1 קילו פחות כוס קמח (850 גרם)
400 גרם חמאה
1 כוס קוקוס (100 גרם)
2 ביצים
1/3 כוס שמן
1/3 כוס מיץ תפוזים או מים
1 שקית א. אפיה
1/2 כוס סוכר
חומרי המלית
קופסא של ממרח תמרים (450 גרם)
כוס אגוזי מלך קצוצים
אבקת סוכר לפיזור לאחר האפייה
מעבדים את כל חומרי הבצק יחדיו במעבד מזון או במיקסר
מיד לאחר שהבצק נאסף לכדור בצק מפסיקים את פעולת המיקסר ומורידים אותו למשטח עבודה מקומח.
מערבבים את חומרי המלית יחד בקערה ומעבירים אותה לשק זילוף.
יוצרים מהבצק כדורים בקוטר 3 – 4 ס"מ – גודל העוגיות תלוי בהעדפות שלכם.
מועכים כל כדור על גבי כף היד, כאשר דואגים כי החלק המרכזי יהיה עבה יותר מאשר השוליים,
מזליפים למרכז מהמלית כמובן שצריך להשאיר כס"מ מסביב לבצק ללא מילוי.
אוספים את כל הקצוות מעל המלית ומהדקים היטב כך שנוצרת צורת כדור מגלגלים בעדינות בין הידיים.
מניחים את הכדור הממולא על משטח עבודה ונועצים במרכזו כלי עגול שיוצר חריץ, אני השתמשתי בצדו ההפוך של כף עץ.
את העוגייה ניתן להמשיך ולעטר באמצעות צבתות קטנות המיועדות לכך .
אופים את העוגיות בחום של 180מעלות לכ 15 – 20 דקות עד לצבע זהוב
אני בטוחה שאתם מחזיקים במחברת המתכונים שלכם – מתכון מנצח של בצק פריך לעוגיות המעמול/מגולגלות שלכם. אתם מוזמנים להוסיף את המתכון המנצח הזה, מבחינתי הוא מתכון מנצח שאין לו תחליף.
במתכון הזה היחס בין קמח לשומן הוא מעט אחר – כאמור ההשלמה החסרה של מעט השומן בבצק עושים באמצעות שמן – והטויסט שלו הוא בתוספת של קוקוס שנמצאת בבצק שנותנת מרקם מעט אחר ותוספת טעם.
הבצק הוא בצק ביתי סלחני שאינו דורש התייחסות מיוחדת כמו מנוחה או קירור במקרר ואפילו אין חשיבות לטמפרטורה של החמאה שנכנסת לבצק.
הבצק פשוט פשוט פשוט – הכל במיקסר ודיי
למי שמעוניין במתכון פרווה יש להמיר את החמאה בתחליף כמו מרגרינה ודומיו.
הבצק אמור להיות גמיש ונוח לעבודה אך אם הוא מעט נדבק למשטח יש להשתמש במעט קמח ו על מנת לא לפגום בפריכות הבצק.
1 קילו פחות כוס קמח (850 גרם)
400 גרם חמאה
1 כוס קוקוס (100 גרם)
2 ביצים
1/3 כוס שמן
1/3 כוס מיץ תפוזים או מים
1 שקית א. אפיה
1/2 כוס סוכר
חומרי המלית
קופסא של ממרח תמרים (450 גרם)
כוס אגוזי מלך קצוצים
אבקת סוכר לפיזור לאחר האפייה
מעבדים את כל חומרי הבצק יחדיו במעבד מזון או במיקסר
מיד לאחר שהבצק נאסף לכדור בצק מפסיקים את פעולת המיקסר ומורידים אותו למשטח עבודה מקומח.
מערבבים את חומרי המלית יחד בקערה ומעבירים אותה לשק זילוף.
יוצרים מהבצק כדורים בקוטר 3 – 4 ס"מ – גודל העוגיות תלוי בהעדפות שלכם.
מועכים כל כדור על גבי כף היד, כאשר דואגים כי החלק המרכזי יהיה עבה יותר מאשר השוליים,
מזליפים למרכז מהמלית כמובן שצריך להשאיר כס"מ מסביב לבצק ללא מילוי.
אוספים את כל הקצוות מעל המלית ומהדקים היטב כך שנוצרת צורת כדור מגלגלים בעדינות בין הידיים.
מניחים את הכדור הממולא על משטח עבודה ונועצים במרכזו כלי עגול שיוצר חריץ, אני השתמשתי בצדו ההפוך של כף עץ.
את העוגייה ניתן להמשיך ולעטר באמצעות צבתות קטנות המיועדות לכך .
אופים את העוגיות בחום של 180מעלות לכ 15 – 20 דקות עד לצבע זהוב
1 קילו פחות כוס קמח (850 גרם)
400 גרם חמאה
1 כוס קוקוס (100 גרם)
2 ביצים
1/3 כוס שמן
1/3 כוס מיץ תפוזים או מים
1 שקית א. אפיה
1/2 כוס סוכר
חומרי המלית
קופסא של ממרח תמרים (450 גרם)
כוס אגוזי מלך קצוצים
אבקת סוכר לפיזור לאחר האפייה
מעבדים את כל חומרי הבצק יחדיו במעבד מזון או במיקסר
מיד לאחר שהבצק נאסף לכדור בצק מפסיקים את פעולת המיקסר ומורידים אותו למשטח עבודה מקומח.
מערבבים את חומרי המלית יחד בקערה ומעבירים אותה לשק זילוף.
יוצרים מהבצק כדורים בקוטר 3 – 4 ס"מ – גודל העוגיות תלוי בהעדפות שלכם.
מועכים כל כדור על גבי כף היד, כאשר דואגים כי החלק המרכזי יהיה עבה יותר מאשר השוליים,
מזליפים למרכז מהמלית כמובן שצריך להשאיר כס"מ מסביב לבצק ללא מילוי.
אוספים את כל הקצוות מעל המלית ומהדקים היטב כך שנוצרת צורת כדור מגלגלים בעדינות בין הידיים.
מניחים את הכדור הממולא על משטח עבודה ונועצים במרכזו כלי עגול שיוצר חריץ, אני השתמשתי בצדו ההפוך של כף עץ.
את העוגייה ניתן להמשיך ולעטר באמצעות צבתות קטנות המיועדות לכך .
אופים את העוגיות בחום של 180מעלות לכ 15 – 20 דקות עד לצבע זהוב
הצטרפו לרשימת התפוצה