4 – 5 פרוסות דג סלמון טרי
3 כוסות עגבניות שרי תמר קטנות
2 כוסות זיתי קלמטה מגולענים
1 גמבה אדומה פרוסה לפרוסות
4 – 5 שיני שום גדולות פרוסות
1 לימון שלם פרוס לקוביות
צרור קטן כוסברה קצוצה
פלפל ירוק חריף אחד (לא חובה)
1 כפית גדושה צילי יבש גרוס
1/3 כוס שמן זית
חצי כפית שטוחה כורכום
מעט מים
מניחים את כל הירקות עם התבלינים והשמן בסיר שטוח שמתאים להכנסה לתנור.
מעמידים את הסיר על אש גבוהה וצולים את הירקות למשך 10 דקות.
מנמיכים את האש לאש נמוכה ומוסיפים מעט מים – לא יותר מכוס וממשיכים לבשל את הירקות עד שהם מתרככים מעט.
מכבים את האש מוסיפים את פרוסות הדג לירקות עם כף מוזגים מעל הפרוסות את הרוטב מתחתית הסיר, ממליחים את הפרוסות.
מכסים את הסיר עם נייר אפיה רטוב ומכניסים לתנור לחום של 180 מעלות ל 15 דקות.
לאחר 15 דקות מסירים את הנייר ואופים לעוד 5 דקות.
דג סלמון אפוי בתנור בשילוב טעמים מנצח בשילוב ירקות שהחיבור בניהם הוא אולטימטיבי.
לדעתי מניב תוצאה מושלמת של דג סלמון שהוא מעט שומני, עם ירקות שיש בהם מעט חמיצות מהלימון, מרירות מהזיתים,
מתיקות של העגבניות עם שמן זית ושום ועשבי תיבול.
מתקבל דג עם רוטב שנוצר נהדר שנוצר מכל הירקות שמן הזית והדג עצמו כמובן.
כמעט כל הירקות שנכנסים לתנור טעמם משתנה, לעיתים טעמם הופך למרוכז יותר כמו עגבניית שרי תמר שהופכת למתקתקה מתקתקה. זיתי הקלמטה שטעמם הופך מתון ותפקידם הוא כהמלחה נוספת לדג.
והס מלהזכיר את חמיצות השמורה רק ללימון ומתיקותו הנהדרת של השום שנאפים בתנור.
כל אלו הם שילוב טעמים לא פחות ממנצח עם דג סלמון אפוי.
כן, זה אפילו רחמנא ליצלן יכול להיות מתכון דיאטטי יחסית שאינו אופייני לי כלל.
השתמשו בדג סלמון טרי בלבד ההבדל בטעם בדג הזה בין קפוא לטרי הוא מהותי.
ניתן להשתמש בכל דג שאתם אוהבים.
השתמשו בלימון טרי צהוב והקפידו להוריד את הפטמות שלו בקצוות על מנת להימנע ממרירות יתר.
4 – 5 פרוסות דג סלמון טרי
3 כוסות עגבניות שרי תמר קטנות
2 כוסות זיתי קלמטה מגולענים
1 גמבה אדומה פרוסה לפרוסות
4 – 5 שיני שום גדולות פרוסות
1 לימון שלם פרוס לקוביות
צרור קטן כוסברה קצוצה
פלפל ירוק חריף אחד (לא חובה)
1 כפית גדושה צילי יבש גרוס
1/3 כוס שמן זית
חצי כפית שטוחה כורכום
מעט מים
מניחים את כל הירקות עם התבלינים והשמן בסיר שטוח שמתאים להכנסה לתנור.
מעמידים את הסיר על אש גבוהה וצולים את הירקות למשך 10 דקות.
מנמיכים את האש לאש נמוכה ומוסיפים מעט מים – לא יותר מכוס וממשיכים לבשל את הירקות עד שהם מתרככים מעט.
מכבים את האש מוסיפים את פרוסות הדג לירקות עם כף מוזגים מעל הפרוסות את הרוטב מתחתית הסיר, ממליחים את הפרוסות.
מכסים את הסיר עם נייר אפיה רטוב ומכניסים לתנור לחום של 180 מעלות ל 15 דקות.
לאחר 15 דקות מסירים את הנייר ואופים לעוד 5 דקות.
4 – 5 פרוסות דג סלמון טרי
3 כוסות עגבניות שרי תמר קטנות
2 כוסות זיתי קלמטה מגולענים
1 גמבה אדומה פרוסה לפרוסות
4 – 5 שיני שום גדולות פרוסות
1 לימון שלם פרוס לקוביות
צרור קטן כוסברה קצוצה
פלפל ירוק חריף אחד (לא חובה)
1 כפית גדושה צילי יבש גרוס
1/3 כוס שמן זית
חצי כפית שטוחה כורכום
מעט מים
מניחים את כל הירקות עם התבלינים והשמן בסיר שטוח שמתאים להכנסה לתנור.
מעמידים את הסיר על אש גבוהה וצולים את הירקות למשך 10 דקות.
מנמיכים את האש לאש נמוכה ומוסיפים מעט מים – לא יותר מכוס וממשיכים לבשל את הירקות עד שהם מתרככים מעט.
מכבים את האש מוסיפים את פרוסות הדג לירקות עם כף מוזגים מעל הפרוסות את הרוטב מתחתית הסיר, ממליחים את הפרוסות.
מכסים את הסיר עם נייר אפיה רטוב ומכניסים לתנור לחום של 180 מעלות ל 15 דקות.
לאחר 15 דקות מסירים את הנייר ואופים לעוד 5 דקות.
הצטרפו לרשימת התפוצה
8 Responses
אין כמוך איילה .. אני עוקבת אחרי כל מתכון הכל נראה טוב שאי אפשר שלא לנסות ואת ההשראה שלי במטבח
מודה שאת כל ימי חנוכה העברתי במטבח אצל הבת שלי ביוסטון וכל יום תבשיל או סופגניות של האחת והיחידה איילה
אשרייך שאת מאתגרת אותנו בדברים טובים וטעימים ?❤️
סיגל ריגשת אותי ממוש עשית
לי את היום ❣️
אצלך כל תבשיל זה חגיגה.
אין עלייך מפרגנת תמיד ❤️?
אפשר להכין עם דג טונה?
היי כן אפשר אבל לא להכניס לתנור להמשיך את הבישול משלב הכנסת הדג בתוך הסיר על הגז מכוסה למשך 10 דקות וללא מכסה עוד 5 דקות אחרונות על אש נמוכה .
❤️❤️בלי לרשום את שמך,הצבעים ומראה מסגירים אותך יפה שלי❤️
תודה כפרה עלייך יה מלכה