3 גזרים
3 מלפפונים
1 צנון גדול או 2 קטנים ו או קולורבי
5 כוסות מים
1.5 כוסות חומץ
1.5 כוסות סוכר
1/2 כוס שומשום קלוי
באמצעות מנדולינה או סכין פורסים את כל הירקות ל"גפרורים" ארוכים .
למי שאין מנדולינה יכול לחתוך את הירקות באיזו צורה שהוא אוהב
שמים את כל הירקות בכלי שיכול בעל אטימות גבוהה ושיכול לעמוד בנוזל רותח (הכי מומלץ צנצנת זכוכית)
לאחר שכל הירקות חתוכים מחממים בקלחת את המים החומץ והסוכר כאשר הנוזל רותח והסוכר נמס שופכים את כל הנוזל על הירקות
מצננים בחוץ – כאשר הנוזל התקרר – סוגרים את הכלי ומכניסים למקרר.
כאשר רוצים להגיש את הסלט – מוציאים מהנוזלים את כמות הירקות הנדרשת – מסננים את הנוזלים היטב – מפזרים מעל שומשום קלוי ומגישים.
את יתרת הירקות בכלי ניתן לסגור ולהשאיר במקרר.
אצלנו קוראים לסלט הזה "סלט סיני" כי הוא מזכיר בטעמו את החמוצים הסינים החמוצים מתוקים שמגשים בכל מסעדה אסייתית
מדובר בסלט קצת אחר, רענן מאוד בטעמיו, החמוץ מתוק המוכר לכם, ניתן להכינו הרבה זמן מראש. מומלץ להכין כמות גדולה
ממנו.
הסלט הזה יגוון לכם את רפרטואר הסלטים שיושבים אצלכם בשולחן והוא יהיה הלהיט הבא. מבטיחה.
הוא פשוט יכול לשבת לפחות שלושה שבועות בנוזל שלו שמשמר אותו בדיוק כמו חמוצים.
ניתן להעשיר אותו בכל ירק קשה שתבחרו ואני נוהגת לפעמים לפזר עליו גם בוטנים מומלחים קלויים קצוצים
בנוסף לשומשום.
הירקות נשמרים היטב לתקופה ארוכה כל עוד הם מכוסים היטב בנוזל .
3 גזרים
3 מלפפונים
1 צנון גדול או 2 קטנים ו או קולורבי
5 כוסות מים
1.5 כוסות חומץ
1.5 כוסות סוכר
1/2 כוס שומשום קלוי
באמצעות מנדולינה או סכין פורסים את כל הירקות ל"גפרורים" ארוכים .
למי שאין מנדולינה יכול לחתוך את הירקות באיזו צורה שהוא אוהב
שמים את כל הירקות בכלי שיכול בעל אטימות גבוהה ושיכול לעמוד בנוזל רותח (הכי מומלץ צנצנת זכוכית)
לאחר שכל הירקות חתוכים מחממים בקלחת את המים החומץ והסוכר כאשר הנוזל רותח והסוכר נמס שופכים את כל הנוזל על הירקות
מצננים בחוץ – כאשר הנוזל התקרר – סוגרים את הכלי ומכניסים למקרר.
כאשר רוצים להגיש את הסלט – מוציאים מהנוזלים את כמות הירקות הנדרשת – מסננים את הנוזלים היטב – מפזרים מעל שומשום קלוי ומגישים.
את יתרת הירקות בכלי ניתן לסגור ולהשאיר במקרר.
3 גזרים
3 מלפפונים
1 צנון גדול או 2 קטנים ו או קולורבי
5 כוסות מים
1.5 כוסות חומץ
1.5 כוסות סוכר
1/2 כוס שומשום קלוי
באמצעות מנדולינה או סכין פורסים את כל הירקות ל"גפרורים" ארוכים .
למי שאין מנדולינה יכול לחתוך את הירקות באיזו צורה שהוא אוהב
שמים את כל הירקות בכלי שיכול בעל אטימות גבוהה ושיכול לעמוד בנוזל רותח (הכי מומלץ צנצנת זכוכית)
לאחר שכל הירקות חתוכים מחממים בקלחת את המים החומץ והסוכר כאשר הנוזל רותח והסוכר נמס שופכים את כל הנוזל על הירקות
מצננים בחוץ – כאשר הנוזל התקרר – סוגרים את הכלי ומכניסים למקרר.
כאשר רוצים להגיש את הסלט – מוציאים מהנוזלים את כמות הירקות הנדרשת – מסננים את הנוזלים היטב – מפזרים מעל שומשום קלוי ומגישים.
את יתרת הירקות בכלי ניתן לסגור ולהשאיר במקרר.
הצטרפו לרשימת התפוצה