6-7 פולקעס ללא עצם |(מבקשים מהקצב להוציא את העצם החוצה )
2 סלסלות פטריות (אחת למילוי ואחת לרוטב)
2 גזרים
2 בצלים
מלח
פלפל
כורכום
כף טימין יבש או טרי
פטרוזיליה
1 כפית ראס אל חנות
1/3 כוס שמן
מכינים את המילוי שבחלקו ישמש גם לרוטב בו יבושלו הפולקעס.
קוצצים את הבצל ומטגנים עם השמן עד לשקיפות.
את כל שאר הירקות עם הפטרוזיליה קוצצים קיצוץ קטן מאוד למעט סלסלה אחת של פטריות.
מוסיפים אותם למחבת ביחד עם הבצל מתבלים מוסיפים את הטמין וממשיכים לבשל במחבת עד שכל הירקות רכים.
טועמים ומתקנים תיבול לפני מילוי הפולקעס.
שוטפים את הפולקעס היטב וממלאים אותם בתערובת הירקות שנמצאת במחבת. כפי שציינתי לא כל התערובת תכנס לפולקעס חלק מהתערובת תישאר במחבת והיא תשמש כבסיס לבישול העוף.
לאחר שממלאים את כל הפולקעס פורסים הפטריות בסלסלת הפטריות הנותרת לפרוסות, מוסיפים את הפטריות לתערובת הירקות שנותרה.
את הפולקעס הממולאים מניחים מעל הירקות, ממליחים את העופות.
מוסיפים מים עד חצי גובה העופות ומבשלים כ 40 דקות בסיר מכוסה עד שהעופות מבושלים היטב ורכים מאוד. לפני הגשה מכניסים לתנור לחום של 170 מעלות ל 15 דקות נוספות לחימום והשחמה נוספת.
דודה מרי הייתה באה לביקור כל כמה חודשים שהיא עמוסה בסלים וסירים, כילדה הייתי מלאת התפעלות מהסירים הציוריים והיצירתיים שלה.
שלא לדבר על הטעם המופלא שהיה בהם.
הסירים והתבשילים היו תמיד מפתיעים ולא רגילים.
את הפולקעס האלה היא הביאה באחת הפעמים ומאז הוא מופיע על שולחננו מעת לעת בליווי אורז לבן.
רגלי עוף ממולאות, היא בעצם דרך אחרת לבשל סיר של עוף.
המילוי עצמו הוא ירקות שטוגנו קלות ובושלו בעדינות לפני שהוכנסו לפולקע.
אין צורך לעבוד קשה בפירוק העצם מהפולקע, צריך רק לבקש מהקצב – את העור על הפולקע ניתן להשאיר או להסיר לפי טעמכם.
יש למלא כמה שיותר מהתערובת לתוך העוף.
ניתן את כל שלב הבישול לעשות בתנור בסיר מתאים מכוסה.
6-7 פולקעס ללא עצם |(מבקשים מהקצב להוציא את העצם החוצה )
2 סלסלות פטריות (אחת למילוי ואחת לרוטב)
2 גזרים
2 בצלים
מלח
פלפל
כורכום
כף טימין יבש או טרי
פטרוזיליה
1 כפית ראס אל חנות
1/3 כוס שמן
מכינים את המילוי שבחלקו ישמש גם לרוטב בו יבושלו הפולקעס.
קוצצים את הבצל ומטגנים עם השמן עד לשקיפות.
את כל שאר הירקות עם הפטרוזיליה קוצצים קיצוץ קטן מאוד למעט סלסלה אחת של פטריות.
מוסיפים אותם למחבת ביחד עם הבצל מתבלים מוסיפים את הטמין וממשיכים לבשל במחבת עד שכל הירקות רכים.
טועמים ומתקנים תיבול לפני מילוי הפולקעס.
שוטפים את הפולקעס היטב וממלאים אותם בתערובת הירקות שנמצאת במחבת. כפי שציינתי לא כל התערובת תכנס לפולקעס חלק מהתערובת תישאר במחבת והיא תשמש כבסיס לבישול העוף.
לאחר שממלאים את כל הפולקעס פורסים הפטריות בסלסלת הפטריות הנותרת לפרוסות, מוסיפים את הפטריות לתערובת הירקות שנותרה.
את הפולקעס הממולאים מניחים מעל הירקות, ממליחים את העופות.
מוסיפים מים עד חצי גובה העופות ומבשלים כ 40 דקות בסיר מכוסה עד שהעופות מבושלים היטב ורכים מאוד. לפני הגשה מכניסים לתנור לחום של 170 מעלות ל 15 דקות נוספות לחימום והשחמה נוספת.
6-7 פולקעס ללא עצם |(מבקשים מהקצב להוציא את העצם החוצה )
2 סלסלות פטריות (אחת למילוי ואחת לרוטב)
2 גזרים
2 בצלים
מלח
פלפל
כורכום
כף טימין יבש או טרי
פטרוזיליה
1 כפית ראס אל חנות
1/3 כוס שמן
מכינים את המילוי שבחלקו ישמש גם לרוטב בו יבושלו הפולקעס.
קוצצים את הבצל ומטגנים עם השמן עד לשקיפות.
את כל שאר הירקות עם הפטרוזיליה קוצצים קיצוץ קטן מאוד למעט סלסלה אחת של פטריות.
מוסיפים אותם למחבת ביחד עם הבצל מתבלים מוסיפים את הטמין וממשיכים לבשל במחבת עד שכל הירקות רכים.
טועמים ומתקנים תיבול לפני מילוי הפולקעס.
שוטפים את הפולקעס היטב וממלאים אותם בתערובת הירקות שנמצאת במחבת. כפי שציינתי לא כל התערובת תכנס לפולקעס חלק מהתערובת תישאר במחבת והיא תשמש כבסיס לבישול העוף.
לאחר שממלאים את כל הפולקעס פורסים הפטריות בסלסלת הפטריות הנותרת לפרוסות, מוסיפים את הפטריות לתערובת הירקות שנותרה.
את הפולקעס הממולאים מניחים מעל הירקות, ממליחים את העופות.
מוסיפים מים עד חצי גובה העופות ומבשלים כ 40 דקות בסיר מכוסה עד שהעופות מבושלים היטב ורכים מאוד. לפני הגשה מכניסים לתנור לחום של 170 מעלות ל 15 דקות נוספות לחימום והשחמה נוספת.
הצטרפו לרשימת התפוצה