חיפוש
סגור את תיבת החיפוש
מרק חומוס
Home » מתכונים » מרק חומוס ודלעת

מרק חומוס ודלעת

המרקים של אימא שלי הם שם דבר, הם סמיכים טעימים ומנחמים בצורה יוצאת דופן. מרק החומוס בשילוב הדלעת ובסיומת של הכוסברה הוא שילוב מהמם, והסמיכות וטעמו של החומוס עושים אותו למרק שונה מכל מה שאתם מכירים.

מרק חומוס ודלעת

רשימת מצרכים

  • 3 גבעולי סלרי עם העלים
  • 1 בצל גדול  חתוך גס
  • 1/2 דלורית או דלעת
  • 1 בטטה (תוספת שלי)
  • 4 כוסות חומוס
  • 4-3 כפות שמן
  • ציר או מים לכיסוי
  • מלח
  • חצי כפית פלפל לבן
  • צרור כוסברה

אופן ההכנה

  • משרים את החומוס ל 12 שעות בקערה עם מים.
  • לאחר ההשריה מסננים ומעבירים לסיר עם מים וחצי כפית סודה לשתייה.
  • מרתיחים עד שהחומוס רך בערך כ 45 דקות ובעת הרתיחה מכפים את הקצף שנוצר מעל.
  • כאשר החומוס מוכן שוטפים אותו היטב ואם רוצים מקלפים את החומוס מהקליפה
  • אם משתמשים בחומוס מתחילים את הוראות ההכנה
  • להכנת המרק מכניסים את כל הירקות עם החומוס לסיר עם השמן מכסים עם מים או ציר ומבשלים עד שהירקות רכים לגמרי
  • טוחנים את תכולת הסיר  בבלנדר מוט או במעבד מזון טחינה גסה יחסית.
    מחזירים לסיר ומתבלים לתבל במלח, פלפל לבן
  • בסיום הבישול מוסיפים צרור של כוסברה קצוצה 
  • מבשלים עוד כ 5 דקות ומגישים
שמירת מתכון(0)

"אימא!!! בבקשה מרק חומוס עם דלעת!!! " הבקשות של הבן הקטן שלי בכל סופ"ש חורפי חוזרות על עצמן. "אבל כל הזמן אותו המרק, למה אי אפשר משהו אחר" ? "כי זה מה שאני הכי אוהב" ככה הוא אומר.
אני בהחלט יכולה להבין אותו , זה אחד המרקים המרוקאים יש לומר המפתיעים, האמת היא שלא טעמתי אותו בשום מקום אחר חוץ מבית אימי, נורא התפלאתי שכאשר העליתי פוסט עם המתכון , קיבלתי הרבה מאוד תגובות שהם זוכרים את המרק הזה מבית הוריהם, הם קוראים לו מרק חומוס מרוקאי.
אימא שלי שתחייה הייתה נוהגת לקלף את גרגירי החומוס אחד אחד – "זה לא אותו הטעם אם לא מקלפים"  היא הייתה אומרת.
יש משהו בדבריה – המרק יוצא חלק יותר עם טעם מרוכז יותר של חומוס – אבל זה רק למי שיש לו סבלנות אין קץ – לי, אני מודה. לא תמיד יש את הזמן והסבלנות.
מבטיחה שגם ללא הקילוף ייצא לכם מרק משגע.
זהו מתכון ששווה לשמור – אם תכינו פעם אחת לא תוכלו לוותר עליו לעולם.

דגשים למתכון מנצח

כאשר המרק מוכן אני ממליצה לטחון מחצית ומחצית למעוך ולהקפיא.
בכל מרק שיש בו כוסברה – יש להוסיף את הכוסברה קצוצה בתום הבישול,המרק ניתן להקפאה (ללא הכוסברה)
למרק הזה יש נטייה להיות מאוד סמיך מאחר והחומוס נוטה לספוח נוזלים כל הזמן – ניתן כמובן לווסת את הסמיכות על ידי הוספת נוזלים במידת הצורך.

 

 

רשימת מצרכים

  • 3 גבעולי סלרי עם העלים
  • 1 בצל גדול  חתוך גס
  • 1/2 דלורית או דלעת
  • 1 בטטה (תוספת שלי)
  • 4 כוסות חומוס
  • 4-3 כפות שמן
  • ציר או מים לכיסוי
  • מלח
  • חצי כפית פלפל לבן
  • צרור כוסברה

אופן ההכנה

  • משרים את החומוס ל 12 שעות בקערה עם מים.
  • לאחר ההשריה מסננים ומעבירים לסיר עם מים וחצי כפית סודה לשתייה.
  • מרתיחים עד שהחומוס רך בערך כ 45 דקות ובעת הרתיחה מכפים את הקצף שנוצר מעל.
  • כאשר החומוס מוכן שוטפים אותו היטב ואם רוצים מקלפים את החומוס מהקליפה
  • אם משתמשים בחומוס מתחילים את הוראות ההכנה
  • להכנת המרק מכניסים את כל הירקות עם החומוס לסיר עם השמן מכסים עם מים או ציר ומבשלים עד שהירקות רכים לגמרי
  • טוחנים את תכולת הסיר  בבלנדר מוט או במעבד מזון טחינה גסה יחסית.
    מחזירים לסיר ומתבלים לתבל במלח, פלפל לבן
  • בסיום הבישול מוסיפים צרור של כוסברה קצוצה 
  • מבשלים עוד כ 5 דקות ומגישים

מרק חומוס ודלעת

רשימת מצרכים

  • 3 גבעולי סלרי עם העלים
  • 1 בצל גדול  חתוך גס
  • 1/2 דלורית או דלעת
  • 1 בטטה (תוספת שלי)
  • 4 כוסות חומוס
  • 4-3 כפות שמן
  • ציר או מים לכיסוי
  • מלח
  • חצי כפית פלפל לבן
  • צרור כוסברה

אופן ההכנה

  • משרים את החומוס ל 12 שעות בקערה עם מים.
  • לאחר ההשריה מסננים ומעבירים לסיר עם מים וחצי כפית סודה לשתייה.
  • מרתיחים עד שהחומוס רך בערך כ 45 דקות ובעת הרתיחה מכפים את הקצף שנוצר מעל.
  • כאשר החומוס מוכן שוטפים אותו היטב ואם רוצים מקלפים את החומוס מהקליפה
  • אם משתמשים בחומוס מתחילים את הוראות ההכנה
  • להכנת המרק מכניסים את כל הירקות עם החומוס לסיר עם השמן מכסים עם מים או ציר ומבשלים עד שהירקות רכים לגמרי
  • טוחנים את תכולת הסיר  בבלנדר מוט או במעבד מזון טחינה גסה יחסית.
    מחזירים לסיר ומתבלים לתבל במלח, פלפל לבן
  • בסיום הבישול מוסיפים צרור של כוסברה קצוצה 
  • מבשלים עוד כ 5 דקות ומגישים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

איך שבא לי להיות חברה שלכם (:

הצטרפו לרשימת התפוצה