תערובת המילוי
1/4 קילו בשר בקר טחון
1/4 קילו בשר פרגית טחונה
1 בצל מגורר
1 שורש פטרוזיליה מגורר (אפשר להחליף בתפוח אדמה קטן)
1 כפית ראס אל חנות ומלח
2 כפות סולת
3 כפות שמן
2 חלמונים
לתערובת הציפוי
8-9 תחתיות ארטישוק (טרי או קפוא)
שתי קערות הראשונה עם 2 חלבונים טרופים והשנייה עם 2 כוסות סולת
*שמן חצי עמוק לטיגון
לרוטב
1/4 כוס שמן
1 בצל פרוס
חצי כפית כורכום
1 כפית שטוח פפריקה
1 כפית ראס אל חנות
חצי כפית מלח
מיץ מלימון אחד (נכנס בסוף הבישול)
את כל חומרי המילוי מערבבים יחד בקערה התערובת יוצאת מעט דלילה וזה בסדר.
חותכים כל לב ארטישוק לחצי וממלאים אותו בתערובת הבשר.
טובלים כל ממולא בתחילה בקערה עם החלבונים ולאחר מכן בסולת
מחממים שמן במחבת לטיגון חצי עמוק לאחר שכל הארטישוקים מוכנים, מטגנים אותם בשמן חצי עמוק כך שהקציצה והארטישוק יהיו מטוגנים היטב מכל הצדדים.
בסיר סוטאג' שטוח מפזרים את הבצל, אם יש שאריות של לבבות ארטישוק פורסים גם אותם ומפזרים, שמים את התבלינים והשמן, מניחים את הקציצות מעל מוסיפים מים רותחים עד 2/4 גובה הארטישוקים ומבשלים על להבה נמוכה עם מכסה סגור כ 20 – 30 דקות עד שהארטישוקים רכים.
יש לשים לב אם יש צורך בהוספת נוזלים במהלך הבישול יש להוסיף.
כאשר הארטישוקים רכים, מסירים את המכסה מוזגים מעל הקציצות את מיץ הלימון, וממשיכים בישול של עוד 5 דקות עד שהרוטב מצומצם.
תמיד שאני קונה ארטישוקים טריים או לבבות ארטישוק קפואים נדמה כאילו הם גדולים מידיי ולא פרופורציונאלים להגשה.
או שהם לא אחידים בגודלם. מאחר ולי שיש פטיש מאוד גדול לאסתטיקה של "הסירים" שלי, זה מאוד הפריע לי .
והנה מצאתי שחיתוך לבבות הארטישוק לחצי יוצרים מראה אסטטי יותר וחביב יותר לא רק בסיר אלא גם בצלחת ואפילו בביס.
עצם החיתוך גם מרחיב את פני המגע של ציפוי הממולא וכך הרוטב הלימוני עוטף את הממולא ונספג בציפוי ביתר שאת.
הארטישוק ממולא הבשר ברוטב לימון הוא נהדר לאוהבי הארטישוק והשילוב בין כל אלו.
אתם כמובן מוזמנים לעשות כטוב בעינכם.
דבר שנוסף שחייבים להתעכב עליו הוא – הציפוי.
אם תעבדו לפי המתכון הקציצה לא תצליח "לברוח" מתוך הארטישוק כמו שקורה הרבה פעמים כשמבשלים ארטישוק ממולא.
ההצמדות של המילוי לארטישוק נגרמת בגלל שני פרמטרים.
הראשון בשל העובדה שהמלית במתכון מעט נוזלית ממה שאנו מורגלים בדרך כלל, ושנית, ציפוי הסולת העוטף היטב יחד את הארטישוק עם המלית.
התוצאה הסופית גם יפה גם מענגת ולימונית.
בהחלט ממליצה למי שחובב טעם לימוני עז יתר להוסיף כמה פרוסות לימון או לימון כבוש בתהליך הבישול עצמו.
ניתן לשנות את תערובת הבשר כאוות ליבכם וטעמכם.
מומלץ להוסיף בבישול גם לימון כבוש או טרי למי שאוהב טעמים לימוניים יותר.
בפסח ניתן להחליף את הסולת בקמח מצה.
תערובת המילוי
1/4 קילו בשר בקר טחון
1/4 קילו בשר פרגית טחונה
1 בצל מגורר
1 שורש פטרוזיליה מגורר (אפשר להחליף בתפוח אדמה קטן)
1 כפית ראס אל חנות ומלח
2 כפות סולת
3 כפות שמן
2 חלמונים
לתערובת הציפוי
8-9 תחתיות ארטישוק (טרי או קפוא)
שתי קערות הראשונה עם 2 חלבונים טרופים והשנייה עם 2 כוסות סולת
*שמן חצי עמוק לטיגון
לרוטב
1/4 כוס שמן
1 בצל פרוס
חצי כפית כורכום
1 כפית שטוח פפריקה
1 כפית ראס אל חנות
חצי כפית מלח
מיץ מלימון אחד (נכנס בסוף הבישול)
את כל חומרי המילוי מערבבים יחד בקערה התערובת יוצאת מעט דלילה וזה בסדר.
חותכים כל לב ארטישוק לחצי וממלאים אותו בתערובת הבשר.
טובלים כל ממולא בתחילה בקערה עם החלבונים ולאחר מכן בסולת
מחממים שמן במחבת לטיגון חצי עמוק לאחר שכל הארטישוקים מוכנים, מטגנים אותם בשמן חצי עמוק כך שהקציצה והארטישוק יהיו מטוגנים היטב מכל הצדדים.
בסיר סוטאג' שטוח מפזרים את הבצל, אם יש שאריות של לבבות ארטישוק פורסים גם אותם ומפזרים, שמים את התבלינים והשמן, מניחים את הקציצות מעל מוסיפים מים רותחים עד 2/4 גובה הארטישוקים ומבשלים על להבה נמוכה עם מכסה סגור כ 20 – 30 דקות עד שהארטישוקים רכים.
יש לשים לב אם יש צורך בהוספת נוזלים במהלך הבישול יש להוסיף.
כאשר הארטישוקים רכים, מסירים את המכסה מוזגים מעל הקציצות את מיץ הלימון, וממשיכים בישול של עוד 5 דקות עד שהרוטב מצומצם.
תערובת המילוי
1/4 קילו בשר בקר טחון
1/4 קילו בשר פרגית טחונה
1 בצל מגורר
1 שורש פטרוזיליה מגורר (אפשר להחליף בתפוח אדמה קטן)
1 כפית ראס אל חנות ומלח
2 כפות סולת
3 כפות שמן
2 חלמונים
לתערובת הציפוי
8-9 תחתיות ארטישוק (טרי או קפוא)
שתי קערות הראשונה עם 2 חלבונים טרופים והשנייה עם 2 כוסות סולת
*שמן חצי עמוק לטיגון
לרוטב
1/4 כוס שמן
1 בצל פרוס
חצי כפית כורכום
1 כפית שטוח פפריקה
1 כפית ראס אל חנות
חצי כפית מלח
מיץ מלימון אחד (נכנס בסוף הבישול)
את כל חומרי המילוי מערבבים יחד בקערה התערובת יוצאת מעט דלילה וזה בסדר.
חותכים כל לב ארטישוק לחצי וממלאים אותו בתערובת הבשר.
טובלים כל ממולא בתחילה בקערה עם החלבונים ולאחר מכן בסולת
מחממים שמן במחבת לטיגון חצי עמוק לאחר שכל הארטישוקים מוכנים, מטגנים אותם בשמן חצי עמוק כך שהקציצה והארטישוק יהיו מטוגנים היטב מכל הצדדים.
בסיר סוטאג' שטוח מפזרים את הבצל, אם יש שאריות של לבבות ארטישוק פורסים גם אותם ומפזרים, שמים את התבלינים והשמן, מניחים את הקציצות מעל מוסיפים מים רותחים עד 2/4 גובה הארטישוקים ומבשלים על להבה נמוכה עם מכסה סגור כ 20 – 30 דקות עד שהארטישוקים רכים.
יש לשים לב אם יש צורך בהוספת נוזלים במהלך הבישול יש להוסיף.
כאשר הארטישוקים רכים, מסירים את המכסה מוזגים מעל הקציצות את מיץ הלימון, וממשיכים בישול של עוד 5 דקות עד שהרוטב מצומצם.
הצטרפו לרשימת התפוצה