עוף
3 כרעיים
3 כפות שמן
מים
אורז
3 כוסות אורז – יסמין
1/4 כוס שמן
4.5 כוסות ציר עוף (מבישול העוף)
מלח
כפית גדושה בהראט
חצי כפית פלפל אנגלי
1/4 כפית קינמון (לא חובה)
להרכבת הסיר
בצק פיצה מצונן של שמרית
חצי כוס שקדים שלמים מולבנים קלופים
חצי כוס שקדים פרוסים קלויים או בתנור או על מחבת עם מעט שמן
מטגנים את כרעי העוף בסיר רחב מכסים בנוזל ומבשלים כארבעים חמישים דקות עד שהעוף רך ומתפרק מהעצם – את הנוזל מסננים ושומרים לבישול האורז ואת העוף מפרקים באופן ידני מעור ועצמים וחותכים את בשר העוף לחתיכות בגודל ביס.
מטגנים את האורז קלות עם השמן מוסיפים תבלינים מערבבים ומיד מוסיפים את ציר העוף, כאשר הנוזלים בסיר רותחים מעבירים על להבה נמוכה ומבשלים עם מכסה סגור כ 20 דקות.
מרכיבים את המאפה
בקערה מערבבים את האורז המבושל עם פרוסות השקדים הקלויים ועם העוף המפורק ומערבבים – מניחים בצד.
בסיר שיכול להיכנס לתנור מפזרים את השקדים השלמים .
פותחים את הבצק ומרפדים את הסיר בבצק.
מעבירים את כל תבשיל האורז והעוף לתוך הסיר העטוף בבצק – סוגרים את תכולת הסיר עם הבצק עד שכל התבשיל עטוף בבצק היטב.
סוגרים את הסיר ומכניסים לתנור לאפיה של כ 40 דקות.
לאחר האפיה הופכים על תבנית הגשה – ומגישים מייד לצד סלט וטחינה.
דיימנו לעצמכם אורז עטוף בתבלינים עם ריח מטורף חתיכות עוף מפורק בתוכו עם שקדים קלויים שנותנים בת טעם נוספת וקרנציות עם בצק דקיק.
מאפה/תבשיל שנוצר בשיתוף פעולה עם חברת שימרית ובצק השמרים המעולה שלהם.
ניסיתי אתו מתכונים נוספים כמו לחמג'ון ויצא נהדרררר…. אני אימצתי אותו בהחלט לארוחות מהירות וקלות – מדובר בבצק דקיק שיוצא קריספי בתנור.
תנסו את הרעיון עם כל וריאציה שרק נראית לכם מתאימה – זה בעיקר מתאים לאירוח ולאפקט הוואוו בשולחן.
עוף
3 כרעיים
3 כפות שמן
מים
אורז
3 כוסות אורז – יסמין
1/4 כוס שמן
4.5 כוסות ציר עוף (מבישול העוף)
מלח
כפית גדושה בהראט
חצי כפית פלפל אנגלי
1/4 כפית קינמון (לא חובה)
להרכבת הסיר
בצק פיצה מצונן של שמרית
חצי כוס שקדים שלמים מולבנים קלופים
חצי כוס שקדים פרוסים קלויים או בתנור או על מחבת עם מעט שמן
מטגנים את כרעי העוף בסיר רחב מכסים בנוזל ומבשלים כארבעים חמישים דקות עד שהעוף רך ומתפרק מהעצם – את הנוזל מסננים ושומרים לבישול האורז ואת העוף מפרקים באופן ידני מעור ועצמים וחותכים את בשר העוף לחתיכות בגודל ביס.
מטגנים את האורז קלות עם השמן מוסיפים תבלינים מערבבים ומיד מוסיפים את ציר העוף, כאשר הנוזלים בסיר רותחים מעבירים על להבה נמוכה ומבשלים עם מכסה סגור כ 20 דקות.
מרכיבים את המאפה
בקערה מערבבים את האורז המבושל עם פרוסות השקדים הקלויים ועם העוף המפורק ומערבבים – מניחים בצד.
בסיר שיכול להיכנס לתנור מפזרים את השקדים השלמים .
פותחים את הבצק ומרפדים את הסיר בבצק.
מעבירים את כל תבשיל האורז והעוף לתוך הסיר העטוף בבצק – סוגרים את תכולת הסיר עם הבצק עד שכל התבשיל עטוף בבצק היטב.
סוגרים את הסיר ומכניסים לתנור לאפיה של כ 40 דקות.
לאחר האפיה הופכים על תבנית הגשה – ומגישים מייד לצד סלט וטחינה.
עוף
3 כרעיים
3 כפות שמן
מים
אורז
3 כוסות אורז – יסמין
1/4 כוס שמן
4.5 כוסות ציר עוף (מבישול העוף)
מלח
כפית גדושה בהראט
חצי כפית פלפל אנגלי
1/4 כפית קינמון (לא חובה)
להרכבת הסיר
בצק פיצה מצונן של שמרית
חצי כוס שקדים שלמים מולבנים קלופים
חצי כוס שקדים פרוסים קלויים או בתנור או על מחבת עם מעט שמן
מטגנים את כרעי העוף בסיר רחב מכסים בנוזל ומבשלים כארבעים חמישים דקות עד שהעוף רך ומתפרק מהעצם – את הנוזל מסננים ושומרים לבישול האורז ואת העוף מפרקים באופן ידני מעור ועצמים וחותכים את בשר העוף לחתיכות בגודל ביס.
מטגנים את האורז קלות עם השמן מוסיפים תבלינים מערבבים ומיד מוסיפים את ציר העוף, כאשר הנוזלים בסיר רותחים מעבירים על להבה נמוכה ומבשלים עם מכסה סגור כ 20 דקות.
מרכיבים את המאפה
בקערה מערבבים את האורז המבושל עם פרוסות השקדים הקלויים ועם העוף המפורק ומערבבים – מניחים בצד.
בסיר שיכול להיכנס לתנור מפזרים את השקדים השלמים .
פותחים את הבצק ומרפדים את הסיר בבצק.
מעבירים את כל תבשיל האורז והעוף לתוך הסיר העטוף בבצק – סוגרים את תכולת הסיר עם הבצק עד שכל התבשיל עטוף בבצק היטב.
סוגרים את הסיר ומכניסים לתנור לאפיה של כ 40 דקות.
לאחר האפיה הופכים על תבנית הגשה – ומגישים מייד לצד סלט וטחינה.
הצטרפו לרשימת התפוצה
2 Responses
בסרטון מראים בצק פיצה והמתכון הכתוב רשום בצק שמרים . אפשר הסבר בבקשה ?
היי רוית, צודקת בהחלט – תוקן