חיפוש
סגור את תיבת החיפוש
Home » מתכונים » קוסקוס תונסאי של מאמא מונט

קוסקוס תונסאי של מאמא מונט

על סודות התבשיל מנגולד "פקיילה" או "טבחה בסלק" של מאמא מונט שהוליד את המפגש שלי אתה במטבח כבר כתבתי בפוסטים קודמים המופיעים במתכונים ובקטגורית המאמות, אבל את המתכון שלה להכנת הקוסקוס שלה אביא לפניכם כאן.

קוסקוס תונסאי של מאמא מונט

רשימת מצרכים

1 קילו קוסקוס
1 כף שטוחה מלח

לערבוב ראשון :
1/3 כוס של שמן (שלב ראשון)
1 כוס מים

לערבוב שני :
כחצי ליטר מים
1/3 כוס שמן (שלב שני)

כלים: סיר אידוי לקוסקוס, נפת קוסקוס, קערה רחבה לערבוב הסולת

 

 

 

 

 

אופן ההכנה

בסיר האידוי ממלאים מים עד 3/4 גובה מכסים מעמידים את הסיר לרתיחת המים, לבנתיים:
שופכים את הסולת לקערה רחבה מוסיפים את המלח ומערבבים
מיד לאחר מכן מוסיפים את השמן וממשיכים לערבב עם אצבעות הידיים עד שמרגישים שגרגירי הסולת צופו בשמן.
מוסיפים את המים ומערבבים עם האצבעות לקבלת גרגרים – בשלב זה הגרגרים לא יהיו אחידים והסולת תהיה יחסית יבשה וזה בסדר.
מעבירים את הקוסקוס לסיר האידוי וכאשר המים רותחים שמים את הסיר מעל המים הרותחים למשך כשעה.
לאחר שעה, מורידים את סיר האידוי ממקומו והופכים על הקערה הרחבה – מעל הקערה שופכים מחצית מכמות המים  ממתינים דקה  מוציאים את הסיר ומרוקנים את התכולה שלו לקערה מערבבים עם כף גדולה את הקוסקוס ותוך כדי ערבוב מוסיפים בכמה פעמים את המחצית השנייה של המים תוך כדי ערבוב עם הכף (זהירות הקוסקוס לוהט) עד שחשים שהסולת ספגה את המים והיא מאוד לחה. זה השלב שיהיה נדמה כי קוסקוס כבר לא יהיה פה והסולת רטובה מידיי, אך אל יאוש, זה יסתדר בהמשך עם האידוי הנוסף. אם כך, ממשיכים לערבב ומשחררים באמצעות האצבעות גושי קוסקוס גדולים.
מוסיפים את 1/3 כוס השמן  השני בזרזיף מעל הקוסקוס בקערה  ומערבבים היטב רצוי עם אצבעות הידיים.
מעבירים את הקוסקוס לנפה ומעבירים את הקוסקוס דרכה לקערה גדולה באמצעות סיבוב היד בצורה עדינה עד שכל גרגרי הקוסקוס עברו דרך הנפה. אם נותרים גושים גדולים שלא מצליחים לעבור בנפה זה גם בסדר – הכל עניין של מיומנות, וזמן.
את הקוסקוס מעבירים פעם נוספת לסיר האידוי (לאחר שנשטף ונוקה) לאידוי נוסף של כ 3/4 שעה. לאחר האידוי השני הקוסקוס כבר אמור להיות מוכן.
כאשר מעבירים את הקוסקוס לאחר האידוי לקערה הוא אמור לצאת מסיר האידוי אליה כמו עוגה.
מפוררים את הקוסקוס באמצעות כף גדולה וכאשר הקוסקוס הצטנן מעט אך עדיין חם מעבירים אותו פעם נוספת בנפה.
הקוסקוס  מוכן לאכילה. (כפי שציינתי בתחילה, במידה ואתם רוצים פוסט מודרך מפורט יותר תוכלו לראותו בפוסט על מאמא מונט – קוסקוס)

 

 

 

 

 

 

 

שמירת מתכון(0)

כאמור אם תרצו לקרוא עוד על הכנת תמצית הפקיילה תוכלו לעשות זאת בלחיצה על הקישור כאן, או את המתכון המפורט של הקוסקוס שלב אחר שלב בליווי תמונות תוכלו לראות  כאן.  המתכון הנוכחי יעסוק בטכניקה המעט שונה ממנה שאני מורגלת בה בהכנת הקוסקוס התונסאי או הטריפוליטאי שהוא הרבה יותר דק מהקוסקוס המרוקאי שאני מכירה.

 

 

 

דגשים למתכון מנצח

הרבה פעמים סוגי הסולת משפיעים באופן מפתיע על כמות המים שהם סופגים ולכן הניסיון כאן קובע – ככל שתכינו קוסקוס ביתי יותר פעמים כך תקבלו עם הזמן תוצאה טובה יותר.

גודל הכוס המובאת במתכון היא בגודל של כוס חד פעמי קר

בין שלב אידוי אחד לשני יש לנקות ולשטוף את הקערה ונפת הקוסקוס להימנע מכניסת גרגרים שאינם מבושלים לקוסקוס שכבר בושל.

רשימת מצרכים

1 קילו קוסקוס
1 כף שטוחה מלח

לערבוב ראשון :
1/3 כוס של שמן (שלב ראשון)
1 כוס מים

לערבוב שני :
כחצי ליטר מים
1/3 כוס שמן (שלב שני)

כלים: סיר אידוי לקוסקוס, נפת קוסקוס, קערה רחבה לערבוב הסולת

 

 

 

 

 

אופן ההכנה

בסיר האידוי ממלאים מים עד 3/4 גובה מכסים מעמידים את הסיר לרתיחת המים, לבנתיים:
שופכים את הסולת לקערה רחבה מוסיפים את המלח ומערבבים
מיד לאחר מכן מוסיפים את השמן וממשיכים לערבב עם אצבעות הידיים עד שמרגישים שגרגירי הסולת צופו בשמן.
מוסיפים את המים ומערבבים עם האצבעות לקבלת גרגרים – בשלב זה הגרגרים לא יהיו אחידים והסולת תהיה יחסית יבשה וזה בסדר.
מעבירים את הקוסקוס לסיר האידוי וכאשר המים רותחים שמים את הסיר מעל המים הרותחים למשך כשעה.
לאחר שעה, מורידים את סיר האידוי ממקומו והופכים על הקערה הרחבה – מעל הקערה שופכים מחצית מכמות המים  ממתינים דקה  מוציאים את הסיר ומרוקנים את התכולה שלו לקערה מערבבים עם כף גדולה את הקוסקוס ותוך כדי ערבוב מוסיפים בכמה פעמים את המחצית השנייה של המים תוך כדי ערבוב עם הכף (זהירות הקוסקוס לוהט) עד שחשים שהסולת ספגה את המים והיא מאוד לחה. זה השלב שיהיה נדמה כי קוסקוס כבר לא יהיה פה והסולת רטובה מידיי, אך אל יאוש, זה יסתדר בהמשך עם האידוי הנוסף. אם כך, ממשיכים לערבב ומשחררים באמצעות האצבעות גושי קוסקוס גדולים.
מוסיפים את 1/3 כוס השמן  השני בזרזיף מעל הקוסקוס בקערה  ומערבבים היטב רצוי עם אצבעות הידיים.
מעבירים את הקוסקוס לנפה ומעבירים את הקוסקוס דרכה לקערה גדולה באמצעות סיבוב היד בצורה עדינה עד שכל גרגרי הקוסקוס עברו דרך הנפה. אם נותרים גושים גדולים שלא מצליחים לעבור בנפה זה גם בסדר – הכל עניין של מיומנות, וזמן.
את הקוסקוס מעבירים פעם נוספת לסיר האידוי (לאחר שנשטף ונוקה) לאידוי נוסף של כ 3/4 שעה. לאחר האידוי השני הקוסקוס כבר אמור להיות מוכן.
כאשר מעבירים את הקוסקוס לאחר האידוי לקערה הוא אמור לצאת מסיר האידוי אליה כמו עוגה.
מפוררים את הקוסקוס באמצעות כף גדולה וכאשר הקוסקוס הצטנן מעט אך עדיין חם מעבירים אותו פעם נוספת בנפה.
הקוסקוס  מוכן לאכילה. (כפי שציינתי בתחילה, במידה ואתם רוצים פוסט מודרך מפורט יותר תוכלו לראותו בפוסט על מאמא מונט – קוסקוס)

 

 

 

 

 

 

 

קוסקוס תונסאי של מאמא מונט

רשימת מצרכים

1 קילו קוסקוס
1 כף שטוחה מלח

לערבוב ראשון :
1/3 כוס של שמן (שלב ראשון)
1 כוס מים

לערבוב שני :
כחצי ליטר מים
1/3 כוס שמן (שלב שני)

כלים: סיר אידוי לקוסקוס, נפת קוסקוס, קערה רחבה לערבוב הסולת

 

 

 

 

 

אופן ההכנה

בסיר האידוי ממלאים מים עד 3/4 גובה מכסים מעמידים את הסיר לרתיחת המים, לבנתיים:
שופכים את הסולת לקערה רחבה מוסיפים את המלח ומערבבים
מיד לאחר מכן מוסיפים את השמן וממשיכים לערבב עם אצבעות הידיים עד שמרגישים שגרגירי הסולת צופו בשמן.
מוסיפים את המים ומערבבים עם האצבעות לקבלת גרגרים – בשלב זה הגרגרים לא יהיו אחידים והסולת תהיה יחסית יבשה וזה בסדר.
מעבירים את הקוסקוס לסיר האידוי וכאשר המים רותחים שמים את הסיר מעל המים הרותחים למשך כשעה.
לאחר שעה, מורידים את סיר האידוי ממקומו והופכים על הקערה הרחבה – מעל הקערה שופכים מחצית מכמות המים  ממתינים דקה  מוציאים את הסיר ומרוקנים את התכולה שלו לקערה מערבבים עם כף גדולה את הקוסקוס ותוך כדי ערבוב מוסיפים בכמה פעמים את המחצית השנייה של המים תוך כדי ערבוב עם הכף (זהירות הקוסקוס לוהט) עד שחשים שהסולת ספגה את המים והיא מאוד לחה. זה השלב שיהיה נדמה כי קוסקוס כבר לא יהיה פה והסולת רטובה מידיי, אך אל יאוש, זה יסתדר בהמשך עם האידוי הנוסף. אם כך, ממשיכים לערבב ומשחררים באמצעות האצבעות גושי קוסקוס גדולים.
מוסיפים את 1/3 כוס השמן  השני בזרזיף מעל הקוסקוס בקערה  ומערבבים היטב רצוי עם אצבעות הידיים.
מעבירים את הקוסקוס לנפה ומעבירים את הקוסקוס דרכה לקערה גדולה באמצעות סיבוב היד בצורה עדינה עד שכל גרגרי הקוסקוס עברו דרך הנפה. אם נותרים גושים גדולים שלא מצליחים לעבור בנפה זה גם בסדר – הכל עניין של מיומנות, וזמן.
את הקוסקוס מעבירים פעם נוספת לסיר האידוי (לאחר שנשטף ונוקה) לאידוי נוסף של כ 3/4 שעה. לאחר האידוי השני הקוסקוס כבר אמור להיות מוכן.
כאשר מעבירים את הקוסקוס לאחר האידוי לקערה הוא אמור לצאת מסיר האידוי אליה כמו עוגה.
מפוררים את הקוסקוס באמצעות כף גדולה וכאשר הקוסקוס הצטנן מעט אך עדיין חם מעבירים אותו פעם נוספת בנפה.
הקוסקוס  מוכן לאכילה. (כפי שציינתי בתחילה, במידה ואתם רוצים פוסט מודרך מפורט יותר תוכלו לראותו בפוסט על מאמא מונט – קוסקוס)

 

 

 

 

 

 

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

איך שבא לי להיות חברה שלכם (:

הצטרפו לרשימת התפוצה