2 בצלים פרוסים לפרוסות דקות
1/3 כוס שמן
2 כפות סוכר חום
2 כוסות חיטה
5 יחידות פרגית חתוכות לגודל ביס
מלח
כפית שטוחה פלפל אנגלי
כפית גדושה בהראט
1 כפית שטוחה פפריקה (מתוקה או חריפה לבחירתכם)
רבע כפית קינמון
שקדים חצויים קלויים במחבת עם מעט שמן
שבבי בצל יבש (אופציונלי)
מניחים את פרוסות הבצל בתוך סיר יבש ללא שמן וצורבים את הבצל עד שהוא משחים מעט תוך כדי ערבוב מידיי פעם.
התהליך לוקח כ 10 דקות לערך.
שוטפים את החיטה ומשרים במים עד שהבצל מוכן.
מוסיפים את השמן והסוכר למחבת הטיגון של הבצל וממשיכים לטגן עד שהבצל מושחם ומקורמל היטב.
כאשר הבצל מוכן מוציאים אותו לצלחת.
ובאותה המחבת צורבים את קוביות הפרגית בשתי סבבים על מנת שהפרגיות יצרבו ולא יגירו נוזלים ויתבשלו במקום לקבל צריבה.
בשלב זה אני אוהבת להמליח את הפרגיות כך התבשיל בסוף יוצא מאוזן יותר ברמת המליחות.
מוסיפים לסיר עם הפרגיות את הבצל , מסננים את החיטה מנוזלים ומוסיפים לסיר.
מוסיפים את כל התבלינים מערבבים ומוסיפים מים עד כדי ס"מ גובה מעל החיטה.
כאשר התבשיל רותח יש להנמיך את האש ולבשל על אש נמוכה עם מכסה סגור כשעה.
המנה הזו נולדה מתוך אהבה גדולה לחיטה שהייתי במבשלת בתוך החמין של שבת.
החיטה הייתה מתבשלת היטב עם המון בצל מטוגן ודבש, מעין חיטה מתוקה שהשתלבה היטב עם החמין.
מאחר והחמין כבר לא פופולרי אצלנו התבשיל הזה הוא תחליף ראוי גם אם הרבה פחות מתקתק (בכלל לא מתוק).
כאשר הבישול של התבשיל חיטה מסתיים הריח שהוא מפיק נעים מאוד האכילה שלו (עם כף) מנחמת נעימה וטעימה להפליא.
מאוד ממליצה להגיש עם שקדים חצויים שעברו קליה קלה עם מעט שמן על מחבת ולפזר מעל שבבי בצל מטוגן (קונים מוכן בחנויות תבלינים)
תנסו זה מהמם ומוסיף למנעד הטעמים והטקסטורה בפה.
אני בכלל חובבת את הז'אנר של שקדים או צנוברים קלויים בתוך תבשילי אורז וחיטה.
יש לבשל את החיטה עם הכמות המים לפי המתכון על מנת שלא תצא עיסתית ומבושלת במידה שהיא נותנת מעט התנגדות בין השיניים.
אל תפחדו מלהוסיף תבלינים כאוות נפשכם וכפי שאתם אוהבים – החיטה מקבלת אליה הכל באהבה.
חיטה היא דגן המצריך בישול ארוך (שעה) הבישול הזה מאוד מחמיא לפרגיות שהופכות רכות אף הן.
כמובן שצמחוניים וטבעוניים מוזמנים להשמיט את הפרגיות – התבשיל טעים כשלעצמו.
2 בצלים פרוסים לפרוסות דקות
1/3 כוס שמן
2 כפות סוכר חום
2 כוסות חיטה
5 יחידות פרגית חתוכות לגודל ביס
מלח
כפית שטוחה פלפל אנגלי
כפית גדושה בהראט
1 כפית שטוחה פפריקה (מתוקה או חריפה לבחירתכם)
רבע כפית קינמון
שקדים חצויים קלויים במחבת עם מעט שמן
שבבי בצל יבש (אופציונלי)
מניחים את פרוסות הבצל בתוך סיר יבש ללא שמן וצורבים את הבצל עד שהוא משחים מעט תוך כדי ערבוב מידיי פעם.
התהליך לוקח כ 10 דקות לערך.
שוטפים את החיטה ומשרים במים עד שהבצל מוכן.
מוסיפים את השמן והסוכר למחבת הטיגון של הבצל וממשיכים לטגן עד שהבצל מושחם ומקורמל היטב.
כאשר הבצל מוכן מוציאים אותו לצלחת.
ובאותה המחבת צורבים את קוביות הפרגית בשתי סבבים על מנת שהפרגיות יצרבו ולא יגירו נוזלים ויתבשלו במקום לקבל צריבה.
בשלב זה אני אוהבת להמליח את הפרגיות כך התבשיל בסוף יוצא מאוזן יותר ברמת המליחות.
מוסיפים לסיר עם הפרגיות את הבצל , מסננים את החיטה מנוזלים ומוסיפים לסיר.
מוסיפים את כל התבלינים מערבבים ומוסיפים מים עד כדי ס"מ גובה מעל החיטה.
כאשר התבשיל רותח יש להנמיך את האש ולבשל על אש נמוכה עם מכסה סגור כשעה.
2 בצלים פרוסים לפרוסות דקות
1/3 כוס שמן
2 כפות סוכר חום
2 כוסות חיטה
5 יחידות פרגית חתוכות לגודל ביס
מלח
כפית שטוחה פלפל אנגלי
כפית גדושה בהראט
1 כפית שטוחה פפריקה (מתוקה או חריפה לבחירתכם)
רבע כפית קינמון
שקדים חצויים קלויים במחבת עם מעט שמן
שבבי בצל יבש (אופציונלי)
מניחים את פרוסות הבצל בתוך סיר יבש ללא שמן וצורבים את הבצל עד שהוא משחים מעט תוך כדי ערבוב מידיי פעם.
התהליך לוקח כ 10 דקות לערך.
שוטפים את החיטה ומשרים במים עד שהבצל מוכן.
מוסיפים את השמן והסוכר למחבת הטיגון של הבצל וממשיכים לטגן עד שהבצל מושחם ומקורמל היטב.
כאשר הבצל מוכן מוציאים אותו לצלחת.
ובאותה המחבת צורבים את קוביות הפרגית בשתי סבבים על מנת שהפרגיות יצרבו ולא יגירו נוזלים ויתבשלו במקום לקבל צריבה.
בשלב זה אני אוהבת להמליח את הפרגיות כך התבשיל בסוף יוצא מאוזן יותר ברמת המליחות.
מוסיפים לסיר עם הפרגיות את הבצל , מסננים את החיטה מנוזלים ומוסיפים לסיר.
מוסיפים את כל התבלינים מערבבים ומוסיפים מים עד כדי ס"מ גובה מעל החיטה.
כאשר התבשיל רותח יש להנמיך את האש ולבשל על אש נמוכה עם מכסה סגור כשעה.
הצטרפו לרשימת התפוצה