לקציצה
מלח
לרוטב
להכין את הרוטב:
מטגנים את הבצל עד הזהבה
מוסיפים את החציל וממשיכים לטגן (אם יש צורך מוסיפים שמן)
מבשלים מעט ומוסיפים את השום הגמבה והעגבנייה ורסק העגבניות
ומבשלים על אש נמוכה עם מכסה סגור עד שנוצר רוטב מבושל היטב וסמיך
הקציצות:
כאשר הרוטב מתבשל מכינים את הקציצות
ללוש היטב את כל התערובת לקציצה .
ליצור קציצות ולטגן עד להשחמה .
מוסיפים לסיר את הקציצות מכסים וממשיכים לבשל על אש נמוכה עוד כ 1/4 שעה
מסיימים בישול בתנור בחום של 170 מעלות לכ: 5 – 7 דקות
המתכון נולד מתוך מילוי לבורקס שלמדתי מחמותי לשעבר, היא הייתה נוהגת לבשל את התבשיל חצילים עגבניות ובצל ולערבב עם גבינות ולמלא את הבורקסים האגדיים שלה בתערובת, הטעם טעם גן עדן , הרוטב הוא רוטב סמיך , מושלם לארוחה חמה מפנקת מלאת טעם.
בחרתי לשלב אותם כאן עם קציצות שניתן לאכול עם פרוסת לחם עבה ולנגב את הרוטב הסמיך…..
הרוטב יכול לעטוף יפה גם נתחי עוף או נתחי חזה עוף וגם בשר צלי. נסו להשתמש ברוטב כאשר הוא מבושל עד לסמיכות מקסימלית וללא נוזלים כמילוי לבורקס חצילים . כאשר מוסיפים לרוטב גבינות כמו קשקבל וחמד – זה חלום!
נסו את המילוי עם הבצק לבורקס טורקי שלי .
לקציצה
מלח
לרוטב
להכין את הרוטב:
מטגנים את הבצל עד הזהבה
מוסיפים את החציל וממשיכים לטגן (אם יש צורך מוסיפים שמן)
מבשלים מעט ומוסיפים את השום הגמבה והעגבנייה ורסק העגבניות
ומבשלים על אש נמוכה עם מכסה סגור עד שנוצר רוטב מבושל היטב וסמיך
הקציצות:
כאשר הרוטב מתבשל מכינים את הקציצות
ללוש היטב את כל התערובת לקציצה .
ליצור קציצות ולטגן עד להשחמה .
מוסיפים לסיר את הקציצות מכסים וממשיכים לבשל על אש נמוכה עוד כ 1/4 שעה
מסיימים בישול בתנור בחום של 170 מעלות לכ: 5 – 7 דקות
לקציצה
מלח
לרוטב
להכין את הרוטב:
מטגנים את הבצל עד הזהבה
מוסיפים את החציל וממשיכים לטגן (אם יש צורך מוסיפים שמן)
מבשלים מעט ומוסיפים את השום הגמבה והעגבנייה ורסק העגבניות
ומבשלים על אש נמוכה עם מכסה סגור עד שנוצר רוטב מבושל היטב וסמיך
הקציצות:
כאשר הרוטב מתבשל מכינים את הקציצות
ללוש היטב את כל התערובת לקציצה .
ליצור קציצות ולטגן עד להשחמה .
מוסיפים לסיר את הקציצות מכסים וממשיכים לבשל על אש נמוכה עוד כ 1/4 שעה
מסיימים בישול בתנור בחום של 170 מעלות לכ: 5 – 7 דקות
הצטרפו לרשימת התפוצה