50 גרם חמאה.
2 – 3 שיני שום כתושות.
1 חבילת עלי תרד שטופים ומיובשים (במייבש חסה או במגבת מטבח).
3 – 4 בצלים ירוקים.
1חצי גליל גבינת פרומעז פרוסה לעיגולים דקים.
150 גרם גבינת פטה מפוררת.
50 גרם גבינת פרמזן מגוררת.
3 – 4 פרוסות גבינה צהובה עמק.
400 מ"ל מכלים שמנת מתוקה (כמיכל וחצי).
מלח פלפל.
8 ביצים.
ממיסים 50 גרם חמאה במחבת מוסיפים את השום הכתוש לכמה שניות.
כאשר עולה ריח השום באפינו מוסיפים את חבילת עלי התרד מאדים כמה דקות במחבת עד שכל הנפח של העלים מצטמצם.
שופכים את השמנת המתוקה, מפזרים מעל את הגבינה הצהובה ומערבבים עד שהיא נמסה בשמנת.
מעל התערובת המבעבעת מפזרים במחבת את עיגולי הפרומעז ואת גבינת הפטה מבשלים עוד חצי דקה.
מפזרים את הבצל הירוק ממליחים ומפלפלים את התערובת.
שוברים ביצים מעל ומבשלים עם מכסה סגור כ 10 דקות.
מפזרים מעל הכול פרמז'ן מגורר ל 10 דקות לתנור, ומגישים מיד.
הנה כמה עובדות חשובות על שקשוקה תרד.
ראשית, דר' שקשוקה בטוח לא מכין כזו.
שנית, יש לה כמה שמות כמו שקשוקה תרד, שקשוקה לבנה או שקשוקה גבינות.
ניתן לשלב בה עלי מנגולד, בצל ירוק, אספרגוס ואפילו פטריות, אבל איך שלא תעשו גם אם לא תשמרו על הכמויות במתכון, התוצאה תהיה משגעת. באחריות!.
הכמות במתכון יכולה להתאים לכשמונה עד עשרה סועדים – אתם יכולים בקלות להתאים אותה לכמות שאתם צריכים.
טעמה של השקשוקה יושפע מאילו גבינות תכניסו אליה, הגבינות במתכון המלצה בלבד.
ניתן להכניס כל גבינה על פי טעמכם ורצונכם כמו: גרוייר, או קשקבל ואפילו ברי, כל גבינה תוסיף את טעמה שלה.
בהחלט ניתן להשמיט את התרד למרות שאני לא ממליצה, ולהכניס כל ירק אחר שתחשבו לנכון.
שילוב השמנת עם הגבינות והירק וביצים היא שילוב מושלם.
כאשר מפזרים מעל פרמז'ן ומכניסים לתנור זה נותן טעם אוממי נוסף לכל השקשוקה הנהדרת הזו.
50 גרם חמאה.
2 – 3 שיני שום כתושות.
1 חבילת עלי תרד שטופים ומיובשים (במייבש חסה או במגבת מטבח).
3 – 4 בצלים ירוקים.
1חצי גליל גבינת פרומעז פרוסה לעיגולים דקים.
150 גרם גבינת פטה מפוררת.
50 גרם גבינת פרמזן מגוררת.
3 – 4 פרוסות גבינה צהובה עמק.
400 מ"ל מכלים שמנת מתוקה (כמיכל וחצי).
מלח פלפל.
8 ביצים.
ממיסים 50 גרם חמאה במחבת מוסיפים את השום הכתוש לכמה שניות.
כאשר עולה ריח השום באפינו מוסיפים את חבילת עלי התרד מאדים כמה דקות במחבת עד שכל הנפח של העלים מצטמצם.
שופכים את השמנת המתוקה, מפזרים מעל את הגבינה הצהובה ומערבבים עד שהיא נמסה בשמנת.
מעל התערובת המבעבעת מפזרים במחבת את עיגולי הפרומעז ואת גבינת הפטה מבשלים עוד חצי דקה.
מפזרים את הבצל הירוק ממליחים ומפלפלים את התערובת.
שוברים ביצים מעל ומבשלים עם מכסה סגור כ 10 דקות.
מפזרים מעל הכול פרמז'ן מגורר ל 10 דקות לתנור, ומגישים מיד.
50 גרם חמאה.
2 – 3 שיני שום כתושות.
1 חבילת עלי תרד שטופים ומיובשים (במייבש חסה או במגבת מטבח).
3 – 4 בצלים ירוקים.
1חצי גליל גבינת פרומעז פרוסה לעיגולים דקים.
150 גרם גבינת פטה מפוררת.
50 גרם גבינת פרמזן מגוררת.
3 – 4 פרוסות גבינה צהובה עמק.
400 מ"ל מכלים שמנת מתוקה (כמיכל וחצי).
מלח פלפל.
8 ביצים.
ממיסים 50 גרם חמאה במחבת מוסיפים את השום הכתוש לכמה שניות.
כאשר עולה ריח השום באפינו מוסיפים את חבילת עלי התרד מאדים כמה דקות במחבת עד שכל הנפח של העלים מצטמצם.
שופכים את השמנת המתוקה, מפזרים מעל את הגבינה הצהובה ומערבבים עד שהיא נמסה בשמנת.
מעל התערובת המבעבעת מפזרים במחבת את עיגולי הפרומעז ואת גבינת הפטה מבשלים עוד חצי דקה.
מפזרים את הבצל הירוק ממליחים ומפלפלים את התערובת.
שוברים ביצים מעל ומבשלים עם מכסה סגור כ 10 דקות.
מפזרים מעל הכול פרמז'ן מגורר ל 10 דקות לתנור, ומגישים מיד.
הצטרפו לרשימת התפוצה