5 – 6 נתחי עוף
3-4 תפוחי אדמה גדולים חתוכים לקוביות
גמבה חתוכה לרצועות דקות
מלח
כפית שטוחה פפריקה
כפית צילי גרוס מתוק או חריף לבחירתכם (לא חובה)
כפית שטוחה פלפל אנגלי
חצי כפית בהראט (לא חובה)
1/4 כוס שמן
4-5 שיני שום שלמות
מים
בסיר שיכול להכיל את נתחי העוף ותפוחי האדמה בנחת מניחים את תפוחי האדמה.
הגמבה מעל מניחים את העוף.
מוסיפים את התבלינים השמן ומוסיפים מים עד חצי גובה הסיר (כמעט עד כיסוי תפוחי האדמה)
מבשלים על אש בינונית בסיר מכוסה ואם הבעבוע חזק מידיי מנמיכים את האש.
מבשלים לפחות שעה / שעה וחצי עד שכל המרכיבים רכים מאוד והרוטב הצטמצם אך עדיין צריך להישאר מספיק רוטב שיספיק לכולם…
אם אני חושבת על התבשיל שהכי אהבתי בתור ילדה, כזה שחיכה לי על הכרים לאחר ששבתי מבית ספר, זה היה זה.
תבשיל מהביל של תפוחי אדמה רכים עם עוף רך רך ברוטב אדמדם משובץ ברצועות גמבה רכות.
בישול בסיר אחד שהתבשלו בו גם העוף שנתן מטעמו וגם תפוח אדמה שנתן מעמילותו לרוטב תבלינים שעטפו את הכול, וגמבה אחת שנתנה צבע וקונטרסט נפלא לרכיבים ששכבו להם בסיר.
כל אלו יוצרים רוטב שתענוג לספוג את פרוסות הלחם בתוכו ועוף ותפוחי אדמה שמתמזגים לשלמות.
כבר אמרתי ואמשיך לומר, הפשטות תמיד מנצחת. אז יאללה למתכון .
לא צריך כאן קרש חיתוך, תחתכו הכל ישירות לתוך הסיר.
אם אתם בעניין אז עם קולפן תקלפו את קליפת הגמבה (מומלץ)
5 – 6 נתחי עוף
3-4 תפוחי אדמה גדולים חתוכים לקוביות
גמבה חתוכה לרצועות דקות
מלח
כפית שטוחה פפריקה
כפית צילי גרוס מתוק או חריף לבחירתכם (לא חובה)
כפית שטוחה פלפל אנגלי
חצי כפית בהראט (לא חובה)
1/4 כוס שמן
4-5 שיני שום שלמות
מים
בסיר שיכול להכיל את נתחי העוף ותפוחי האדמה בנחת מניחים את תפוחי האדמה.
הגמבה מעל מניחים את העוף.
מוסיפים את התבלינים השמן ומוסיפים מים עד חצי גובה הסיר (כמעט עד כיסוי תפוחי האדמה)
מבשלים על אש בינונית בסיר מכוסה ואם הבעבוע חזק מידיי מנמיכים את האש.
מבשלים לפחות שעה / שעה וחצי עד שכל המרכיבים רכים מאוד והרוטב הצטמצם אך עדיין צריך להישאר מספיק רוטב שיספיק לכולם…
5 – 6 נתחי עוף
3-4 תפוחי אדמה גדולים חתוכים לקוביות
גמבה חתוכה לרצועות דקות
מלח
כפית שטוחה פפריקה
כפית צילי גרוס מתוק או חריף לבחירתכם (לא חובה)
כפית שטוחה פלפל אנגלי
חצי כפית בהראט (לא חובה)
1/4 כוס שמן
4-5 שיני שום שלמות
מים
בסיר שיכול להכיל את נתחי העוף ותפוחי האדמה בנחת מניחים את תפוחי האדמה.
הגמבה מעל מניחים את העוף.
מוסיפים את התבלינים השמן ומוסיפים מים עד חצי גובה הסיר (כמעט עד כיסוי תפוחי האדמה)
מבשלים על אש בינונית בסיר מכוסה ואם הבעבוע חזק מידיי מנמיכים את האש.
מבשלים לפחות שעה / שעה וחצי עד שכל המרכיבים רכים מאוד והרוטב הצטמצם אך עדיין צריך להישאר מספיק רוטב שיספיק לכולם…
הצטרפו לרשימת התפוצה