4 חבושים
12 כפות סוכר
1 מקל קינמון
תמצית וניל (לא חובה)
מים
כף מיץ לימון
מקלפים את החבושים חותכים אותם לרבעים ומכניסים אותם לסיר מכסים במים ומניחים לרתיחה ובישול של כ 15 דקות.
מסננים את החבושים את המים שומרים בצד חותכים את הרבעים לפלחים דקים יותר ומנקים את הגלעינים ואת החלק הקשה שצמוד לגלעינים.
מחזירים את החבושים לסיר מוסיפים סוכר מקל קינמון ווניל ומיץ הלימון מכסים בנוזל שבו התבשלו החבושים, מבשלים על אש בינונית נמוכה כשעתיים. יש לשים לב כי כל עוד הריבה לא במרקם ובצבע הרצוי יש להוסיף נוזלים לסיר.
לאחר כשעתיים מצננים את הריבה ומעבירים לכלי אטום. את הריבה שומרים במקרר.
אני לא חובבת ריבות כלל, אבל לא יכולה לעמוד בפני ריבת החבושים הנהדרת שאימא הייתה מכינה מידיי כיפור.
המרקם של החבוש מאוד מזכיר מרמלדה צבעו הארגמני ועז וטעמו המיוחד מאוד אהוב עליי.
הריבה מאוד קלה להכנה, הקושי היחיד הוא בחיתוך הגלעינים והחלקים הנוקשים שבתוך החבוש. בשל כך אני נוהגת לקלוף את החבושים על ידי קולפן (משימה דיי פשוטה) ואז להרתיח את הפרי מספר דקות כך יהיה מספיק רך על מנת שאוכל לטפל בניקיון הגלעינים והחלק הנוקשה הצמוד אליהם.
את נוזל ההרתחה אני לא זורקת כי אלו קיבלו את טעמו של החבוש וחלק מהג'לטין הקיים בגלעיני החבוש, הם יסייעו להפוך את המרקם של הנוזל לסמיך.
4 חבושים
12 כפות סוכר
1 מקל קינמון
תמצית וניל (לא חובה)
מים
כף מיץ לימון
מקלפים את החבושים חותכים אותם לרבעים ומכניסים אותם לסיר מכסים במים ומניחים לרתיחה ובישול של כ 15 דקות.
מסננים את החבושים את המים שומרים בצד חותכים את הרבעים לפלחים דקים יותר ומנקים את הגלעינים ואת החלק הקשה שצמוד לגלעינים.
מחזירים את החבושים לסיר מוסיפים סוכר מקל קינמון ווניל ומיץ הלימון מכסים בנוזל שבו התבשלו החבושים, מבשלים על אש בינונית נמוכה כשעתיים. יש לשים לב כי כל עוד הריבה לא במרקם ובצבע הרצוי יש להוסיף נוזלים לסיר.
לאחר כשעתיים מצננים את הריבה ומעבירים לכלי אטום. את הריבה שומרים במקרר.
4 חבושים
12 כפות סוכר
1 מקל קינמון
תמצית וניל (לא חובה)
מים
כף מיץ לימון
מקלפים את החבושים חותכים אותם לרבעים ומכניסים אותם לסיר מכסים במים ומניחים לרתיחה ובישול של כ 15 דקות.
מסננים את החבושים את המים שומרים בצד חותכים את הרבעים לפלחים דקים יותר ומנקים את הגלעינים ואת החלק הקשה שצמוד לגלעינים.
מחזירים את החבושים לסיר מוסיפים סוכר מקל קינמון ווניל ומיץ הלימון מכסים בנוזל שבו התבשלו החבושים, מבשלים על אש בינונית נמוכה כשעתיים. יש לשים לב כי כל עוד הריבה לא במרקם ובצבע הרצוי יש להוסיף נוזלים לסיר.
לאחר כשעתיים מצננים את הריבה ומעבירים לכלי אטום. את הריבה שומרים במקרר.
הצטרפו לרשימת התפוצה