לעוגה
תבנית 22/24
יש לחמם את התנור לחום של 170 מעלות
סירופ
לציפוי / קרם שנטילי
מקציפים במיקסר את הביצים עם הסוכר עד תערובת תפוחה מאוד ובהירה
מורידים את מהירות המיקסר ומוסיפים כף אחר כף את כל היבשים
שופכים את התערובת לתבנית מרופדת בנייר אפיה ואופים בחום של 170 מעולות כ 30 -35 דקות
כאשר העוגה בתנור מכינים את סירופ הסוכר: שמים את כל חומרי הסירופ בסיר ומבשלים עד
שהסוכר נמס והסירופ מצטמצם מעט
כאשר העוגה מוכנה, מרטיבים את העוגה בסירופ
מורחים את הריבה ומעל
ומניחים את העוגה בצד עד לקירור מלא
מקציפים את השמנת לקצף יציב
מכסים את העוגה בקצפת
ניתן לקשט בדובדבנים או תותים
*ניתן להכין גם בתבניות קטנות מאפין קטנות ליצירת סברינות אישיות
מתכון שנמצא ברשותי שנים רבות ויש המוני גרסאות של העוגה הזו, מבחינתי מתכון הזה הוא
המנצח כתחליף לעוגת הסברינה שדורשת התפחה ועבודת הכנה מורכבת יחסית
הסולת שבעוגה אחראית על מרקם נכון לעוגה הזו. והתוצאה היא תוצאה לטעמי קלילה יותר – ואם תקפידו למלא אותה בריבת תות באמצע שתאזן את המתיקות של הסירופ עם החמיצות הקלה של הריבה. בתוספת מנה הגונה של קצפת הרי שקיבלתם עוגה / קינוח קייצי מושלם.
זו לא טעות שבעוגה אין כלל שמן
בקרם שנטילי בעוגה אין כלל סוכר מאחר והעוגה מתוקה מספיק והקצפת ללא סוכר מאזנת את הטעמים שלה.
הריבה מקנה מעט חמצמצות ומתיקות אחרת שמאוד מחמיאה לטעם שלה
לעוגה
תבנית 22/24
יש לחמם את התנור לחום של 170 מעלות
סירופ
לציפוי / קרם שנטילי
מקציפים במיקסר את הביצים עם הסוכר עד תערובת תפוחה מאוד ובהירה
מורידים את מהירות המיקסר ומוסיפים כף אחר כף את כל היבשים
שופכים את התערובת לתבנית מרופדת בנייר אפיה ואופים בחום של 170 מעולות כ 30 -35 דקות
כאשר העוגה בתנור מכינים את סירופ הסוכר: שמים את כל חומרי הסירופ בסיר ומבשלים עד
שהסוכר נמס והסירופ מצטמצם מעט
כאשר העוגה מוכנה, מרטיבים את העוגה בסירופ
מורחים את הריבה ומעל
ומניחים את העוגה בצד עד לקירור מלא
מקציפים את השמנת לקצף יציב
מכסים את העוגה בקצפת
ניתן לקשט בדובדבנים או תותים
*ניתן להכין גם בתבניות קטנות מאפין קטנות ליצירת סברינות אישיות
לעוגה
תבנית 22/24
יש לחמם את התנור לחום של 170 מעלות
סירופ
לציפוי / קרם שנטילי
מקציפים במיקסר את הביצים עם הסוכר עד תערובת תפוחה מאוד ובהירה
מורידים את מהירות המיקסר ומוסיפים כף אחר כף את כל היבשים
שופכים את התערובת לתבנית מרופדת בנייר אפיה ואופים בחום של 170 מעולות כ 30 -35 דקות
כאשר העוגה בתנור מכינים את סירופ הסוכר: שמים את כל חומרי הסירופ בסיר ומבשלים עד
שהסוכר נמס והסירופ מצטמצם מעט
כאשר העוגה מוכנה, מרטיבים את העוגה בסירופ
מורחים את הריבה ומעל
ומניחים את העוגה בצד עד לקירור מלא
מקציפים את השמנת לקצף יציב
מכסים את העוגה בקצפת
ניתן לקשט בדובדבנים או תותים
*ניתן להכין גם בתבניות קטנות מאפין קטנות ליצירת סברינות אישיות
הצטרפו לרשימת התפוצה