חומרי המילוי לגמבה
חומרי הרוטב
קולים את הגמבות בתנור למשך כ 30 דקות – מניחים להן להצטנן, לאחר הסינון יש לקלף את הגמבות בזהירות שלא לקרוע אותן (הבשר שלהן אמור להיות כמה שיותר שלם על מנת שניתן יהיה למלא אותן. לאחר הקילוף יש להניח אותן במסננת לפחות 15 דקות עד שכל הנוזלים מתנקזים מתוכן.
בסיר לחץ צורבים את נתחי הבשר מכל צדדיו מכסים במים ומבשלים כ 25 דקות. אם עושים זאת בסיר רגיל מבשלים כשעה שעה וחצי עד שהבשר רך דיו. – את הנוזל / ציר הבשר מסננים ושומרים לסוף.
לאחר שהבשר מוכן פורסים לפרוסות ארוכות בצל גדול ומאדים אותן עם מעט שמן . בשתי הדקות האחרונות לצריבה מוסיפים את הצימוקים ומאדים יחד .
לבנתיים מכינים את מילוי האורז: מערבבים את כל חומרי המילוי יחד בקערה. את הגמבות הקלויות והמקולפות מניחים על קרש החיתוך פותחים אותן לאורכן, חותכים כל גמבה לשניים (בעצם מכל גמבה יצאו 2 ממולאים) מניחים בחלק התחתון של כל פרוסת גמבה כף / כף וחצי מהמילוי ומגלגלים לגליל. את הגמבות הממולאות מניחים בסיר / תבנית בין הממולאים מניחים את נתחי הבשר המבושלים ומעל הכל מפזרים את הבצל המטוגן הצימוקים מהמחבת.
מערבבים את כל חומרי הרוטב ושופכים מעל כל התבשיל, מוסיפים את ציר הבשר המסונן לתבנית / סיר עד כדי כיסוי הממולאים
תחת ברז מים מרטיבים נייר אפיה – סוחטים אותו ומכסים אתו את כל תוכן היטב מכל צדדיו. סוגרים עם מכסה מעל ומכניסים לתנור לחום של 160 מעלות לכשלוש / ארבע שעות עד שהבשר מתרכך דיו. מידיי פעם יש לפתוח את הסיר ולבדוק כי לא חסרים נוזלים, במידה וכן יש להוסיף.
התבשיל אמור לצאת רך מאוד ועם כמות נוזלים המגיעה עד ל 2 ס"מ גובה מתחתית הסיר.
את המנה הזו הכנתי לבקשת חברה מסחרית מסוימת שביקשה תבשיל חגיגי שיכלול בתוכו אורז.
אני חובבת ממולאים מושבעת, אני אוהבת את הטעם המתוק חמוץ שמתקבל מהרוטב שמכסה אותם בעת הבישול, אני אוהבת את הירקות שמשתתפים בחגיגת הממולאים במקרה הזה גמבה צהובה, למרות שכל צבע הולך.
כאשר אני מטפלת בגמבה על מנת למלא אותה אני תמיד קולה ומקלפת אותה וממלאה אותה ומגלגלת- לאחר שהיא נאפית בתנור עם הרוטב מתקבלת מעטפת מושלמת לכל מילוי.
מדובר בהחלט בתבשיל שדורש מעט השקעה ואני מכינה אותו על כל ורסיות שלו בחגים ובאירועים מיוחדים. כאן שידכתי לו נתחי אוטריב, אבל כמובן שניתן להכין אותו גם ללא הבשר או עם כל נתח בשר אחר או נתחי עוף.
ניתן להכין מנה צמחונית ללא הבשר.
אם מכינים סיר של ממולאים ללא נתחי בשר הבישול יתקצר במחצית הזמן.
חומרי המילוי לגמבה
חומרי הרוטב
קולים את הגמבות בתנור למשך כ 30 דקות – מניחים להן להצטנן, לאחר הסינון יש לקלף את הגמבות בזהירות שלא לקרוע אותן (הבשר שלהן אמור להיות כמה שיותר שלם על מנת שניתן יהיה למלא אותן. לאחר הקילוף יש להניח אותן במסננת לפחות 15 דקות עד שכל הנוזלים מתנקזים מתוכן.
בסיר לחץ צורבים את נתחי הבשר מכל צדדיו מכסים במים ומבשלים כ 25 דקות. אם עושים זאת בסיר רגיל מבשלים כשעה שעה וחצי עד שהבשר רך דיו. – את הנוזל / ציר הבשר מסננים ושומרים לסוף.
לאחר שהבשר מוכן פורסים לפרוסות ארוכות בצל גדול ומאדים אותן עם מעט שמן . בשתי הדקות האחרונות לצריבה מוסיפים את הצימוקים ומאדים יחד .
לבנתיים מכינים את מילוי האורז: מערבבים את כל חומרי המילוי יחד בקערה. את הגמבות הקלויות והמקולפות מניחים על קרש החיתוך פותחים אותן לאורכן, חותכים כל גמבה לשניים (בעצם מכל גמבה יצאו 2 ממולאים) מניחים בחלק התחתון של כל פרוסת גמבה כף / כף וחצי מהמילוי ומגלגלים לגליל. את הגמבות הממולאות מניחים בסיר / תבנית בין הממולאים מניחים את נתחי הבשר המבושלים ומעל הכל מפזרים את הבצל המטוגן הצימוקים מהמחבת.
מערבבים את כל חומרי הרוטב ושופכים מעל כל התבשיל, מוסיפים את ציר הבשר המסונן לתבנית / סיר עד כדי כיסוי הממולאים
תחת ברז מים מרטיבים נייר אפיה – סוחטים אותו ומכסים אתו את כל תוכן היטב מכל צדדיו. סוגרים עם מכסה מעל ומכניסים לתנור לחום של 160 מעלות לכשלוש / ארבע שעות עד שהבשר מתרכך דיו. מידיי פעם יש לפתוח את הסיר ולבדוק כי לא חסרים נוזלים, במידה וכן יש להוסיף.
התבשיל אמור לצאת רך מאוד ועם כמות נוזלים המגיעה עד ל 2 ס"מ גובה מתחתית הסיר.
חומרי המילוי לגמבה
חומרי הרוטב
קולים את הגמבות בתנור למשך כ 30 דקות – מניחים להן להצטנן, לאחר הסינון יש לקלף את הגמבות בזהירות שלא לקרוע אותן (הבשר שלהן אמור להיות כמה שיותר שלם על מנת שניתן יהיה למלא אותן. לאחר הקילוף יש להניח אותן במסננת לפחות 15 דקות עד שכל הנוזלים מתנקזים מתוכן.
בסיר לחץ צורבים את נתחי הבשר מכל צדדיו מכסים במים ומבשלים כ 25 דקות. אם עושים זאת בסיר רגיל מבשלים כשעה שעה וחצי עד שהבשר רך דיו. – את הנוזל / ציר הבשר מסננים ושומרים לסוף.
לאחר שהבשר מוכן פורסים לפרוסות ארוכות בצל גדול ומאדים אותן עם מעט שמן . בשתי הדקות האחרונות לצריבה מוסיפים את הצימוקים ומאדים יחד .
לבנתיים מכינים את מילוי האורז: מערבבים את כל חומרי המילוי יחד בקערה. את הגמבות הקלויות והמקולפות מניחים על קרש החיתוך פותחים אותן לאורכן, חותכים כל גמבה לשניים (בעצם מכל גמבה יצאו 2 ממולאים) מניחים בחלק התחתון של כל פרוסת גמבה כף / כף וחצי מהמילוי ומגלגלים לגליל. את הגמבות הממולאות מניחים בסיר / תבנית בין הממולאים מניחים את נתחי הבשר המבושלים ומעל הכל מפזרים את הבצל המטוגן הצימוקים מהמחבת.
מערבבים את כל חומרי הרוטב ושופכים מעל כל התבשיל, מוסיפים את ציר הבשר המסונן לתבנית / סיר עד כדי כיסוי הממולאים
תחת ברז מים מרטיבים נייר אפיה – סוחטים אותו ומכסים אתו את כל תוכן היטב מכל צדדיו. סוגרים עם מכסה מעל ומכניסים לתנור לחום של 160 מעלות לכשלוש / ארבע שעות עד שהבשר מתרכך דיו. מידיי פעם יש לפתוח את הסיר ולבדוק כי לא חסרים נוזלים, במידה וכן יש להוסיף.
התבשיל אמור לצאת רך מאוד ועם כמות נוזלים המגיעה עד ל 2 ס"מ גובה מתחתית הסיר.
הצטרפו לרשימת התפוצה