לעוף הממולא
1 עוף מרוקן מעצמות
200 גרם בשר טחון
100 גרם בשר פרגית טחונה
2 ביצים
1 כוס פיסטוק קלוי
פלפל לבן
חצי כפית כמון
1/4 כפית אגוז מוסקט מגורר טרי
חצי כפית ראס אל חנות
3 כפות שמן
מלח
ירקות
כרשה אחת חתוכה לגלילים של 5 ס"מ
5 ארטישוקים חצויים
1 ראש שום טרי חצוי
250 גרם פולים טריים קלופים (אפשר גם אם התרמילים)
זיתים ירוקים שבורים מגולענים ומורתחים פעמיים
1/3 כוס שמן זית
מעט מלח
חצי כפית כורכום
כף גדושה תימין יבש (לא חובה)
מיץ מלימון אחד
מערבבים את כל חומרי המילוי למעט הפיסטוקים – לשים את התערובת היטב.
מוסיפים את הפיסטוקים ומערבבים אותם לתוך התערובת ומניחים בצד.
על משטח עבודה פורסים כמה יריעות של ניילון נצמד צמודות האחת לשנייה, כדי שיסייעו לנו לגלגל את העוף (כמו סושי).
מניחים את העוף על הניילון הנצמד, משטחים את העוף היטב ובודקים שגם אזור הפולקעס חתוך וכל בשר העוף פתוח לגמרי.
במרכז העוף תראו אזורים רק עם העור יש לפרוס פרוסות מחזה העוף שהוא יחסית עבה ולהעביר פרוסות ממנו לאזורים שהם חשופים ללא בשר.
בודקים ושאין עצמות מיותרות ומשטחים את העוף אם כף היד או פטיש שניצלים, עשו זאת בעדינות.
כך נוכל להשיג "משטח" אחיד פחות או יותר.
ממליחים את העוף ומעבירים למרכזו את התערובת המילוי.
באמצעות הניילון הנצמד ששמנו בתחתית העוף מרימים את החלק הקרוב אלינו ומגלגלים אותו מעל התערובת כמו סושי,
לצורת גליל / רולדה.
סוגרים את העוף – בשלב זה ניתן להעביר להקפאה עד לשלב האפייה או עד להתייצבותו של הגליל.
לממהרים ולמיומנים שבנינו ניתן לקשור את הגליל בחוט קשירה ולהעביר ישירות לתנור.
כאשר הגליל קפא לחלוטין מסירים את הניילון הנצמד עוטפים את הרולטה היטב בנייר אפיה ומעל סוגרים היטב ברדיד אלומיניום דואגים שהעוף יהיה אטום לחלוטין
מכניסים את העוף לתוך סיר שמתאים לתנור, מבשלים בתנור בסיר מכוסה על חום של 130 מעלות כ 3 שעות.
לאחר הבישול מורידים מהעוף את רדיד האלומיניום ונייר האפייה – מחזירים אותו לסיר עם הנוזלים שלו.
בקערה מערבבים את כל הירקות עם התבלינים מוסיפים אותם מסביב לעוף וממשיכים לבשל בתנור בסיר מכוסה,
ל 180 מעלות לעוד 10 דקות להשחמה ללא כיסוי.
תוכלו לקרוא לזה עוף ממולא, או רולדת עוף ממולאת בכל מקרה מדובר בעוף שממולא בתערובת בשר העוף מתבשל בטכניקת בישול ארוך בתנור שמניבה עוף רך וטעים מאוד.
בהחלט לא מאכל יום יומי מדובר בעוף ממולא חגיגי.
היופי בעוף הזה הוא שהוא יכול להיות מוגש בצורות רבות: כמזאט קר למרכז שולחן, כמנה ראשונה או כמנה עיקרית עם תוספת
בכל מקרה הוא חגיגה לעיניים ולפה.
אף על פי כי הוא נראה מסובך להכנה, מדובר במתכון קל לא מורכב שניתן להכינו הרבה זמן מראש.
ניתן להקפיא אותו לפני הבישול וגם אחרי, הוא יקבל כל תיבול שתרצו לשים לידו כי מדובר בסופו של דבר בעוף שיודע לקבל אליו ולידו הכל.
אפשר להקפיא את העוף הממולא לפני הבישול וגם לאחריו (ללא הירקות מסביב)
ניתן למלא את העוף בכל אחר שאתם אוהבים
תנסו לבשל את הרולדה הזו עם טנזיה – חגיגה.
לעוף הממולא
1 עוף מרוקן מעצמות
200 גרם בשר טחון
100 גרם בשר פרגית טחונה
2 ביצים
1 כוס פיסטוק קלוי
פלפל לבן
חצי כפית כמון
1/4 כפית אגוז מוסקט מגורר טרי
חצי כפית ראס אל חנות
3 כפות שמן
מלח
ירקות
כרשה אחת חתוכה לגלילים של 5 ס"מ
5 ארטישוקים חצויים
1 ראש שום טרי חצוי
250 גרם פולים טריים קלופים (אפשר גם אם התרמילים)
זיתים ירוקים שבורים מגולענים ומורתחים פעמיים
1/3 כוס שמן זית
מעט מלח
חצי כפית כורכום
כף גדושה תימין יבש (לא חובה)
מיץ מלימון אחד
מערבבים את כל חומרי המילוי למעט הפיסטוקים – לשים את התערובת היטב.
מוסיפים את הפיסטוקים ומערבבים אותם לתוך התערובת ומניחים בצד.
על משטח עבודה פורסים כמה יריעות של ניילון נצמד צמודות האחת לשנייה, כדי שיסייעו לנו לגלגל את העוף (כמו סושי).
מניחים את העוף על הניילון הנצמד, משטחים את העוף היטב ובודקים שגם אזור הפולקעס חתוך וכל בשר העוף פתוח לגמרי.
במרכז העוף תראו אזורים רק עם העור יש לפרוס פרוסות מחזה העוף שהוא יחסית עבה ולהעביר פרוסות ממנו לאזורים שהם חשופים ללא בשר.
בודקים ושאין עצמות מיותרות ומשטחים את העוף אם כף היד או פטיש שניצלים, עשו זאת בעדינות.
כך נוכל להשיג "משטח" אחיד פחות או יותר.
ממליחים את העוף ומעבירים למרכזו את התערובת המילוי.
באמצעות הניילון הנצמד ששמנו בתחתית העוף מרימים את החלק הקרוב אלינו ומגלגלים אותו מעל התערובת כמו סושי,
לצורת גליל / רולדה.
סוגרים את העוף – בשלב זה ניתן להעביר להקפאה עד לשלב האפייה או עד להתייצבותו של הגליל.
לממהרים ולמיומנים שבנינו ניתן לקשור את הגליל בחוט קשירה ולהעביר ישירות לתנור.
כאשר הגליל קפא לחלוטין מסירים את הניילון הנצמד עוטפים את הרולטה היטב בנייר אפיה ומעל סוגרים היטב ברדיד אלומיניום דואגים שהעוף יהיה אטום לחלוטין
מכניסים את העוף לתוך סיר שמתאים לתנור, מבשלים בתנור בסיר מכוסה על חום של 130 מעלות כ 3 שעות.
לאחר הבישול מורידים מהעוף את רדיד האלומיניום ונייר האפייה – מחזירים אותו לסיר עם הנוזלים שלו.
בקערה מערבבים את כל הירקות עם התבלינים מוסיפים אותם מסביב לעוף וממשיכים לבשל בתנור בסיר מכוסה,
ל 180 מעלות לעוד 10 דקות להשחמה ללא כיסוי.
לעוף הממולא
1 עוף מרוקן מעצמות
200 גרם בשר טחון
100 גרם בשר פרגית טחונה
2 ביצים
1 כוס פיסטוק קלוי
פלפל לבן
חצי כפית כמון
1/4 כפית אגוז מוסקט מגורר טרי
חצי כפית ראס אל חנות
3 כפות שמן
מלח
ירקות
כרשה אחת חתוכה לגלילים של 5 ס"מ
5 ארטישוקים חצויים
1 ראש שום טרי חצוי
250 גרם פולים טריים קלופים (אפשר גם אם התרמילים)
זיתים ירוקים שבורים מגולענים ומורתחים פעמיים
1/3 כוס שמן זית
מעט מלח
חצי כפית כורכום
כף גדושה תימין יבש (לא חובה)
מיץ מלימון אחד
מערבבים את כל חומרי המילוי למעט הפיסטוקים – לשים את התערובת היטב.
מוסיפים את הפיסטוקים ומערבבים אותם לתוך התערובת ומניחים בצד.
על משטח עבודה פורסים כמה יריעות של ניילון נצמד צמודות האחת לשנייה, כדי שיסייעו לנו לגלגל את העוף (כמו סושי).
מניחים את העוף על הניילון הנצמד, משטחים את העוף היטב ובודקים שגם אזור הפולקעס חתוך וכל בשר העוף פתוח לגמרי.
במרכז העוף תראו אזורים רק עם העור יש לפרוס פרוסות מחזה העוף שהוא יחסית עבה ולהעביר פרוסות ממנו לאזורים שהם חשופים ללא בשר.
בודקים ושאין עצמות מיותרות ומשטחים את העוף אם כף היד או פטיש שניצלים, עשו זאת בעדינות.
כך נוכל להשיג "משטח" אחיד פחות או יותר.
ממליחים את העוף ומעבירים למרכזו את התערובת המילוי.
באמצעות הניילון הנצמד ששמנו בתחתית העוף מרימים את החלק הקרוב אלינו ומגלגלים אותו מעל התערובת כמו סושי,
לצורת גליל / רולדה.
סוגרים את העוף – בשלב זה ניתן להעביר להקפאה עד לשלב האפייה או עד להתייצבותו של הגליל.
לממהרים ולמיומנים שבנינו ניתן לקשור את הגליל בחוט קשירה ולהעביר ישירות לתנור.
כאשר הגליל קפא לחלוטין מסירים את הניילון הנצמד עוטפים את הרולטה היטב בנייר אפיה ומעל סוגרים היטב ברדיד אלומיניום דואגים שהעוף יהיה אטום לחלוטין
מכניסים את העוף לתוך סיר שמתאים לתנור, מבשלים בתנור בסיר מכוסה על חום של 130 מעלות כ 3 שעות.
לאחר הבישול מורידים מהעוף את רדיד האלומיניום ונייר האפייה – מחזירים אותו לסיר עם הנוזלים שלו.
בקערה מערבבים את כל הירקות עם התבלינים מוסיפים אותם מסביב לעוף וממשיכים לבשל בתנור בסיר מכוסה,
ל 180 מעלות לעוד 10 דקות להשחמה ללא כיסוי.
הצטרפו לרשימת התפוצה