1 וחצי ליטר מים או ציר
2 שיני שום כתושות
1/4 כוס שמן
1/2 כפית כורכום
1/2 כוס סולת
מלח
צרור קטן של כוסברה קצוצה
מרתיחים בסיר את המים /ציר, שמן , שום וכורכום
כאשר הנוזל במצב רתיחה יש להוסיף את הסולת ולערבב היטב כל הזמן ולדאוג שאין גושים.
ממשיכים לבטל כ 10 דקות עד שהסולת תופחת היטב והיא מבושלת
מוסיפים את הכוסברה ומכבים את האש.
מגישים מייד.
מרק הסולת הוא מרק מאוד פשוט שניתן להכין בכמה דקות. אף על פי כן לטעמי מדובר באחד המרקים השווים שיש.
בקלות היה ניתן לומר שהוא מרק איטלקי ואולי אז הוא היה זוכה בתהילה, אבל משום מה המרק הזה לא זוכה להערכה רבה והוא ממשיך להיות ממותג כתרופה לחולים.
בעצם אם חושבים על זה מדובר בסוג של דייסה (סולת מבושלת עם נוזל) עם שום וכוסברה ולכן ביחד עם הטעם הייחודי והמרקם סמיך גרגירי נוצר מרק שהוא ייחודי בטעמו ומרקמו.
אל תגלו, אבל אני מאוד אוהבת לאכול את המרק הזה עם פרמז'ן מגורר מעל
למרק יש נטייה להפוך לסמיך מאוד ולספוח נוזלים כל הזמן ולכן היחס בין הנוזלים לסולת גבוהה מאוד – גם אם ייצא לכם דליל בתחילה הוא מהר מאוד יסמיך.
אם לא מגישים במקום סביר להניח שיהיה צורך בהוספת נוזלים פעם נוספת
1 וחצי ליטר מים או ציר
2 שיני שום כתושות
1/4 כוס שמן
1/2 כפית כורכום
1/2 כוס סולת
מלח
צרור קטן של כוסברה קצוצה
מרתיחים בסיר את המים /ציר, שמן , שום וכורכום
כאשר הנוזל במצב רתיחה יש להוסיף את הסולת ולערבב היטב כל הזמן ולדאוג שאין גושים.
ממשיכים לבטל כ 10 דקות עד שהסולת תופחת היטב והיא מבושלת
מוסיפים את הכוסברה ומכבים את האש.
מגישים מייד.
1 וחצי ליטר מים או ציר
2 שיני שום כתושות
1/4 כוס שמן
1/2 כפית כורכום
1/2 כוס סולת
מלח
צרור קטן של כוסברה קצוצה
מרתיחים בסיר את המים /ציר, שמן , שום וכורכום
כאשר הנוזל במצב רתיחה יש להוסיף את הסולת ולערבב היטב כל הזמן ולדאוג שאין גושים.
ממשיכים לבטל כ 10 דקות עד שהסולת תופחת היטב והיא מבושלת
מוסיפים את הכוסברה ומכבים את האש.
מגישים מייד.
הצטרפו לרשימת התפוצה