3-4 כפות שמן
כ 300 גרם אטריות
מלח
פלפל שחור
מים עד כס"מ מתחת לגובה איטריות (פסטה)
בסיר סוטג' רחב רצוי טפלון מחממים את השמן מניחים מעליו את עיגולי הפסטה
עד שהשטח החיצוני צרוב היטב – הופכים וצורבים בצד השני.
כאשר שני הצדדים צרובים מוסיפים מלח ופלפל ומכסים במים עד כס"מ מתחת לפני האטריות
מכסים עם מכסה ומבשלים כחמש דקות.
מסירים המכסה מנמיכים את הלהבה ללהבה נמוכה.
פותחים את שבלולי הפסטה עם מזלג ומפרקים אותם ומערבבים.
מכסים שוב וממשיכים בישול על אשר נמוכה עוד 5 דקות.
מכבים את האש, מערבבים ויש לכם את זה.
זה לא מתכון ל:- אינטריה מרוקאי, או כפי שאחרים מכנים לינטריה.
בעצם לא מדובר פה באטריות ביצים המוכרות לנו כאטריות צהובות.
עוד לפני שתשאלו לא כן אפשר בהחלט לעשות את המתכון עם אטריות ביצים אבל זה לא נכון לשאר האטריות
כמו אטריות אודון ו/או אטריות שעועית או אורז שמאוד פופולריים.
בפסטה דקה מגולגלת ל"גולגול" עסקינן – לפעמים אפילו תוכלו לראות אותה מציצה מתוך שקי יוטה אצל מוכרי התבלינים.
אני קונה אותה בסופר.
לא מצאתי יתרון משמעותי לאף חברה, מה שאני מוצאת זה מה שאני קונה.
על מנת תוכלו לראות מקרוב אני מצרפת לכם כאן תמונה של האטריות שקניתי לאחרונה.
את המתכון לאטריות הללו למדתי להכין מחמותי לשעבר ששלטה ברזי המטבח הסורי חלבי והטורקי.
מתוך התגובות שלכם לסרטון ההכנה שעלה באינסטגרם שלי לימדתם אותי שמדובר במנה מהמטבח הטורקי.
קדימה לעבודה, 10 דקות ויש לכם סיר אטריות מהמם.
לטעמי צריבת האטריות היא זו שנותנת את הטעם לכל הסיר והיא צריכה להיות ממש טובה – אבל זה עניין של טעם אישי, ואני מניחה שעם הזמן תדעו בדיוק מה דרגת הצריבה שעובדת הכי טוב בשבילכם.
בבקשה אל תתפתו להוסיף מרק עוף, המרק יעשה את כל העסק דביק .
3-4 כפות שמן
כ 300 גרם אטריות
מלח
פלפל שחור
מים עד כס"מ מתחת לגובה איטריות (פסטה)
בסיר סוטג' רחב רצוי טפלון מחממים את השמן מניחים מעליו את עיגולי הפסטה
עד שהשטח החיצוני צרוב היטב – הופכים וצורבים בצד השני.
כאשר שני הצדדים צרובים מוסיפים מלח ופלפל ומכסים במים עד כס"מ מתחת לפני האטריות
מכסים עם מכסה ומבשלים כחמש דקות.
מסירים המכסה מנמיכים את הלהבה ללהבה נמוכה.
פותחים את שבלולי הפסטה עם מזלג ומפרקים אותם ומערבבים.
מכסים שוב וממשיכים בישול על אשר נמוכה עוד 5 דקות.
מכבים את האש, מערבבים ויש לכם את זה.
3-4 כפות שמן
כ 300 גרם אטריות
מלח
פלפל שחור
מים עד כס"מ מתחת לגובה איטריות (פסטה)
בסיר סוטג' רחב רצוי טפלון מחממים את השמן מניחים מעליו את עיגולי הפסטה
עד שהשטח החיצוני צרוב היטב – הופכים וצורבים בצד השני.
כאשר שני הצדדים צרובים מוסיפים מלח ופלפל ומכסים במים עד כס"מ מתחת לפני האטריות
מכסים עם מכסה ומבשלים כחמש דקות.
מסירים המכסה מנמיכים את הלהבה ללהבה נמוכה.
פותחים את שבלולי הפסטה עם מזלג ומפרקים אותם ומערבבים.
מכסים שוב וממשיכים בישול על אשר נמוכה עוד 5 דקות.
מכבים את האש, מערבבים ויש לכם את זה.
הצטרפו לרשימת התפוצה