חיפוש
סגור את תיבת החיפוש
Home » מתכונים » קציצות ברוטב פלפלים ועגבניות – רוטב אדום משגע

קציצות ברוטב פלפלים ועגבניות – רוטב אדום משגע

אתם יכולים לבחור כל סוג של קציצה העניין במתכון הזה הוא הרוטב והטכניקה שבו הוא מתבצע מניב תוצאה מופלאה לטעמי

קציצות ברוטב פלפלים ועגבניות – רוטב אדום משגע

רשימת מצרכים

קציצות
חצי קילו בשר צלעות טחון
בצל בינוני מגורר
כפית שטוחה מלח
כפית שטוחה ראס אל חנות
חצי כפית פלפל אנגלי
2 פרוסות לחם פרוס שהושרו במים  ונסחטו
3 כפות שמן
3 כפות מים

לרוטב
5 עגבניות קלופות וקצוצות
1 קופסא של עגבניות מגוררות או קצוצות
1 פלפל ירוק חריף קלוי וקלוף (ניתן יותר לפי רמת החריפות רצויה)
5 גמבות קלויות קלופות וקצוצות רצועות דקות  (קולים בתנור חם  כ 30 דקות קולפים קוצצים גס ומניחים
במסננת לניקוז כל הנוזלים)
חצי כוס שמן
6 – 7  שיני שום קלופות קצוצות גס
מלח
כפית פפריקה
1 כפית סוכר

 

אופן ההכנה

הכנת הקציצות: מכניסים את כל המצרכים לתוך קערה ולשים היטב.
יוצרים קציצות ומניחים על תבנית בנייר אפיה.
מכניסים לתנור ואופים 5 דקות, הקציצות לא אמורות להתבשל אלא לקבל "סגירה" קלה בתנור.

הכנת הרוטב: בסיר רצוי סוטאג' שטוח שמים את העגבניות הקצוצות והפלפל הירוק וקופסת העגבניות המגוררות ומבשלים על  אש בינונית (ללא שמן)  עד לאידוי  כל הנוזלים – העגבניות יגירו נוזלים – יש להמשיך לבשל עד שכל הנוזלים מתייבשים.
מחממים מחבת טיגון את  שמן על האש וכאשר השמן חם מכניסים את הגמבות והשום הקצוץ לטיגון , כאשר בכל זמן הטיגון מערבבים את הגמבה הקלויה והשום בשמן עד שרצועות  הגמבה מקבלים צריבה קלה התהליך לוקח בערך 3 – 4 דקות.
לאחר שכל הנוזלים התאדו מוסיפים את כל תכולת המחבת עם הגמבה השום והשמן לתוך הסיר עם תערובת העגבניות.
מתבלים במלח סוכר ופפריקה וממשיכים לערבב כדקה – בשלב הזה הרוטב אמור להיות כבר סמיך ומבריק.

מוסיפים את הקציצות לסיר וממשיכים לבשל על אש נמוכה במכסה סגור עוד כ 10 – 15  דקות.

 

 

 

 

 

שמירת מתכון(0)

במתכון הזה יש שני טכניקות שתרצו לאמץ תמיד.
האחת היא טכניקת הבישול  הרוטב שתוכלו לאמץ גם לסלט העגבניות המבושל – המטבוחה שלכם,  שאם תבשלו אותה  באופן המובא כאן במתכון מובטחת לכם מטבוחה לא פחות ממעולה.
אם תכינו אותה בכמות לא גדולה היא תתבשל תוך זמן קצר יחסית לבישול הסלט הזה שלעיתים זקוק לשעות על הלהבה.
השנייה היא הטכניקה בה אני מכינה קציצות.
אפיית הקציצה למשך 5 דקות לפני שהיא נכנסת לבישול לסיר.
הטכניקה הזו תבטיח לכם קציצות יפות והן יישארו בדיוק כפי שעיצבתם אותם וצורתן לא תשתנה במהלך הבישול.

הצירוף של השניים:  רוטב העגבניות עם הפלפלים  וקציצות הבקר יעשו לכם חגיגה אמיתית בצלחת או בכריך של שישי.

 

דגשים למתכון מנצח

אם ממש בא לכם להשקיע תוכלו להוסיף גם חצילים קלויים או מטוגנים לרוטב ותקבלו מעדן.

רשימת מצרכים

קציצות
חצי קילו בשר צלעות טחון
בצל בינוני מגורר
כפית שטוחה מלח
כפית שטוחה ראס אל חנות
חצי כפית פלפל אנגלי
2 פרוסות לחם פרוס שהושרו במים  ונסחטו
3 כפות שמן
3 כפות מים

לרוטב
5 עגבניות קלופות וקצוצות
1 קופסא של עגבניות מגוררות או קצוצות
1 פלפל ירוק חריף קלוי וקלוף (ניתן יותר לפי רמת החריפות רצויה)
5 גמבות קלויות קלופות וקצוצות רצועות דקות  (קולים בתנור חם  כ 30 דקות קולפים קוצצים גס ומניחים
במסננת לניקוז כל הנוזלים)
חצי כוס שמן
6 – 7  שיני שום קלופות קצוצות גס
מלח
כפית פפריקה
1 כפית סוכר

 

אופן ההכנה

הכנת הקציצות: מכניסים את כל המצרכים לתוך קערה ולשים היטב.
יוצרים קציצות ומניחים על תבנית בנייר אפיה.
מכניסים לתנור ואופים 5 דקות, הקציצות לא אמורות להתבשל אלא לקבל "סגירה" קלה בתנור.

הכנת הרוטב: בסיר רצוי סוטאג' שטוח שמים את העגבניות הקצוצות והפלפל הירוק וקופסת העגבניות המגוררות ומבשלים על  אש בינונית (ללא שמן)  עד לאידוי  כל הנוזלים – העגבניות יגירו נוזלים – יש להמשיך לבשל עד שכל הנוזלים מתייבשים.
מחממים מחבת טיגון את  שמן על האש וכאשר השמן חם מכניסים את הגמבות והשום הקצוץ לטיגון , כאשר בכל זמן הטיגון מערבבים את הגמבה הקלויה והשום בשמן עד שרצועות  הגמבה מקבלים צריבה קלה התהליך לוקח בערך 3 – 4 דקות.
לאחר שכל הנוזלים התאדו מוסיפים את כל תכולת המחבת עם הגמבה השום והשמן לתוך הסיר עם תערובת העגבניות.
מתבלים במלח סוכר ופפריקה וממשיכים לערבב כדקה – בשלב הזה הרוטב אמור להיות כבר סמיך ומבריק.

מוסיפים את הקציצות לסיר וממשיכים לבשל על אש נמוכה במכסה סגור עוד כ 10 – 15  דקות.

 

 

 

 

 

קציצות ברוטב פלפלים ועגבניות – רוטב אדום משגע

רשימת מצרכים

קציצות
חצי קילו בשר צלעות טחון
בצל בינוני מגורר
כפית שטוחה מלח
כפית שטוחה ראס אל חנות
חצי כפית פלפל אנגלי
2 פרוסות לחם פרוס שהושרו במים  ונסחטו
3 כפות שמן
3 כפות מים

לרוטב
5 עגבניות קלופות וקצוצות
1 קופסא של עגבניות מגוררות או קצוצות
1 פלפל ירוק חריף קלוי וקלוף (ניתן יותר לפי רמת החריפות רצויה)
5 גמבות קלויות קלופות וקצוצות רצועות דקות  (קולים בתנור חם  כ 30 דקות קולפים קוצצים גס ומניחים
במסננת לניקוז כל הנוזלים)
חצי כוס שמן
6 – 7  שיני שום קלופות קצוצות גס
מלח
כפית פפריקה
1 כפית סוכר

 

אופן ההכנה

הכנת הקציצות: מכניסים את כל המצרכים לתוך קערה ולשים היטב.
יוצרים קציצות ומניחים על תבנית בנייר אפיה.
מכניסים לתנור ואופים 5 דקות, הקציצות לא אמורות להתבשל אלא לקבל "סגירה" קלה בתנור.

הכנת הרוטב: בסיר רצוי סוטאג' שטוח שמים את העגבניות הקצוצות והפלפל הירוק וקופסת העגבניות המגוררות ומבשלים על  אש בינונית (ללא שמן)  עד לאידוי  כל הנוזלים – העגבניות יגירו נוזלים – יש להמשיך לבשל עד שכל הנוזלים מתייבשים.
מחממים מחבת טיגון את  שמן על האש וכאשר השמן חם מכניסים את הגמבות והשום הקצוץ לטיגון , כאשר בכל זמן הטיגון מערבבים את הגמבה הקלויה והשום בשמן עד שרצועות  הגמבה מקבלים צריבה קלה התהליך לוקח בערך 3 – 4 דקות.
לאחר שכל הנוזלים התאדו מוסיפים את כל תכולת המחבת עם הגמבה השום והשמן לתוך הסיר עם תערובת העגבניות.
מתבלים במלח סוכר ופפריקה וממשיכים לערבב כדקה – בשלב הזה הרוטב אמור להיות כבר סמיך ומבריק.

מוסיפים את הקציצות לסיר וממשיכים לבשל על אש נמוכה במכסה סגור עוד כ 10 – 15  דקות.

 

 

 

 

 

2 Responses

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

איך שבא לי להיות חברה שלכם (:

הצטרפו לרשימת התפוצה