חיפוש
סגור את תיבת החיפוש
Home » מתכונים » ביף וולינגטון

ביף וולינגטון

מנה מאוד חגיגית יפה ומרשימה להגשה בארוחה חגיגית ויחד אם זאת מאוד קלה להכנה, היא רק נראית מאיימת אבל היא ממש לא. אם תקפידו על כמה כללים לא תאמינו כמה זה קל.

ביף וולינגטון

רשימת מצרכים

1.5- 2 קילו פילה טרי החלק האמצעי ללא הקצוות – לא להתבלבל עם פילה מדומה.
מעט שמן לטיגון קל.
כף גדושה חרדל (אפשר  חלק ואפשר דיזון).

לדוקסל
2 סלסלות פטריות טריות
1 בצל גדול
1/4 כוס שמן
מעט מאוד מלח
פלפל
כף גדושה טימין יבש או טרי (לא חובה)

אריזה של בצק עלים -פילאס מופשר במקרר
חלמון ביצה להברשה

אופן ההכנה

מחממים שמן במחבת שיכולה להכיל את הנתח
מטגנים את הנתח במחבת עד לסגירה וצריבה מכל הקצוות.
מעבירים את הנתח למשטח עבודה ומורחים את הנתח בחרדל.
לאחר שהצטנן מעת מגלגלים אותו בניילון נצמד ומכניסים למקרר  (לא רצוי להניח בשר חם על בצק עלים)
הכנת הדוקסל פטריות:
קוצצים את הבצל ומעבירים להזהבה על מחבת יבשה מנקים וקוצצים את הפטריות ומצרפים לבצל.
כאשר רואים שהנוזלים התאדו מוסיפים את השמן מטגנים ומתבלים (להיזהר עם המלח)
ממשיכים את הטיגון עד לייבוש כמעט מוחלט של הנוזלים, כאשר הדוקסל מוכן שמים בקופסא אטומה ומכניסים  למקרר.
הרכבת המנה:
פותחים את הבצק על משטח עבודה כאשר לא מסירים את הניילון שעוטף אותו
מודדים את הגודל הרצוי לפי גודל הנתח משאירים שוליים של כ 3 ס"מ מכל צד, ומכניסים חזרה למקרר. את שארית הבצק שומרים לקישוט.
מורחים על מרכז הבצק את הדוקסל פטריות משאירים את השוליים ללא מילוי .
מוצאים את הבשר מעטיפתו ומניחים במרכז הבצק ועוטפים את הבצק מכל צדדיו, נעזרים בניילון שעוטף את בצק על מנת להרים את הבצק מבלי לפגוע במראה שלו.
כאשר הנתח עטוף היטב מוצאים את חתיכת בצק ששמרנו בצד ויוצרים בעזרת חותכן שתי וערב או שניתן לחתוך את הבצק לרצועות ולהניח מעל המאפה בשר את הרצועות.
מורחים את המאפה בחלמון.
זה השלב שניתן להכניס למקרר עד לאפיה.

האפייה היא בתנור שחומם מראש ל 200 מעלות כ 30 דקות לנתח בסדר גודל כזה התוצאה תהיה מדיום.
אני ממליצה על רכישת מד חום שיעשה לכם את החיים קלים בכל הקשור לבישול בשר בתנור
פשוט דוחפים את המד חום לתוך הבשר ומכניסים אותו לתנור ביחד  עם מד החום כך שהטמפרטורה הפנימית
של הבשר תהיה מוצגת על גבי המד כל הזמן  וכך ניתן לדעת בבירור מה רמת הצלייה .
על מנת לדייק ברמת הצליה יש להוציא את הנתח כמה מעלות פחות מהרצוי מאחר והבשר ממשיך להתבשל בתוך הבצק.
50 מעלות לתוצאת מדיום
65 מעלות זה מדיום ועוד קצת…
לא מומלץ לבשל פילה מעבר לזה.

 

 

 

 

שמירת מתכון(0)

יש להקפיד על כמה דגשים לצורך הצלחת המתכון.
נתח הבשר הוא פילה מיניון – לצורך הכנת המנה רק נתח  טרי יעשה את העבודה.
רצוי לבקש מהקצב להשאיר את החלק האמצעי ולחתוך את הקצוות כך שהנתח יישאר בעובי אחיד לכל אורכו.
זה ישמור על צורה אחידה ויפה של המנה.
בנתחי הפילה הטרי  יש מליחות מאוד  גבוהה אולי בגלל תהליך ההכשר שהם עוברים לכן אין להמליח אותם כלל ולהשתמש בדוקסל העוטף אותו במעט מאוד מלח.

ניתן ורצוי להכין את כל המרכיבים מראש ולהשתמש בכולם קרים.
אחד הדברים הכי חשובים כאן היא לטעמי רכישת מד חום לצליית בשר – מדובר במדחום פשוט שעלותו כ 20 -30 שקלים והוא יעשה לכם סדר בכל מה שקשור לבשר צלוי בתנור.
את המדחום ניתן להכניס כשהוא נעוץ בתוך נתח הבשר בעודו נצלה בתנור והוא יראה לכם את הטמפרטורה הפנימית שלו וכך תוכלו לשלוט במידת העשייה של הבשר.

דגשים למתכון מנצח

נתח של 2 – 1.5 קילו יניב לכם כ 5 מנות .

ניתן להכין את הביף מראש לשים במקרר ולאפות אותו כחצי שעה לפני ההגשה.

 

רשימת מצרכים

1.5- 2 קילו פילה טרי החלק האמצעי ללא הקצוות – לא להתבלבל עם פילה מדומה.
מעט שמן לטיגון קל.
כף גדושה חרדל (אפשר  חלק ואפשר דיזון).

לדוקסל
2 סלסלות פטריות טריות
1 בצל גדול
1/4 כוס שמן
מעט מאוד מלח
פלפל
כף גדושה טימין יבש או טרי (לא חובה)

אריזה של בצק עלים -פילאס מופשר במקרר
חלמון ביצה להברשה

אופן ההכנה

מחממים שמן במחבת שיכולה להכיל את הנתח
מטגנים את הנתח במחבת עד לסגירה וצריבה מכל הקצוות.
מעבירים את הנתח למשטח עבודה ומורחים את הנתח בחרדל.
לאחר שהצטנן מעת מגלגלים אותו בניילון נצמד ומכניסים למקרר  (לא רצוי להניח בשר חם על בצק עלים)
הכנת הדוקסל פטריות:
קוצצים את הבצל ומעבירים להזהבה על מחבת יבשה מנקים וקוצצים את הפטריות ומצרפים לבצל.
כאשר רואים שהנוזלים התאדו מוסיפים את השמן מטגנים ומתבלים (להיזהר עם המלח)
ממשיכים את הטיגון עד לייבוש כמעט מוחלט של הנוזלים, כאשר הדוקסל מוכן שמים בקופסא אטומה ומכניסים  למקרר.
הרכבת המנה:
פותחים את הבצק על משטח עבודה כאשר לא מסירים את הניילון שעוטף אותו
מודדים את הגודל הרצוי לפי גודל הנתח משאירים שוליים של כ 3 ס"מ מכל צד, ומכניסים חזרה למקרר. את שארית הבצק שומרים לקישוט.
מורחים על מרכז הבצק את הדוקסל פטריות משאירים את השוליים ללא מילוי .
מוצאים את הבשר מעטיפתו ומניחים במרכז הבצק ועוטפים את הבצק מכל צדדיו, נעזרים בניילון שעוטף את בצק על מנת להרים את הבצק מבלי לפגוע במראה שלו.
כאשר הנתח עטוף היטב מוצאים את חתיכת בצק ששמרנו בצד ויוצרים בעזרת חותכן שתי וערב או שניתן לחתוך את הבצק לרצועות ולהניח מעל המאפה בשר את הרצועות.
מורחים את המאפה בחלמון.
זה השלב שניתן להכניס למקרר עד לאפיה.

האפייה היא בתנור שחומם מראש ל 200 מעלות כ 30 דקות לנתח בסדר גודל כזה התוצאה תהיה מדיום.
אני ממליצה על רכישת מד חום שיעשה לכם את החיים קלים בכל הקשור לבישול בשר בתנור
פשוט דוחפים את המד חום לתוך הבשר ומכניסים אותו לתנור ביחד  עם מד החום כך שהטמפרטורה הפנימית
של הבשר תהיה מוצגת על גבי המד כל הזמן  וכך ניתן לדעת בבירור מה רמת הצלייה .
על מנת לדייק ברמת הצליה יש להוציא את הנתח כמה מעלות פחות מהרצוי מאחר והבשר ממשיך להתבשל בתוך הבצק.
50 מעלות לתוצאת מדיום
65 מעלות זה מדיום ועוד קצת…
לא מומלץ לבשל פילה מעבר לזה.

 

 

 

 

ביף וולינגטון

רשימת מצרכים

1.5- 2 קילו פילה טרי החלק האמצעי ללא הקצוות – לא להתבלבל עם פילה מדומה.
מעט שמן לטיגון קל.
כף גדושה חרדל (אפשר  חלק ואפשר דיזון).

לדוקסל
2 סלסלות פטריות טריות
1 בצל גדול
1/4 כוס שמן
מעט מאוד מלח
פלפל
כף גדושה טימין יבש או טרי (לא חובה)

אריזה של בצק עלים -פילאס מופשר במקרר
חלמון ביצה להברשה

אופן ההכנה

מחממים שמן במחבת שיכולה להכיל את הנתח
מטגנים את הנתח במחבת עד לסגירה וצריבה מכל הקצוות.
מעבירים את הנתח למשטח עבודה ומורחים את הנתח בחרדל.
לאחר שהצטנן מעת מגלגלים אותו בניילון נצמד ומכניסים למקרר  (לא רצוי להניח בשר חם על בצק עלים)
הכנת הדוקסל פטריות:
קוצצים את הבצל ומעבירים להזהבה על מחבת יבשה מנקים וקוצצים את הפטריות ומצרפים לבצל.
כאשר רואים שהנוזלים התאדו מוסיפים את השמן מטגנים ומתבלים (להיזהר עם המלח)
ממשיכים את הטיגון עד לייבוש כמעט מוחלט של הנוזלים, כאשר הדוקסל מוכן שמים בקופסא אטומה ומכניסים  למקרר.
הרכבת המנה:
פותחים את הבצק על משטח עבודה כאשר לא מסירים את הניילון שעוטף אותו
מודדים את הגודל הרצוי לפי גודל הנתח משאירים שוליים של כ 3 ס"מ מכל צד, ומכניסים חזרה למקרר. את שארית הבצק שומרים לקישוט.
מורחים על מרכז הבצק את הדוקסל פטריות משאירים את השוליים ללא מילוי .
מוצאים את הבשר מעטיפתו ומניחים במרכז הבצק ועוטפים את הבצק מכל צדדיו, נעזרים בניילון שעוטף את בצק על מנת להרים את הבצק מבלי לפגוע במראה שלו.
כאשר הנתח עטוף היטב מוצאים את חתיכת בצק ששמרנו בצד ויוצרים בעזרת חותכן שתי וערב או שניתן לחתוך את הבצק לרצועות ולהניח מעל המאפה בשר את הרצועות.
מורחים את המאפה בחלמון.
זה השלב שניתן להכניס למקרר עד לאפיה.

האפייה היא בתנור שחומם מראש ל 200 מעלות כ 30 דקות לנתח בסדר גודל כזה התוצאה תהיה מדיום.
אני ממליצה על רכישת מד חום שיעשה לכם את החיים קלים בכל הקשור לבישול בשר בתנור
פשוט דוחפים את המד חום לתוך הבשר ומכניסים אותו לתנור ביחד  עם מד החום כך שהטמפרטורה הפנימית
של הבשר תהיה מוצגת על גבי המד כל הזמן  וכך ניתן לדעת בבירור מה רמת הצלייה .
על מנת לדייק ברמת הצליה יש להוציא את הנתח כמה מעלות פחות מהרצוי מאחר והבשר ממשיך להתבשל בתוך הבצק.
50 מעלות לתוצאת מדיום
65 מעלות זה מדיום ועוד קצת…
לא מומלץ לבשל פילה מעבר לזה.

 

 

 

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

איך שבא לי להיות חברה שלכם (:

הצטרפו לרשימת התפוצה