חיפוש
סגור את תיבת החיפוש
Home » מתכונים » תבשיל אורז ועוף עטוף בבצק

תבשיל אורז ועוף עטוף בבצק

רוצים להגיש לשולחן מאפה / תבשיל שיעשה את האפקט הוואוו – אז בהחלט המתכון הזה הוא כזה. אורז מתובל היטב עם שקדים קלויים ועוף שבושל עד רכות פורק והצטרף לחגיגה וכל הטוב הזה נעטף בבצק ונאפה בתנור ונותן לכל התבשיל לחות נוספת ואלמנט חגיגי – לא המצאה שלי זה ברור – מדובר בתבשיל שנקרא במטבח הערבי "קוזי שאמי"

תבשיל אורז ועוף עטוף בבצק

רשימת מצרכים

עוף
3 כרעיים
3 כפות שמן
מים
אורז
3 כוסות אורז – יסמין
1/4 כוס שמן
4.5 כוסות ציר עוף (מבישול העוף)
מלח
כפית גדושה בהראט
חצי כפית פלפל אנגלי
1/4 כפית קינמון (לא חובה)

להרכבת הסיר
בצק פיצה מצונן של שמרית
חצי כוס שקדים שלמים מולבנים קלופים 
חצי כוס שקדים פרוסים קלויים או בתנור או על מחבת עם מעט שמן

אופן ההכנה

מטגנים את כרעי העוף בסיר רחב מכסים בנוזל ומבשלים כארבעים חמישים דקות עד שהעוף רך ומתפרק מהעצם – את הנוזל מסננים ושומרים לבישול האורז ואת העוף מפרקים באופן ידני מעור ועצמים וחותכים את בשר העוף לחתיכות בגודל ביס.

מטגנים את האורז קלות עם השמן מוסיפים תבלינים מערבבים ומיד מוסיפים את ציר העוף, כאשר הנוזלים בסיר רותחים מעבירים על להבה נמוכה ומבשלים עם מכסה סגור כ 20 דקות.
מרכיבים את המאפה
בקערה מערבבים את האורז המבושל עם פרוסות השקדים הקלויים ועם העוף המפורק ומערבבים – מניחים בצד. 
בסיר שיכול להיכנס לתנור מפזרים את השקדים השלמים .
פותחים את הבצק ומרפדים את הסיר בבצק.
מעבירים את כל תבשיל האורז והעוף לתוך הסיר העטוף בבצק – סוגרים את תכולת הסיר עם הבצק עד שכל התבשיל עטוף בבצק היטב.
סוגרים את הסיר ומכניסים לתנור לאפיה של כ 40 דקות.
לאחר האפיה הופכים על תבנית הגשה – ומגישים מייד לצד סלט וטחינה.

 

 

שמירת מתכון(0)

דיימנו לעצמכם אורז עטוף בתבלינים עם ריח מטורף חתיכות עוף מפורק בתוכו עם שקדים קלויים שנותנים בת טעם נוספת וקרנציות עם בצק דקיק.
מאפה/תבשיל שנוצר בשיתוף פעולה עם חברת שימרית ובצק השמרים המעולה שלהם.
ניסיתי אתו מתכונים נוספים כמו לחמג'ון ויצא נהדרררר…. אני אימצתי אותו בהחלט לארוחות מהירות וקלות – מדובר בבצק דקיק שיוצא קריספי בתנור.

דגשים למתכון מנצח

תנסו את הרעיון עם כל וריאציה שרק נראית לכם מתאימה – זה בעיקר מתאים לאירוח ולאפקט הוואוו בשולחן.

 

רשימת מצרכים

עוף
3 כרעיים
3 כפות שמן
מים
אורז
3 כוסות אורז – יסמין
1/4 כוס שמן
4.5 כוסות ציר עוף (מבישול העוף)
מלח
כפית גדושה בהראט
חצי כפית פלפל אנגלי
1/4 כפית קינמון (לא חובה)

להרכבת הסיר
בצק פיצה מצונן של שמרית
חצי כוס שקדים שלמים מולבנים קלופים 
חצי כוס שקדים פרוסים קלויים או בתנור או על מחבת עם מעט שמן

אופן ההכנה

מטגנים את כרעי העוף בסיר רחב מכסים בנוזל ומבשלים כארבעים חמישים דקות עד שהעוף רך ומתפרק מהעצם – את הנוזל מסננים ושומרים לבישול האורז ואת העוף מפרקים באופן ידני מעור ועצמים וחותכים את בשר העוף לחתיכות בגודל ביס.

מטגנים את האורז קלות עם השמן מוסיפים תבלינים מערבבים ומיד מוסיפים את ציר העוף, כאשר הנוזלים בסיר רותחים מעבירים על להבה נמוכה ומבשלים עם מכסה סגור כ 20 דקות.
מרכיבים את המאפה
בקערה מערבבים את האורז המבושל עם פרוסות השקדים הקלויים ועם העוף המפורק ומערבבים – מניחים בצד. 
בסיר שיכול להיכנס לתנור מפזרים את השקדים השלמים .
פותחים את הבצק ומרפדים את הסיר בבצק.
מעבירים את כל תבשיל האורז והעוף לתוך הסיר העטוף בבצק – סוגרים את תכולת הסיר עם הבצק עד שכל התבשיל עטוף בבצק היטב.
סוגרים את הסיר ומכניסים לתנור לאפיה של כ 40 דקות.
לאחר האפיה הופכים על תבנית הגשה – ומגישים מייד לצד סלט וטחינה.

 

 

תבשיל אורז ועוף עטוף בבצק

רשימת מצרכים

עוף
3 כרעיים
3 כפות שמן
מים
אורז
3 כוסות אורז – יסמין
1/4 כוס שמן
4.5 כוסות ציר עוף (מבישול העוף)
מלח
כפית גדושה בהראט
חצי כפית פלפל אנגלי
1/4 כפית קינמון (לא חובה)

להרכבת הסיר
בצק פיצה מצונן של שמרית
חצי כוס שקדים שלמים מולבנים קלופים 
חצי כוס שקדים פרוסים קלויים או בתנור או על מחבת עם מעט שמן

אופן ההכנה

מטגנים את כרעי העוף בסיר רחב מכסים בנוזל ומבשלים כארבעים חמישים דקות עד שהעוף רך ומתפרק מהעצם – את הנוזל מסננים ושומרים לבישול האורז ואת העוף מפרקים באופן ידני מעור ועצמים וחותכים את בשר העוף לחתיכות בגודל ביס.

מטגנים את האורז קלות עם השמן מוסיפים תבלינים מערבבים ומיד מוסיפים את ציר העוף, כאשר הנוזלים בסיר רותחים מעבירים על להבה נמוכה ומבשלים עם מכסה סגור כ 20 דקות.
מרכיבים את המאפה
בקערה מערבבים את האורז המבושל עם פרוסות השקדים הקלויים ועם העוף המפורק ומערבבים – מניחים בצד. 
בסיר שיכול להיכנס לתנור מפזרים את השקדים השלמים .
פותחים את הבצק ומרפדים את הסיר בבצק.
מעבירים את כל תבשיל האורז והעוף לתוך הסיר העטוף בבצק – סוגרים את תכולת הסיר עם הבצק עד שכל התבשיל עטוף בבצק היטב.
סוגרים את הסיר ומכניסים לתנור לאפיה של כ 40 דקות.
לאחר האפיה הופכים על תבנית הגשה – ומגישים מייד לצד סלט וטחינה.

 

 

2 Responses

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

איך שבא לי להיות חברה שלכם (:

הצטרפו לרשימת התפוצה