6 – 8 יחידות שניצל
ביצה
מעט קמח לקימוח
מלח
פלפל
1/3 כוס שמן
2-3 שאלוט או בצל בינוני קצוץ קטן
2 שיני שום כתושות
מים / ציר עוף
מיץ מלימון אחד
1/2 כפית כרכום לצבע (לא חובה)
חופן צלפים או חופן זיתים ירוקים קצוצים
צרור קטן של פטרוזיליה קצוצה
פרוסות לימון לקישוט
ממליחים ומפלפלים את חזות העוף.
טובלים כל חזה בקמח ולאחר מכן בביצה.
מחממים את השמן במחבת או בסוטאג' ומשחימים את חזות העוף במחבת משני הצדדים.
מוציאים את חזה העוף לצלחת ומניחים בצד.
באותה מחבת שבה טיגנו את העוף מטגנים את שאלוט כמה דקות בשמן שנותר, אם יש צורך מוסיפים עוד מעט שמן ומוסיפים את שיני השום
מטגנים את הירקות עד לשקיפות.
מוסיפים את הציר או המים גובה כ 4 ס"מ גובה המחבת.
מתבלים את הרוטב במלח פלפל וכורכום .
מחזירים את חזות העוף למחבת שמים לב שהנוזלים מכסים את חזות העוף בכס"מ
מוסיפים מעל את הצלפים ואת הפטרוזיליה הקצוצה ומבשלים סה"כ 10 דקות על אש בינונית עם רתיחה קלה ומכסה סגור.
ומסיימים בישול לצמצום נוזלים כ: 5 דקות נוספות על אש נמוכה ללא מכסה עד שהרוטב מסמיך מצטמצם עד למחצית גובה העוף.
מי שכבר מכיר את המתכונים שלי יודע שאחד הדברים החביבים עליי באוכל, הם שילוב של טעמים לימוניים ומרירים שמגיעים מלימון ו/או מזיתים …. המתכון הזה משלב חזה העוף שמקבל תפנית אחרת מהשניצל הרגיל אותו אנו מכירים טעם לימוני ממיץ הלימון ותוספת של צלפים המזכירים זיתים בטעמם.
במתכון יש להקפיד כי חזה העוף – השניצל, יהיה לפחות בעובי של 1 ס"מ והצלפים יהיו צלפים בחומץ ולא במלח. הגודל של הצלפים
יכול להיות בכל גודל שאתם אוהבים, אני אוהבת את הקטנטנים
להקפיד להשאיר נוזלים במחבת בסיום הבישול.
6 – 8 יחידות שניצל
ביצה
מעט קמח לקימוח
מלח
פלפל
1/3 כוס שמן
2-3 שאלוט או בצל בינוני קצוץ קטן
2 שיני שום כתושות
מים / ציר עוף
מיץ מלימון אחד
1/2 כפית כרכום לצבע (לא חובה)
חופן צלפים או חופן זיתים ירוקים קצוצים
צרור קטן של פטרוזיליה קצוצה
פרוסות לימון לקישוט
ממליחים ומפלפלים את חזות העוף.
טובלים כל חזה בקמח ולאחר מכן בביצה.
מחממים את השמן במחבת או בסוטאג' ומשחימים את חזות העוף במחבת משני הצדדים.
מוציאים את חזה העוף לצלחת ומניחים בצד.
באותה מחבת שבה טיגנו את העוף מטגנים את שאלוט כמה דקות בשמן שנותר, אם יש צורך מוסיפים עוד מעט שמן ומוסיפים את שיני השום
מטגנים את הירקות עד לשקיפות.
מוסיפים את הציר או המים גובה כ 4 ס"מ גובה המחבת.
מתבלים את הרוטב במלח פלפל וכורכום .
מחזירים את חזות העוף למחבת שמים לב שהנוזלים מכסים את חזות העוף בכס"מ
מוסיפים מעל את הצלפים ואת הפטרוזיליה הקצוצה ומבשלים סה"כ 10 דקות על אש בינונית עם רתיחה קלה ומכסה סגור.
ומסיימים בישול לצמצום נוזלים כ: 5 דקות נוספות על אש נמוכה ללא מכסה עד שהרוטב מסמיך מצטמצם עד למחצית גובה העוף.
6 – 8 יחידות שניצל
ביצה
מעט קמח לקימוח
מלח
פלפל
1/3 כוס שמן
2-3 שאלוט או בצל בינוני קצוץ קטן
2 שיני שום כתושות
מים / ציר עוף
מיץ מלימון אחד
1/2 כפית כרכום לצבע (לא חובה)
חופן צלפים או חופן זיתים ירוקים קצוצים
צרור קטן של פטרוזיליה קצוצה
פרוסות לימון לקישוט
ממליחים ומפלפלים את חזות העוף.
טובלים כל חזה בקמח ולאחר מכן בביצה.
מחממים את השמן במחבת או בסוטאג' ומשחימים את חזות העוף במחבת משני הצדדים.
מוציאים את חזה העוף לצלחת ומניחים בצד.
באותה מחבת שבה טיגנו את העוף מטגנים את שאלוט כמה דקות בשמן שנותר, אם יש צורך מוסיפים עוד מעט שמן ומוסיפים את שיני השום
מטגנים את הירקות עד לשקיפות.
מוסיפים את הציר או המים גובה כ 4 ס"מ גובה המחבת.
מתבלים את הרוטב במלח פלפל וכורכום .
מחזירים את חזות העוף למחבת שמים לב שהנוזלים מכסים את חזות העוף בכס"מ
מוסיפים מעל את הצלפים ואת הפטרוזיליה הקצוצה ומבשלים סה"כ 10 דקות על אש בינונית עם רתיחה קלה ומכסה סגור.
ומסיימים בישול לצמצום נוזלים כ: 5 דקות נוספות על אש נמוכה ללא מכסה עד שהרוטב מסמיך מצטמצם עד למחצית גובה העוף.
הצטרפו לרשימת התפוצה