10 מצות
3 כפות שמן
4 תפוחי אדמה
4 ביצים
150 גרם גבינה צהובה
100 גרם גבינת קשקבל
קוטג׳
100 גרם גבינה מלוחה
400 גרם תרד קצוץ (2 חבילות קטנות או חבילה אחת גדולה).
מלח ופלפל
קולפים את תפוחי האדמה חותכים לרבעים ומעבירים לסיר לבישול עד לריכוך.
כאשר הם רכים דיים, יש לסנן את המים ולמעוך לפירה.
לבנתיים את המצות טובלים בקערה עם מים עד לכיסוי למשך כ 3 דקות.
אם יש צורך דוחפים את המצות לתוך המים כדי שיספגו היטב.
מוציאים את המצות ועוטפים בתוך מגבת מטבח עד לשימוש הם יהיו רכות וגמישות.
שוטפים את התרד היטב וקוצצים, את הגבינות הקשות מגררים על פומפיה ומערבבים יחד עם התרד.
משמנים תבנית בגודל 30×20 ומסדרים את המצות וחותכים אותן על מנת שיתאימו לפני שטח התבנית. (אני שמתי נייר אפיה בתוך התבנית ואותו שימנתי ופיזרתי שומשום)
מסדרים שתי שכבות של מצות האחת מעל השנייה.
בקערה מערבבים את כל הגבינות עם שני ביצים (רק שניים מתוך הארבע) עם פירה תפוחי האדמה.
מניחים 2/3 מהתערובת הגבינות מעל המצות שתבנית, מפזרים את התרד ומעל מסדרים עוד שכבה של מצות. הפעם שכבה אחת תספיק.
מעל מערבבים את פירה תפוחי האדמה עם 2 ביצים הנותרות לתערובת דלילה יותר ומסדרים כשכבה אחרונה.
אופים בתנור שחומם מראש לשעה/שעה ורבע ב 170 מעלות עד שהמאפה זהוב.
ברגע שתבינו את הקונספט של הפשטידה הזו, תוכלו להכין אותה בכל מיני וריאציות.
חלבית או בשרית או כל מילוי שעולה על דעתכם.
בסך הכל מדובר בשכבות של מצות שמחביאות מילוי ונאפות יחד בתנור כמו כל מאפה ממולא רגיל.
מה שתשימו בין השכבות הוא שיקבע את הטעם והטקסטורה.
כמה המלצות, הראשונה שבהם, תשמנו את תחתית התבנית, היא תיתן קרסט טעים בסופו של דבר.
סיימו את הפשטידה עם תערובת של פירה תפוחי אדמה וביצים, תערובת דלילה שיכולים להעשיר אותה בגבינות.
תשתדלו שהתערובות שממלאות את השכבות לא יהיו יבשות ויהיו עסיסיות כדי שלא תקבלו מאפה יבש.
10 מצות
3 כפות שמן
4 תפוחי אדמה
4 ביצים
150 גרם גבינה צהובה
100 גרם גבינת קשקבל
קוטג׳
100 גרם גבינה מלוחה
400 גרם תרד קצוץ (2 חבילות קטנות או חבילה אחת גדולה).
מלח ופלפל
קולפים את תפוחי האדמה חותכים לרבעים ומעבירים לסיר לבישול עד לריכוך.
כאשר הם רכים דיים, יש לסנן את המים ולמעוך לפירה.
לבנתיים את המצות טובלים בקערה עם מים עד לכיסוי למשך כ 3 דקות.
אם יש צורך דוחפים את המצות לתוך המים כדי שיספגו היטב.
מוציאים את המצות ועוטפים בתוך מגבת מטבח עד לשימוש הם יהיו רכות וגמישות.
שוטפים את התרד היטב וקוצצים, את הגבינות הקשות מגררים על פומפיה ומערבבים יחד עם התרד.
משמנים תבנית בגודל 30×20 ומסדרים את המצות וחותכים אותן על מנת שיתאימו לפני שטח התבנית. (אני שמתי נייר אפיה בתוך התבנית ואותו שימנתי ופיזרתי שומשום)
מסדרים שתי שכבות של מצות האחת מעל השנייה.
בקערה מערבבים את כל הגבינות עם שני ביצים (רק שניים מתוך הארבע) עם פירה תפוחי האדמה.
מניחים 2/3 מהתערובת הגבינות מעל המצות שתבנית, מפזרים את התרד ומעל מסדרים עוד שכבה של מצות. הפעם שכבה אחת תספיק.
מעל מערבבים את פירה תפוחי האדמה עם 2 ביצים הנותרות לתערובת דלילה יותר ומסדרים כשכבה אחרונה.
אופים בתנור שחומם מראש לשעה/שעה ורבע ב 170 מעלות עד שהמאפה זהוב.
10 מצות
3 כפות שמן
4 תפוחי אדמה
4 ביצים
150 גרם גבינה צהובה
100 גרם גבינת קשקבל
קוטג׳
100 גרם גבינה מלוחה
400 גרם תרד קצוץ (2 חבילות קטנות או חבילה אחת גדולה).
מלח ופלפל
קולפים את תפוחי האדמה חותכים לרבעים ומעבירים לסיר לבישול עד לריכוך.
כאשר הם רכים דיים, יש לסנן את המים ולמעוך לפירה.
לבנתיים את המצות טובלים בקערה עם מים עד לכיסוי למשך כ 3 דקות.
אם יש צורך דוחפים את המצות לתוך המים כדי שיספגו היטב.
מוציאים את המצות ועוטפים בתוך מגבת מטבח עד לשימוש הם יהיו רכות וגמישות.
שוטפים את התרד היטב וקוצצים, את הגבינות הקשות מגררים על פומפיה ומערבבים יחד עם התרד.
משמנים תבנית בגודל 30×20 ומסדרים את המצות וחותכים אותן על מנת שיתאימו לפני שטח התבנית. (אני שמתי נייר אפיה בתוך התבנית ואותו שימנתי ופיזרתי שומשום)
מסדרים שתי שכבות של מצות האחת מעל השנייה.
בקערה מערבבים את כל הגבינות עם שני ביצים (רק שניים מתוך הארבע) עם פירה תפוחי האדמה.
מניחים 2/3 מהתערובת הגבינות מעל המצות שתבנית, מפזרים את התרד ומעל מסדרים עוד שכבה של מצות. הפעם שכבה אחת תספיק.
מעל מערבבים את פירה תפוחי האדמה עם 2 ביצים הנותרות לתערובת דלילה יותר ומסדרים כשכבה אחרונה.
אופים בתנור שחומם מראש לשעה/שעה ורבע ב 170 מעלות עד שהמאפה זהוב.
הצטרפו לרשימת התפוצה