כ 10 בצלים בינוניים
1/3 כוס שמן
3 כפות סוכר חום
1 כפית שטוחה כורכום
1/2 כפית בהראט
1 כוס מים
1מלח
את הבצלים חותכים לחצי וכל חצי פורסים לרצועות דקות עד כמה שניתן – במידה ויש מעבד מזון מומלץ לפרוס דקיק באמצעות דיסק הפריסה.
את הבצלים הפרוסים מניחים בתוך סיר, או סוטאג' שטוח ורחב מדליקים על אש גבוהה ומערבבים מידיי כמה דקות עד שנפח הבצלים יורד משמעותית והם מתחילים בתהליך ההשחמה – בשלב זה לא שמים בסיר כלום הסיר יבש לחלוטין.
לאחר שישנה השחמה של הבצלים, מוסיפים את השמן והתבלינים כולל הסוכר ומערבבים היטב וממשיכים לטגן בשמן עד שהבצלים הופכים לרכים ושחומים היטב
מסדרים את נתחי העוף בסיר, מוסיפים את המים ומבשלים במכסה סגור על אש נמוכה כחצי שעה – לאחר חצי שעה משקשקים מעט את הסיר והופכים את הנתחים על צידם השני לקבלת טעם וצבע שחום גם בצד השני .
ממשיכים בבישול של עוד כשעה הופכים שוב את נתחי העוף שבשלב זה הושחמו היטב ומסיימים את הבישול כאשר נותר מעט רוטב מצומצם בסיר וכולו בצבע ענברי חום עמוק.
סיר של הרבה מאוד בצל שנפרס בפרוסות דקות ומתבשל לאיטו עד שהוא מתקרמל, משתדך בטבעיות לעוף ונותן לו גם מצבעו וגם מטעמו
התוצאה היא עוף שחום רך ונימוח עם תוספת של בצל ריבתי מקורמל היטב.
התבשיל הוא על בסיס הבישול של עוף ובצל של אימי היקרה, אני פשוט כמו כל דבר לוקחת אותו מעט לקצה על ידי פריסת בצל מדוקקת יותר שמניבה מעין שיערות בצל מקורמלות ועל ידי מתן זמן בישול ארוך יותר.
לעיתים כל מה שהתבשיל שלנו צריך זה מעט סבלנות ותשומת לב גדולה יותר לפרטים הקטנים. על ידי אימוצם של השניים תוציאו תחת ידכם מהמצרכים הכי פשוטים תבשילים מופלאים.
ממליצה לפרוס את הבצל במעבד מזון אם כי כמובן זה לא חובה.
לזירוז תהליך קרמול הבצל יש לבצע את תחילת אידוי הבצל בסיר יבש ללא שמן הוספת השמן תהה רק כאשר הבצל מעט התכווץ מנוסחיו והתקבל צבע חום ראשוני על גבי הבצל
כ 10 בצלים בינוניים
1/3 כוס שמן
3 כפות סוכר חום
1 כפית שטוחה כורכום
1/2 כפית בהראט
1 כוס מים
1מלח
את הבצלים חותכים לחצי וכל חצי פורסים לרצועות דקות עד כמה שניתן – במידה ויש מעבד מזון מומלץ לפרוס דקיק באמצעות דיסק הפריסה.
את הבצלים הפרוסים מניחים בתוך סיר, או סוטאג' שטוח ורחב מדליקים על אש גבוהה ומערבבים מידיי כמה דקות עד שנפח הבצלים יורד משמעותית והם מתחילים בתהליך ההשחמה – בשלב זה לא שמים בסיר כלום הסיר יבש לחלוטין.
לאחר שישנה השחמה של הבצלים, מוסיפים את השמן והתבלינים כולל הסוכר ומערבבים היטב וממשיכים לטגן בשמן עד שהבצלים הופכים לרכים ושחומים היטב
מסדרים את נתחי העוף בסיר, מוסיפים את המים ומבשלים במכסה סגור על אש נמוכה כחצי שעה – לאחר חצי שעה משקשקים מעט את הסיר והופכים את הנתחים על צידם השני לקבלת טעם וצבע שחום גם בצד השני .
ממשיכים בבישול של עוד כשעה הופכים שוב את נתחי העוף שבשלב זה הושחמו היטב ומסיימים את הבישול כאשר נותר מעט רוטב מצומצם בסיר וכולו בצבע ענברי חום עמוק.
כ 10 בצלים בינוניים
1/3 כוס שמן
3 כפות סוכר חום
1 כפית שטוחה כורכום
1/2 כפית בהראט
1 כוס מים
1מלח
את הבצלים חותכים לחצי וכל חצי פורסים לרצועות דקות עד כמה שניתן – במידה ויש מעבד מזון מומלץ לפרוס דקיק באמצעות דיסק הפריסה.
את הבצלים הפרוסים מניחים בתוך סיר, או סוטאג' שטוח ורחב מדליקים על אש גבוהה ומערבבים מידיי כמה דקות עד שנפח הבצלים יורד משמעותית והם מתחילים בתהליך ההשחמה – בשלב זה לא שמים בסיר כלום הסיר יבש לחלוטין.
לאחר שישנה השחמה של הבצלים, מוסיפים את השמן והתבלינים כולל הסוכר ומערבבים היטב וממשיכים לטגן בשמן עד שהבצלים הופכים לרכים ושחומים היטב
מסדרים את נתחי העוף בסיר, מוסיפים את המים ומבשלים במכסה סגור על אש נמוכה כחצי שעה – לאחר חצי שעה משקשקים מעט את הסיר והופכים את הנתחים על צידם השני לקבלת טעם וצבע שחום גם בצד השני .
ממשיכים בבישול של עוד כשעה הופכים שוב את נתחי העוף שבשלב זה הושחמו היטב ומסיימים את הבישול כאשר נותר מעט רוטב מצומצם בסיר וכולו בצבע ענברי חום עמוק.
הצטרפו לרשימת התפוצה