חיפוש
סגור את תיבת החיפוש
עוף עם אורז מתובל ושקדים
Home » מתכונים » עוף עם אורז מתובל ושקדים קלויים

עוף עם אורז מתובל ושקדים קלויים

ארוחה מלאה שהיא הכל בסיר אחד. היא יכולה להיות פשוטה ויומיומית והיא יכולה להיות מפוארת הכל תלוי באיך תגישו אותה לשולחן.

עוף עם אורז מתובל ושקדים קלויים

רשימת מצרכים

2 בצלים קצוצים
2 גזרים קצוצים
2 גבעולי סלרי קצוצים (גבעול עם העלים)
3 כפות שמן
6 – 7 נתחי עוף
1 כפית גדושה בהראט
1/2 כפית כורכום
1/2 כפית פלפל אנגלי
מלח
מים
2 כוסות אורז
1 בצל חתוך לרצועות
1 כוס שקדים שלמים / או שבבים
מחבת קטנה עם שמן בגובה 2 ס"מ

אופן ההכנה

בסיר מחממים את השמן מוסיפים את כל הירקות את הבצל הקצוץ הגזר והסלרי מטגנים עד להזהבה קלה.
מוסיפים את נתחי העוף וממשיכים בטיגון עד להשחמה של הנתחים.
מתבלים עם התבלינים כולל מלח ומים עד לגובה נתחי העוף ומבשלים על אש בינונית עד שהעוף רך ומוכן.
מוציאים את נתחי העוף לתבנית אפיה, מורחים אותם בכל דבר שייתן להם צבע שזוף (ראו טיפים למעלה) ומכניסים לתנור על
מצב גריל.
את האורז לנוזל/ציר שנותר בסיר ומערבבים. מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ 25 – 30 דקות עד שהאורז מוכן.
משאירים אותו סגור עוד 10 דקות ולבנתיים מכינים את השקדים והבצל המטוגן.
במחבת עם שמן מטגנים את רצועות הבצל עד שהן שחומות, שומרים אותן בצד.
באותו השמן מטגנים עד להשחמה את השקדים (זהירות על שקדים הם הופכים משחומים לשרופים ברגע)  כאשר הם שחומים מוציאים הצידה.
עורמים על מגש את האורז, מעל מסדרים את העופות ומסביב מקשטים עם השקדים והבצל המטוגן.

שמירת מתכון(0)

כשאני צריכה להאכיל הרבה פיות ואני צריכה גם לעשות רושם, אני מכינה את המנה הזו שהיא כשלעצמה מאוד פשוטה ויומיומית. אבל אם מגישים אותה לשולחן בצלחת הגשה גדולה עם ערימה ענקית של אורז מתובל ומקושט ומעליו נתחי עוף צלויים הוא נראה חגיגי ונהדר.
אין ספק שהוא טעים ומנחם, הכי ביתי שיש.

דגשים למתכון מנצח

את השקדים תקפידו לטגן כפי שמופיע במתכון ולא לקלות, הטעם אחר.
את נתחי העוף לא חייב לשים בתנור כמו במתכון אבל זה מוסיף להם צבע יפההה.
לקבלת צבע יפה ניתן למרוח על נתחי העוף לפני הכנסה לתנור סילאן, או רסק עגבניות עם מעט שמן, או מעט פפריקה…
כאשר מכינים מראש אפשר לחמם בקלות את העוף עם האורז בתנור.

 

רשימת מצרכים

2 בצלים קצוצים
2 גזרים קצוצים
2 גבעולי סלרי קצוצים (גבעול עם העלים)
3 כפות שמן
6 – 7 נתחי עוף
1 כפית גדושה בהראט
1/2 כפית כורכום
1/2 כפית פלפל אנגלי
מלח
מים
2 כוסות אורז
1 בצל חתוך לרצועות
1 כוס שקדים שלמים / או שבבים
מחבת קטנה עם שמן בגובה 2 ס"מ

אופן ההכנה

בסיר מחממים את השמן מוסיפים את כל הירקות את הבצל הקצוץ הגזר והסלרי מטגנים עד להזהבה קלה.
מוסיפים את נתחי העוף וממשיכים בטיגון עד להשחמה של הנתחים.
מתבלים עם התבלינים כולל מלח ומים עד לגובה נתחי העוף ומבשלים על אש בינונית עד שהעוף רך ומוכן.
מוציאים את נתחי העוף לתבנית אפיה, מורחים אותם בכל דבר שייתן להם צבע שזוף (ראו טיפים למעלה) ומכניסים לתנור על
מצב גריל.
את האורז לנוזל/ציר שנותר בסיר ומערבבים. מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ 25 – 30 דקות עד שהאורז מוכן.
משאירים אותו סגור עוד 10 דקות ולבנתיים מכינים את השקדים והבצל המטוגן.
במחבת עם שמן מטגנים את רצועות הבצל עד שהן שחומות, שומרים אותן בצד.
באותו השמן מטגנים עד להשחמה את השקדים (זהירות על שקדים הם הופכים משחומים לשרופים ברגע)  כאשר הם שחומים מוציאים הצידה.
עורמים על מגש את האורז, מעל מסדרים את העופות ומסביב מקשטים עם השקדים והבצל המטוגן.

עוף עם אורז מתובל ושקדים קלויים

רשימת מצרכים

2 בצלים קצוצים
2 גזרים קצוצים
2 גבעולי סלרי קצוצים (גבעול עם העלים)
3 כפות שמן
6 – 7 נתחי עוף
1 כפית גדושה בהראט
1/2 כפית כורכום
1/2 כפית פלפל אנגלי
מלח
מים
2 כוסות אורז
1 בצל חתוך לרצועות
1 כוס שקדים שלמים / או שבבים
מחבת קטנה עם שמן בגובה 2 ס"מ

אופן ההכנה

בסיר מחממים את השמן מוסיפים את כל הירקות את הבצל הקצוץ הגזר והסלרי מטגנים עד להזהבה קלה.
מוסיפים את נתחי העוף וממשיכים בטיגון עד להשחמה של הנתחים.
מתבלים עם התבלינים כולל מלח ומים עד לגובה נתחי העוף ומבשלים על אש בינונית עד שהעוף רך ומוכן.
מוציאים את נתחי העוף לתבנית אפיה, מורחים אותם בכל דבר שייתן להם צבע שזוף (ראו טיפים למעלה) ומכניסים לתנור על
מצב גריל.
את האורז לנוזל/ציר שנותר בסיר ומערבבים. מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ 25 – 30 דקות עד שהאורז מוכן.
משאירים אותו סגור עוד 10 דקות ולבנתיים מכינים את השקדים והבצל המטוגן.
במחבת עם שמן מטגנים את רצועות הבצל עד שהן שחומות, שומרים אותן בצד.
באותו השמן מטגנים עד להשחמה את השקדים (זהירות על שקדים הם הופכים משחומים לשרופים ברגע)  כאשר הם שחומים מוציאים הצידה.
עורמים על מגש את האורז, מעל מסדרים את העופות ומסביב מקשטים עם השקדים והבצל המטוגן.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

איך שבא לי להיות חברה שלכם (:

הצטרפו לרשימת התפוצה