חיפוש
סגור את תיבת החיפוש
קציצות דגים ברוטב פיקנטי
Home » מתכונים » קציצות דגים

קציצות דגים

קציצות דגים בסגנון מרוקאי, קציצות רכות טעימות שסופגות אליהן באהבה את הרוטב פיקנטי נפלא שנותן להן מרקם מיוחד ועסיסיות נהדרת בגלל תוספת אחת קטנה.

קציצות דגים

רשימת מצרכים

לרוטב.
1 גמבה גדולה מקולפת וחתוכה לרצועות דקות.
1-2 שושקות קלופות וחתוכות לרצועות עבות.
ניתן למי שאוהב להוסיף פלפלים חריפים (אדומים או ירוקים)
10 שיני שום שלמות.
1 עגבנייה גדולה או 2 קטנות מגוררות מסוננות מנוזל.
1 כפית גדושה צילי גרוס מתוק .
1 כפית שטוחה צילי גרוס חריף.
1/2 כפית שטוחה כורכום.
3/4 כוס כוסברה קצוצה.
מלח.
1/4 כוס מים.
שמן – ס"מ גובה מתחתית הסיר.
לקציצות.
חצי קילו תערובת של דג טחון.
מלח.
3 כפות סולת
1 כפית צילי פלקס חריף או מתוק לבחירה.
1/4 כוס כוסברה קצוצה.
3 כפות שמן.

 

 

 

 

אופן ההכנה

מניחים את הגמבה השושקה ושיני השום בסיר סוטאג' שיכול להכין את כל כמות הקציצות בשכבה אחת. מדליקים את הלהבה
ותוך כדי ערבוב "מייבשים" וצורבים הגמבה והשושקה ושיני השום על גבי הסוטאג' הלוהט.
כאשר הירק צרוב היטב והסיר לוהט מוסיפים את השמן. ממתינים עד שהשמן חם ומוסיפים את העגבנייה ומערבבים נמרצות
כדקה עד שנותר מהעגבניה זכר קל.  מבשלים לעוד דקה שתיים מערבבים מידיי פעם.
ממליחים את תוכן הסיר, מוסיפים בקצה של המחבת את התבלינים (כדי שלא ישרפו) רק כאשר כל התבלינים במחבת מערבבים היטב שהתבלינים ייטמעו ברוטב.
מוספים את הכוסברה, מנמיכים את הלהבה מוסיפים את המים סוגרים עם מכסה ונותנים לרוטב להתבשל לעוד כמה דקות ומכבים את האש, ונגשים להכנת תערובת הקציצות.
בקערה מערבבים את כל המצרכים לקציצות לשים לכמה דקות, יוצרים קציצות בגודל ובצורה שאתם אוהבים.
כאשר כל הקציצות מוכנות, מדליקים שוב את האש על אש נמוכה, מסדרים את הקציצות בסיר ומבשלים כאשר המכסה סגור.
לאחר כ 5 דקות בישול מרימים מכסה מרטיבים את הקציצות ברוטב שבתחתית הסיר, מכסים שוב  ומבשלים לעוד 15 דקות לערך והסיר מוכן.

 

 

שמירת מתכון(0)

כאשר אני מכינה קציצות דגים ברוטב, אני לעיתים קרובות מסתפקת בתערובת שמכין לי מוכר הדגים, למדתי לסמוך עליו עם השנים. אני מקפידה על מינימום תיבול ונותנת לתערובת הדגים לתת את הטון.
אוהבת להשאיר את התערובת בהירה יחסית, בצבע הטבעי של הדג ואת הרוטב אדום בהיר בוהק וסוער בטעמים עמוקים ופיקנטיים.
הסוד בקציצות הדג טמון בעובדה שאני מעשירה אותן בסולת, הסולת מנקדת אותן בנקודות שיודעות לספוח אליהן נוזלים עודפים, ולספוח אליהן גם את הרוטב הנפלא, בעוד שהן יוצרות לקציצה מרקם מהמם בעיניי.
את הרוטב לקציצות אני מכינה מעט שונה מרוטב הדגים של שישי, אני מאוד אוהבת להוסיף מעט עגבנייה טרייה מגורדת לשמן.
על מנת להצליח להפיק רוטב מהמם בטעמו בצבעו ומרקמו יש להקפיד על מספר תהליכים.
ראשון, לקלף בקולפן את הגמבות / פלפלי השושקה. אם יש קושי בשל קימורי הירק, אני פורסת לפרוסות רחבות וקולפת.
טעמן ומרקמן של רצועות גמבה ללא קליפה שנצרבו בשמן שונה מאלו עם הקליפה. אני לעיתים קולפת רצועות מראש ומקפיאה בשקיות במקפיא, כאשר הן יוצאות לבישול הן נהדרות אפילו יותר.
השני, לצרוב את כל הירק (השום והפלפלים) על מחבת יבשה לחלוטין עד צריבה לפני הכנסת השמן.
שלישית, להקפיד לתבל בכמויות שאני רושמת, אני מאוד לא אוהבת רוטב שמלא בפפריקה, זה לא עושה חסד לכל מה שמתבשל בתוכו ובטח לא לרוטב עצמו.
ובכן, השמן הכמויות שלו. כמות השמן בסיר משתנה מסיר לסיר ובאופן יחסי לגודל שלו.
מה שחשוב הוא בעצם גובה השמן בסיר שמשמש כחומר המבשל, שצריך להיות בגובה של כס"מ. מאחר ואת הקציצות ברוטב הללו וגם את הדגים של שישי אני מבשלת עם כמות מזערית של מים. צריך לזכור שבסופו של יום רוב השמן נשאר בסיר ולא מגיע לצלחת אם לא רוצים, אבל יש לו תפקיד חשוב בתהליך הבישול. לא יהיה ניתן להגיע למרקם ולטעם הרצוי עם כמויות שמן קטנטנות (אני תמיד אומרת, תחשבו על זה כמעין קונפי).
למי שפחות בעניין, אז אולי המתכון הזה פחות בשבילו.

 

 

 

 

 

 

דגשים למתכון מנצח

אם אתם מכינים את הקציצות האלו בפעם הראשונה, בבקשה תקראו את כל הפוסט עם כל התיאור שלו. מאחר ומאוד חשוב לעקוב אחר כל התהליכים והשלבים, כדי לקבל תוצאה מושלמת.

 

רשימת מצרכים

לרוטב.
1 גמבה גדולה מקולפת וחתוכה לרצועות דקות.
1-2 שושקות קלופות וחתוכות לרצועות עבות.
ניתן למי שאוהב להוסיף פלפלים חריפים (אדומים או ירוקים)
10 שיני שום שלמות.
1 עגבנייה גדולה או 2 קטנות מגוררות מסוננות מנוזל.
1 כפית גדושה צילי גרוס מתוק .
1 כפית שטוחה צילי גרוס חריף.
1/2 כפית שטוחה כורכום.
3/4 כוס כוסברה קצוצה.
מלח.
1/4 כוס מים.
שמן – ס"מ גובה מתחתית הסיר.
לקציצות.
חצי קילו תערובת של דג טחון.
מלח.
3 כפות סולת
1 כפית צילי פלקס חריף או מתוק לבחירה.
1/4 כוס כוסברה קצוצה.
3 כפות שמן.

 

 

 

 

אופן ההכנה

מניחים את הגמבה השושקה ושיני השום בסיר סוטאג' שיכול להכין את כל כמות הקציצות בשכבה אחת. מדליקים את הלהבה
ותוך כדי ערבוב "מייבשים" וצורבים הגמבה והשושקה ושיני השום על גבי הסוטאג' הלוהט.
כאשר הירק צרוב היטב והסיר לוהט מוסיפים את השמן. ממתינים עד שהשמן חם ומוסיפים את העגבנייה ומערבבים נמרצות
כדקה עד שנותר מהעגבניה זכר קל.  מבשלים לעוד דקה שתיים מערבבים מידיי פעם.
ממליחים את תוכן הסיר, מוסיפים בקצה של המחבת את התבלינים (כדי שלא ישרפו) רק כאשר כל התבלינים במחבת מערבבים היטב שהתבלינים ייטמעו ברוטב.
מוספים את הכוסברה, מנמיכים את הלהבה מוסיפים את המים סוגרים עם מכסה ונותנים לרוטב להתבשל לעוד כמה דקות ומכבים את האש, ונגשים להכנת תערובת הקציצות.
בקערה מערבבים את כל המצרכים לקציצות לשים לכמה דקות, יוצרים קציצות בגודל ובצורה שאתם אוהבים.
כאשר כל הקציצות מוכנות, מדליקים שוב את האש על אש נמוכה, מסדרים את הקציצות בסיר ומבשלים כאשר המכסה סגור.
לאחר כ 5 דקות בישול מרימים מכסה מרטיבים את הקציצות ברוטב שבתחתית הסיר, מכסים שוב  ומבשלים לעוד 15 דקות לערך והסיר מוכן.

 

 

קציצות דגים

רשימת מצרכים

לרוטב.
1 גמבה גדולה מקולפת וחתוכה לרצועות דקות.
1-2 שושקות קלופות וחתוכות לרצועות עבות.
ניתן למי שאוהב להוסיף פלפלים חריפים (אדומים או ירוקים)
10 שיני שום שלמות.
1 עגבנייה גדולה או 2 קטנות מגוררות מסוננות מנוזל.
1 כפית גדושה צילי גרוס מתוק .
1 כפית שטוחה צילי גרוס חריף.
1/2 כפית שטוחה כורכום.
3/4 כוס כוסברה קצוצה.
מלח.
1/4 כוס מים.
שמן – ס"מ גובה מתחתית הסיר.
לקציצות.
חצי קילו תערובת של דג טחון.
מלח.
3 כפות סולת
1 כפית צילי פלקס חריף או מתוק לבחירה.
1/4 כוס כוסברה קצוצה.
3 כפות שמן.

 

 

 

 

אופן ההכנה

מניחים את הגמבה השושקה ושיני השום בסיר סוטאג' שיכול להכין את כל כמות הקציצות בשכבה אחת. מדליקים את הלהבה
ותוך כדי ערבוב "מייבשים" וצורבים הגמבה והשושקה ושיני השום על גבי הסוטאג' הלוהט.
כאשר הירק צרוב היטב והסיר לוהט מוסיפים את השמן. ממתינים עד שהשמן חם ומוסיפים את העגבנייה ומערבבים נמרצות
כדקה עד שנותר מהעגבניה זכר קל.  מבשלים לעוד דקה שתיים מערבבים מידיי פעם.
ממליחים את תוכן הסיר, מוסיפים בקצה של המחבת את התבלינים (כדי שלא ישרפו) רק כאשר כל התבלינים במחבת מערבבים היטב שהתבלינים ייטמעו ברוטב.
מוספים את הכוסברה, מנמיכים את הלהבה מוסיפים את המים סוגרים עם מכסה ונותנים לרוטב להתבשל לעוד כמה דקות ומכבים את האש, ונגשים להכנת תערובת הקציצות.
בקערה מערבבים את כל המצרכים לקציצות לשים לכמה דקות, יוצרים קציצות בגודל ובצורה שאתם אוהבים.
כאשר כל הקציצות מוכנות, מדליקים שוב את האש על אש נמוכה, מסדרים את הקציצות בסיר ומבשלים כאשר המכסה סגור.
לאחר כ 5 דקות בישול מרימים מכסה מרטיבים את הקציצות ברוטב שבתחתית הסיר, מכסים שוב  ומבשלים לעוד 15 דקות לערך והסיר מוכן.

 

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

איך שבא לי להיות חברה שלכם (:

הצטרפו לרשימת התפוצה