4 – 5 כוסות פתיתים
מים
3 כוסות חלב
מלח
50 גרם חמאה
שמים את הפתיתים בסיר ומעל מכסים במים כ 3 ס"מ מעל גובה הפתיתים
מבשלים על אש בינונית עד שהפתיתים מבושלים למחצה
מוסיפים את החלב ומבשלים תוך כדי ערבוב מידיי פעם עד שהפתיתים מבושלים היטב – ממליחים ומוסיפים את החמאה ומערבבים טועמים ומתקנים תיבול. ממשילים לבשל עד שהתבשיל מסמיך אבל יש בו מספיק נוזלים – יש להשאיר את התבשיל עם מספיק נוזלים מאחר והפתיתים נוטים להמשיך לספוג את הנוזלים גם לאחר סיום הבישול.
מגישים עם חמאה ליד למי שאוהב קצת יותר.
הכנת הברקוקש שהוא בעצם פתיתי סולת המזכירים בצורתם את הפתיתים שאנו מכירים ונדרשת מיומנות וידע מיוחדים להכנתם.
את הברקוקש בעצם הקוסקוס החלבי היינו נוהגים לאכול בפורים.
פתיתי הסולת היו מתבשלים בחלב עם חמאה ומלח – מדובר במעדן.
הפתיתים הופכים להיות נמוחים עטופים במעטפת חלבית קרמית, שכן הגלוטן מהסולת והחמאה מסמיכים את הרוטב שבהם מתבשלים הפתיתים והופכים את הכל לחגיגה בפה.
המרקם מזכיר ריזוטו.
כמות הנוזלים תלויה גם בסוג הפתיתים – תמיד לדאוג שיש מספיק נוזלים גם בבישול המקדים וגם בבישול עם החלב, הפתיתים תמיד סופגים את הנוזלים.
גם אם הנוזלים נספגו תמיד ניתן להוסיף חלב לתבשיל כל עוד התבשיל חם.
כשתהיו מיומנים בהכנה תנסו להכין את התבשיל עם איטריות דקות – זה יוצא פשוט חלומי.
4 – 5 כוסות פתיתים
מים
3 כוסות חלב
מלח
50 גרם חמאה
שמים את הפתיתים בסיר ומעל מכסים במים כ 3 ס"מ מעל גובה הפתיתים
מבשלים על אש בינונית עד שהפתיתים מבושלים למחצה
מוסיפים את החלב ומבשלים תוך כדי ערבוב מידיי פעם עד שהפתיתים מבושלים היטב – ממליחים ומוסיפים את החמאה ומערבבים טועמים ומתקנים תיבול. ממשילים לבשל עד שהתבשיל מסמיך אבל יש בו מספיק נוזלים – יש להשאיר את התבשיל עם מספיק נוזלים מאחר והפתיתים נוטים להמשיך לספוג את הנוזלים גם לאחר סיום הבישול.
מגישים עם חמאה ליד למי שאוהב קצת יותר.
4 – 5 כוסות פתיתים
מים
3 כוסות חלב
מלח
50 גרם חמאה
שמים את הפתיתים בסיר ומעל מכסים במים כ 3 ס"מ מעל גובה הפתיתים
מבשלים על אש בינונית עד שהפתיתים מבושלים למחצה
מוסיפים את החלב ומבשלים תוך כדי ערבוב מידיי פעם עד שהפתיתים מבושלים היטב – ממליחים ומוסיפים את החמאה ומערבבים טועמים ומתקנים תיבול. ממשילים לבשל עד שהתבשיל מסמיך אבל יש בו מספיק נוזלים – יש להשאיר את התבשיל עם מספיק נוזלים מאחר והפתיתים נוטים להמשיך לספוג את הנוזלים גם לאחר סיום הבישול.
מגישים עם חמאה ליד למי שאוהב קצת יותר.
הצטרפו לרשימת התפוצה
2 Responses
אליפות
אתה לקוח מספר אחד אצלי אבל בוא נודה – זה לא הפייבוריט שלך