חיפוש
סגור את תיבת החיפוש
Home » מתכונים » עוגת כאילו סברינה (עם סולת)

עוגת כאילו סברינה (עם סולת)

עוגת סברינה של פעם – לא מדובר בבצק שמרים אלא במעין עוגת תופין עם סולת בתוכה שיודעת להכיל ולהחזיק את הסירופ המתוק בצורה אולטמטיבית

עוגת כאילו סברינה (עם סולת)

רשימת מצרכים

לעוגה

תבנית 22/24

יש לחמם את התנור לחום של 170 מעלות

  • 5 ביצים
  • 3/4 כוס סוכר
  • 1/2 כוס סולת
  • 1/2 כוס קמח

סירופ 

  • 2 כוסות מים
  • 1 כוס סוכר
  • 4 כפות קוניאק
  • כפית תמצית רום או רום או ברנדי
  • 2 כפות ריבת תות

לציפוי / קרם שנטילי

  • 2 שמנת מתוקה
  • 1/2 כוס ריבת תות

אופן ההכנה

מקציפים במיקסר את הביצים עם הסוכר עד תערובת תפוחה מאוד ובהירה
מורידים את מהירות המיקסר ומוסיפים כף אחר כף את כל היבשים
שופכים את התערובת לתבנית מרופדת בנייר אפיה ואופים בחום של 170 מעולות כ 30 -35 דקות
כאשר העוגה בתנור מכינים את סירופ הסוכר: שמים את כל חומרי הסירופ בסיר ומבשלים עד
שהסוכר נמס והסירופ מצטמצם מעט
כאשר העוגה מוכנה, מרטיבים את העוגה בסירופ
מורחים את הריבה ומעל
ומניחים את העוגה בצד עד לקירור מלא
מקציפים את השמנת לקצף יציב
מכסים את העוגה בקצפת
ניתן לקשט בדובדבנים או תותים
*ניתן להכין גם בתבניות קטנות מאפין קטנות ליצירת סברינות אישיות

 

שמירת מתכון(0)

מתכון שנמצא ברשותי שנים רבות ויש המוני גרסאות של העוגה הזו, מבחינתי מתכון הזה הוא
המנצח כתחליף לעוגת הסברינה שדורשת התפחה ועבודת הכנה מורכבת יחסית
הסולת שבעוגה אחראית על מרקם נכון לעוגה הזו. והתוצאה היא תוצאה לטעמי קלילה יותר – ואם תקפידו למלא אותה בריבת תות באמצע שתאזן את המתיקות של הסירופ עם החמיצות הקלה של הריבה. בתוספת מנה הגונה של קצפת הרי שקיבלתם עוגה / קינוח קייצי מושלם.

 

דגשים למתכון מנצח

זו לא טעות שבעוגה אין כלל שמן
בקרם שנטילי בעוגה אין כלל סוכר מאחר והעוגה מתוקה מספיק והקצפת ללא סוכר מאזנת את הטעמים שלה.
הריבה מקנה מעט חמצמצות ומתיקות אחרת שמאוד מחמיאה לטעם שלה

 

רשימת מצרכים

לעוגה

תבנית 22/24

יש לחמם את התנור לחום של 170 מעלות

  • 5 ביצים
  • 3/4 כוס סוכר
  • 1/2 כוס סולת
  • 1/2 כוס קמח

סירופ 

  • 2 כוסות מים
  • 1 כוס סוכר
  • 4 כפות קוניאק
  • כפית תמצית רום או רום או ברנדי
  • 2 כפות ריבת תות

לציפוי / קרם שנטילי

  • 2 שמנת מתוקה
  • 1/2 כוס ריבת תות

אופן ההכנה

מקציפים במיקסר את הביצים עם הסוכר עד תערובת תפוחה מאוד ובהירה
מורידים את מהירות המיקסר ומוסיפים כף אחר כף את כל היבשים
שופכים את התערובת לתבנית מרופדת בנייר אפיה ואופים בחום של 170 מעולות כ 30 -35 דקות
כאשר העוגה בתנור מכינים את סירופ הסוכר: שמים את כל חומרי הסירופ בסיר ומבשלים עד
שהסוכר נמס והסירופ מצטמצם מעט
כאשר העוגה מוכנה, מרטיבים את העוגה בסירופ
מורחים את הריבה ומעל
ומניחים את העוגה בצד עד לקירור מלא
מקציפים את השמנת לקצף יציב
מכסים את העוגה בקצפת
ניתן לקשט בדובדבנים או תותים
*ניתן להכין גם בתבניות קטנות מאפין קטנות ליצירת סברינות אישיות

 

עוגת כאילו סברינה (עם סולת)

רשימת מצרכים

לעוגה

תבנית 22/24

יש לחמם את התנור לחום של 170 מעלות

  • 5 ביצים
  • 3/4 כוס סוכר
  • 1/2 כוס סולת
  • 1/2 כוס קמח

סירופ 

  • 2 כוסות מים
  • 1 כוס סוכר
  • 4 כפות קוניאק
  • כפית תמצית רום או רום או ברנדי
  • 2 כפות ריבת תות

לציפוי / קרם שנטילי

  • 2 שמנת מתוקה
  • 1/2 כוס ריבת תות

אופן ההכנה

מקציפים במיקסר את הביצים עם הסוכר עד תערובת תפוחה מאוד ובהירה
מורידים את מהירות המיקסר ומוסיפים כף אחר כף את כל היבשים
שופכים את התערובת לתבנית מרופדת בנייר אפיה ואופים בחום של 170 מעולות כ 30 -35 דקות
כאשר העוגה בתנור מכינים את סירופ הסוכר: שמים את כל חומרי הסירופ בסיר ומבשלים עד
שהסוכר נמס והסירופ מצטמצם מעט
כאשר העוגה מוכנה, מרטיבים את העוגה בסירופ
מורחים את הריבה ומעל
ומניחים את העוגה בצד עד לקירור מלא
מקציפים את השמנת לקצף יציב
מכסים את העוגה בקצפת
ניתן לקשט בדובדבנים או תותים
*ניתן להכין גם בתבניות קטנות מאפין קטנות ליצירת סברינות אישיות

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

איך שבא לי להיות חברה שלכם (:

הצטרפו לרשימת התפוצה