קציצות
חצי קילו בשר צלעות טחון
בצל בינוני מגורר
כפית שטוחה מלח
כפית שטוחה ראס אל חנות
חצי כפית פלפל אנגלי
2 פרוסות לחם פרוס שהושרו במים ונסחטו
3 כפות שמן
3 כפות מים
לרוטב
5 עגבניות קלופות וקצוצות
1 קופסא של עגבניות מגוררות או קצוצות
1 פלפל ירוק חריף קלוי וקלוף (ניתן יותר לפי רמת החריפות רצויה)
5 גמבות קלויות קלופות וקצוצות רצועות דקות (קולים בתנור חם כ 30 דקות קולפים קוצצים גס ומניחים
במסננת לניקוז כל הנוזלים)
חצי כוס שמן
6 – 7 שיני שום קלופות קצוצות גס
מלח
כפית פפריקה
1 כפית סוכר
הכנת הקציצות: מכניסים את כל המצרכים לתוך קערה ולשים היטב.
יוצרים קציצות ומניחים על תבנית בנייר אפיה.
מכניסים לתנור ואופים 5 דקות, הקציצות לא אמורות להתבשל אלא לקבל "סגירה" קלה בתנור.
הכנת הרוטב: בסיר רצוי סוטאג' שטוח שמים את העגבניות הקצוצות והפלפל הירוק וקופסת העגבניות המגוררות ומבשלים על אש בינונית (ללא שמן) עד לאידוי כל הנוזלים – העגבניות יגירו נוזלים – יש להמשיך לבשל עד שכל הנוזלים מתייבשים.
מחממים מחבת טיגון את שמן על האש וכאשר השמן חם מכניסים את הגמבות והשום הקצוץ לטיגון , כאשר בכל זמן הטיגון מערבבים את הגמבה הקלויה והשום בשמן עד שרצועות הגמבה מקבלים צריבה קלה התהליך לוקח בערך 3 – 4 דקות.
לאחר שכל הנוזלים התאדו מוסיפים את כל תכולת המחבת עם הגמבה השום והשמן לתוך הסיר עם תערובת העגבניות.
מתבלים במלח סוכר ופפריקה וממשיכים לערבב כדקה – בשלב הזה הרוטב אמור להיות כבר סמיך ומבריק.
מוסיפים את הקציצות לסיר וממשיכים לבשל על אש נמוכה במכסה סגור עוד כ 10 – 15 דקות.
במתכון הזה יש שני טכניקות שתרצו לאמץ תמיד.
האחת היא טכניקת הבישול הרוטב שתוכלו לאמץ גם לסלט העגבניות המבושל – המטבוחה שלכם, שאם תבשלו אותה באופן המובא כאן במתכון מובטחת לכם מטבוחה לא פחות ממעולה.
אם תכינו אותה בכמות לא גדולה היא תתבשל תוך זמן קצר יחסית לבישול הסלט הזה שלעיתים זקוק לשעות על הלהבה.
השנייה היא הטכניקה בה אני מכינה קציצות.
אפיית הקציצה למשך 5 דקות לפני שהיא נכנסת לבישול לסיר.
הטכניקה הזו תבטיח לכם קציצות יפות והן יישארו בדיוק כפי שעיצבתם אותם וצורתן לא תשתנה במהלך הבישול.
הצירוף של השניים: רוטב העגבניות עם הפלפלים וקציצות הבקר יעשו לכם חגיגה אמיתית בצלחת או בכריך של שישי.
אם ממש בא לכם להשקיע תוכלו להוסיף גם חצילים קלויים או מטוגנים לרוטב ותקבלו מעדן.
קציצות
חצי קילו בשר צלעות טחון
בצל בינוני מגורר
כפית שטוחה מלח
כפית שטוחה ראס אל חנות
חצי כפית פלפל אנגלי
2 פרוסות לחם פרוס שהושרו במים ונסחטו
3 כפות שמן
3 כפות מים
לרוטב
5 עגבניות קלופות וקצוצות
1 קופסא של עגבניות מגוררות או קצוצות
1 פלפל ירוק חריף קלוי וקלוף (ניתן יותר לפי רמת החריפות רצויה)
5 גמבות קלויות קלופות וקצוצות רצועות דקות (קולים בתנור חם כ 30 דקות קולפים קוצצים גס ומניחים
במסננת לניקוז כל הנוזלים)
חצי כוס שמן
6 – 7 שיני שום קלופות קצוצות גס
מלח
כפית פפריקה
1 כפית סוכר
הכנת הקציצות: מכניסים את כל המצרכים לתוך קערה ולשים היטב.
יוצרים קציצות ומניחים על תבנית בנייר אפיה.
מכניסים לתנור ואופים 5 דקות, הקציצות לא אמורות להתבשל אלא לקבל "סגירה" קלה בתנור.
הכנת הרוטב: בסיר רצוי סוטאג' שטוח שמים את העגבניות הקצוצות והפלפל הירוק וקופסת העגבניות המגוררות ומבשלים על אש בינונית (ללא שמן) עד לאידוי כל הנוזלים – העגבניות יגירו נוזלים – יש להמשיך לבשל עד שכל הנוזלים מתייבשים.
מחממים מחבת טיגון את שמן על האש וכאשר השמן חם מכניסים את הגמבות והשום הקצוץ לטיגון , כאשר בכל זמן הטיגון מערבבים את הגמבה הקלויה והשום בשמן עד שרצועות הגמבה מקבלים צריבה קלה התהליך לוקח בערך 3 – 4 דקות.
לאחר שכל הנוזלים התאדו מוסיפים את כל תכולת המחבת עם הגמבה השום והשמן לתוך הסיר עם תערובת העגבניות.
מתבלים במלח סוכר ופפריקה וממשיכים לערבב כדקה – בשלב הזה הרוטב אמור להיות כבר סמיך ומבריק.
מוסיפים את הקציצות לסיר וממשיכים לבשל על אש נמוכה במכסה סגור עוד כ 10 – 15 דקות.
קציצות
חצי קילו בשר צלעות טחון
בצל בינוני מגורר
כפית שטוחה מלח
כפית שטוחה ראס אל חנות
חצי כפית פלפל אנגלי
2 פרוסות לחם פרוס שהושרו במים ונסחטו
3 כפות שמן
3 כפות מים
לרוטב
5 עגבניות קלופות וקצוצות
1 קופסא של עגבניות מגוררות או קצוצות
1 פלפל ירוק חריף קלוי וקלוף (ניתן יותר לפי רמת החריפות רצויה)
5 גמבות קלויות קלופות וקצוצות רצועות דקות (קולים בתנור חם כ 30 דקות קולפים קוצצים גס ומניחים
במסננת לניקוז כל הנוזלים)
חצי כוס שמן
6 – 7 שיני שום קלופות קצוצות גס
מלח
כפית פפריקה
1 כפית סוכר
הכנת הקציצות: מכניסים את כל המצרכים לתוך קערה ולשים היטב.
יוצרים קציצות ומניחים על תבנית בנייר אפיה.
מכניסים לתנור ואופים 5 דקות, הקציצות לא אמורות להתבשל אלא לקבל "סגירה" קלה בתנור.
הכנת הרוטב: בסיר רצוי סוטאג' שטוח שמים את העגבניות הקצוצות והפלפל הירוק וקופסת העגבניות המגוררות ומבשלים על אש בינונית (ללא שמן) עד לאידוי כל הנוזלים – העגבניות יגירו נוזלים – יש להמשיך לבשל עד שכל הנוזלים מתייבשים.
מחממים מחבת טיגון את שמן על האש וכאשר השמן חם מכניסים את הגמבות והשום הקצוץ לטיגון , כאשר בכל זמן הטיגון מערבבים את הגמבה הקלויה והשום בשמן עד שרצועות הגמבה מקבלים צריבה קלה התהליך לוקח בערך 3 – 4 דקות.
לאחר שכל הנוזלים התאדו מוסיפים את כל תכולת המחבת עם הגמבה השום והשמן לתוך הסיר עם תערובת העגבניות.
מתבלים במלח סוכר ופפריקה וממשיכים לערבב כדקה – בשלב הזה הרוטב אמור להיות כבר סמיך ומבריק.
מוסיפים את הקציצות לסיר וממשיכים לבשל על אש נמוכה במכסה סגור עוד כ 10 – 15 דקות.
הצטרפו לרשימת התפוצה
2 Responses
Truly when someone doesn't know after that its up to other viewers that they will help, so
here it takes place.
Hi there, I enjoy reading all of your post. I wanted to write a little comment to support you.