חיפוש
סגור את תיבת החיפוש
ריבת חבושים
Home » מתכונים » ריבת חבושים

ריבת חבושים

ריבת חבושים – או בשמה במרוקאית ספרג'ל – מתוך הטיית שמו של המדעי של הפרי אספרגל. הריבה הופיעה על שולחננו מידיי כיפור בפתיחת הצום מיד לאחר החזרה מבית הכנסת. סביר להניח כי הופעתו של הפרי בחגי תשרי קשורה קשר הדוק להיותו פרי עונתי והוא מופיע בשווקים בתקופה זו.

ריבת חבושים

רשימת מצרכים

4 חבושים
12 כפות סוכר
1 מקל קינמון
תמצית וניל (לא חובה)
מים
כף מיץ לימון

 

 

 

אופן ההכנה

מקלפים את החבושים חותכים אותם לרבעים ומכניסים אותם לסיר מכסים במים ומניחים לרתיחה ובישול של כ 15 דקות.
מסננים את החבושים את המים שומרים בצד חותכים את הרבעים לפלחים דקים יותר ומנקים את הגלעינים ואת החלק הקשה שצמוד לגלעינים.
מחזירים את החבושים לסיר מוסיפים סוכר מקל קינמון ווניל ומיץ הלימון מכסים בנוזל שבו התבשלו החבושים, מבשלים על אש בינונית נמוכה כשעתיים. יש לשים לב כי כל עוד הריבה לא במרקם ובצבע הרצוי יש להוסיף נוזלים לסיר.
לאחר כשעתיים מצננים את הריבה ומעבירים לכלי אטום. את הריבה שומרים במקרר.

 

 

שמירת מתכון(0)

אני לא חובבת ריבות כלל, אבל לא יכולה לעמוד בפני ריבת החבושים הנהדרת שאימא הייתה מכינה מידיי כיפור.
המרקם של החבוש מאוד מזכיר מרמלדה צבעו הארגמני ועז וטעמו המיוחד מאוד אהוב עליי.
הריבה מאוד קלה להכנה, הקושי היחיד הוא בחיתוך הגלעינים והחלקים הנוקשים שבתוך החבוש. בשל כך אני נוהגת לקלוף את החבושים על ידי קולפן (משימה דיי פשוטה) ואז להרתיח את הפרי מספר דקות כך יהיה מספיק רך על מנת שאוכל לטפל בניקיון הגלעינים והחלק הנוקשה הצמוד אליהם.
את נוזל ההרתחה אני לא זורקת כי אלו קיבלו את טעמו של החבוש וחלק מהג'לטין הקיים בגלעיני החבוש, הם יסייעו להפוך את המרקם של הנוזל לסמיך.

דגשים למתכון מנצח

  • הריבה מצוינת להגשה כמות שהיא, ניתן להגישה עם גבינות ואגוזים או לאפות אתה מאפים.
  • אני מאוד אוהבת אותה כתוספת ליוגורט וגרנולה שלי.
  • תוכלו לשלוט בכמותה הנוזל שעוטף את הפרי לפי רצונכם, אני אוהבת באופן יחסי הרבה נוזל.

רשימת מצרכים

4 חבושים
12 כפות סוכר
1 מקל קינמון
תמצית וניל (לא חובה)
מים
כף מיץ לימון

 

 

 

אופן ההכנה

מקלפים את החבושים חותכים אותם לרבעים ומכניסים אותם לסיר מכסים במים ומניחים לרתיחה ובישול של כ 15 דקות.
מסננים את החבושים את המים שומרים בצד חותכים את הרבעים לפלחים דקים יותר ומנקים את הגלעינים ואת החלק הקשה שצמוד לגלעינים.
מחזירים את החבושים לסיר מוסיפים סוכר מקל קינמון ווניל ומיץ הלימון מכסים בנוזל שבו התבשלו החבושים, מבשלים על אש בינונית נמוכה כשעתיים. יש לשים לב כי כל עוד הריבה לא במרקם ובצבע הרצוי יש להוסיף נוזלים לסיר.
לאחר כשעתיים מצננים את הריבה ומעבירים לכלי אטום. את הריבה שומרים במקרר.

 

 

ריבת חבושים

רשימת מצרכים

4 חבושים
12 כפות סוכר
1 מקל קינמון
תמצית וניל (לא חובה)
מים
כף מיץ לימון

 

 

 

אופן ההכנה

מקלפים את החבושים חותכים אותם לרבעים ומכניסים אותם לסיר מכסים במים ומניחים לרתיחה ובישול של כ 15 דקות.
מסננים את החבושים את המים שומרים בצד חותכים את הרבעים לפלחים דקים יותר ומנקים את הגלעינים ואת החלק הקשה שצמוד לגלעינים.
מחזירים את החבושים לסיר מוסיפים סוכר מקל קינמון ווניל ומיץ הלימון מכסים בנוזל שבו התבשלו החבושים, מבשלים על אש בינונית נמוכה כשעתיים. יש לשים לב כי כל עוד הריבה לא במרקם ובצבע הרצוי יש להוסיף נוזלים לסיר.
לאחר כשעתיים מצננים את הריבה ומעבירים לכלי אטום. את הריבה שומרים במקרר.

 

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

איך שבא לי להיות חברה שלכם (:

הצטרפו לרשימת התפוצה