6 חלבונים
1 כוס סוכר
6 חלמונים
3/4 כוס סוכר (לא טעות)
3/4 כוס קקאו (מנופה)
3/4 כוס שמן
1 כוס חלב / מיץ תפוזים / מים
2 כוסות קמח תופח
100 גרם שוקולד מריר קצוץ (מומלץ חצי מריר וחצי חלב)
במיקסר מקציפים את חלבונים עם כוס סוכר לקצף יציב אך רך – מעבירים את הקצף לקערה אחרת.
מעבירים את החלמונים לקערת המיקסר (אין צורך לשטוף את הקערה) ומקציפים עם 3/4 כוס הסוכר לתפיחה בהירה.
מורידים את מהירות המקסר למהירות נמוכה ומוסיפים את הנוזלים ויבשים לסרוגין, עד להטמעה.
שלב אחרון איחוד שתי התערובות. מוסיפים לתערובת השוקולדית את קצף הביצים בתנועות עטיפה
להשתדל לא לערבב יותר מידיי עד להטמעה.
מעבירים לתבנית, אופים בחום של 160 מעלות כ 55 דקות.
אם אופים בתבנית פלא יש לצנן את העוגה כאשר התבנית הפוכה.
עוגת שוקולד פשוטה, שיכולה להיות גם וגם.
חלבית אך גם עוגת שוקולד פרווה שדינה להיאפות בתבנית "סיר פלא".
כמובן שלא חייבים סיר פלא וניתן לאפות בכל תבנית.
אבל אם אוהבים מראה של עוגה שוקולדית גבוהה ותמירה, הרי שיש צורך באפייה בתבנית שנותנת לה את המקום לגדול ולגבוהה עד כמה שבא לה.
טעמה השוקולדי של העוגה מגיע מכמות הגבוהה יחסית של קקאו, בשילוב של שוקולד מגורד או קצוץ.
אני באופן אישי מעדיפה לשלב שוקולד מריר ושוקולד חלב.
השילוב מקנה טעם מעודן באופן יחסי ושוקולד החלב לחות גדולה יותר מאשר השוקולד המריר.
לקבלת עוגת שוקולד מהממת יש להקפיד על הוראות ההכנה.
אם מחליטים לאפות שלא בתבנית גבוהה אלא בתבניות נמוכות או אינגליש קייק יש לקצר את זמן האפייה.
ככלל, עוגות בחושות יש לערבב כמה שפחות על מנת לקבל עוגה לחה ולא עוגת חנק.
כאשר מערבבים הרבה מידיי מתפתחת רשת הגלוטן "המייבשת" את העוגה.
טיפ נוסף של שלקחתי מיונית צוקרמן, לעוגות שנאפות בתבנית פלא.
לעטוף אותן בניילון נצמד מיד עם הוצאת העוגה מהתנור, ולצנן בתבנית הפוכה.
העטיפה שומרת על העוגה שלא תשבר ותיפול בחלקה החוצה כאשר הופכים אותה.
לדעתי העיטוף שומר גם על הלחות שלה.
6 חלבונים
1 כוס סוכר
6 חלמונים
3/4 כוס סוכר (לא טעות)
3/4 כוס קקאו (מנופה)
3/4 כוס שמן
1 כוס חלב / מיץ תפוזים / מים
2 כוסות קמח תופח
100 גרם שוקולד מריר קצוץ (מומלץ חצי מריר וחצי חלב)
במיקסר מקציפים את חלבונים עם כוס סוכר לקצף יציב אך רך – מעבירים את הקצף לקערה אחרת.
מעבירים את החלמונים לקערת המיקסר (אין צורך לשטוף את הקערה) ומקציפים עם 3/4 כוס הסוכר לתפיחה בהירה.
מורידים את מהירות המקסר למהירות נמוכה ומוסיפים את הנוזלים ויבשים לסרוגין, עד להטמעה.
שלב אחרון איחוד שתי התערובות. מוסיפים לתערובת השוקולדית את קצף הביצים בתנועות עטיפה
להשתדל לא לערבב יותר מידיי עד להטמעה.
מעבירים לתבנית, אופים בחום של 160 מעלות כ 55 דקות.
אם אופים בתבנית פלא יש לצנן את העוגה כאשר התבנית הפוכה.
6 חלבונים
1 כוס סוכר
6 חלמונים
3/4 כוס סוכר (לא טעות)
3/4 כוס קקאו (מנופה)
3/4 כוס שמן
1 כוס חלב / מיץ תפוזים / מים
2 כוסות קמח תופח
100 גרם שוקולד מריר קצוץ (מומלץ חצי מריר וחצי חלב)
במיקסר מקציפים את חלבונים עם כוס סוכר לקצף יציב אך רך – מעבירים את הקצף לקערה אחרת.
מעבירים את החלמונים לקערת המיקסר (אין צורך לשטוף את הקערה) ומקציפים עם 3/4 כוס הסוכר לתפיחה בהירה.
מורידים את מהירות המקסר למהירות נמוכה ומוסיפים את הנוזלים ויבשים לסרוגין, עד להטמעה.
שלב אחרון איחוד שתי התערובות. מוסיפים לתערובת השוקולדית את קצף הביצים בתנועות עטיפה
להשתדל לא לערבב יותר מידיי עד להטמעה.
מעבירים לתבנית, אופים בחום של 160 מעלות כ 55 דקות.
אם אופים בתבנית פלא יש לצנן את העוגה כאשר התבנית הפוכה.
הצטרפו לרשימת התפוצה