קציצות
1/2 קילו בשר בקר טחון
1 בצל מגורר
2 פרוסות לחם מושרות במים סחוטות
מלח
פלפל
1 כפית ראס אל חנות / בהראט
1/4 כוס שמן
1/3 כוס מים
אפונה וסלרי
1/4 כוס שמן
שקית אפונה קפואה (800 גרם)
4 גבעולי סלרי עם העלים נקיים מסיבים חתוכים לרצועות באורך 5 ס"מ
מלח
1 כפית שטוחה פלפל אנגלי
1 כפית בהראט או ראס אל חנות
1/2 כפית כורכום
כפית סוכר חום (מדגיש את המתיקות הטבעית של האפונה)
3 כוסות מים או ציר עוף
מחממים תנור ל 180 מעלות, ומתחילים בהכנת האפונה :
מניחים את כל הירקות בסיר שטוח מוסיפים מעליהם את השמן המלח הסוכר וכל שאר התבלינים מכסים עם הציר או המים ומביאים לרתיחה קלה
כל זאת על אש נמוכה / בינונית.
תוך כדי מתחילים להכין את הקציצות.
לשים את כל מרכיבי הקציצה היטב עד לתערובת אחידה.
בידיים משומנות היטב יוצרים קציצות עגולות ומעט פחוסות, מניחים אותן בתבנית אפיה מרופדת בנייר אפייה.
אופים בתנור שחומם מראש ל 5 דקות ומוציאים
בשלב זה הסיר אמור להיות ברתיחה, מנמיכים את הלהבה שהרתיחה בסיר תהיה עדינה מאוד אם בכלל, מסדרים את הקציצות מעל האפונה , מכסים עם מכסה ומבשלים כ 20 דקות- עד שהרוטב מצטמצם והאפונה מבושלת לפי טעמכם.
סיר של אפונה מתקתקה עם קציצות בקר נימוחות הוא תמיד עבורי בית. אחד הסירים הקבועים של שישי בבית הורי.
היינו מכניסים את הקציצות עם קצת מהאפונה והסלרי שבתחתיתו לתוך לחמנייה ביתית שיצאה מהתנור.
השמן הצהבהב מהכורכום היה מצפה את פנים הלחמנייה הרכה שהייתה מלאה בכל הטוב הזה. יד ימין עם הכריך ויד שמאל מחזיקה מלפפון טרי קלוף, הכי אבל הכי ילדות שלי. בעיקר אם אני לוקחת ומעבירה את התמונה של הילדה הזו שנמצאת בראשי ומעבירה אותה למצב בו היא ישובה על החול אל מול גלי הים, בחופים המרהיבים של עירי אשדוד.
המתכון הינו פשוט ובסיסי אבל יש כאן טכניקה אחת שאתם חייבים לאמץ וזו הטכניקה של הכנסת הקציצה לתנור למספר דקות לפני הכנסתם לסיר.
את הטכניקה הזו למדתי פעם מזמן מספר בישול ישן.
הטכניקה מותירה את הקציצות ממש כפי שעיצבתם אותם, הן נשארות עגולות ויפות, אינן מתפרקות ולא מאבדות מצורתן כלל.
קציצות
1/2 קילו בשר בקר טחון
1 בצל מגורר
2 פרוסות לחם מושרות במים סחוטות
מלח
פלפל
1 כפית ראס אל חנות / בהראט
1/4 כוס שמן
1/3 כוס מים
אפונה וסלרי
1/4 כוס שמן
שקית אפונה קפואה (800 גרם)
4 גבעולי סלרי עם העלים נקיים מסיבים חתוכים לרצועות באורך 5 ס"מ
מלח
1 כפית שטוחה פלפל אנגלי
1 כפית בהראט או ראס אל חנות
1/2 כפית כורכום
כפית סוכר חום (מדגיש את המתיקות הטבעית של האפונה)
3 כוסות מים או ציר עוף
מחממים תנור ל 180 מעלות, ומתחילים בהכנת האפונה :
מניחים את כל הירקות בסיר שטוח מוסיפים מעליהם את השמן המלח הסוכר וכל שאר התבלינים מכסים עם הציר או המים ומביאים לרתיחה קלה
כל זאת על אש נמוכה / בינונית.
תוך כדי מתחילים להכין את הקציצות.
לשים את כל מרכיבי הקציצה היטב עד לתערובת אחידה.
בידיים משומנות היטב יוצרים קציצות עגולות ומעט פחוסות, מניחים אותן בתבנית אפיה מרופדת בנייר אפייה.
אופים בתנור שחומם מראש ל 5 דקות ומוציאים
בשלב זה הסיר אמור להיות ברתיחה, מנמיכים את הלהבה שהרתיחה בסיר תהיה עדינה מאוד אם בכלל, מסדרים את הקציצות מעל האפונה , מכסים עם מכסה ומבשלים כ 20 דקות- עד שהרוטב מצטמצם והאפונה מבושלת לפי טעמכם.
קציצות
1/2 קילו בשר בקר טחון
1 בצל מגורר
2 פרוסות לחם מושרות במים סחוטות
מלח
פלפל
1 כפית ראס אל חנות / בהראט
1/4 כוס שמן
1/3 כוס מים
אפונה וסלרי
1/4 כוס שמן
שקית אפונה קפואה (800 גרם)
4 גבעולי סלרי עם העלים נקיים מסיבים חתוכים לרצועות באורך 5 ס"מ
מלח
1 כפית שטוחה פלפל אנגלי
1 כפית בהראט או ראס אל חנות
1/2 כפית כורכום
כפית סוכר חום (מדגיש את המתיקות הטבעית של האפונה)
3 כוסות מים או ציר עוף
מחממים תנור ל 180 מעלות, ומתחילים בהכנת האפונה :
מניחים את כל הירקות בסיר שטוח מוסיפים מעליהם את השמן המלח הסוכר וכל שאר התבלינים מכסים עם הציר או המים ומביאים לרתיחה קלה
כל זאת על אש נמוכה / בינונית.
תוך כדי מתחילים להכין את הקציצות.
לשים את כל מרכיבי הקציצה היטב עד לתערובת אחידה.
בידיים משומנות היטב יוצרים קציצות עגולות ומעט פחוסות, מניחים אותן בתבנית אפיה מרופדת בנייר אפייה.
אופים בתנור שחומם מראש ל 5 דקות ומוציאים
בשלב זה הסיר אמור להיות ברתיחה, מנמיכים את הלהבה שהרתיחה בסיר תהיה עדינה מאוד אם בכלל, מסדרים את הקציצות מעל האפונה , מכסים עם מכסה ומבשלים כ 20 דקות- עד שהרוטב מצטמצם והאפונה מבושלת לפי טעמכם.
הצטרפו לרשימת התפוצה