חיפוש
סגור את תיבת החיפוש
Home » מתכונים » לחם בית פשוט ומושלם

לחם בית פשוט ומושלם

כמעט כל יום שישי אני נוהגת לאפות לחם ביתי, אין טעים יותר מלאכול את תבשילי השבת בלווי לחם שנאפה בבית. וריחו של לחם ביתי שנאפה בתנור הוא הכי בית שיש. הַמּוֹצִיא לֶחֶם מִן הָאָרֶץ

לחם בית פשוט ומושלם

רשימת מצרכים

קילו קמח
2 כפות שמרים
1 כף גדושה מלח
3/4  כוס שמן
5 כפות סוכר
2 כוסות מים (ראו טיפים למעלה)
לציפוי
חלמון ביצה
כף מים

 

 

 

 

 

 

אופן ההכנה

מכניסים את כל חומרי הבצק לקערה ללישה איטית עם  וו לישה, למשך 10 דקות.
אם הבצק יבש יש להוסיף עוד מעט מים.
בסיום הלישה מגבירים מהירות לכמה שניות ועוצרים את עבודת המיקסר.
מקמחים את הבצק עם מעט קמח ומחלצים את וו הלישה.
באמצעות מרית אוספים את כל הבצק מדפנות הקערה לכדור ומקמחים מכל צדדיו.
מכסים את הבצק ומניחים אותו להתפחה עד להכפלת נפחו כשעה – שעה וחצי.
כאשר הבצק תפח, מורידים אותו למשטח העבודה,  מקמחים  את המשטח אם הבצק דביק מידיי אבל ממש מעט..
בשלב זה ממליצה להדליק את התנור ולחממו על 250 מעלות.
במידה ומכינים לחמניות – יש לקרוץ עיגולים של 80 גרם לכל לחמנייה ולעצב כפי שאתם אוהבים ואז ולהניח על תבנית מרופדת בנייר אפיה לתפיחה נוספת.
במידה ומבקשים להכין חלות, יש לקרוץ חתיכת בצק של 150 גרם כל אחת.
אני קולעת מגוון רחב של קליעות – לרוב קולעת חלה מ 3 רצועות – שבקצוות הן יחסית דקות ובמרכז שמנמנות,
על מנת להניב חלות שבת יפיפיות ומיוחדות.
כאשר הבצקים מעוצבים (אם חלות ואם לחמניות) מניחים אותם לתפיחה נוספת כחצי שעה.
לאחר מכן מורחים אותם בתערובת של חלמון עם מים ומכניסים לתנור חם מאוד, מפזרים שומשום
מורידים את חום התנור ל 200 מעלות לכ 15 – 20 דקות, תלוי אם מדובר בחלות או לחמניות.
מוציאים את הלחם כאשר הוא אפוי ושחום היטב גם בתחתית.

 

 

 

 

שמירת מתכון(0)

כאשר אני מכינה את חלות השבת או הלחמניות לבני ביתי, למרות שאני אינני אישה דתיה.
אני רואה בסיטואציה הזדמנות שבועית לברך ולבקש עבור אהוביי.
כמה הדקות שבהם אני מכניסה את המרכיבים לקערה לצורך הכנת הבצק ולחם הבית לשבת הוא רגע אינטימי שהוא רק שלי.
הזדמנות  לברך את בני ביתי עם כל כף סוכר, מלח או שמן שנכנסים ונטמעים בבצק.
מדובר במתכון ללחם בסיסי, שיש בו רק קמח, שמרים, סוכר מלח ושמן.
החשיבות והטעם של הלחם נובעים ממינונים נכונים של מלח סוכר ושמן.
על מנת שהלחם ייצא אוורירי יש לדאוג שהבצק יהיה רך על גבול הדביק.
להתפיח אותו כראוי ובנחת, לעבד את הצורה הסופית עם ידיים משומנות או מקומחות לתוצאה חלקה.
וכך תקבלו לחם בית כמו שאצלנו קוראים לו לחם בית.

 

 

 

 

דגשים למתכון מנצח

אם תרצו חלה מתוקה – ניתן להוסיף סוכר (כוס סוכר)

לקבלת מראה שונה, ניתן לפזר על הבצק לפני האפייה במקום סוכר – קמח
רצוי לעשות זאת בעזרת מסננת קטנה של אבקת סוכר.

להעשרת הבצק להכנת חלות שבת עשירות יש להוסיף לבצק 2 ביצים שלמות.

התפיסה הרווחת היא שאין לערבב שמרים עם מלח, אני מבטיחה לכם שמדובר בפיקציה.
ערבבו את כל המרכיבים יחד התפיחה לא תפגע, זו הבטחה.

ברשימת המצרכים יש  2 כוסות מים. לעיתים  יש צורך בהוספת עוד כרבע עד חצי כוס מים
מרקמו של הבצק צריך להיות מעט דביק.

 

 

 

 

רשימת מצרכים

קילו קמח
2 כפות שמרים
1 כף גדושה מלח
3/4  כוס שמן
5 כפות סוכר
2 כוסות מים (ראו טיפים למעלה)
לציפוי
חלמון ביצה
כף מים

 

 

 

 

 

 

אופן ההכנה

מכניסים את כל חומרי הבצק לקערה ללישה איטית עם  וו לישה, למשך 10 דקות.
אם הבצק יבש יש להוסיף עוד מעט מים.
בסיום הלישה מגבירים מהירות לכמה שניות ועוצרים את עבודת המיקסר.
מקמחים את הבצק עם מעט קמח ומחלצים את וו הלישה.
באמצעות מרית אוספים את כל הבצק מדפנות הקערה לכדור ומקמחים מכל צדדיו.
מכסים את הבצק ומניחים אותו להתפחה עד להכפלת נפחו כשעה – שעה וחצי.
כאשר הבצק תפח, מורידים אותו למשטח העבודה,  מקמחים  את המשטח אם הבצק דביק מידיי אבל ממש מעט..
בשלב זה ממליצה להדליק את התנור ולחממו על 250 מעלות.
במידה ומכינים לחמניות – יש לקרוץ עיגולים של 80 גרם לכל לחמנייה ולעצב כפי שאתם אוהבים ואז ולהניח על תבנית מרופדת בנייר אפיה לתפיחה נוספת.
במידה ומבקשים להכין חלות, יש לקרוץ חתיכת בצק של 150 גרם כל אחת.
אני קולעת מגוון רחב של קליעות – לרוב קולעת חלה מ 3 רצועות – שבקצוות הן יחסית דקות ובמרכז שמנמנות,
על מנת להניב חלות שבת יפיפיות ומיוחדות.
כאשר הבצקים מעוצבים (אם חלות ואם לחמניות) מניחים אותם לתפיחה נוספת כחצי שעה.
לאחר מכן מורחים אותם בתערובת של חלמון עם מים ומכניסים לתנור חם מאוד, מפזרים שומשום
מורידים את חום התנור ל 200 מעלות לכ 15 – 20 דקות, תלוי אם מדובר בחלות או לחמניות.
מוציאים את הלחם כאשר הוא אפוי ושחום היטב גם בתחתית.

 

 

 

 

לחם בית פשוט ומושלם

רשימת מצרכים

קילו קמח
2 כפות שמרים
1 כף גדושה מלח
3/4  כוס שמן
5 כפות סוכר
2 כוסות מים (ראו טיפים למעלה)
לציפוי
חלמון ביצה
כף מים

 

 

 

 

 

 

אופן ההכנה

מכניסים את כל חומרי הבצק לקערה ללישה איטית עם  וו לישה, למשך 10 דקות.
אם הבצק יבש יש להוסיף עוד מעט מים.
בסיום הלישה מגבירים מהירות לכמה שניות ועוצרים את עבודת המיקסר.
מקמחים את הבצק עם מעט קמח ומחלצים את וו הלישה.
באמצעות מרית אוספים את כל הבצק מדפנות הקערה לכדור ומקמחים מכל צדדיו.
מכסים את הבצק ומניחים אותו להתפחה עד להכפלת נפחו כשעה – שעה וחצי.
כאשר הבצק תפח, מורידים אותו למשטח העבודה,  מקמחים  את המשטח אם הבצק דביק מידיי אבל ממש מעט..
בשלב זה ממליצה להדליק את התנור ולחממו על 250 מעלות.
במידה ומכינים לחמניות – יש לקרוץ עיגולים של 80 גרם לכל לחמנייה ולעצב כפי שאתם אוהבים ואז ולהניח על תבנית מרופדת בנייר אפיה לתפיחה נוספת.
במידה ומבקשים להכין חלות, יש לקרוץ חתיכת בצק של 150 גרם כל אחת.
אני קולעת מגוון רחב של קליעות – לרוב קולעת חלה מ 3 רצועות – שבקצוות הן יחסית דקות ובמרכז שמנמנות,
על מנת להניב חלות שבת יפיפיות ומיוחדות.
כאשר הבצקים מעוצבים (אם חלות ואם לחמניות) מניחים אותם לתפיחה נוספת כחצי שעה.
לאחר מכן מורחים אותם בתערובת של חלמון עם מים ומכניסים לתנור חם מאוד, מפזרים שומשום
מורידים את חום התנור ל 200 מעלות לכ 15 – 20 דקות, תלוי אם מדובר בחלות או לחמניות.
מוציאים את הלחם כאשר הוא אפוי ושחום היטב גם בתחתית.

 

 

 

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

איך שבא לי להיות חברה שלכם (:

הצטרפו לרשימת התפוצה