לבצק
2.5 כוסות קמח תופח
250 גרם חמאה/מחמאה
5 חלמונים
4 כפות סוכר
שכבה אמצעית
1 כוס קונפיטורת תות / פטל
לקצף
5 חלבונים
1/2 כוס סוכר
1/2 כוס קוקוס
2 כפות פודינג וניל
במיקסר או במעבד מזון שמים את כל חומרי הבצק ומערבלים עד לאיחוד הבצק.
מעבירים ומשטחים את הבצק בתבנית מלבנית בגודל 20*30, אופים ב 180 מעלות כ 15 דקות עד שהבצק משחים מעט.
מוציאים את העוגה מהתנור – בעודה חמה שופכים את הריבה – החום של העוגה יחמם את הריבה וכך יהיה קל יותר למרוח את הריבה מעליה באופן שווה.
מקציפים את החלבונים עם הסוכר לקצף רך ויציב – מוסיפים את הקוקוס והפודינג וניל ומערבבים בתנועות עטיפה עד שהם נטמעים בקצף.
מעבירים את הקצף מעל הריבה ומכניסים לאפיה נוספת לעוד 30 דקות, עד שהקצף מעל מקבל צבע שחום מעט.
יש לי כמה מתכונים לא פחות ממעולים של העוגות הוותיקות שאני גוררת מבית אימא – אחד המתכונים המעולים האלו הוא המתכון של העוגה הנהדרת הזו.
מה שאתם חייבים הוא לשמור את המתכון של הבצק הפריך הזה – שהוא פשוט נמס בפה ואין לו תחליף – אני מבטיחה לכם שברגע שתכירו אותו אתם תשלבו אותו בכל עוגות תחתית בצק פריך שאתם מכירים.
תקציפו את הקצף עד שהוא יציב אך לא יותר מידיי – כאשר הוא הופך להיות קשה מידיי המרקם שלו משתנה וקשה יהיה להטמיע בו את הקוקוס והפודינג.
תשתדלו להשתמש בריבה איכותית – עם חתיכות פרי (קונפיטורה) כל ריבה תעבוד פה אבל הנוסטלגיה מכתיבה ריבה בעלת צבע אדום.
כמובן שאפשר להמיר את החמאה במרגרינה או במחמאה.
נכון שכמות החמאה/מרגרינה/ מחמאה היא גדולה אבל מדובר בעוגה יחסית גדולה והיחס של הקמח הוא כמעט אחד לאחד וזה יחס שמניב בצק אלוהי, אז בבקשה תשמרו על היחס כפי שרשום במתכון.
למי שאין קמח תופח יכול להוסיף לאותה כמות קמח רגיל 1 אבקת אפיה
לבצק
2.5 כוסות קמח תופח
250 גרם חמאה/מחמאה
5 חלמונים
4 כפות סוכר
שכבה אמצעית
1 כוס קונפיטורת תות / פטל
לקצף
5 חלבונים
1/2 כוס סוכר
1/2 כוס קוקוס
2 כפות פודינג וניל
במיקסר או במעבד מזון שמים את כל חומרי הבצק ומערבלים עד לאיחוד הבצק.
מעבירים ומשטחים את הבצק בתבנית מלבנית בגודל 20*30, אופים ב 180 מעלות כ 15 דקות עד שהבצק משחים מעט.
מוציאים את העוגה מהתנור – בעודה חמה שופכים את הריבה – החום של העוגה יחמם את הריבה וכך יהיה קל יותר למרוח את הריבה מעליה באופן שווה.
מקציפים את החלבונים עם הסוכר לקצף רך ויציב – מוסיפים את הקוקוס והפודינג וניל ומערבבים בתנועות עטיפה עד שהם נטמעים בקצף.
מעבירים את הקצף מעל הריבה ומכניסים לאפיה נוספת לעוד 30 דקות, עד שהקצף מעל מקבל צבע שחום מעט.
לבצק
2.5 כוסות קמח תופח
250 גרם חמאה/מחמאה
5 חלמונים
4 כפות סוכר
שכבה אמצעית
1 כוס קונפיטורת תות / פטל
לקצף
5 חלבונים
1/2 כוס סוכר
1/2 כוס קוקוס
2 כפות פודינג וניל
במיקסר או במעבד מזון שמים את כל חומרי הבצק ומערבלים עד לאיחוד הבצק.
מעבירים ומשטחים את הבצק בתבנית מלבנית בגודל 20*30, אופים ב 180 מעלות כ 15 דקות עד שהבצק משחים מעט.
מוציאים את העוגה מהתנור – בעודה חמה שופכים את הריבה – החום של העוגה יחמם את הריבה וכך יהיה קל יותר למרוח את הריבה מעליה באופן שווה.
מקציפים את החלבונים עם הסוכר לקצף רך ויציב – מוסיפים את הקוקוס והפודינג וניל ומערבבים בתנועות עטיפה עד שהם נטמעים בקצף.
מעבירים את הקצף מעל הריבה ומכניסים לאפיה נוספת לעוד 30 דקות, עד שהקצף מעל מקבל צבע שחום מעט.
הצטרפו לרשימת התפוצה
2 Responses
עוגה של הילדות מדהים אין על העוגות של פעם , הכי טעימות??
ממש ככה