במחבת שיכולה להיכנס לתנור מטגנים את הבצל הקצוץ עם שמן הזית עד לריכוך
מוסיפים את שיני השום מטגנים ביחד עם הבצל כמה דקות ומיד לאחר מכן מוסיפים את העגבניות, הדבש והחומץ
מערבבים הכל יחד ומתבלים במלח ואורגנו – בשלב זה יש לטעום את הרוטב לבדוק האם הוא מאוזן בטעמיו.
מוסיפים את השעועית מכסים במים או ממי הבישול של השעועית .
מכניסים מכוסה לתנור ל 180 מעלות לכ 25 דקות עד שהנוזלים יצמצמו מעט והשעועית השחימה מלמעלה
לצנן לטמפרטורת החדר ולפני ההגשה , להזליף מעל שמן זית
נובמבר 2020, כמה חודשים מאז התפרצה לה מגפת הקורונה. החלטנו לפקוד את צפון יוון שהייתה פתוחה יחסית לטיולים ובילויים, רצינו פשוט לטייל באוויר הפתוח בין הכפרים והעיירות הקסומות שמשבצות את האזור הירוק והנפלא באזור זגורייה.
מה שהיה לא פחות נפלא ואפילו מפתיע הוא התחום הקולינרי. בצפון התגלה מטבח יוני קצת אחר ושונה ממה שהכרנו מאזור אתונה והסביבה.
אחד המזאטים שניצחו את כל שאר הדברים שהוגשו לנו לשולחן היא צלחת שעועית הבובעס לבנה והנימוחה שנאפתה בתנור עם רוטב עגבניות והוגשה לשולחן עם הרבה שמן זית ואורגנו.
השעועית הוגשה ביחד עם הלחם המקומי, מעין לחם מחמצת עם קראסט עבה ופציח.
שילוב מושלם לניגוב כל הטוב הזה.
והנה המתכון מובא לפניכם לא לאחר ששוחזר כמה פעמים במטבח ביתי, עד שהייתי מרוצה.
מומלץ להגיש את השעועית בטמפרטורת החדר מעט חמימה.
תנסו לגרד גבינת פטה מעל כל הטוב הזה – שילוב מנצח!
במחבת שיכולה להיכנס לתנור מטגנים את הבצל הקצוץ עם שמן הזית עד לריכוך
מוסיפים את שיני השום מטגנים ביחד עם הבצל כמה דקות ומיד לאחר מכן מוסיפים את העגבניות, הדבש והחומץ
מערבבים הכל יחד ומתבלים במלח ואורגנו – בשלב זה יש לטעום את הרוטב לבדוק האם הוא מאוזן בטעמיו.
מוסיפים את השעועית מכסים במים או ממי הבישול של השעועית .
מכניסים מכוסה לתנור ל 180 מעלות לכ 25 דקות עד שהנוזלים יצמצמו מעט והשעועית השחימה מלמעלה
לצנן לטמפרטורת החדר ולפני ההגשה , להזליף מעל שמן זית
במחבת שיכולה להיכנס לתנור מטגנים את הבצל הקצוץ עם שמן הזית עד לריכוך
מוסיפים את שיני השום מטגנים ביחד עם הבצל כמה דקות ומיד לאחר מכן מוסיפים את העגבניות, הדבש והחומץ
מערבבים הכל יחד ומתבלים במלח ואורגנו – בשלב זה יש לטעום את הרוטב לבדוק האם הוא מאוזן בטעמיו.
מוסיפים את השעועית מכסים במים או ממי הבישול של השעועית .
מכניסים מכוסה לתנור ל 180 מעלות לכ 25 דקות עד שהנוזלים יצמצמו מעט והשעועית השחימה מלמעלה
לצנן לטמפרטורת החדר ולפני ההגשה , להזליף מעל שמן זית
הצטרפו לרשימת התפוצה