"אימא!!! בבקשה מרק חומוס עם דלעת!!! " הבקשות של הבן הקטן שלי בכל סופ"ש חורפי חוזרות על עצמן. "אבל כל הזמן אותו המרק, למה אי אפשר משהו אחר" ? "כי זה מה שאני הכי אוהב" ככה הוא אומר.
אני בהחלט יכולה להבין אותו , זה אחד המרקים המרוקאים יש לומר המפתיעים, האמת היא שלא טעמתי אותו בשום מקום אחר חוץ מבית אימי, נורא התפלאתי שכאשר העליתי פוסט עם המתכון , קיבלתי הרבה מאוד תגובות שהם זוכרים את המרק הזה מבית הוריהם, הם קוראים לו מרק חומוס מרוקאי.
אימא שלי שתחייה הייתה נוהגת לקלף את גרגירי החומוס אחד אחד – "זה לא אותו הטעם אם לא מקלפים" היא הייתה אומרת.
יש משהו בדבריה – המרק יוצא חלק יותר עם טעם מרוכז יותר של חומוס – אבל זה רק למי שיש לו סבלנות אין קץ – לי, אני מודה. לא תמיד יש את הזמן והסבלנות.
מבטיחה שגם ללא הקילוף ייצא לכם מרק משגע.
זהו מתכון ששווה לשמור – אם תכינו פעם אחת לא תוכלו לוותר עליו לעולם.
כאשר המרק מוכן אני ממליצה לטחון מחצית ומחצית למעוך ולהקפיא.
בכל מרק שיש בו כוסברה – יש להוסיף את הכוסברה קצוצה בתום הבישול,המרק ניתן להקפאה (ללא הכוסברה)
למרק הזה יש נטייה להיות מאוד סמיך מאחר והחומוס נוטה לספוח נוזלים כל הזמן – ניתן כמובן לווסת את הסמיכות על ידי הוספת נוזלים במידת הצורך.
הצטרפו לרשימת התפוצה