חיפוש
סגור את תיבת החיפוש
Home » מתכונים » הפיתות של רוזה

הפיתות של רוזה

פיתות רכות בשרניות מנחמות עוטפות ומכילות הכל, בדיוק כמו החיבוק החם והרך של סבתא!

הפיתות של רוזה

רשימת מצרכים

1 קילו קמח
1 כף שמרים יבשים
1 כף גדושה סוכר
1 כף גדושה מלח
1/2 כוס שמן חד"פ חם  בתחילת הלישה + 1/3 כוס שמן בסוף הלישה
כ 4 כוסות מים

 

 

אופן ההכנה

בקערה גדולה מכניסים את כל חומרי הבצק למעט המים והשמן. תוך כדי לישה ידנית מוסיפים מים ולשים 3 דקות.
מוסיפים 1/2 כוס שמן וממשיכים ללוש לאיחוד הבצק, כאשר הבצק יחסית רך ונראה גבשושי יחסית ולא מעובד.
מוסיפים את 1/3 כוס השמן, לא מטמיעים את כל השמן בבצק והבצק נשאר שומני במעטה החיצוני שלו.
כל הלישה עצמה היא מאוד קצרה יחסית עד להבאת לבצק הומוגני אבל לא חלק מידיי.
מכסים את הקערה היטב עם שקית ומעליה שמיכה ומניחים לתפיחה ראשונה.
לאחר כחצי שעה  מורידים אוויר מהבצק  ומקפלים מארבע קצוות את הבצק פנימה ומתפיחים תפיחה שניה.
לאחר מכן קורצים מהבצק כ 12 עיגולים גדולים יחסית, מגלגלים אותם בתוך קמח ויוצרים כדור.
לאחר מנוחה של כמה דקות מרדדים לפיתה כאשר משאירים את הקצוות יחסית עבים
מניחים את הפיתות על סדין  מעט מקומח עד לסיום רידוד כל הפיתות.
מחממים את  סיר הגריל.
מעבירים את הפיתה לסיר וצולים  כדקה  מצד אחד ועוד כ 40 שניות בערך מצד שני.

שמירת מתכון(0)

לפיתות האלה טכניקה שמלמדת על מה קמו כל הבצקים ה"חדשים" עם הקיפולים שרואים בכל הסרטונים ברשתות החברתיות.
הסוד של הפיתות האלו הוא בלישה הקצרה.
בקיפול אחד ברידוד שמשאיר שוליים עבות .
זמן התפיחה הסופי שלהם הוא רק הזמן שבין הרידוד של הפיתות עצמן לבין הכנסתם לאפיה.
ואחרון חביב הוא סיר הגריל, שאין לו תחליף במקרה הזה.

דגשים למתכון מנצח

אל תתפתו ללוש יותר מידיי ואף על פי שניתן להכין בתנור – אל תוותרו על הסיר גריל.
אם אתם רוצים פיתות קטנות יותר יש לחלק את הבצק ל 20 עיגולי בצק ולא 12 כפי שמופיע במתכון.

 

רשימת מצרכים

1 קילו קמח
1 כף שמרים יבשים
1 כף גדושה סוכר
1 כף גדושה מלח
1/2 כוס שמן חד"פ חם  בתחילת הלישה + 1/3 כוס שמן בסוף הלישה
כ 4 כוסות מים

 

 

אופן ההכנה

בקערה גדולה מכניסים את כל חומרי הבצק למעט המים והשמן. תוך כדי לישה ידנית מוסיפים מים ולשים 3 דקות.
מוסיפים 1/2 כוס שמן וממשיכים ללוש לאיחוד הבצק, כאשר הבצק יחסית רך ונראה גבשושי יחסית ולא מעובד.
מוסיפים את 1/3 כוס השמן, לא מטמיעים את כל השמן בבצק והבצק נשאר שומני במעטה החיצוני שלו.
כל הלישה עצמה היא מאוד קצרה יחסית עד להבאת לבצק הומוגני אבל לא חלק מידיי.
מכסים את הקערה היטב עם שקית ומעליה שמיכה ומניחים לתפיחה ראשונה.
לאחר כחצי שעה  מורידים אוויר מהבצק  ומקפלים מארבע קצוות את הבצק פנימה ומתפיחים תפיחה שניה.
לאחר מכן קורצים מהבצק כ 12 עיגולים גדולים יחסית, מגלגלים אותם בתוך קמח ויוצרים כדור.
לאחר מנוחה של כמה דקות מרדדים לפיתה כאשר משאירים את הקצוות יחסית עבים
מניחים את הפיתות על סדין  מעט מקומח עד לסיום רידוד כל הפיתות.
מחממים את  סיר הגריל.
מעבירים את הפיתה לסיר וצולים  כדקה  מצד אחד ועוד כ 40 שניות בערך מצד שני.

הפיתות של רוזה

רשימת מצרכים

1 קילו קמח
1 כף שמרים יבשים
1 כף גדושה סוכר
1 כף גדושה מלח
1/2 כוס שמן חד"פ חם  בתחילת הלישה + 1/3 כוס שמן בסוף הלישה
כ 4 כוסות מים

 

 

אופן ההכנה

בקערה גדולה מכניסים את כל חומרי הבצק למעט המים והשמן. תוך כדי לישה ידנית מוסיפים מים ולשים 3 דקות.
מוסיפים 1/2 כוס שמן וממשיכים ללוש לאיחוד הבצק, כאשר הבצק יחסית רך ונראה גבשושי יחסית ולא מעובד.
מוסיפים את 1/3 כוס השמן, לא מטמיעים את כל השמן בבצק והבצק נשאר שומני במעטה החיצוני שלו.
כל הלישה עצמה היא מאוד קצרה יחסית עד להבאת לבצק הומוגני אבל לא חלק מידיי.
מכסים את הקערה היטב עם שקית ומעליה שמיכה ומניחים לתפיחה ראשונה.
לאחר כחצי שעה  מורידים אוויר מהבצק  ומקפלים מארבע קצוות את הבצק פנימה ומתפיחים תפיחה שניה.
לאחר מכן קורצים מהבצק כ 12 עיגולים גדולים יחסית, מגלגלים אותם בתוך קמח ויוצרים כדור.
לאחר מנוחה של כמה דקות מרדדים לפיתה כאשר משאירים את הקצוות יחסית עבים
מניחים את הפיתות על סדין  מעט מקומח עד לסיום רידוד כל הפיתות.
מחממים את  סיר הגריל.
מעבירים את הפיתה לסיר וצולים  כדקה  מצד אחד ועוד כ 40 שניות בערך מצד שני.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

איך שבא לי להיות חברה שלכם (:

הצטרפו לרשימת התפוצה