5 ביצים גודל לארג'
1 כוס סוכר
1.5 כוסות קמח תופח (או קמח רגיל עם 1 א אפיה)
1 כוס שוקולית
1/4 כוס קקאו
3/4 כוס שמן
3/4 כוס מים רותחים
לקרם שוקולד גנאש
100 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות
כף דבש
1/2 כוס שמנת מתוקה / קרם קוקוס לפרווה
מקציפים את הביצים עם הסוכר במקסר כ 7 דקות עד שהתערובת תפוחה ובהירה.
כשהמיקסר עסוק בעבודת ההקצפה, מכניסים לקערה אחרת את כל היבשים: קמח, א.אפיה אם משתמשים, קקאו ושוקולית ומערבבים יחד.
כאשר הביצים במיקסר כבר תפוחות ובהירות מוסיפים לקערה עם "היבשים" את הנוזלים: המים והשמן.
מערבבים יחדיו רצוי לעשות זאת עם מקצף – מערבבים עד לאיחוד ולא יותר.
מתחילים להוסיף את קצף הביצים בצורה הדרגתית ומערבבים עדיין עם המקצף.
בתחילה מוסיפים 1/4 מכמות קציפת הביצים ומערבבים.
מוסיפים את כל יתרת הקצף ועוברים ללקקן, מערבבים בתנועות עטיפה עד שהתערובת אחידה.
מעבירים לתבנית חד פעמית 20X30 (לגבי גדלים נוספים וזמני אפיה ראו טיפים למעלה) מרופדת בנייר אפיה ואופים ב 180 מעלות כ 30 – 35 דקות.
לגנאש: להכניס את כל החומרים לקערה שמתאימה למיקרו – לחמם במיקרוגל כדקה ולערבב היטב עד שהתערובת חלקה ומבריקה.
מכירים את עוגת השוקולד האולטימטיבית הזו שתמיד תחזרו אליה כשבא לכם עוגה לשבת.
המתכון קליל ופשוט שמניב עוגה לחה במידה הנכונה עם מרקם רך נעים טעים ושוקולדי.
את העוגה ניתן להכין עם או בלי הגנאש, שיכול להיות חלבי או פרווה לטעמכם.
אני אוהבת את הגנאש מעל העוגה מעט סמיך שוקולדי.
לעיתים אני נוהגת לשלב שוקולד חלב או מילקה לתוך השוקולד המריר של הגנאש.
וממליצה מאוד לשלב גם כף של דבש, הדבש מוסיף נופך נוסף בטעם.
למעשה, המתכון הוא של "עוגת שוקולית" שרצה ברשת לפני כמה שנים, אני פשוט לקחתי אותו ועשיתי בו מספר שינויים.
הראשון, הגדלתי את כמות הקמח במתכון על מנת לקבל מרקם נכון יותר לטעמי.
השני, הוספתי אבקת קקאו איכותית לתערובת, גם לקבל צבע וטעם עמוק יותר של שוקולד.
השלישי, שימוש במים רותחים על מנת לסייע להמיס את השוקולית והקקאו למרקם אחיד ללא גושים מעצבנים
שלא נטמעים בעוגה.
לסופ"ש הקרוב את חייבים אותה.
לעוד מתכוני שוקולד שווים תוכלו לראות בבלוג את עוגת השיפון הגבוהה הנהדרת והמאפינס עם קרם שוקולד שהוא חלום.
אני אוהבת לאפות את העוגה הזו בתבנית חד פעמית בגודל 30*20 על מנת שהעוגה לא תצא גבוהה מידיי ויחס השוקולד לעובי העוגה יהיה אידאלי.
ככל שהתבנית תהיה יותר קטנה כך העוגה תהיה יותר גבוהה וזמן האפייה יהיה ממושך יותר מן הסתם.
לעיתים אני נוהגת להכין את העוגה בתבנית פלא – והיא עדיין יוצאת מרשימה גבוהה לחה וטעימה.
על מנת שהעוגה תהיה פרווה ניתן להמיר את השמנת של הגנאש בקרם קוקוס – זה יוצא פשוט נהדר.
5 ביצים גודל לארג'
1 כוס סוכר
1.5 כוסות קמח תופח (או קמח רגיל עם 1 א אפיה)
1 כוס שוקולית
1/4 כוס קקאו
3/4 כוס שמן
3/4 כוס מים רותחים
לקרם שוקולד גנאש
100 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות
כף דבש
1/2 כוס שמנת מתוקה / קרם קוקוס לפרווה
מקציפים את הביצים עם הסוכר במקסר כ 7 דקות עד שהתערובת תפוחה ובהירה.
כשהמיקסר עסוק בעבודת ההקצפה, מכניסים לקערה אחרת את כל היבשים: קמח, א.אפיה אם משתמשים, קקאו ושוקולית ומערבבים יחד.
כאשר הביצים במיקסר כבר תפוחות ובהירות מוסיפים לקערה עם "היבשים" את הנוזלים: המים והשמן.
מערבבים יחדיו רצוי לעשות זאת עם מקצף – מערבבים עד לאיחוד ולא יותר.
מתחילים להוסיף את קצף הביצים בצורה הדרגתית ומערבבים עדיין עם המקצף.
בתחילה מוסיפים 1/4 מכמות קציפת הביצים ומערבבים.
מוסיפים את כל יתרת הקצף ועוברים ללקקן, מערבבים בתנועות עטיפה עד שהתערובת אחידה.
מעבירים לתבנית חד פעמית 20X30 (לגבי גדלים נוספים וזמני אפיה ראו טיפים למעלה) מרופדת בנייר אפיה ואופים ב 180 מעלות כ 30 – 35 דקות.
לגנאש: להכניס את כל החומרים לקערה שמתאימה למיקרו – לחמם במיקרוגל כדקה ולערבב היטב עד שהתערובת חלקה ומבריקה.
5 ביצים גודל לארג'
1 כוס סוכר
1.5 כוסות קמח תופח (או קמח רגיל עם 1 א אפיה)
1 כוס שוקולית
1/4 כוס קקאו
3/4 כוס שמן
3/4 כוס מים רותחים
לקרם שוקולד גנאש
100 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות
כף דבש
1/2 כוס שמנת מתוקה / קרם קוקוס לפרווה
מקציפים את הביצים עם הסוכר במקסר כ 7 דקות עד שהתערובת תפוחה ובהירה.
כשהמיקסר עסוק בעבודת ההקצפה, מכניסים לקערה אחרת את כל היבשים: קמח, א.אפיה אם משתמשים, קקאו ושוקולית ומערבבים יחד.
כאשר הביצים במיקסר כבר תפוחות ובהירות מוסיפים לקערה עם "היבשים" את הנוזלים: המים והשמן.
מערבבים יחדיו רצוי לעשות זאת עם מקצף – מערבבים עד לאיחוד ולא יותר.
מתחילים להוסיף את קצף הביצים בצורה הדרגתית ומערבבים עדיין עם המקצף.
בתחילה מוסיפים 1/4 מכמות קציפת הביצים ומערבבים.
מוסיפים את כל יתרת הקצף ועוברים ללקקן, מערבבים בתנועות עטיפה עד שהתערובת אחידה.
מעבירים לתבנית חד פעמית 20X30 (לגבי גדלים נוספים וזמני אפיה ראו טיפים למעלה) מרופדת בנייר אפיה ואופים ב 180 מעלות כ 30 – 35 דקות.
לגנאש: להכניס את כל החומרים לקערה שמתאימה למיקרו – לחמם במיקרוגל כדקה ולערבב היטב עד שהתערובת חלקה ומבריקה.
הצטרפו לרשימת התפוצה