6-7 נתחים של חזה עוף (שניצל)
1 כוס קמח טמפורה (אפשר להשתמש גם בקורנפלור)
חלמון
1 כף סויה
1/2 כוס שמן לטיגון
1 כוס בצל ירוק חתוך לחתיכות של 2.5 ס"מ
1 כף רוטב דגים
3 כפות רוטב פאד תאי
2 כפות רוטב סויה
1 כפית שמן שומשום
1 פלפל ירוק חתוך לפרוסות של 1 ס"מ
1 גמבה אדומה חתוך לקוביות של 2*2 ס"מ
1 בצל חתוך לשישיות
1 בצל אדום חתוך לשישיות
כוס עלי בזיליקום (אם יש רצוי להשתמש בבזיליקום תאילנדי)
1 כוס בוטנים קלויים מומלחים / קשיו
את השניצל חותכים (רצוי שהוא עדיין חצי קפוא) לפרוסות דקות ומעבירים לקערה.
לקערה מוסיפים את קמח הטמפורה החלמון והסויה מערבבים ומניחים עד לחיתוך כל הירקות
חותכים את הירקות ומניחים אותם בקערה.
מכינים את הווק או מחבת מספיק עמוקה ורחבה שניתן להקפיץ בה את הירקות והעוף.
שמים אותה על להבה הכי גבוהה שיש, מוסיפים אליה את השמן ומחממים אותו היטב.
שופכים את החזה העוף לתוך המחבת ומטגנים תוך כדי ערבוב עד שכל החתיכות נפרדות והן שחומות ומבושלות דיין.
מעבירים את חזה העוף חזרה לקערה, ושופכים את השמן העודף מהמחבת.
ממשיכים באותה מחבת – מוסיפים את כל הירקות החתוכים ומקפיצים תוך כדי ערבוב לכ:- 5 דקות בערך עד שהירקות צרובים.
על הירקות להיות פריכים ורק צרובים מעט מהחום הגבוה של המחבת.
מוסיפים את חזה העוף למחבת מערבבים ומוספים את כל הרטבים תוך כדי ערבוב. מערבבים היטב עד שכל המרכיבים במחבת מצופים – טועמים ומתקנים תיבול אם יש צורך לפי הטעמים המפורטים בטיפים למעלה. ניתן לקשט בשומשום.
מכבים את האש ומוסיפים את הבזיליקום ומערבבים ומגישים. ניתן להגיש ליד אורז, או להוסיף למוקפץ נודלס – מומלץ להגיש עם ביצה עין ליד
אם פעם תגיעו לקוסמוי תבקשו לעשות את שיעור הבישול של smiley cook
היא שפית והוא מסייע לה בכל, מונג וטוני המקסימים יתחילו את ההיכרות אתכם באיסוף מהמלון, ומשם לשוק המקומי למעט קניות והרבה הסברים על המגוון המקומי שיש לו להציע.
משם תיסעו לביתם של מונג וטוני ותבחרו מתוך רשימה את המאכלים שהכי בא לכם ללמוד להכין.
תתחילו לבשל בעמדות שלכם את כל התבשילים שביקשתם ללמוד. ובסופו של יום תשבו לארוחת ערב תאילנדית משובחת.
לא יכולה להמליץ מספיק על הזוג הזה ועל התבשילים התאילנדים שיצאו תחת ידם.
אחד מהמוקפצים שאני ממש אבל ממש אוהבת הוא העוף בקשיו.
בעצם מדובר בחזה עוף פרוס דק מוקפץ עם ירקות חתוכים יחסית גס עטופים במליחות ומתיקות מעודנת האופיינית לטעמים התאילנדים.
בשילוב בוטנים קלויים, או קשיו לרוב מוגש עם אורז מאודה, אך בהחלט יכול להיות מלווה בנודלס.
ואם ממש בא לכם לפנק ולהתפנק שימו מעל כל זה ביצת עין מטוגנת כדבעי, שילוב הטעמים פשוט מנצח.
נכון יש צורך בהצטיידות במצרכים / ברטבים אסייתיים כמו סויה בהירה, סויה מתוקה, שמן שומשום, פיש סוס וכו'… אבל אם תצליחו לשלוט ברזי המאכלים התאילנדים ההצטיידות לא תהיה לשווא מבטיחה התאהבות!
מומלץ שחזות העוף יהיו חצי קפואים – כך החיתוך שלהם לפרוסות דקות יהיה מאוד נוח ומהיר.
תמיד יש לטעום ולתקן תיבול לפי טעם אישי : הסויה – ממליחה , הסויה המתוקה, מן הסתם מוסיפה מליחות, פיש סוס הוא התחליף למלח במזרח, ורוטב הפאד תאי מוסיף את כל הטעמים יחדיו יחד עם מרקם "דבשי"
תרגישו חופשי לאזן כאוות נפשכם וטעמכם.
6-7 נתחים של חזה עוף (שניצל)
1 כוס קמח טמפורה (אפשר להשתמש גם בקורנפלור)
חלמון
1 כף סויה
1/2 כוס שמן לטיגון
1 כוס בצל ירוק חתוך לחתיכות של 2.5 ס"מ
1 כף רוטב דגים
3 כפות רוטב פאד תאי
2 כפות רוטב סויה
1 כפית שמן שומשום
1 פלפל ירוק חתוך לפרוסות של 1 ס"מ
1 גמבה אדומה חתוך לקוביות של 2*2 ס"מ
1 בצל חתוך לשישיות
1 בצל אדום חתוך לשישיות
כוס עלי בזיליקום (אם יש רצוי להשתמש בבזיליקום תאילנדי)
1 כוס בוטנים קלויים מומלחים / קשיו
את השניצל חותכים (רצוי שהוא עדיין חצי קפוא) לפרוסות דקות ומעבירים לקערה.
לקערה מוסיפים את קמח הטמפורה החלמון והסויה מערבבים ומניחים עד לחיתוך כל הירקות
חותכים את הירקות ומניחים אותם בקערה.
מכינים את הווק או מחבת מספיק עמוקה ורחבה שניתן להקפיץ בה את הירקות והעוף.
שמים אותה על להבה הכי גבוהה שיש, מוסיפים אליה את השמן ומחממים אותו היטב.
שופכים את החזה העוף לתוך המחבת ומטגנים תוך כדי ערבוב עד שכל החתיכות נפרדות והן שחומות ומבושלות דיין.
מעבירים את חזה העוף חזרה לקערה, ושופכים את השמן העודף מהמחבת.
ממשיכים באותה מחבת – מוסיפים את כל הירקות החתוכים ומקפיצים תוך כדי ערבוב לכ:- 5 דקות בערך עד שהירקות צרובים.
על הירקות להיות פריכים ורק צרובים מעט מהחום הגבוה של המחבת.
מוסיפים את חזה העוף למחבת מערבבים ומוספים את כל הרטבים תוך כדי ערבוב. מערבבים היטב עד שכל המרכיבים במחבת מצופים – טועמים ומתקנים תיבול אם יש צורך לפי הטעמים המפורטים בטיפים למעלה. ניתן לקשט בשומשום.
מכבים את האש ומוסיפים את הבזיליקום ומערבבים ומגישים. ניתן להגיש ליד אורז, או להוסיף למוקפץ נודלס – מומלץ להגיש עם ביצה עין ליד
6-7 נתחים של חזה עוף (שניצל)
1 כוס קמח טמפורה (אפשר להשתמש גם בקורנפלור)
חלמון
1 כף סויה
1/2 כוס שמן לטיגון
1 כוס בצל ירוק חתוך לחתיכות של 2.5 ס"מ
1 כף רוטב דגים
3 כפות רוטב פאד תאי
2 כפות רוטב סויה
1 כפית שמן שומשום
1 פלפל ירוק חתוך לפרוסות של 1 ס"מ
1 גמבה אדומה חתוך לקוביות של 2*2 ס"מ
1 בצל חתוך לשישיות
1 בצל אדום חתוך לשישיות
כוס עלי בזיליקום (אם יש רצוי להשתמש בבזיליקום תאילנדי)
1 כוס בוטנים קלויים מומלחים / קשיו
את השניצל חותכים (רצוי שהוא עדיין חצי קפוא) לפרוסות דקות ומעבירים לקערה.
לקערה מוסיפים את קמח הטמפורה החלמון והסויה מערבבים ומניחים עד לחיתוך כל הירקות
חותכים את הירקות ומניחים אותם בקערה.
מכינים את הווק או מחבת מספיק עמוקה ורחבה שניתן להקפיץ בה את הירקות והעוף.
שמים אותה על להבה הכי גבוהה שיש, מוסיפים אליה את השמן ומחממים אותו היטב.
שופכים את החזה העוף לתוך המחבת ומטגנים תוך כדי ערבוב עד שכל החתיכות נפרדות והן שחומות ומבושלות דיין.
מעבירים את חזה העוף חזרה לקערה, ושופכים את השמן העודף מהמחבת.
ממשיכים באותה מחבת – מוסיפים את כל הירקות החתוכים ומקפיצים תוך כדי ערבוב לכ:- 5 דקות בערך עד שהירקות צרובים.
על הירקות להיות פריכים ורק צרובים מעט מהחום הגבוה של המחבת.
מוסיפים את חזה העוף למחבת מערבבים ומוספים את כל הרטבים תוך כדי ערבוב. מערבבים היטב עד שכל המרכיבים במחבת מצופים – טועמים ומתקנים תיבול אם יש צורך לפי הטעמים המפורטים בטיפים למעלה. ניתן לקשט בשומשום.
מכבים את האש ומוסיפים את הבזיליקום ומערבבים ומגישים. ניתן להגיש ליד אורז, או להוסיף למוקפץ נודלס – מומלץ להגיש עם ביצה עין ליד
הצטרפו לרשימת התפוצה