חיפוש
סגור את תיבת החיפוש
Home » מתכונים » מרק קובה דלעת

מרק קובה דלעת

מכל מרקי הקובה הקיימים מרק הדלעת הוא החביב עליי מכולם וכחלק בלתי נפרד ממנו היא הקובה שבשרה עשוי סולת שיודעת לספוח אליה את טעמי המרק ולהפוך נימוחה רכה ומנחמת – עונג.

מרק קובה דלעת

רשימת מצרכים

מרק
1/4 כוס שמן 
עצמות מח (אופציונאלי)
1 בצל גדול
4 ענפי סלרי עם העלים
1 קילו דלעת
2-3 שיני שום שלמות
צרור קטן של נענע קשור בחוט
1 קופסא (100 גרם ) רסק עגבניות קטן
כפית סוכר
כפית פלפל אנגלי
כפית בהראט
מלח
4 ליטר ציר עוף / בשר / מים

תערובת לבצק קובה
2 כוסות סולת
1 כפית מלח
חצי כפית בהראט
כפית שטוחה פפריקה
3 כפות שמן
1 כוס מים
2 כפות קמח
מילוי קובה
1/4 קילו בשר בקר טחון
3-4 כפות שמן
1 בצל גדול קצוץ
1 כפית בהראט
1/4 כפית פלפל אנגלי
מלח

 

 

אופן ההכנה

הכנת המרק : קוצצים את כל הירקות גס למעט השום (שנכנס שלם לסיר) מכניסים לסיר עם השמן ועצמות המח אם משתמשים ומטגנים קלות.
מוסיפים את הציר או המים סוגרים מכסה ומבשלים על אש בינונית, לבנתיים כאשר המרק מתבשל נגשים להכנת הקובות.

הכנת הקובות: קוצצים את הבצל לחצי ועל חצי לרבע וכל רבע קוצצים לרצועות (לא קצוץ לקוביות), מחממים את השמן במחבת ומעבירים את הבצל לטיגון איטי עד שהבצל משחים היטב (ישפיע מאוד על טעמו של המילוי) – לאחר השחמה מוסיפים את הבשר ומבשלים רק כמה דקות עד שהבשר משחים – מתבלים ומניחים בצד להתקרר.

הכנת בצק הקובות: שמים את כל המרכיבים בקערת ערבוב מערבבים עד שמתקבל בצק רך ונעים במידה וחסרים נוזלים יש להוסיף מים – מניחים ל 10 דקות מנוחה לפני שמתחילים לעבוד אתו.
מניחים קערה עם מים ליד משטח העבודה ובמהלך הכנת הקובות טובלים מידיי פעם את הידיים במים – הדבר מקל על העבודה ויוצר קובות יפות וחלקות יותר.
להכנת הקובות: קורצים מהבצק עיגולים בקוטר של 3 – 4 ס"מ ובעזרת האגודל  שטובלים מידיי פעם במים יוצאים גומה ומרחיבים אותה כאשר לוחצים את הבצק כנגד היד השנייה ויוצרים גומה עם שוליים כמה שיותר דקים.
עם כפית ממלאים את הגומה בכמה שיותר מילוי ואז עם יד רטובה סוגרים לאט את הפתח העליון של הגומה עד שהיא נסגרת לגמרי בידיים רטובות מגלגלים את הקובה ומשטחים אותה מעט לקובה עגולה ושטוחה.
בשלב זה המרק אמור להיות מבושל היטב והירקות רכים – יש להוציא את צרור הנענע מהמרק (הוא עשה את שלו ונתן מטעמיו)
אם חסר נוזלים במרק והוא הצטמצם מידיי – יש להוסיף נוזלים.
לאחר שהקובות מוכנות מורידים את הלהבה של המרק ללהבה נמוכה ואז מכניסים את הקובות למרק ומבשלים  עד שהמרק מסמיך והקובות רכות מאוד.

 

 

 

 

שמירת מתכון(0)

מרק קובה דלעת אחד המרקים האהובים עליי בעיקר בחורפים קרים במיוחד .
אין ספק שמדובר במרק שדורש קצת השקעה וזמן, אבל מדובר בארוחה מלאה בצלחת אחת, ומה שבטוח הסיר הזה תמיד מתרוקן מתכולתו עד סופו. לכן מדובר בהשקעה שיש בצידה תמורה מלאה.

דגשים למתכון מנצח

ניתן להכין את הקובות מראש להקפיא ולהשתמש לפי הצורך .

הסיר יכול להיות צמחוני/טבעוני  כאשר המילוי הוא של דוקסל פטריות (פטריות ובצל קצוץ מטוגנים יחד) עם אותם תבלינים המופיעים במתכון.

יש להקפיד להכין את הקובות סגורות היטב על מנת שלא יתפרקו בבישול.

כאשר מכינים את הקובות ונוצרים חורים בבצק ניתן לתקן ולהדביק עם בצק נוסף – הבצק הזה מאוד סלחני לטעויות ביצירת הקובות

מי שמתקשה לעשות קובות בדרך המסורתית פשוט יכול לשטח את בצק הקובות על היד למלא אותם במרכז במילוי ולסגור עליהם את צידי הבצק ואז בידיים רטובות לגלגל לצורה המסורתית.

 

רשימת מצרכים

מרק
1/4 כוס שמן 
עצמות מח (אופציונאלי)
1 בצל גדול
4 ענפי סלרי עם העלים
1 קילו דלעת
2-3 שיני שום שלמות
צרור קטן של נענע קשור בחוט
1 קופסא (100 גרם ) רסק עגבניות קטן
כפית סוכר
כפית פלפל אנגלי
כפית בהראט
מלח
4 ליטר ציר עוף / בשר / מים

תערובת לבצק קובה
2 כוסות סולת
1 כפית מלח
חצי כפית בהראט
כפית שטוחה פפריקה
3 כפות שמן
1 כוס מים
2 כפות קמח
מילוי קובה
1/4 קילו בשר בקר טחון
3-4 כפות שמן
1 בצל גדול קצוץ
1 כפית בהראט
1/4 כפית פלפל אנגלי
מלח

 

 

אופן ההכנה

הכנת המרק : קוצצים את כל הירקות גס למעט השום (שנכנס שלם לסיר) מכניסים לסיר עם השמן ועצמות המח אם משתמשים ומטגנים קלות.
מוסיפים את הציר או המים סוגרים מכסה ומבשלים על אש בינונית, לבנתיים כאשר המרק מתבשל נגשים להכנת הקובות.

הכנת הקובות: קוצצים את הבצל לחצי ועל חצי לרבע וכל רבע קוצצים לרצועות (לא קצוץ לקוביות), מחממים את השמן במחבת ומעבירים את הבצל לטיגון איטי עד שהבצל משחים היטב (ישפיע מאוד על טעמו של המילוי) – לאחר השחמה מוסיפים את הבשר ומבשלים רק כמה דקות עד שהבשר משחים – מתבלים ומניחים בצד להתקרר.

הכנת בצק הקובות: שמים את כל המרכיבים בקערת ערבוב מערבבים עד שמתקבל בצק רך ונעים במידה וחסרים נוזלים יש להוסיף מים – מניחים ל 10 דקות מנוחה לפני שמתחילים לעבוד אתו.
מניחים קערה עם מים ליד משטח העבודה ובמהלך הכנת הקובות טובלים מידיי פעם את הידיים במים – הדבר מקל על העבודה ויוצר קובות יפות וחלקות יותר.
להכנת הקובות: קורצים מהבצק עיגולים בקוטר של 3 – 4 ס"מ ובעזרת האגודל  שטובלים מידיי פעם במים יוצאים גומה ומרחיבים אותה כאשר לוחצים את הבצק כנגד היד השנייה ויוצרים גומה עם שוליים כמה שיותר דקים.
עם כפית ממלאים את הגומה בכמה שיותר מילוי ואז עם יד רטובה סוגרים לאט את הפתח העליון של הגומה עד שהיא נסגרת לגמרי בידיים רטובות מגלגלים את הקובה ומשטחים אותה מעט לקובה עגולה ושטוחה.
בשלב זה המרק אמור להיות מבושל היטב והירקות רכים – יש להוציא את צרור הנענע מהמרק (הוא עשה את שלו ונתן מטעמיו)
אם חסר נוזלים במרק והוא הצטמצם מידיי – יש להוסיף נוזלים.
לאחר שהקובות מוכנות מורידים את הלהבה של המרק ללהבה נמוכה ואז מכניסים את הקובות למרק ומבשלים  עד שהמרק מסמיך והקובות רכות מאוד.

 

 

 

 

מרק קובה דלעת

רשימת מצרכים

מרק
1/4 כוס שמן 
עצמות מח (אופציונאלי)
1 בצל גדול
4 ענפי סלרי עם העלים
1 קילו דלעת
2-3 שיני שום שלמות
צרור קטן של נענע קשור בחוט
1 קופסא (100 גרם ) רסק עגבניות קטן
כפית סוכר
כפית פלפל אנגלי
כפית בהראט
מלח
4 ליטר ציר עוף / בשר / מים

תערובת לבצק קובה
2 כוסות סולת
1 כפית מלח
חצי כפית בהראט
כפית שטוחה פפריקה
3 כפות שמן
1 כוס מים
2 כפות קמח
מילוי קובה
1/4 קילו בשר בקר טחון
3-4 כפות שמן
1 בצל גדול קצוץ
1 כפית בהראט
1/4 כפית פלפל אנגלי
מלח

 

 

אופן ההכנה

הכנת המרק : קוצצים את כל הירקות גס למעט השום (שנכנס שלם לסיר) מכניסים לסיר עם השמן ועצמות המח אם משתמשים ומטגנים קלות.
מוסיפים את הציר או המים סוגרים מכסה ומבשלים על אש בינונית, לבנתיים כאשר המרק מתבשל נגשים להכנת הקובות.

הכנת הקובות: קוצצים את הבצל לחצי ועל חצי לרבע וכל רבע קוצצים לרצועות (לא קצוץ לקוביות), מחממים את השמן במחבת ומעבירים את הבצל לטיגון איטי עד שהבצל משחים היטב (ישפיע מאוד על טעמו של המילוי) – לאחר השחמה מוסיפים את הבשר ומבשלים רק כמה דקות עד שהבשר משחים – מתבלים ומניחים בצד להתקרר.

הכנת בצק הקובות: שמים את כל המרכיבים בקערת ערבוב מערבבים עד שמתקבל בצק רך ונעים במידה וחסרים נוזלים יש להוסיף מים – מניחים ל 10 דקות מנוחה לפני שמתחילים לעבוד אתו.
מניחים קערה עם מים ליד משטח העבודה ובמהלך הכנת הקובות טובלים מידיי פעם את הידיים במים – הדבר מקל על העבודה ויוצר קובות יפות וחלקות יותר.
להכנת הקובות: קורצים מהבצק עיגולים בקוטר של 3 – 4 ס"מ ובעזרת האגודל  שטובלים מידיי פעם במים יוצאים גומה ומרחיבים אותה כאשר לוחצים את הבצק כנגד היד השנייה ויוצרים גומה עם שוליים כמה שיותר דקים.
עם כפית ממלאים את הגומה בכמה שיותר מילוי ואז עם יד רטובה סוגרים לאט את הפתח העליון של הגומה עד שהיא נסגרת לגמרי בידיים רטובות מגלגלים את הקובה ומשטחים אותה מעט לקובה עגולה ושטוחה.
בשלב זה המרק אמור להיות מבושל היטב והירקות רכים – יש להוציא את צרור הנענע מהמרק (הוא עשה את שלו ונתן מטעמיו)
אם חסר נוזלים במרק והוא הצטמצם מידיי – יש להוסיף נוזלים.
לאחר שהקובות מוכנות מורידים את הלהבה של המרק ללהבה נמוכה ואז מכניסים את הקובות למרק ומבשלים  עד שהמרק מסמיך והקובות רכות מאוד.

 

 

 

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

איך שבא לי להיות חברה שלכם (:

הצטרפו לרשימת התפוצה