2 בצלים קצוצים
2 גזרים קצוצים
2 גבעולי סלרי קצוצים (גבעול עם העלים)
3 כפות שמן
6 – 7 נתחי עוף
1 כפית גדושה בהראט
1/2 כפית כורכום
1/2 כפית פלפל אנגלי
מלח
מים
2 כוסות אורז
1 בצל חתוך לרצועות
1 כוס שקדים שלמים / או שבבים
מחבת קטנה עם שמן בגובה 2 ס"מ
בסיר מחממים את השמן מוסיפים את כל הירקות את הבצל הקצוץ הגזר והסלרי מטגנים עד להזהבה קלה.
מוסיפים את נתחי העוף וממשיכים בטיגון עד להשחמה של הנתחים.
מתבלים עם התבלינים כולל מלח ומים עד לגובה נתחי העוף ומבשלים על אש בינונית עד שהעוף רך ומוכן.
מוציאים את נתחי העוף לתבנית אפיה, מורחים אותם בכל דבר שייתן להם צבע שזוף (ראו טיפים למעלה) ומכניסים לתנור על
מצב גריל.
את האורז לנוזל/ציר שנותר בסיר ומערבבים. מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ 25 – 30 דקות עד שהאורז מוכן.
משאירים אותו סגור עוד 10 דקות ולבנתיים מכינים את השקדים והבצל המטוגן.
במחבת עם שמן מטגנים את רצועות הבצל עד שהן שחומות, שומרים אותן בצד.
באותו השמן מטגנים עד להשחמה את השקדים (זהירות על שקדים הם הופכים משחומים לשרופים ברגע) כאשר הם שחומים מוציאים הצידה.
עורמים על מגש את האורז, מעל מסדרים את העופות ומסביב מקשטים עם השקדים והבצל המטוגן.
כשאני צריכה להאכיל הרבה פיות ואני צריכה גם לעשות רושם, אני מכינה את המנה הזו שהיא כשלעצמה מאוד פשוטה ויומיומית. אבל אם מגישים אותה לשולחן בצלחת הגשה גדולה עם ערימה ענקית של אורז מתובל ומקושט ומעליו נתחי עוף צלויים הוא נראה חגיגי ונהדר.
אין ספק שהוא טעים ומנחם, הכי ביתי שיש.
את השקדים תקפידו לטגן כפי שמופיע במתכון ולא לקלות, הטעם אחר.
את נתחי העוף לא חייב לשים בתנור כמו במתכון אבל זה מוסיף להם צבע יפההה.
לקבלת צבע יפה ניתן למרוח על נתחי העוף לפני הכנסה לתנור סילאן, או רסק עגבניות עם מעט שמן, או מעט פפריקה…
כאשר מכינים מראש אפשר לחמם בקלות את העוף עם האורז בתנור.
2 בצלים קצוצים
2 גזרים קצוצים
2 גבעולי סלרי קצוצים (גבעול עם העלים)
3 כפות שמן
6 – 7 נתחי עוף
1 כפית גדושה בהראט
1/2 כפית כורכום
1/2 כפית פלפל אנגלי
מלח
מים
2 כוסות אורז
1 בצל חתוך לרצועות
1 כוס שקדים שלמים / או שבבים
מחבת קטנה עם שמן בגובה 2 ס"מ
בסיר מחממים את השמן מוסיפים את כל הירקות את הבצל הקצוץ הגזר והסלרי מטגנים עד להזהבה קלה.
מוסיפים את נתחי העוף וממשיכים בטיגון עד להשחמה של הנתחים.
מתבלים עם התבלינים כולל מלח ומים עד לגובה נתחי העוף ומבשלים על אש בינונית עד שהעוף רך ומוכן.
מוציאים את נתחי העוף לתבנית אפיה, מורחים אותם בכל דבר שייתן להם צבע שזוף (ראו טיפים למעלה) ומכניסים לתנור על
מצב גריל.
את האורז לנוזל/ציר שנותר בסיר ומערבבים. מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ 25 – 30 דקות עד שהאורז מוכן.
משאירים אותו סגור עוד 10 דקות ולבנתיים מכינים את השקדים והבצל המטוגן.
במחבת עם שמן מטגנים את רצועות הבצל עד שהן שחומות, שומרים אותן בצד.
באותו השמן מטגנים עד להשחמה את השקדים (זהירות על שקדים הם הופכים משחומים לשרופים ברגע) כאשר הם שחומים מוציאים הצידה.
עורמים על מגש את האורז, מעל מסדרים את העופות ומסביב מקשטים עם השקדים והבצל המטוגן.
2 בצלים קצוצים
2 גזרים קצוצים
2 גבעולי סלרי קצוצים (גבעול עם העלים)
3 כפות שמן
6 – 7 נתחי עוף
1 כפית גדושה בהראט
1/2 כפית כורכום
1/2 כפית פלפל אנגלי
מלח
מים
2 כוסות אורז
1 בצל חתוך לרצועות
1 כוס שקדים שלמים / או שבבים
מחבת קטנה עם שמן בגובה 2 ס"מ
בסיר מחממים את השמן מוסיפים את כל הירקות את הבצל הקצוץ הגזר והסלרי מטגנים עד להזהבה קלה.
מוסיפים את נתחי העוף וממשיכים בטיגון עד להשחמה של הנתחים.
מתבלים עם התבלינים כולל מלח ומים עד לגובה נתחי העוף ומבשלים על אש בינונית עד שהעוף רך ומוכן.
מוציאים את נתחי העוף לתבנית אפיה, מורחים אותם בכל דבר שייתן להם צבע שזוף (ראו טיפים למעלה) ומכניסים לתנור על
מצב גריל.
את האורז לנוזל/ציר שנותר בסיר ומערבבים. מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ 25 – 30 דקות עד שהאורז מוכן.
משאירים אותו סגור עוד 10 דקות ולבנתיים מכינים את השקדים והבצל המטוגן.
במחבת עם שמן מטגנים את רצועות הבצל עד שהן שחומות, שומרים אותן בצד.
באותו השמן מטגנים עד להשחמה את השקדים (זהירות על שקדים הם הופכים משחומים לשרופים ברגע) כאשר הם שחומים מוציאים הצידה.
עורמים על מגש את האורז, מעל מסדרים את העופות ומסביב מקשטים עם השקדים והבצל המטוגן.
הצטרפו לרשימת התפוצה