חיפוש
סגור את תיבת החיפוש
Home » מתכונים » עוגת שוקולד שיפון

עוגת שוקולד שיפון

עוגת לייקח שוקולדית גבוהה ופשוטה שגונבת את ההצגה

עוגת שוקולד שיפון

רשימת מצרכים

לחמם את התנור ל 160  מעלות

קערה 1:

  • 1.5 כוסות קמח
  • 1 א אפיה
  • 1/2 כוס קקאו
  • 1/4 כפית סודה לשתיה
  • 1/4 כפית מלח
  • 1/2 כוס סוכר

לערבב את הכל היבשים יחד

קערה 2:

  • 5 חלמונים
  • תמצית וניל
  • 1/2 כוס שמן
  • 1/2 כוס מים

לערבב את כל הרטובים יחד

קערה 3:

  • 1/2 כוס כוס סוכר פחות כף
  • 6 חלבונים
  • להקציף יחד לקצף יציב

אופן ההכנה

לאחד  תערובת היבשים עם הרטובים לערבב היטב ולאחר מכן להוסיף את קצף הביצים בתנועות קיפול עד לתערובת אחידה
לשפוך את התערובת לתוך התבנית – אין צורך בשימון התבנית
לאפות ב 160 כ 50 דקות
לאחר שהעוגה מוכנה וקיסם ננעץ בה ויצא יבש – יש לצנן אותה הפוכה על "הרגליים" התבנית או להשחיל החור שבתבנית על גבי בקבוק זכוכית (כמו בקבוק יין)
לאחר שהעוגה קרה, לחלץ אותה באמצעות העברת סכין מסביב לדפנות
כאשר העוגה קרה ניתן להשאירה כך או לצפות בגנאש שוקולד
1/2 כוס שמנת מתוקה
100 גרם שוקולד מריר
50 גרם שוקולד חלב
לחמם כדקה במיקרוגל – לערבב היטב עד לתערובת חלקה ולשפוך מיד על העוגה.

שמירת מתכון(0)

מדובר בעוגת שיפון – או לייקח הוותיקה
את העוגה הזו אני אופה בסיר פלא על מנת שתתקבל עוגה גבוהה אבל למעשה ניתן לאפות בכל כלי שאתם בוחרים וגובה העוגה כמובן תתקבל באופן יחסי לגודל התבנית. אני אפיתי בסיר פלא בקוטר 24 עם רגליות המאפשרות צינון כאשר העוגה בתוכה ועומדת הפוכה – עצם היפוך העוגה וצינונה כל עוד היא הפוכה – הוא זה ששומר על הגובה והאווריריות שבה ולא מאפשר לה "ליפול"

ניתן לשדרג את העוגה על ידי הכנסת שוקולד קצוץ גס, אגוזים או כל דבר אחר שאתם אוהבים היא מקבלת הכל באהבה .

דגשים למתכון מנצח

אתם יכולים להוסיף לעוגה כל מה שבא לכם קוביות שוקולד מכל סוג וטעם, אגוזים ….. 

ניתן לאפות את העוגה בתבנית מרובעת ולמלא באמצע בכל קרם שתרצו – היא מאוד מתאימה לזה..

אם תרצו לאפות אותה בטעם  וניל פשוט השמיטו את הקקאו

לתוצאה מדויקת יש להקפיד על הכמויות החומרים במתכון

רשימת מצרכים

לחמם את התנור ל 160  מעלות

קערה 1:

  • 1.5 כוסות קמח
  • 1 א אפיה
  • 1/2 כוס קקאו
  • 1/4 כפית סודה לשתיה
  • 1/4 כפית מלח
  • 1/2 כוס סוכר

לערבב את הכל היבשים יחד

קערה 2:

  • 5 חלמונים
  • תמצית וניל
  • 1/2 כוס שמן
  • 1/2 כוס מים

לערבב את כל הרטובים יחד

קערה 3:

  • 1/2 כוס כוס סוכר פחות כף
  • 6 חלבונים
  • להקציף יחד לקצף יציב

אופן ההכנה

לאחד  תערובת היבשים עם הרטובים לערבב היטב ולאחר מכן להוסיף את קצף הביצים בתנועות קיפול עד לתערובת אחידה
לשפוך את התערובת לתוך התבנית – אין צורך בשימון התבנית
לאפות ב 160 כ 50 דקות
לאחר שהעוגה מוכנה וקיסם ננעץ בה ויצא יבש – יש לצנן אותה הפוכה על "הרגליים" התבנית או להשחיל החור שבתבנית על גבי בקבוק זכוכית (כמו בקבוק יין)
לאחר שהעוגה קרה, לחלץ אותה באמצעות העברת סכין מסביב לדפנות
כאשר העוגה קרה ניתן להשאירה כך או לצפות בגנאש שוקולד
1/2 כוס שמנת מתוקה
100 גרם שוקולד מריר
50 גרם שוקולד חלב
לחמם כדקה במיקרוגל – לערבב היטב עד לתערובת חלקה ולשפוך מיד על העוגה.

עוגת שוקולד שיפון

רשימת מצרכים

לחמם את התנור ל 160  מעלות

קערה 1:

  • 1.5 כוסות קמח
  • 1 א אפיה
  • 1/2 כוס קקאו
  • 1/4 כפית סודה לשתיה
  • 1/4 כפית מלח
  • 1/2 כוס סוכר

לערבב את הכל היבשים יחד

קערה 2:

  • 5 חלמונים
  • תמצית וניל
  • 1/2 כוס שמן
  • 1/2 כוס מים

לערבב את כל הרטובים יחד

קערה 3:

  • 1/2 כוס כוס סוכר פחות כף
  • 6 חלבונים
  • להקציף יחד לקצף יציב

אופן ההכנה

לאחד  תערובת היבשים עם הרטובים לערבב היטב ולאחר מכן להוסיף את קצף הביצים בתנועות קיפול עד לתערובת אחידה
לשפוך את התערובת לתוך התבנית – אין צורך בשימון התבנית
לאפות ב 160 כ 50 דקות
לאחר שהעוגה מוכנה וקיסם ננעץ בה ויצא יבש – יש לצנן אותה הפוכה על "הרגליים" התבנית או להשחיל החור שבתבנית על גבי בקבוק זכוכית (כמו בקבוק יין)
לאחר שהעוגה קרה, לחלץ אותה באמצעות העברת סכין מסביב לדפנות
כאשר העוגה קרה ניתן להשאירה כך או לצפות בגנאש שוקולד
1/2 כוס שמנת מתוקה
100 גרם שוקולד מריר
50 גרם שוקולד חלב
לחמם כדקה במיקרוגל – לערבב היטב עד לתערובת חלקה ולשפוך מיד על העוגה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

איך שבא לי להיות חברה שלכם (:

הצטרפו לרשימת התפוצה