חיפוש
סגור את תיבת החיפוש
חומוס מבושל פיקנטי
Home » מתכונים » חומוס פיקנטי

חומוס פיקנטי

סיר של גרגירי חומוס נימוחים פיקנטיים מהממים שלא תשכחו אף פעם

חומוס פיקנטי

רשימת מצרכים

250 גרם חומוס מזן הדס שהושרו לילה שלם
1/2  גמבה חתוכה לרצועות דקות
6 שיני שום פרוסות
1 פלפל אדום חריף חתוך לרצועות דקות
1 כפית צילי פלקס (חריף או מתוק)
ועוד חצי כפית בסיום הבישול
1/3 כוס שמן
חצי כוס כוסברה קצוצה

אופן ההכנה

מכניסים את החומוס לסיר עם חצי כפית סודה לשתייה ומבשלים כ 20 דקות, עד  שגרגירי החומוס רכים  אך לא מאוד
מסננים אותם מהמים ושוטפים היטב תחת מי ברז – על מנת למנוע שאריות של סודה.
אם בוחרים לקלף את הגרגרים – עושים זאת בשלב זה במידה ולא ממשיכים ישר לבישול שלהם.
בסיר סוטאג' שטוח מניחים את הגרגרים מעליהם את השמן התבלינים ושום והפלפלים, מכסים במים ומבשלים על אש בינונית נמוכה עד שהגרגרים רכים מאוד וכל הירקות התבשלו היטב והרוטב הצטמצם ונשאר רק השמן בתחתית הסיר, בשלב זה מוסיפים את הכוסברה עם עוד חצי כפית צילי גרוס ומערבבים היטב.
כאשר רוצים להגיש מכניסים את הסיר מכוסה לתנור מחומם על 170 מעלות למשך כחצי שעה.

 

 

 

 

 

 

שמירת מתכון(0)

אצלי  בבית  לצד מנת הדג המוגשת בארוחות ערב שישי, לרוב מוגשות מנות שמלוות אותו.
לעיתים מדובר בזיתים מבוקעים ולעיתים  גרגירי החומוס פיקנטיים הנהדרים הללו.
את התוספות הללו אני אוהבת לבשל  בסיר משלהם אך לעיתים בהחלט ניתן לצרף להם לתוך הסיר דג או קציצה או נתח בשר.
תוספת סיר חומוס מבושל פיקנטי היא החביבה עליי מכולם, טעמו של החומוס הרכות הנימוחות שלו הדרך שהוא סופג אליו את טעמי הרוטב ייחודית רק לו.
זה המקום לומר שאין להיבהל מסט הכללים והוראות ההכנה, בסופו של יום מדובר במתכון פשוט ביותר.
על מנת לקבל תוצאה לא פחות ממושלמת של גרגירי החומוס יש להקפיד על כמה כללים.
ראשית,  ההמלצה שלי היא השימוש בזן הדס, מדובר בזן הקטן והחום של גרגירי החומוס.
בסופו של תבשיל, טעמם של גרגירי ההדס והמרקם שלהם מניבים סיר גרגרי חומוס הכי מוצלח שטעמתי.
שנית, לאחר השריית הגרגרים למשך הלילה במים, יש צורך בבישול ראשוני מקדים בסיר מלא מים וסודה לשתייה, בבישול זה יש להקפיד על בישול שבו מבשלים את הגרגרים בישול חלקי  – מה שנקרא בשפת הפסטה "אל דנטה", כאשר מרכז הגרגיר  עדיין קשה יחסית. שכן אם נבשל את הגרגירים עד רכות מלאה, הם לא ישרדו את המשך הבישול ויתפרקו לחתיכות ואף יגיעו למצב עיסתי.
שלישית, כאשר אנו כבר בישול הסופי עם התבלינים הוא חייב להיעשות על אש נמוכה / בינונית.
בישול כזה שיאחד בנחת את כל הטעמים של התבלינים והגרגרים יחד.
כלל רביעי ואחרון הוא שלב סיום הבישול.
רצוי שזה שיעשה בתנור לפני ההגשה.  התנור מאפשר בישול נוסף בסוג של מקור חום אחר שאינו מנענע או מזיז את הגרגרים (כמו שקורה בבישול) הוא שומר על צורתם של גרגירי החומוס ונותן להם טעם נוסף ורובד נוסף של בישול שמוסיף על טעמם, מעין "מרכז" את הטעם החומוסי.

 

דגשים למתכון מנצח

* כל הטיפים לבישול של סיר גרגירי חומוס כהלכתו מופיעים בטקסט ולכן חשוב מאוד לקרוא לפני הכנת המתכון
ניתן להכין כמות גדולה של חומוס ולהקפיא למנות לאחר הבישול הראשוני.
אני מעדיפה ואוהבת לקלף את קליפת הגרגירים, בהחלט משדרג את התוצאה הסופית, אבל לא חובה.
קילוף הגרגירים בקלות היא לאחר ההקפאה כאשר הגרגירים עדיין קפואים לקלף תחת מים זורמים.

 

רשימת מצרכים

250 גרם חומוס מזן הדס שהושרו לילה שלם
1/2  גמבה חתוכה לרצועות דקות
6 שיני שום פרוסות
1 פלפל אדום חריף חתוך לרצועות דקות
1 כפית צילי פלקס (חריף או מתוק)
ועוד חצי כפית בסיום הבישול
1/3 כוס שמן
חצי כוס כוסברה קצוצה

אופן ההכנה

מכניסים את החומוס לסיר עם חצי כפית סודה לשתייה ומבשלים כ 20 דקות, עד  שגרגירי החומוס רכים  אך לא מאוד
מסננים אותם מהמים ושוטפים היטב תחת מי ברז – על מנת למנוע שאריות של סודה.
אם בוחרים לקלף את הגרגרים – עושים זאת בשלב זה במידה ולא ממשיכים ישר לבישול שלהם.
בסיר סוטאג' שטוח מניחים את הגרגרים מעליהם את השמן התבלינים ושום והפלפלים, מכסים במים ומבשלים על אש בינונית נמוכה עד שהגרגרים רכים מאוד וכל הירקות התבשלו היטב והרוטב הצטמצם ונשאר רק השמן בתחתית הסיר, בשלב זה מוסיפים את הכוסברה עם עוד חצי כפית צילי גרוס ומערבבים היטב.
כאשר רוצים להגיש מכניסים את הסיר מכוסה לתנור מחומם על 170 מעלות למשך כחצי שעה.

 

 

 

 

 

 

חומוס פיקנטי

רשימת מצרכים

250 גרם חומוס מזן הדס שהושרו לילה שלם
1/2  גמבה חתוכה לרצועות דקות
6 שיני שום פרוסות
1 פלפל אדום חריף חתוך לרצועות דקות
1 כפית צילי פלקס (חריף או מתוק)
ועוד חצי כפית בסיום הבישול
1/3 כוס שמן
חצי כוס כוסברה קצוצה

אופן ההכנה

מכניסים את החומוס לסיר עם חצי כפית סודה לשתייה ומבשלים כ 20 דקות, עד  שגרגירי החומוס רכים  אך לא מאוד
מסננים אותם מהמים ושוטפים היטב תחת מי ברז – על מנת למנוע שאריות של סודה.
אם בוחרים לקלף את הגרגרים – עושים זאת בשלב זה במידה ולא ממשיכים ישר לבישול שלהם.
בסיר סוטאג' שטוח מניחים את הגרגרים מעליהם את השמן התבלינים ושום והפלפלים, מכסים במים ומבשלים על אש בינונית נמוכה עד שהגרגרים רכים מאוד וכל הירקות התבשלו היטב והרוטב הצטמצם ונשאר רק השמן בתחתית הסיר, בשלב זה מוסיפים את הכוסברה עם עוד חצי כפית צילי גרוס ומערבבים היטב.
כאשר רוצים להגיש מכניסים את הסיר מכוסה לתנור מחומם על 170 מעלות למשך כחצי שעה.

 

 

 

 

 

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

איך שבא לי להיות חברה שלכם (:

הצטרפו לרשימת התפוצה