חיפוש
סגור את תיבת החיפוש
Home » מתכונים » סלק ממולא בבשר מפורק

סלק ממולא בבשר מפורק

סלק אדום זרחני עם טעם מתקתק אדמתי מכיל בתוכו בשר אונטריב רך מפורק עם רוטב חמוץ מתוק

סלק ממולא בבשר מפורק

רשימת מצרכים

המילוי

  • 1/2 קילו נתח אונטריב  או צלי כתף חתוך לקוביות (רצוי נתח משוייש עם מעט שומן)
  • 1 בצל
  • 1 ראש של שום שלם
  • 1 ענף סלרי כולל עלים
  • מים עד כדי כיסוי
  • מעט שמן לטיגון ראשוני של הבשר
  • 2 בצלים גדולים פרוסים לפרוסות מטוגנים עד שהם שחומים
  • צרור של עלי סלרי קצוצים
  • מלח
  • פלפל
  • כפית גדושה בהראט

אופן ההכנה

צורבים את קוביות הבשר בסיר עד שהנתחים צרובים היטב מכל הצדדים.
מכסים במים מוסיפים את הירקות ומבשלים כשעתיים שלוש עד שהבשר רך מאוד ומתפרק בקלות
ניתן לקצר זמן בישול במידה ומבשלים בסיר לחץ – הבישול בסיר לחץ הוא כחצי שעה.
כאשר הבשר מוכן יש לסנן אותו מהנוזלים לפרק אותו לחוטים באמצעות מזלג ולהניח בצד על לשימוש  (את הנוזלים יש לשמור לבישול )
לאחר שהבשר מפורק יש להוסיף את הבצלים הסלרי ותבלינים
לערבב היטב – לטעום ולתקן תיבול

הכנת הסלקים
חותכים הקצה העליון של הסלק  מרוקנים את הסלקים באמצעות כפית פריזיאן
ממלאים את הסלקים במילוי הבשר

מרכיבים את הסיר
בתחתית הסיר מניחים
1 גבעול סלרי כולל העלים קצוצים גס
את כל המילוי שהוצא מהסלקים
מלח פלפל וחצי כפית בהראט
1/3 כוס רוטב רימונים מרוכז / תמר הינדי
2 כפות גדושות סוכר חום
מניחים את הסלקים הממולאים בתוך הסיר
ויוצקים מעל את ציר הבשר שנותר מבישול הבשר
עד כמחצית גובה הסלקים
מבשלים מכוסה על אש בינונית כשעה
ומכניסים לתנור לעוד שעתיים לפחות (מכוסה)
מידי פעם פותחים את התנור ומרטיבים את הסלקים ברוטב
אם יש צורך לאחר שהסלקים רכים והרוטב הצמצם

שמירת מתכון(0)

היא התקשרה אליי מקוסטה ריקה "אני יודעת שממולאים זה אהבה גדולה שלך, "והשבוע טעמתי סלק אדום ממולא בבשר מפורק, את חייבת להכין כזה"
רונית העורכת שלי מוואלה פוד
מאתגרת אותי כל פעם מחדש ומחדדת אותי ולא נותנת לי אף פעם להישאר באותו המקום בכל הקשור למטבח שלי.
אז כמובן שיצאתי למשימה כשאני כבר יודעת מראש מה יהיה טעמה של המנה.

ואכן מדובר במנה חגיגית מאוד, עם צבע זרחני אדום כמו שרק סלק אדום יודע להיות עם בשר אונטריב רב טעם\ מפורק שיושב בתוכו ורוטב סמיך שמזגג את הכל.
כשאתם רוצים להרשים – לכו על זה.
בהחלט ניתן להכין את הסלק גם עם בשר טחון למי מכם שעבודת פירוק הבשר ארוכה מידיי עבורו.

דגשים למתכון מנצח

התבשיל טעים יותר יום למחרת.

כדאי שתשימו את לבכם לנתח האונטריב שהוא לרוב לא יקר במיוחד – יש לו טעם טוב של בשר והוא מתנהג היטב בבישול ארוך

היתרון הגדול שלו מעבר לטעמו הטוב – שהוא שומני במידה הנכונה והוא שומר על צורתו בבישול

רשימת מצרכים

המילוי

  • 1/2 קילו נתח אונטריב  או צלי כתף חתוך לקוביות (רצוי נתח משוייש עם מעט שומן)
  • 1 בצל
  • 1 ראש של שום שלם
  • 1 ענף סלרי כולל עלים
  • מים עד כדי כיסוי
  • מעט שמן לטיגון ראשוני של הבשר
  • 2 בצלים גדולים פרוסים לפרוסות מטוגנים עד שהם שחומים
  • צרור של עלי סלרי קצוצים
  • מלח
  • פלפל
  • כפית גדושה בהראט

אופן ההכנה

צורבים את קוביות הבשר בסיר עד שהנתחים צרובים היטב מכל הצדדים.
מכסים במים מוסיפים את הירקות ומבשלים כשעתיים שלוש עד שהבשר רך מאוד ומתפרק בקלות
ניתן לקצר זמן בישול במידה ומבשלים בסיר לחץ – הבישול בסיר לחץ הוא כחצי שעה.
כאשר הבשר מוכן יש לסנן אותו מהנוזלים לפרק אותו לחוטים באמצעות מזלג ולהניח בצד על לשימוש  (את הנוזלים יש לשמור לבישול )
לאחר שהבשר מפורק יש להוסיף את הבצלים הסלרי ותבלינים
לערבב היטב – לטעום ולתקן תיבול

הכנת הסלקים
חותכים הקצה העליון של הסלק  מרוקנים את הסלקים באמצעות כפית פריזיאן
ממלאים את הסלקים במילוי הבשר

מרכיבים את הסיר
בתחתית הסיר מניחים
1 גבעול סלרי כולל העלים קצוצים גס
את כל המילוי שהוצא מהסלקים
מלח פלפל וחצי כפית בהראט
1/3 כוס רוטב רימונים מרוכז / תמר הינדי
2 כפות גדושות סוכר חום
מניחים את הסלקים הממולאים בתוך הסיר
ויוצקים מעל את ציר הבשר שנותר מבישול הבשר
עד כמחצית גובה הסלקים
מבשלים מכוסה על אש בינונית כשעה
ומכניסים לתנור לעוד שעתיים לפחות (מכוסה)
מידי פעם פותחים את התנור ומרטיבים את הסלקים ברוטב
אם יש צורך לאחר שהסלקים רכים והרוטב הצמצם

סלק ממולא בבשר מפורק

רשימת מצרכים

המילוי

  • 1/2 קילו נתח אונטריב  או צלי כתף חתוך לקוביות (רצוי נתח משוייש עם מעט שומן)
  • 1 בצל
  • 1 ראש של שום שלם
  • 1 ענף סלרי כולל עלים
  • מים עד כדי כיסוי
  • מעט שמן לטיגון ראשוני של הבשר
  • 2 בצלים גדולים פרוסים לפרוסות מטוגנים עד שהם שחומים
  • צרור של עלי סלרי קצוצים
  • מלח
  • פלפל
  • כפית גדושה בהראט

אופן ההכנה

צורבים את קוביות הבשר בסיר עד שהנתחים צרובים היטב מכל הצדדים.
מכסים במים מוסיפים את הירקות ומבשלים כשעתיים שלוש עד שהבשר רך מאוד ומתפרק בקלות
ניתן לקצר זמן בישול במידה ומבשלים בסיר לחץ – הבישול בסיר לחץ הוא כחצי שעה.
כאשר הבשר מוכן יש לסנן אותו מהנוזלים לפרק אותו לחוטים באמצעות מזלג ולהניח בצד על לשימוש  (את הנוזלים יש לשמור לבישול )
לאחר שהבשר מפורק יש להוסיף את הבצלים הסלרי ותבלינים
לערבב היטב – לטעום ולתקן תיבול

הכנת הסלקים
חותכים הקצה העליון של הסלק  מרוקנים את הסלקים באמצעות כפית פריזיאן
ממלאים את הסלקים במילוי הבשר

מרכיבים את הסיר
בתחתית הסיר מניחים
1 גבעול סלרי כולל העלים קצוצים גס
את כל המילוי שהוצא מהסלקים
מלח פלפל וחצי כפית בהראט
1/3 כוס רוטב רימונים מרוכז / תמר הינדי
2 כפות גדושות סוכר חום
מניחים את הסלקים הממולאים בתוך הסיר
ויוצקים מעל את ציר הבשר שנותר מבישול הבשר
עד כמחצית גובה הסלקים
מבשלים מכוסה על אש בינונית כשעה
ומכניסים לתנור לעוד שעתיים לפחות (מכוסה)
מידי פעם פותחים את התנור ומרטיבים את הסלקים ברוטב
אם יש צורך לאחר שהסלקים רכים והרוטב הצמצם

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

איך שבא לי להיות חברה שלכם (:

הצטרפו לרשימת התפוצה