חיפוש
סגור את תיבת החיפוש
Home » מתכונים » חזה עוף בלימון

חזה עוף בלימון

אני פשוט מכורה לאוכל לימוני, השילוב של לימון בעיקר עם בשר עוף הוא שילוב מנצח לטעמי, תנסו את המתכון הפשוט הזה שעושה משהו קצת אחר עם חזה העוף שנמצא כמעט בכל בית כל הזמן.

חזה עוף בלימון

רשימת מצרכים

6 – 8 יחידות שניצל
ביצה
מעט קמח לקימוח
מלח
פלפל
1/3 כוס שמן
2-3 שאלוט או בצל בינוני קצוץ קטן
2 שיני שום כתושות
מים / ציר עוף
מיץ מלימון אחד
1/2 כפית כרכום לצבע (לא חובה)
חופן צלפים או חופן זיתים ירוקים קצוצים
צרור קטן של פטרוזיליה קצוצה
פרוסות לימון לקישוט

אופן ההכנה

ממליחים ומפלפלים את חזות העוף.
טובלים כל חזה בקמח ולאחר מכן בביצה.
מחממים את השמן במחבת או בסוטאג' ומשחימים את חזות העוף במחבת משני הצדדים.
מוציאים את חזה העוף לצלחת ומניחים בצד.
באותה מחבת שבה טיגנו את העוף מטגנים את שאלוט  כמה דקות בשמן שנותר, אם יש צורך מוסיפים עוד מעט שמן ומוסיפים את שיני השום
מטגנים את הירקות עד לשקיפות.
מוסיפים את הציר או המים גובה כ 4 ס"מ גובה המחבת.
מתבלים את הרוטב במלח פלפל וכורכום .
מחזירים את חזות העוף למחבת שמים לב שהנוזלים מכסים את חזות העוף בכס"מ
מוסיפים מעל  את הצלפים ואת הפטרוזיליה הקצוצה ומבשלים סה"כ 10 דקות על אש בינונית עם רתיחה קלה ומכסה סגור.
ומסיימים בישול לצמצום נוזלים  כ: 5 דקות נוספות  על אש נמוכה  ללא מכסה  עד שהרוטב מסמיך מצטמצם עד למחצית גובה העוף.

שמירת מתכון(0)

מי שכבר מכיר את המתכונים שלי יודע שאחד הדברים החביבים עליי באוכל,  הם שילוב של טעמים לימוניים ומרירים שמגיעים מלימון ו/או מזיתים …. המתכון הזה משלב חזה העוף שמקבל תפנית אחרת מהשניצל הרגיל אותו אנו מכירים טעם לימוני ממיץ הלימון ותוספת של צלפים המזכירים זיתים בטעמם.

 

 

 

דגשים למתכון מנצח

במתכון יש להקפיד כי חזה העוף – השניצל, יהיה לפחות בעובי של 1 ס"מ והצלפים יהיו צלפים בחומץ ולא במלח. הגודל של הצלפים
יכול להיות בכל גודל שאתם אוהבים, אני אוהבת את הקטנטנים

להקפיד להשאיר נוזלים במחבת בסיום הבישול.

רשימת מצרכים

6 – 8 יחידות שניצל
ביצה
מעט קמח לקימוח
מלח
פלפל
1/3 כוס שמן
2-3 שאלוט או בצל בינוני קצוץ קטן
2 שיני שום כתושות
מים / ציר עוף
מיץ מלימון אחד
1/2 כפית כרכום לצבע (לא חובה)
חופן צלפים או חופן זיתים ירוקים קצוצים
צרור קטן של פטרוזיליה קצוצה
פרוסות לימון לקישוט

אופן ההכנה

ממליחים ומפלפלים את חזות העוף.
טובלים כל חזה בקמח ולאחר מכן בביצה.
מחממים את השמן במחבת או בסוטאג' ומשחימים את חזות העוף במחבת משני הצדדים.
מוציאים את חזה העוף לצלחת ומניחים בצד.
באותה מחבת שבה טיגנו את העוף מטגנים את שאלוט  כמה דקות בשמן שנותר, אם יש צורך מוסיפים עוד מעט שמן ומוסיפים את שיני השום
מטגנים את הירקות עד לשקיפות.
מוסיפים את הציר או המים גובה כ 4 ס"מ גובה המחבת.
מתבלים את הרוטב במלח פלפל וכורכום .
מחזירים את חזות העוף למחבת שמים לב שהנוזלים מכסים את חזות העוף בכס"מ
מוסיפים מעל  את הצלפים ואת הפטרוזיליה הקצוצה ומבשלים סה"כ 10 דקות על אש בינונית עם רתיחה קלה ומכסה סגור.
ומסיימים בישול לצמצום נוזלים  כ: 5 דקות נוספות  על אש נמוכה  ללא מכסה  עד שהרוטב מסמיך מצטמצם עד למחצית גובה העוף.

חזה עוף בלימון

רשימת מצרכים

6 – 8 יחידות שניצל
ביצה
מעט קמח לקימוח
מלח
פלפל
1/3 כוס שמן
2-3 שאלוט או בצל בינוני קצוץ קטן
2 שיני שום כתושות
מים / ציר עוף
מיץ מלימון אחד
1/2 כפית כרכום לצבע (לא חובה)
חופן צלפים או חופן זיתים ירוקים קצוצים
צרור קטן של פטרוזיליה קצוצה
פרוסות לימון לקישוט

אופן ההכנה

ממליחים ומפלפלים את חזות העוף.
טובלים כל חזה בקמח ולאחר מכן בביצה.
מחממים את השמן במחבת או בסוטאג' ומשחימים את חזות העוף במחבת משני הצדדים.
מוציאים את חזה העוף לצלחת ומניחים בצד.
באותה מחבת שבה טיגנו את העוף מטגנים את שאלוט  כמה דקות בשמן שנותר, אם יש צורך מוסיפים עוד מעט שמן ומוסיפים את שיני השום
מטגנים את הירקות עד לשקיפות.
מוסיפים את הציר או המים גובה כ 4 ס"מ גובה המחבת.
מתבלים את הרוטב במלח פלפל וכורכום .
מחזירים את חזות העוף למחבת שמים לב שהנוזלים מכסים את חזות העוף בכס"מ
מוסיפים מעל  את הצלפים ואת הפטרוזיליה הקצוצה ומבשלים סה"כ 10 דקות על אש בינונית עם רתיחה קלה ומכסה סגור.
ומסיימים בישול לצמצום נוזלים  כ: 5 דקות נוספות  על אש נמוכה  ללא מכסה  עד שהרוטב מסמיך מצטמצם עד למחצית גובה העוף.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

איך שבא לי להיות חברה שלכם (:

הצטרפו לרשימת התפוצה