חיפוש
סגור את תיבת החיפוש
Home » מתכונים » מרק סולת – “חשו”

מרק סולת – "חשו"

מרק סולת – מרק חשו המרוקאי הוא האנטיביוטיקה של העדה, כל פעם שמשהו נופל משכב המרק הזה מיד עולה על הכיריים. אין שום סיבה שלא להכין אותו סתם כך כי הוא אחד המרקים הטעימים והמיוחדים שאני מכירה.

מרק סולת – "חשו"

רשימת מצרכים

1 וחצי ליטר מים או ציר
2 שיני שום כתושות
1/4 כוס שמן
1/2 כפית כורכום
1/2 כוס סולת
מלח
צרור קטן של כוסברה קצוצה

 

אופן ההכנה

מרתיחים בסיר את המים /ציר, שמן , שום וכורכום
כאשר הנוזל במצב רתיחה יש להוסיף את הסולת ולערבב היטב כל הזמן ולדאוג שאין גושים.
ממשיכים לבטל כ 10 דקות  עד שהסולת תופחת היטב והיא מבושלת
מוסיפים את הכוסברה ומכבים את האש.

מגישים מייד.

שמירת מתכון(0)

מרק הסולת הוא מרק מאוד פשוט שניתן להכין בכמה דקות. אף על פי כן לטעמי מדובר באחד המרקים השווים שיש.
בקלות היה ניתן לומר שהוא מרק איטלקי ואולי אז הוא היה זוכה בתהילה, אבל משום מה המרק הזה לא זוכה להערכה רבה והוא ממשיך להיות ממותג כתרופה לחולים.
בעצם אם חושבים על זה מדובר בסוג של דייסה (סולת מבושלת עם נוזל) עם שום וכוסברה ולכן ביחד עם הטעם הייחודי והמרקם סמיך גרגירי נוצר מרק שהוא ייחודי בטעמו ומרקמו.
אל תגלו, אבל אני מאוד אוהבת לאכול את המרק הזה עם פרמז'ן מגורר מעל

דגשים למתכון מנצח

למרק יש נטייה להפוך לסמיך מאוד ולספוח נוזלים כל הזמן ולכן היחס בין הנוזלים לסולת גבוהה מאוד – גם אם ייצא לכם דליל בתחילה הוא מהר מאוד יסמיך.

אם לא מגישים במקום סביר להניח שיהיה צורך בהוספת נוזלים פעם נוספת

רשימת מצרכים

1 וחצי ליטר מים או ציר
2 שיני שום כתושות
1/4 כוס שמן
1/2 כפית כורכום
1/2 כוס סולת
מלח
צרור קטן של כוסברה קצוצה

 

אופן ההכנה

מרתיחים בסיר את המים /ציר, שמן , שום וכורכום
כאשר הנוזל במצב רתיחה יש להוסיף את הסולת ולערבב היטב כל הזמן ולדאוג שאין גושים.
ממשיכים לבטל כ 10 דקות  עד שהסולת תופחת היטב והיא מבושלת
מוסיפים את הכוסברה ומכבים את האש.

מגישים מייד.

מרק סולת – "חשו"

רשימת מצרכים

1 וחצי ליטר מים או ציר
2 שיני שום כתושות
1/4 כוס שמן
1/2 כפית כורכום
1/2 כוס סולת
מלח
צרור קטן של כוסברה קצוצה

 

אופן ההכנה

מרתיחים בסיר את המים /ציר, שמן , שום וכורכום
כאשר הנוזל במצב רתיחה יש להוסיף את הסולת ולערבב היטב כל הזמן ולדאוג שאין גושים.
ממשיכים לבטל כ 10 דקות  עד שהסולת תופחת היטב והיא מבושלת
מוסיפים את הכוסברה ומכבים את האש.

מגישים מייד.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

איך שבא לי להיות חברה שלכם (:

הצטרפו לרשימת התפוצה