חיפוש
סגור את תיבת החיפוש
Home » מתכונים » שעועית לבנה אפויה

שעועית לבנה אפויה

מנת פתיחה נפלאה שמוגשת חמימה או בטמפרטורת החדר.שעועית לבנה, מסוג בועבס שהיא בשרנית ונימוחה נאפתה ובושלה עם עגבנייה שמן זית ומלאאא אורגנו. אתם חייבים לטעום כזה!

שעועית לבנה אפויה

רשימת מצרכים

  • 4 כוסות שעועית בובעס, שעועית ענקית מושרית במים 6 -7 שעות ולאחר מכן מתבשלת עד לריכוך כשעה וחצי
  • ¼ כוס שמן זית כתית מעולה – ועוד קצת לזילוף עם ההגשה
  • 1 בצל בינוני קצוץ
  • 4 שיני שום כתושות
  • חצי פחית עגבניות קצוצות
  •  3 כפות דבש
  • 2  כפות  חומץ (רצוי חומץ תפוחים  – הוא יותר עדין לטעמי)
  •  מלח
  • אורגנו לפי הטעם

אופן ההכנה

במחבת שיכולה להיכנס לתנור מטגנים את הבצל הקצוץ עם שמן הזית עד לריכוך
מוסיפים את שיני השום מטגנים ביחד עם הבצל כמה דקות  ומיד לאחר מכן מוסיפים את העגבניות, הדבש והחומץ

מערבבים הכל יחד ומתבלים במלח ואורגנו – בשלב זה יש לטעום את הרוטב לבדוק האם הוא מאוזן בטעמיו.
מוסיפים את השעועית מכסים במים או  ממי הבישול של השעועית .
מכניסים מכוסה לתנור ל 180 מעלות לכ 25  דקות עד שהנוזלים יצמצמו מעט והשעועית השחימה מלמעלה
לצנן לטמפרטורת החדר ולפני ההגשה , להזליף מעל שמן זית 

 

שמירת מתכון(0)

נובמבר 2020, כמה חודשים מאז התפרצה לה מגפת הקורונה. החלטנו לפקוד את צפון יוון שהייתה פתוחה יחסית לטיולים ובילויים, רצינו פשוט לטייל באוויר הפתוח בין הכפרים והעיירות הקסומות שמשבצות את האזור הירוק והנפלא באזור זגורייה.
מה שהיה לא פחות נפלא ואפילו מפתיע הוא התחום הקולינרי. בצפון התגלה מטבח יוני קצת אחר ושונה ממה שהכרנו מאזור אתונה והסביבה.
אחד המזאטים שניצחו את כל שאר הדברים שהוגשו לנו לשולחן היא צלחת שעועית הבובעס לבנה והנימוחה שנאפתה בתנור עם רוטב עגבניות והוגשה לשולחן  עם הרבה שמן זית ואורגנו.
השעועית הוגשה ביחד עם הלחם המקומי, מעין לחם מחמצת עם קראסט עבה ופציח.
שילוב מושלם לניגוב כל הטוב הזה.
והנה המתכון מובא לפניכם לא לאחר ששוחזר כמה פעמים במטבח ביתי, עד שהייתי מרוצה.

דגשים למתכון מנצח

מומלץ להגיש את השעועית בטמפרטורת החדר מעט חמימה.
תנסו  לגרד  גבינת פטה  מעל כל הטוב הזה – שילוב מנצח!

רשימת מצרכים

  • 4 כוסות שעועית בובעס, שעועית ענקית מושרית במים 6 -7 שעות ולאחר מכן מתבשלת עד לריכוך כשעה וחצי
  • ¼ כוס שמן זית כתית מעולה – ועוד קצת לזילוף עם ההגשה
  • 1 בצל בינוני קצוץ
  • 4 שיני שום כתושות
  • חצי פחית עגבניות קצוצות
  •  3 כפות דבש
  • 2  כפות  חומץ (רצוי חומץ תפוחים  – הוא יותר עדין לטעמי)
  •  מלח
  • אורגנו לפי הטעם

אופן ההכנה

במחבת שיכולה להיכנס לתנור מטגנים את הבצל הקצוץ עם שמן הזית עד לריכוך
מוסיפים את שיני השום מטגנים ביחד עם הבצל כמה דקות  ומיד לאחר מכן מוסיפים את העגבניות, הדבש והחומץ

מערבבים הכל יחד ומתבלים במלח ואורגנו – בשלב זה יש לטעום את הרוטב לבדוק האם הוא מאוזן בטעמיו.
מוסיפים את השעועית מכסים במים או  ממי הבישול של השעועית .
מכניסים מכוסה לתנור ל 180 מעלות לכ 25  דקות עד שהנוזלים יצמצמו מעט והשעועית השחימה מלמעלה
לצנן לטמפרטורת החדר ולפני ההגשה , להזליף מעל שמן זית 

 

שעועית לבנה אפויה

רשימת מצרכים

  • 4 כוסות שעועית בובעס, שעועית ענקית מושרית במים 6 -7 שעות ולאחר מכן מתבשלת עד לריכוך כשעה וחצי
  • ¼ כוס שמן זית כתית מעולה – ועוד קצת לזילוף עם ההגשה
  • 1 בצל בינוני קצוץ
  • 4 שיני שום כתושות
  • חצי פחית עגבניות קצוצות
  •  3 כפות דבש
  • 2  כפות  חומץ (רצוי חומץ תפוחים  – הוא יותר עדין לטעמי)
  •  מלח
  • אורגנו לפי הטעם

אופן ההכנה

במחבת שיכולה להיכנס לתנור מטגנים את הבצל הקצוץ עם שמן הזית עד לריכוך
מוסיפים את שיני השום מטגנים ביחד עם הבצל כמה דקות  ומיד לאחר מכן מוסיפים את העגבניות, הדבש והחומץ

מערבבים הכל יחד ומתבלים במלח ואורגנו – בשלב זה יש לטעום את הרוטב לבדוק האם הוא מאוזן בטעמיו.
מוסיפים את השעועית מכסים במים או  ממי הבישול של השעועית .
מכניסים מכוסה לתנור ל 180 מעלות לכ 25  דקות עד שהנוזלים יצמצמו מעט והשעועית השחימה מלמעלה
לצנן לטמפרטורת החדר ולפני ההגשה , להזליף מעל שמן זית 

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

איך שבא לי להיות חברה שלכם (:

הצטרפו לרשימת התפוצה