חיפוש
סגור את תיבת החיפוש
Home » מתכונים » פלפלים חריפים ממולאים

פלפלים חריפים ממולאים

פלפלים ירוקים חריפים ממולאים מושלמים לכריך של שישי אבל לא רק…

פלפלים חריפים ממולאים

רשימת מצרכים

לתערובת הקציצה:
1/2 קילו בשר טחון
1 בצל בינוני מגורר כולל הנוזלים
מלח
1 כפית שטוחה ראס אל חנות
1/2 כוס עלי סלרי קצוצים
3 כפות שמן
3 כפות מים

לטיגון: 
ביצה
כוס קמח
שמן לטיגון (2 ס"מ גובה מתחתית המחבת)

לרוטב
5-6 גבעולי  סלרי קצוצים גס – רק החלק העליון של הגבעול (עלים וגבעולים דקים)
4 – 5 שיני שום
ראש שורש פטרוזיליה או סלרי (לא חובה)
1/4 כוס שמן
1/2 כפית ראס אל חנות
1/2 כפית בהראט
1/4 כפית כורכום
כוס וחצי מים
חצי כפית מלח (להיזהר עם המלח הסלרי משמש כממליח בעצמו)

אופן ההכנה

לקציצות: בקערה שמים את כל המצרכים ביחד עם הבשר הטחון ולשים היטב ומניחים בצד.
הכנת הפלפלים למילוי : יוצרים חריץ לאורך כל פלפל מנקים עד כמה שניתן את הגרעינים הלבנים של הפלפל באמצעות גב כפית.
מתערובת הקציצות יוצרים קציצה ביד ודוחסים את התערובת לתוך הפלפלים בעדינות.
יש להקפיד למלא את הפלפלים היטב עד שפלפל נשאר מעט פתוח והמלית מבצבצת ממנו החוצה.
מחממים את השמן במחבת לטיגון.
מכינים צלחת אחת עם ביצה טרופה וצלחת שניה עם קמח.
טובלים כל פלפל אך ורק בחלק עם הקציצה בביצה ואז בקמח ומעבירים לטיגון, מניחים בשמן את החלק שציפינו ומטגנים רק אותו, אין צורך לטגן את כל הפלפל מכל צדדיו.
בסוטאז' מניחים את השום הפרוס עלי הסלרי, השמן והתבלינים.
כל פלפל שיוצא מטיגון מניחים בסיר.
אם נשארת תערובת בשר מכינים ממנה קציצות טובלים גם אותם בביצה וקמח ומטגנים מכל הצדדים.
כשמסיימים מוסיפים מים עד חצי גובה הפלפל, מכסים את הסיר ומבשלים על להבה נמוכה כ 20 דקות עד שהפלפלים והקציצות מבושלים היטב אם אחרי הבישול יש עדיין הרבה נוזלים בסיר, מסירים את המכסה ומצמצמים את הרוטב.
*שימו לב שמים מעט מאוד מלח ברוטב מאחר והסלרי נותן מליחות משל עצמו.

 

שמירת מתכון(0)

אין מקום לבהלה, זה לא חייב להיות חריף מידיי.
פלפלים ירוקים חריפים, אינם חריפים באותה מידה כל השנה. יש תקופות בהם הפלפל אינו חריף כלל, ויש תקופות שהוא חריף במידה רבה מאוד.
תוכלו ליהנות מהסיר הזה לפי האהבה שלכם לרמת חריפות.
יש לציין כי הבישול עצמו ממתן את רמת החריפות של הפלפלים באופן יחסי.
אופן בישול הסיר וטעמו משלב בתוכו אלמנטים מהמטבח הסורי חלבי של מילוי ירקות וטיגונם בעטיפה של ביצה וקמח לפני הבישול עם טעמים מרוקאים של בהראט סלרי וכורכום.
אז זה לא פלפל ממולא בבשר ואורז, אלא בתערובת בשר טחון מתובלת בעדינות ומבושלת ברוטב צהבהב, שמסמיך בשל עטיפת הקמח והביצה של הפלפלים והקציצות לפני בישולם.
כמה פשוט ככה טעים.

דגשים למתכון מנצח

תבחרו את הפלפלים קטנים יחסית וישרים על מנת להקל על עבודת המילוי והטיגון.
רצוי לעשות את עבודת הריקון ומילוי של הפלפלים עם כפפות.
אם תמצאו פלפלים בשרניים וממש בא לכם להשקיע – קלפו אותם באמצעות קולפן.

 

רשימת מצרכים

לתערובת הקציצה:
1/2 קילו בשר טחון
1 בצל בינוני מגורר כולל הנוזלים
מלח
1 כפית שטוחה ראס אל חנות
1/2 כוס עלי סלרי קצוצים
3 כפות שמן
3 כפות מים

לטיגון: 
ביצה
כוס קמח
שמן לטיגון (2 ס"מ גובה מתחתית המחבת)

לרוטב
5-6 גבעולי  סלרי קצוצים גס – רק החלק העליון של הגבעול (עלים וגבעולים דקים)
4 – 5 שיני שום
ראש שורש פטרוזיליה או סלרי (לא חובה)
1/4 כוס שמן
1/2 כפית ראס אל חנות
1/2 כפית בהראט
1/4 כפית כורכום
כוס וחצי מים
חצי כפית מלח (להיזהר עם המלח הסלרי משמש כממליח בעצמו)

אופן ההכנה

לקציצות: בקערה שמים את כל המצרכים ביחד עם הבשר הטחון ולשים היטב ומניחים בצד.
הכנת הפלפלים למילוי : יוצרים חריץ לאורך כל פלפל מנקים עד כמה שניתן את הגרעינים הלבנים של הפלפל באמצעות גב כפית.
מתערובת הקציצות יוצרים קציצה ביד ודוחסים את התערובת לתוך הפלפלים בעדינות.
יש להקפיד למלא את הפלפלים היטב עד שפלפל נשאר מעט פתוח והמלית מבצבצת ממנו החוצה.
מחממים את השמן במחבת לטיגון.
מכינים צלחת אחת עם ביצה טרופה וצלחת שניה עם קמח.
טובלים כל פלפל אך ורק בחלק עם הקציצה בביצה ואז בקמח ומעבירים לטיגון, מניחים בשמן את החלק שציפינו ומטגנים רק אותו, אין צורך לטגן את כל הפלפל מכל צדדיו.
בסוטאז' מניחים את השום הפרוס עלי הסלרי, השמן והתבלינים.
כל פלפל שיוצא מטיגון מניחים בסיר.
אם נשארת תערובת בשר מכינים ממנה קציצות טובלים גם אותם בביצה וקמח ומטגנים מכל הצדדים.
כשמסיימים מוסיפים מים עד חצי גובה הפלפל, מכסים את הסיר ומבשלים על להבה נמוכה כ 20 דקות עד שהפלפלים והקציצות מבושלים היטב אם אחרי הבישול יש עדיין הרבה נוזלים בסיר, מסירים את המכסה ומצמצמים את הרוטב.
*שימו לב שמים מעט מאוד מלח ברוטב מאחר והסלרי נותן מליחות משל עצמו.

 

פלפלים חריפים ממולאים

רשימת מצרכים

לתערובת הקציצה:
1/2 קילו בשר טחון
1 בצל בינוני מגורר כולל הנוזלים
מלח
1 כפית שטוחה ראס אל חנות
1/2 כוס עלי סלרי קצוצים
3 כפות שמן
3 כפות מים

לטיגון: 
ביצה
כוס קמח
שמן לטיגון (2 ס"מ גובה מתחתית המחבת)

לרוטב
5-6 גבעולי  סלרי קצוצים גס – רק החלק העליון של הגבעול (עלים וגבעולים דקים)
4 – 5 שיני שום
ראש שורש פטרוזיליה או סלרי (לא חובה)
1/4 כוס שמן
1/2 כפית ראס אל חנות
1/2 כפית בהראט
1/4 כפית כורכום
כוס וחצי מים
חצי כפית מלח (להיזהר עם המלח הסלרי משמש כממליח בעצמו)

אופן ההכנה

לקציצות: בקערה שמים את כל המצרכים ביחד עם הבשר הטחון ולשים היטב ומניחים בצד.
הכנת הפלפלים למילוי : יוצרים חריץ לאורך כל פלפל מנקים עד כמה שניתן את הגרעינים הלבנים של הפלפל באמצעות גב כפית.
מתערובת הקציצות יוצרים קציצה ביד ודוחסים את התערובת לתוך הפלפלים בעדינות.
יש להקפיד למלא את הפלפלים היטב עד שפלפל נשאר מעט פתוח והמלית מבצבצת ממנו החוצה.
מחממים את השמן במחבת לטיגון.
מכינים צלחת אחת עם ביצה טרופה וצלחת שניה עם קמח.
טובלים כל פלפל אך ורק בחלק עם הקציצה בביצה ואז בקמח ומעבירים לטיגון, מניחים בשמן את החלק שציפינו ומטגנים רק אותו, אין צורך לטגן את כל הפלפל מכל צדדיו.
בסוטאז' מניחים את השום הפרוס עלי הסלרי, השמן והתבלינים.
כל פלפל שיוצא מטיגון מניחים בסיר.
אם נשארת תערובת בשר מכינים ממנה קציצות טובלים גם אותם בביצה וקמח ומטגנים מכל הצדדים.
כשמסיימים מוסיפים מים עד חצי גובה הפלפל, מכסים את הסיר ומבשלים על להבה נמוכה כ 20 דקות עד שהפלפלים והקציצות מבושלים היטב אם אחרי הבישול יש עדיין הרבה נוזלים בסיר, מסירים את המכסה ומצמצמים את הרוטב.
*שימו לב שמים מעט מאוד מלח ברוטב מאחר והסלרי נותן מליחות משל עצמו.

 

5 Responses

  1. שלום גני,
    פעם ראשונה שאני נמצאת באתר שלך ראיתי את המתכון ומאוד רוצה להכין את המתכון של הפלפלים לחג
    חסר כמו הפלפלים שצריך.
    בכל במתכונים שלך אין המשך התהליך עד לקבלת התבשיל וחבל זה פוגם בכייף של ההכנה מתמתכונים.
    אשמח אם תוכלי להוסיף אופן ההכנה.
    תודה.
    חג שמח

    1. היי רונית, ברור שיש המשך. שימי לב כאשר את רואה את המצרכים – כותרת עם רקע ירוק יש ליד הוראות הכנה עם רקע שחור
      פשוט לוחצים על הוראות הכנה ותוכלי לקבל את הפירוט.
      אני עובדת על זה – שזה יהיה יותר ברור

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

איך שבא לי להיות חברה שלכם (:

הצטרפו לרשימת התפוצה