שמן לאחר שהבצל מעט שקוף מוסיפים את העגבנייה המגוררת והתבלינים מטגנים היטב עד שנוזלי העגבנייה מתאדים לגמרי, מוסיפים חצי כוס מים ,  מכסים את הסיר  במכסה ומבשלים על אש נמוכה וממשיכים בהכנות.
  3. חוצים את הקישואים לשניים – מרוקנים את מרכז הקישוא מתוכנו עם כפית
  4. את תוכן הקישוא קוצצים מעט ומעבירים לסיר לבישול ביחד עם הרוטב
  5. את חצאי הקישואים  חותכים ל 2 כך שמכל קישוא נוצרים 4 סירות קישוא מרוקנות מתוכן.
    הכנת תערובת מילוי הקישואים
  6. מערבבים היטב את כל מרכיבי תערובת הבשר הטחון  ולשים היטב.
  7. יוצרים מהתערובת הבשר קציצות מוארכות באורך ובגודל המתאימים לשקע הקישוא.
  8. יש לסדר יפה ולהדק המילוי לתוך החלל שנוצר בקישוא
  9. לאחר שהקישואים מוכנים, מכניסים אותם לסיר ומניחים אותם מעל הרוטב.
  10. מבשלים עם מכסה סגור ולהבה נמוכה כ 20 – 30 דקות
  11. יש לזכור מידי פעם בעת הבישול להשקות את סירות הקישוא ברוטב שנוצר בסיר.
  12. הסיר מוכן כאשר הקישואים רכים לגמרי והמילוי מבושל לחלוטין.

 

 

 

סירות קישוא ממולאות קציצות בקר

רשימת מצרכים

5 – 6 קישואים

לרוטב
2 בצלים קצוצים דק
1/3 כוס שמן
1 עגבנייה מגוררת
תוכן הפנימי של הקישואים
מלח
1/2 כפית כורכום
1/2 כפית ראס אל חנות
1/2 כוס מים.

מילוי לסירות קישוא
1/4 קילו בשר טחון
1 פרוסה של לחם
מלח
1 כפית ראס אל חנות
1 בצל מגורר
2 כפות מים
1 כף שמן

אופן ההכנה

  1. ראשית מכינים את הרוטב
  2. מטגנים את הבצל הקצוץ עם שמן לאחר שהבצל מעט שקוף מוסיפים את העגבנייה המגוררת והתבלינים מטגנים היטב עד שנוזלי העגבנייה מתאדים לגמרי, מוסיפים חצי כוס מים ,  מכסים את הסיר  במכסה ומבשלים על אש נמוכה וממשיכים בהכנות.
  3. חוצים את הקישואים לשניים – מרוקנים את מרכז הקישוא מתוכנו עם כפית
  4. את תוכן הקישוא קוצצים מעט ומעבירים לסיר לבישול ביחד עם הרוטב
  5. את חצאי הקישואים  חותכים ל 2 כך שמכל קישוא נוצרים 4 סירות קישוא מרוקנות מתוכן.
    הכנת תערובת מילוי הקישואים
  6. מערבבים היטב את כל מרכיבי תערובת הבשר הטחון  ולשים היטב.
  7. יוצרים מהתערובת הבשר קציצות מוארכות באורך ובגודל המתאימים לשקע הקישוא.
  8. יש לסדר יפה ולהדק המילוי לתוך החלל שנוצר בקישוא
  9. לאחר שהקישואים מוכנים, מכניסים אותם לסיר ומניחים אותם מעל הרוטב.
  10. מבשלים עם מכסה סגור ולהבה נמוכה כ 20 – 30 דקות
  11. יש לזכור מידי פעם בעת הבישול להשקות את סירות הקישוא ברוטב שנוצר בסיר.
  12. הסיר מוכן כאשר הקישואים רכים לגמרי והמילוי מבושל לחלוטין.

 

 

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

איך שבא לי להיות חברה שלכם (:

הצטרפו לרשימת התפוצה