חיפוש
סגור את תיבת החיפוש
Home » מתכונים » קציצות דגים עם זיתים שבורים

קציצות דגים עם זיתים שבורים

קציצות דגים ברוטב מרוקאי אבל הפעם קציצות דגים עם זיתים מבוקעים, כי זה הכי הבית של סבתא.

קציצות דגים עם זיתים שבורים

רשימת מצרכים

  • 1/2 קילו זיתים מבוקעים.
    לרוטב
    2 פלפל שושקה אדום/ גמבה  פרוסות לפרוסות אורך.
    10 שיני שום.
    2 פלפלים חריפים.
    1/2 כוס שמן.
    1 כוס מים.
    2 פלפלים יבשים מתוקים.
    1 כפית פפריקה.
    1/2 כפית כורכום.
    1 כף צילי פלקס (פלפל אדום יבש גרוס).
    1 עגבנייה טרייה מגוררת.
    צרור של כוסברה קצוצה.
    תערובת הקציצות
    חצי קילו של תערובת דגים טחונים.
    2 כפות סולת.
    מלח.
    כף צ'ילי פלקס (פלפל אדום יבש גרוס).
    2 כפות שמן.

אופן ההכנה

מגלענים את הזיתים על ידי לחיצה עם כוס על גבי הזית ומחלצים את הגלעין בקלות מרתיחים ומסננים את הזיתים 3 פעמים.
בסיר סוטאג' רחב שמים את השושקות הפלפלים ושיני השום.
על מחבת לוהטת ויבשה צורבים את הפלפלים ושני השום קלות כ 10 דקות.
מוסיפים את השמן וממשיכים בטיגון קל על אש בינונית.
כאשר הירקות מעט מתרככים מוסיפים את התבלינים פותחים אותם מעט עם השמן.
מוסיפים את כוס המים הפלפלים היבשים והעגבנייה הטריה והכוסברה הקצוצה והזיתים.
ממליחים בזהירות (בגלל מליחות הזיתים) את תוכן הסיר.
מנמיכים  את האש לאש נמוכה מכסים עם מכסה ומבשלים עד לקבלת רוטב אחיד וסמיך כ 15 דקות.
נגשים להכנת הקציצות.
מניחים את כל חומרי הקציצות בקערה לשים היטב ומניחים לכמה דקות בצד .
יוצרים קציצות  עגולות בגודל הרצוי לכם.
כאשר הרוטב מוכן יש להכניס את הקציצות בעדינות לתוך הרוטב. להקפיד שהאש נמוכה, ו מכסה סגור.
כל כמה דקות יש להרטיב את הקציצות ברוטב על ידי נענוע הסיר לצדדים .
מהרגע שהקציצות נכנסו לרוטב אורך הבישול של הקציצות יהיה כ 15 דקות.

שמירת מתכון(0)

הסיר הזה הוא שילוב של שני תבשילים.
קציצות הדגים ברוטב פיקנטי וזיתים שבורים שניהם מתבשלים באותו הרוטב  עם שינויים קלים.
שילוב של דגים עם זיתים שבורים הוא שילוב אופטימלי.
הזיתים הינם זיתים  מבוקעים שמתאימים מאוד.
לעיתים בשל העבודה בחילוץ החרצנים אני מחליפה אותם בזיתי קלמטה מגולענים הטעימים לא פחות ואלו מנקדים את הסיר בנקודות יפות כמו תכשיטים בצבע סגלגל עמוק מאוד.
הזיתים המבוקעים נמכרים לרוב בשווקים הם באים מתוך דליים גדולים, ניתן להשיגם גם במרכולים הם נמכרים במשקל.
יש להיזהר מלקנות את הזיתים הסורים המבוקעים הקטנים – הם גם הרבה יותר מרים וגם העבודה שבחילוץ החרצנים לא תיגמר.
חילוץ החרצנים עושים על ידי דפיקה של זית על ידי תחתית כוס.
פשוט חובטים או לוחצים בחוזקה על הזית באמצעות תחתית הכוס ואז חילוץ החרצן הוא קלי קלות.
בגלל המרירות והחמיצות של הזיתים יש להרתיח ולסנן אותם לפני הבישול כשלוש פעמים לפני הבישול.
התהליך מעדן את טעמם ומרכך אותם.
תערובת של דגים לקציצות דגים היא תורה ועולם שלם. כל אחד והעדפותיו האישיות. אני תמיד מעדיפה תערובת של דג שמן עם דג רזה על מנת לקבל תערובת מעולה מבחינה מרקמית.
יש להקפיד לסחוט את תערובת הדגים הטחונה מנוזלים מיותרים בעיקר כאשר מדובר בתערובת שבחלקה או כולה היא מדגים קפואים.
לא אני לא חושבת שצריך לבשל רק דגים טריים, דגים קפואים עושים כאן עבודה לא רעה בכלל וחוץ מזה מי שאין לו בעיה תקציבית לקנות דגים טריים לפלט ולטחון מוזמן לעשות זאת אבל זה בהחלט לא מחויב המציאות.
אני אוהבת תערובת של חצי טונה וחצי נסיכה או תערובת של מחצית סלומון ומחצית דג בקלה.
על מנת לשמור על מרקמן החיצוני החלק יש להקפיד ולבשל אותן ברוטב שאינו מבעבע והוא מתבשל על אש נמוכה, כך הקציצות שומרות על צורתן ונשארות יפות ועגולות.

דגשים למתכון מנצח

את הזיתים ללא החרצנים  יש להקפיד להרתיח שלוש פעמים לפני הבישול, ניתן להסתפק בפעמיים למי שמעדיף את הזיתים מעט יותר מרירים.
את הקציצות עצמן יש להכניס לרוטב כאשר האש נמוכה ואין בעבוע חזק מידיי – על מנת שהקציצות ישמרו על צורתן.

רשימת מצרכים

  • 1/2 קילו זיתים מבוקעים.
    לרוטב
    2 פלפל שושקה אדום/ גמבה  פרוסות לפרוסות אורך.
    10 שיני שום.
    2 פלפלים חריפים.
    1/2 כוס שמן.
    1 כוס מים.
    2 פלפלים יבשים מתוקים.
    1 כפית פפריקה.
    1/2 כפית כורכום.
    1 כף צילי פלקס (פלפל אדום יבש גרוס).
    1 עגבנייה טרייה מגוררת.
    צרור של כוסברה קצוצה.
    תערובת הקציצות
    חצי קילו של תערובת דגים טחונים.
    2 כפות סולת.
    מלח.
    כף צ'ילי פלקס (פלפל אדום יבש גרוס).
    2 כפות שמן.

אופן ההכנה

מגלענים את הזיתים על ידי לחיצה עם כוס על גבי הזית ומחלצים את הגלעין בקלות מרתיחים ומסננים את הזיתים 3 פעמים.
בסיר סוטאג' רחב שמים את השושקות הפלפלים ושיני השום.
על מחבת לוהטת ויבשה צורבים את הפלפלים ושני השום קלות כ 10 דקות.
מוסיפים את השמן וממשיכים בטיגון קל על אש בינונית.
כאשר הירקות מעט מתרככים מוסיפים את התבלינים פותחים אותם מעט עם השמן.
מוסיפים את כוס המים הפלפלים היבשים והעגבנייה הטריה והכוסברה הקצוצה והזיתים.
ממליחים בזהירות (בגלל מליחות הזיתים) את תוכן הסיר.
מנמיכים  את האש לאש נמוכה מכסים עם מכסה ומבשלים עד לקבלת רוטב אחיד וסמיך כ 15 דקות.
נגשים להכנת הקציצות.
מניחים את כל חומרי הקציצות בקערה לשים היטב ומניחים לכמה דקות בצד .
יוצרים קציצות  עגולות בגודל הרצוי לכם.
כאשר הרוטב מוכן יש להכניס את הקציצות בעדינות לתוך הרוטב. להקפיד שהאש נמוכה, ו מכסה סגור.
כל כמה דקות יש להרטיב את הקציצות ברוטב על ידי נענוע הסיר לצדדים .
מהרגע שהקציצות נכנסו לרוטב אורך הבישול של הקציצות יהיה כ 15 דקות.

קציצות דגים עם זיתים שבורים

רשימת מצרכים

  • 1/2 קילו זיתים מבוקעים.
    לרוטב
    2 פלפל שושקה אדום/ גמבה  פרוסות לפרוסות אורך.
    10 שיני שום.
    2 פלפלים חריפים.
    1/2 כוס שמן.
    1 כוס מים.
    2 פלפלים יבשים מתוקים.
    1 כפית פפריקה.
    1/2 כפית כורכום.
    1 כף צילי פלקס (פלפל אדום יבש גרוס).
    1 עגבנייה טרייה מגוררת.
    צרור של כוסברה קצוצה.
    תערובת הקציצות
    חצי קילו של תערובת דגים טחונים.
    2 כפות סולת.
    מלח.
    כף צ'ילי פלקס (פלפל אדום יבש גרוס).
    2 כפות שמן.

אופן ההכנה

מגלענים את הזיתים על ידי לחיצה עם כוס על גבי הזית ומחלצים את הגלעין בקלות מרתיחים ומסננים את הזיתים 3 פעמים.
בסיר סוטאג' רחב שמים את השושקות הפלפלים ושיני השום.
על מחבת לוהטת ויבשה צורבים את הפלפלים ושני השום קלות כ 10 דקות.
מוסיפים את השמן וממשיכים בטיגון קל על אש בינונית.
כאשר הירקות מעט מתרככים מוסיפים את התבלינים פותחים אותם מעט עם השמן.
מוסיפים את כוס המים הפלפלים היבשים והעגבנייה הטריה והכוסברה הקצוצה והזיתים.
ממליחים בזהירות (בגלל מליחות הזיתים) את תוכן הסיר.
מנמיכים  את האש לאש נמוכה מכסים עם מכסה ומבשלים עד לקבלת רוטב אחיד וסמיך כ 15 דקות.
נגשים להכנת הקציצות.
מניחים את כל חומרי הקציצות בקערה לשים היטב ומניחים לכמה דקות בצד .
יוצרים קציצות  עגולות בגודל הרצוי לכם.
כאשר הרוטב מוכן יש להכניס את הקציצות בעדינות לתוך הרוטב. להקפיד שהאש נמוכה, ו מכסה סגור.
כל כמה דקות יש להרטיב את הקציצות ברוטב על ידי נענוע הסיר לצדדים .
מהרגע שהקציצות נכנסו לרוטב אורך הבישול של הקציצות יהיה כ 15 דקות.

2 Responses

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

איך שבא לי להיות חברה שלכם (:

הצטרפו לרשימת התפוצה