חיפוש
סגור את תיבת החיפוש
Home » מתכונים » פתיתים בחלב – “ברקוקש”

פתיתים בחלב – "ברקוקש"

פתיתים עם חלב היא בעצם הגירסא המהירה והפשוטה להכנת "הברקוקש" שעל מנת להכינו יש צורך במיומנות

פתיתים בחלב – "ברקוקש"

רשימת מצרכים

4 – 5 כוסות פתיתים
מים
3 כוסות חלב
מלח
50 גרם חמאה

 

 

 

אופן ההכנה

שמים את הפתיתים בסיר ומעל מכסים במים כ 3 ס"מ מעל גובה הפתיתים
מבשלים על אש בינונית עד שהפתיתים מבושלים למחצה
מוסיפים את החלב ומבשלים תוך כדי ערבוב מידיי פעם עד שהפתיתים מבושלים היטב – ממליחים ומוסיפים את החמאה ומערבבים טועמים ומתקנים תיבול. ממשילים לבשל עד שהתבשיל מסמיך אבל יש בו מספיק נוזלים – יש להשאיר את התבשיל עם מספיק נוזלים מאחר והפתיתים נוטים להמשיך לספוג את הנוזלים גם לאחר סיום הבישול.

מגישים עם חמאה ליד למי שאוהב קצת יותר.

 

 

 

 

 

 

 

שמירת מתכון(0)

הכנת הברקוקש שהוא בעצם פתיתי סולת המזכירים בצורתם את הפתיתים שאנו מכירים ונדרשת מיומנות וידע מיוחדים להכנתם.
את הברקוקש בעצם הקוסקוס החלבי היינו נוהגים לאכול בפורים.
פתיתי הסולת היו מתבשלים בחלב עם חמאה  ומלח – מדובר במעדן.
הפתיתים הופכים להיות נמוחים עטופים במעטפת חלבית קרמית, שכן הגלוטן מהסולת והחמאה מסמיכים את הרוטב שבהם מתבשלים הפתיתים והופכים את הכל לחגיגה בפה.
המרקם מזכיר ריזוטו.

דגשים למתכון מנצח

כמות הנוזלים תלויה גם בסוג הפתיתים – תמיד לדאוג שיש מספיק נוזלים גם בבישול המקדים וגם בבישול עם החלב, הפתיתים תמיד סופגים את הנוזלים.

גם אם הנוזלים נספגו תמיד ניתן להוסיף חלב לתבשיל כל עוד התבשיל חם.

כשתהיו מיומנים בהכנה תנסו להכין את התבשיל  עם איטריות דקות – זה יוצא פשוט חלומי.

 

רשימת מצרכים

4 – 5 כוסות פתיתים
מים
3 כוסות חלב
מלח
50 גרם חמאה

 

 

 

אופן ההכנה

שמים את הפתיתים בסיר ומעל מכסים במים כ 3 ס"מ מעל גובה הפתיתים
מבשלים על אש בינונית עד שהפתיתים מבושלים למחצה
מוסיפים את החלב ומבשלים תוך כדי ערבוב מידיי פעם עד שהפתיתים מבושלים היטב – ממליחים ומוסיפים את החמאה ומערבבים טועמים ומתקנים תיבול. ממשילים לבשל עד שהתבשיל מסמיך אבל יש בו מספיק נוזלים – יש להשאיר את התבשיל עם מספיק נוזלים מאחר והפתיתים נוטים להמשיך לספוג את הנוזלים גם לאחר סיום הבישול.

מגישים עם חמאה ליד למי שאוהב קצת יותר.

 

 

 

 

 

 

 

פתיתים בחלב – "ברקוקש"

רשימת מצרכים

4 – 5 כוסות פתיתים
מים
3 כוסות חלב
מלח
50 גרם חמאה

 

 

 

אופן ההכנה

שמים את הפתיתים בסיר ומעל מכסים במים כ 3 ס"מ מעל גובה הפתיתים
מבשלים על אש בינונית עד שהפתיתים מבושלים למחצה
מוסיפים את החלב ומבשלים תוך כדי ערבוב מידיי פעם עד שהפתיתים מבושלים היטב – ממליחים ומוסיפים את החמאה ומערבבים טועמים ומתקנים תיבול. ממשילים לבשל עד שהתבשיל מסמיך אבל יש בו מספיק נוזלים – יש להשאיר את התבשיל עם מספיק נוזלים מאחר והפתיתים נוטים להמשיך לספוג את הנוזלים גם לאחר סיום הבישול.

מגישים עם חמאה ליד למי שאוהב קצת יותר.

 

 

 

 

 

 

 

2 Responses

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

איך שבא לי להיות חברה שלכם (:

הצטרפו לרשימת התפוצה