חיפוש
סגור את תיבת החיפוש
Home » מתכונים » קוסקוס חלבי

קוסקוס חלבי

קוסקוס חלבי חמאתי דקיק מתוק

קוסקוס חלבי

רשימת מצרכים

  • 1 קילו סולת
  • 1 כף מלח
  • 1/2 כוס שמן
  • 1 + 1/2 כוסות מים (לערבוב הראשוני)
  • 2 + 1/2 כוסות מים רותחים לערבוב שני
  • 50 גרם חמאה בקוביות

אופן ההכנה

מכינים את סיר אידוי הקוסקוס – ממלאים בסיר מים עד כ 3/4 גובה הסיר ומניחים לרתיחה
לבנתיים שופכים את כל תכולת שקית הסולת לקערה גדולה ורחבה מוסיפים את המלח ומערבבים
מתחילים לשפוך מהמים בהדרגה ובתנועות סיבוביות מטמיעים את המים בתוך הסולת
לאחר שמסיימים עושים אותו הדבר עם השמן עד שכל הגרגירים לחים
בתהליך נוצרים גרגירים גדולים גם וזה בסדר

מעבירים את כל תערובת הסולת למסננת קוסקוס ומסננים בערבובים קלים עם כף היד על המסננת ומעבירים את כל הגרגרים דרך המסננת במידה ונשארים גושים גדולים שלא עוברים ובלחץ מתון עדיין נשארים במסננת יש לזרוק אותם
ככל שיש יותר ניסיון בהכנת הקוסקוס כך מפעם לפעם יישארו פחות גרגרים גדולים שלא עוברים במסננת.
לאחר הסינון הראשון יש להניח את הגרגרים על גבי סיר האידוי כאשר מי האידוי רותחים – מכסים במגבת מטבח ומעל מניחים את המכסה לכשעה.
לאחר כשעה שופכים את הקוסקוס לקערה – שופכים מעל 2 ועוד 1/2 כוסות מים רותחים תוך ערבוב הקוסקוס עם כף גדולה עד שמרגישים כי כל הגרגירים ספגו את המים. מכסים  במגבת ומניחים למנוחה לכ 20 דקות
*המקפידים יסננו שוב בשלב זה – אני ממליצה על שלב זה למי שרק התחיל בהכנת קוסקוס והוא אינו מיומן דיו.
לאחר 20 דקות מעבירים שוב לסיר האידוי מכסים במגבת ומכסה ומבשלים באידוי נוסף של כ 3/4 שעה .

מורידים את הקוסקוס לקערה מסננים בפעם האחרונה מעבירים לקערת הגשה

שמירת מתכון(0)

בילדותי  בתקופת פורים השכנות היו מכינות את  הקוסקוס המתוק לכל ילדי השכונה שהיו מתקבצים בצפיפות סביב שולחן ומתענגים על קוסקוס אוורירי חם בשילוב טעמי החמאה הסוכר והצימוקים.

את הקוסקוס החלבי המתוק הזה אנו נוהגים לאכול בפורים. לא מדובר כאן בקוסקוס החלבי המרוקאי שנקרא "ברקוקש" –  פתיתי סולת גדולים שמתבשלים בחלב ובחמאה. וגם לא בקוסקוס שנאכל עם רויון או שמנת. מדובר כאן בקוסקוס דקיק פלאפי "שנפתח" עם חמאה ומוגש עם חמאה וקינמון.
מי שאוהב את הטעם של עוגות הבסבוסה יתחבר לזה מאוד.

טעמי ילדות של עונג צרוף.

דגשים למתכון מנצח

במידה ומשתמשים בקוסקוס מוכן בשקית – יש להכין לפי ההוראות על גבי השקית – ולהשמיט את הכנסת התבלינים למעט המלח.
ולהמשיך משלב הכנסת קוביות החמאה. 

רשימת מצרכים

  • 1 קילו סולת
  • 1 כף מלח
  • 1/2 כוס שמן
  • 1 + 1/2 כוסות מים (לערבוב הראשוני)
  • 2 + 1/2 כוסות מים רותחים לערבוב שני
  • 50 גרם חמאה בקוביות

אופן ההכנה

מכינים את סיר אידוי הקוסקוס – ממלאים בסיר מים עד כ 3/4 גובה הסיר ומניחים לרתיחה
לבנתיים שופכים את כל תכולת שקית הסולת לקערה גדולה ורחבה מוסיפים את המלח ומערבבים
מתחילים לשפוך מהמים בהדרגה ובתנועות סיבוביות מטמיעים את המים בתוך הסולת
לאחר שמסיימים עושים אותו הדבר עם השמן עד שכל הגרגירים לחים
בתהליך נוצרים גרגירים גדולים גם וזה בסדר

מעבירים את כל תערובת הסולת למסננת קוסקוס ומסננים בערבובים קלים עם כף היד על המסננת ומעבירים את כל הגרגרים דרך המסננת במידה ונשארים גושים גדולים שלא עוברים ובלחץ מתון עדיין נשארים במסננת יש לזרוק אותם
ככל שיש יותר ניסיון בהכנת הקוסקוס כך מפעם לפעם יישארו פחות גרגרים גדולים שלא עוברים במסננת.
לאחר הסינון הראשון יש להניח את הגרגרים על גבי סיר האידוי כאשר מי האידוי רותחים – מכסים במגבת מטבח ומעל מניחים את המכסה לכשעה.
לאחר כשעה שופכים את הקוסקוס לקערה – שופכים מעל 2 ועוד 1/2 כוסות מים רותחים תוך ערבוב הקוסקוס עם כף גדולה עד שמרגישים כי כל הגרגירים ספגו את המים. מכסים  במגבת ומניחים למנוחה לכ 20 דקות
*המקפידים יסננו שוב בשלב זה – אני ממליצה על שלב זה למי שרק התחיל בהכנת קוסקוס והוא אינו מיומן דיו.
לאחר 20 דקות מעבירים שוב לסיר האידוי מכסים במגבת ומכסה ומבשלים באידוי נוסף של כ 3/4 שעה .

מורידים את הקוסקוס לקערה מסננים בפעם האחרונה מעבירים לקערת הגשה

קוסקוס חלבי

רשימת מצרכים

  • 1 קילו סולת
  • 1 כף מלח
  • 1/2 כוס שמן
  • 1 + 1/2 כוסות מים (לערבוב הראשוני)
  • 2 + 1/2 כוסות מים רותחים לערבוב שני
  • 50 גרם חמאה בקוביות

אופן ההכנה

מכינים את סיר אידוי הקוסקוס – ממלאים בסיר מים עד כ 3/4 גובה הסיר ומניחים לרתיחה
לבנתיים שופכים את כל תכולת שקית הסולת לקערה גדולה ורחבה מוסיפים את המלח ומערבבים
מתחילים לשפוך מהמים בהדרגה ובתנועות סיבוביות מטמיעים את המים בתוך הסולת
לאחר שמסיימים עושים אותו הדבר עם השמן עד שכל הגרגירים לחים
בתהליך נוצרים גרגירים גדולים גם וזה בסדר

מעבירים את כל תערובת הסולת למסננת קוסקוס ומסננים בערבובים קלים עם כף היד על המסננת ומעבירים את כל הגרגרים דרך המסננת במידה ונשארים גושים גדולים שלא עוברים ובלחץ מתון עדיין נשארים במסננת יש לזרוק אותם
ככל שיש יותר ניסיון בהכנת הקוסקוס כך מפעם לפעם יישארו פחות גרגרים גדולים שלא עוברים במסננת.
לאחר הסינון הראשון יש להניח את הגרגרים על גבי סיר האידוי כאשר מי האידוי רותחים – מכסים במגבת מטבח ומעל מניחים את המכסה לכשעה.
לאחר כשעה שופכים את הקוסקוס לקערה – שופכים מעל 2 ועוד 1/2 כוסות מים רותחים תוך ערבוב הקוסקוס עם כף גדולה עד שמרגישים כי כל הגרגירים ספגו את המים. מכסים  במגבת ומניחים למנוחה לכ 20 דקות
*המקפידים יסננו שוב בשלב זה – אני ממליצה על שלב זה למי שרק התחיל בהכנת קוסקוס והוא אינו מיומן דיו.
לאחר 20 דקות מעבירים שוב לסיר האידוי מכסים במגבת ומכסה ומבשלים באידוי נוסף של כ 3/4 שעה .

מורידים את הקוסקוס לקערה מסננים בפעם האחרונה מעבירים לקערת הגשה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

איך שבא לי להיות חברה שלכם (:

הצטרפו לרשימת התפוצה