חיפוש
סגור את תיבת החיפוש
Home » מתכונים » קציצות ברוטב חציל עגבניה ובצל

קציצות ברוטב חציל עגבניה ובצל

אם חשקה נפשכם בסיר מהביל עם רוטב מטורף שאתם יכולים לנגב זה זה. לחמניית בית רכה וטובה של שישי יכולה להיות בית מעולה לתוכן של סיר כזה.

קציצות ברוטב חציל עגבניה ובצל

רשימת מצרכים

לקציצה 

  • 1/2 קילו בשר בקר טחון מס' 2
  • 1 כפית גדושה ראס אל חנות או בהראט
  • 1 כפית פלפל אנגלי

מלח

  • 2 פרוסות של לחם מושרה
  • 3 כפות שמן
  • 3 כפות מים

לרוטב

  • 2 בצלים בינוניים קצוצים
  • 1 חציל בנוני מגורר או קצוץ קטן מאוד
  • 3 – 4 שיני שום כתושים
  • קופסא של עגבניות מגורדות (אפשר טרי)
  • 3 כפות רסק עגבניות או משחה
  • מלח
  • פלפל אנגלי
  • פפריקה

אופן ההכנה

להכין את הרוטב:
מטגנים את הבצל עד הזהבה
מוסיפים את החציל וממשיכים לטגן (אם יש צורך מוסיפים שמן)
מבשלים מעט ומוסיפים את השום הגמבה והעגבנייה ורסק העגבניות
ומבשלים על אש נמוכה עם מכסה סגור עד שנוצר רוטב מבושל היטב וסמיך 

הקציצות:
כאשר הרוטב מתבשל מכינים את הקציצות
ללוש היטב את כל התערובת לקציצה .
ליצור קציצות ולטגן עד להשחמה .
מוסיפים לסיר את הקציצות מכסים וממשיכים לבשל על אש נמוכה עוד כ 1/4 שעה
מסיימים בישול בתנור בחום של 170 מעלות לכ:  5 – 7  דקות  

שמירת מתכון(0)

המתכון נולד מתוך מילוי לבורקס שלמדתי מחמותי לשעבר, היא הייתה נוהגת לבשל את התבשיל חצילים עגבניות ובצל ולערבב עם גבינות ולמלא את הבורקסים האגדיים שלה בתערובת, הטעם טעם גן עדן , הרוטב הוא רוטב סמיך , מושלם לארוחה חמה מפנקת מלאת טעם.

בחרתי לשלב אותם כאן  עם קציצות שניתן לאכול עם פרוסת לחם עבה ולנגב את הרוטב הסמיך…..

דגשים למתכון מנצח

הרוטב יכול לעטוף יפה גם נתחי עוף או נתחי חזה עוף וגם בשר צלי. נסו להשתמש ברוטב כאשר הוא מבושל עד לסמיכות מקסימלית  וללא נוזלים כמילוי לבורקס חצילים . כאשר מוסיפים לרוטב גבינות כמו קשקבל וחמד – זה חלום!

נסו את המילוי עם הבצק לבורקס טורקי שלי .

רשימת מצרכים

לקציצה 

  • 1/2 קילו בשר בקר טחון מס' 2
  • 1 כפית גדושה ראס אל חנות או בהראט
  • 1 כפית פלפל אנגלי

מלח

  • 2 פרוסות של לחם מושרה
  • 3 כפות שמן
  • 3 כפות מים

לרוטב

  • 2 בצלים בינוניים קצוצים
  • 1 חציל בנוני מגורר או קצוץ קטן מאוד
  • 3 – 4 שיני שום כתושים
  • קופסא של עגבניות מגורדות (אפשר טרי)
  • 3 כפות רסק עגבניות או משחה
  • מלח
  • פלפל אנגלי
  • פפריקה

אופן ההכנה

להכין את הרוטב:
מטגנים את הבצל עד הזהבה
מוסיפים את החציל וממשיכים לטגן (אם יש צורך מוסיפים שמן)
מבשלים מעט ומוסיפים את השום הגמבה והעגבנייה ורסק העגבניות
ומבשלים על אש נמוכה עם מכסה סגור עד שנוצר רוטב מבושל היטב וסמיך 

הקציצות:
כאשר הרוטב מתבשל מכינים את הקציצות
ללוש היטב את כל התערובת לקציצה .
ליצור קציצות ולטגן עד להשחמה .
מוסיפים לסיר את הקציצות מכסים וממשיכים לבשל על אש נמוכה עוד כ 1/4 שעה
מסיימים בישול בתנור בחום של 170 מעלות לכ:  5 – 7  דקות  

קציצות ברוטב חציל עגבניה ובצל

רשימת מצרכים

לקציצה 

  • 1/2 קילו בשר בקר טחון מס' 2
  • 1 כפית גדושה ראס אל חנות או בהראט
  • 1 כפית פלפל אנגלי

מלח

  • 2 פרוסות של לחם מושרה
  • 3 כפות שמן
  • 3 כפות מים

לרוטב

  • 2 בצלים בינוניים קצוצים
  • 1 חציל בנוני מגורר או קצוץ קטן מאוד
  • 3 – 4 שיני שום כתושים
  • קופסא של עגבניות מגורדות (אפשר טרי)
  • 3 כפות רסק עגבניות או משחה
  • מלח
  • פלפל אנגלי
  • פפריקה

אופן ההכנה

להכין את הרוטב:
מטגנים את הבצל עד הזהבה
מוסיפים את החציל וממשיכים לטגן (אם יש צורך מוסיפים שמן)
מבשלים מעט ומוסיפים את השום הגמבה והעגבנייה ורסק העגבניות
ומבשלים על אש נמוכה עם מכסה סגור עד שנוצר רוטב מבושל היטב וסמיך 

הקציצות:
כאשר הרוטב מתבשל מכינים את הקציצות
ללוש היטב את כל התערובת לקציצה .
ליצור קציצות ולטגן עד להשחמה .
מוסיפים לסיר את הקציצות מכסים וממשיכים לבשל על אש נמוכה עוד כ 1/4 שעה
מסיימים בישול בתנור בחום של 170 מעלות לכ:  5 – 7  דקות  

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

איך שבא לי להיות חברה שלכם (:

הצטרפו לרשימת התפוצה